sašo5 je napisal/-a:kesneberg je napisal/-a: Če pa bi ga ti zadel v zadnji konec pa bi bil kriv ti ker bi on imel v trenutku, ko je prišel v križišče prazno desno stran, ti pa bi moral zaradi vozila v križišču počakati.
tako sem ti sam mislil, pa so me določeni "osebki" napadli....
Žal tega nisi že prej rekel, ampak si namigoval da sem kriv jaz ker sem se jaz zaletel v kombi in ne obratno.
In se strinjam s tistim delom da če je človek
že v križišču ima prednost (npr.: šleparji ali pa če osebni/kombi zavija levo in je že na sredini križišča... drugače bi se lahko zaletaval v njih pa bi bili skos oni krivi), ne pa v tem primeru ko sva oba zapeljala notri istočasno. Tudi če bi kombi zapeljal malo pred mano (npr.: sekundo prej) v križišče, bi še vedno bil kriv on ker se ni prepričal da lahko varno prevozi križišče in da nebo nikogar oviral ali izsilil (kar tudi pomeni narobe obrnjen trikotnik!).
Torej smo rešili, kriv nisem bil jaz in niti nebi mogel biti v takem primeru, ker je vse jasno. Kot se mi je že na začetku zdelo

Ampak saj veste kako je ko ti nekdo greni življenje... jaz si pa določene stvari vzamem k srcu.
Vsem hvala za vaša mnenja

EDIT:
Še ena stvar. To da jaz
nisem imel zavorne poti je kakšna teža v tem primeru? Ker ravno zaradi tega za prijatelj skos trdi da sem kriv jaz... in da zgleda kot da sem se zanalašč zaletel vanj.