aja, nič ni opredeljeno za mlade voznike, kakšne so kazni glede alkohola- ali sem pa spregledal? kolkor sem nahitro preletel zakon, mladi vozniki sploh niso opredeljeni (potem imam lahko 0,24 u izdihanem zraku

kaWsk je napisal/-a:po tanovm boš lahko imel samo še 0.24promila u izdahem zrakuno, še vedno bolše kot 0.0
aja, nič ni opredeljeno za mlade voznike, kakšne so kazni glede alkohola- ali sem pa spregledal? kolkor sem nahitro preletel zakon, mladi vozniki sploh niso opredeljeni (potem imam lahko 0,24 u izdihanem zraku?
Policist je napisal/-a:Kar se tièe koncentracije alkohola. Še vedno je dovoljeno imeti do 0,50 grama alkohola na kilogram krvi, oz. do 0,24 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. To sta od sedaj naprej dva razlièna pojma.
_BlisteR_ je napisal/-a:zanimam me kako je s kazenskimi točkami?Nekateri pravijo da se brišejo vsako leto,drugi da se po 2 letih zbrišejo če si brez prekrška...???
Ali je ta stavek pravilen??koperan je iz ZVCP iz julija leta 2004.
"Vozniku začetniku se izreče prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja, če v času treh let doseže ali preseže sedem kazenskih točk v cestnem prometu"
sebaveh je napisal/-a:Ne vem če je že bilo kje na forumu, a očitno nam spet pripravljajo nekaj novega: http://www.mnz.gov.si/fileadmin/mnz.gov ... rometa.doc
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov