domen_ je napisal/-a:Hm, morda se motim ampak zdi se mi, da če je led bi policisti to morali poslikati? No če oni niso (kar bi bilo malo čudno) je pa zagotovo kateri od udeležencev.alc je napisal/-a:LinuxFuter je napisal/-a:Ni vsaka radijska postaja ažurna, kaj šele da ima vsaka opozorila na obvestila, torej je možno obvestila preslišat. Sicer pa, nekdo bi moral odgovarjat, če je bil res led na cesti.
Led je nemogoče dokazat sem že slišau za primer ko je bila nesreča zaradi leda celo policisti so potleh padali ko so delali ogled pa nakoncu je voznik biu kriv zaradi neprilagojene hitrosti
podobno se dogaja z našimi nekvalitetnimi asfalti na nekaterih odsekih
~toMmy~ je napisal/-a:Policija ima itak takšna navodila, da je za vsak drek razlog neprilagojena hitrost, v tem primeru so pač ravnali isto, tvoje je pa, da dokažeš drugače. Najbolj se je res združit z ostalimi udeleženci in se skupaj zagovarjat na sodišču. Dokazat kdo je bil kriv in kdo ne, je itak nemogoče, ker bo iz strani udeležencev verjetno kar nekaj nasprotujočih si zgodb, nekateri se pa zaradi šoka verjetno niti ne spomnijo kaj se je dogajalo. Nekdo pa uradno mora bit kriv, dvomim da se bo izšlo kako drugače.
Recimo če ti nisi kriv, bi moral dokazat, da nekdo je, ker prometna nesreča se verjetno v teoriji ne more zgodit brez krivca (če se tam večkrat pojavlja gosta megla, je to lahko v končni fazi tudi DARS). Predlagam, da kontaktiraš tudi zavarovalnico, ker bodo želeli uveljavljati tudi lasten interes (plačat čim manj škode) in povprašaš za nasvet.
C4V4L13R je napisal/-a:haha, zdej so pa itak vsi najbolj pametni, kako bi kdo moral prilagajat svojo vožnjo. ja, ja pametnjakoviči, k nardite 10.000 kilometrov v celem letu do 2km oddaljenega šihta pa 200m do štacune. ne pametovat, če situacije niste doživeli, lepo prosim, z vsem spoštovanjem do udeležencev v tej nesreči.
če je še taka situacija na avtocesti, se ne moreš kar ustavit na nulo, posebno ne v taki vidljivosti, o krivdi je težko razpredat..., če bi bilo tako enostavno, verjetno nebi bilo na kupu toliko avtomobilov, kaj menite???
TrijoAdijo je napisal/-a:Pa to jest pravim! Če je treba se na koga obest, se je treba na tistega, ki je nepremišljeno sredi megle zabremzal na polno ali pač ustavil in s tem povzročil nalet večih vozil. Ne pa se obešat na dars...ker ni blo nikjer nobene table..označbe...itd...![]()
LP!
Jerch_ je napisal/-a:toplo ti priporočam, da najdeš posnetek, kjer se je gospa srednjih let hvalila, da se je pač ustrašila in ustavila, med tem ko je želela zadeti izhod iz AC..
Dvomim, da ima takšna navodila. Saj morajo poslikati prizorišče, razbitine,.. tudi poledico bi morali. Iz vsega dokaznega gradiva pa se potem že vidi ali se je res šlo za neprilagojeno hitrost, ali še kaj drugega.~toMmy~ je napisal/-a:Policija ima itak takšna navodila, da je za vsak drek razlog neprilagojena hitrost, v tem primeru so pač ravnali isto, tvoje je pa, da dokažeš drugače.
Koliko časa nazaj pa je bilo to? Jaz upam, da slovenski policisti niso takšni.alc je napisal/-a:sam sem imel enkrat nesrečo na hrvaškem ko mi je kamjon zaprl pot policisti so prišli poslikali izmerili mene pa otpeljali k sodniku za prekrške ker sem bil kao kriv... tako da o tem se da debatirati
odprti clio je napisal/-a: ne more bit vse neprilagojena hitrost (četudi se s tem vse da razložit; zletel s ceste - vozil z neprilagojeno hitrostjo, pa četudi je temu botrovala slaba signalizacija, črni led in še kaj. Odpove volan, zletiš - neprilagojena hitrost razmeram).
alc je napisal/-a:odprti clio je napisal/-a: ne more bit vse neprilagojena hitrost (četudi se s tem vse da razložit; zletel s ceste - vozil z neprilagojeno hitrostjo, pa četudi je temu botrovala slaba signalizacija, črni led in še kaj. Odpove volan, zletiš - neprilagojena hitrost razmeram).
no v tem je stvar ja in pri nas je vsaka nesreča zaradi neprilagojene hitrosti kot da se drugo v prometni policiji niso učili ... ma niti pod razno...
a ima kdo idejo kako priti do seznama soudeležencev
No za burjo čez Rebrnice so vedno opozorila in table, oboje pravočasno. Za meglo pa ne bi vedel, če je tudi obvezno.Hm...pa si ti zher, da je dars odgovoren za to, kdaj je megla (naravni pojav) na cesti.....ali pa je mogoče odgovoren za to, da je ac vedno normalno prevozna (brez ovir oz. poškodovanega cestišča....itd)...če pa ni, je pa to ustrezno označeno?
domen_ je napisal/-a:Dvomim, da ima takšna navodila. Saj morajo poslikati prizorišče, razbitine,.. tudi poledico bi morali. Iz vsega dokaznega gradiva pa se potem že vidi ali se je res šlo za neprilagojeno hitrost, ali še kaj drugega.~toMmy~ je napisal/-a:Policija ima itak takšna navodila, da je za vsak drek razlog neprilagojena hitrost, v tem primeru so pač ravnali isto, tvoje je pa, da dokažeš drugače.Koliko časa nazaj pa je bilo to? Jaz upam, da slovenski policisti niso takšni.alc je napisal/-a:sam sem imel enkrat nesrečo na hrvaškem ko mi je kamjon zaprl pot policisti so prišli poslikali izmerili mene pa otpeljali k sodniku za prekrške ker sem bil kao kriv... tako da o tem se da debatirati
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost