JeanGrey je napisal/-a:Evom javljam razplet.... ki žal še ni dokončen![]()
Danes sem imela orbavnavo pri sodniku, bil je zelo prijazen in korekten. Prebral mi je policijski zapisnik, večkrat je poudaril da je ocena škode na avtomobilih (njena 500€) povsem laična, povedal mi je tudi da je gospa poiskala pomoč pri zdravniku zaradi odrgnin na levi rami in spredaj na prsnem košu (zaradi varnostnega pasu)? Prezdkršek za vožnjo na prekratki varnosti razdalji sem priznala, povedala sem celotno zgodbo, kot sem jo že v uvodnem prispevku.
Stvar pa se je ''zakomplicirala'', ker je sodnik mnenja, da bi se odrgnine morale pojavili prej kot v 24 urah in mi ni mogel dokončno izreči kazni, zatorej bo sledilo še eno sojenje, na katerem bo pričala soudeleženka o njenih poškodbah (morala bo meti s sabo izvide, potrdilo o bolniškem staležu, kakršnokoli dokazilo ki v njen bran dokazuje, da je zaradi poškod utrpela resnejše posledice). Povedal mi je - česar me je najbolj starh - da v primeru da bi bila stvar nedokonćna, bo potrebno v obrvanavo vplestni medicinskega sodnega izvedenca, v tem primeru pa stroške krijem jaz (300-600€!!!!), ampak da je mnenja, da se bo vse uredilo že na obravnavi.
Vprašal me je če želim biti prisotna, sem rekla da ne, ko me je vprašal zakaj, sem rekla da se ne bi rada srečala spet z gospo saj me je na kraju nesreče obtoževala, da bom pobegnila preden bova uspele karkoli narediti. Svetoval mi je, da je v moje dobro in da mi toplo priporoča, da se udeležim njenega pričanja, ker bomo tako prej prišli do zaključka in sem privolila.
Kazen ki me čaka v najboljšem primeru je 120€ + 3KT za vožnjo na prekratki v.r., v primeru da se ugotovi neposredna škoda za oškodovanko 200€ in 5KT. Vprašal me je tudi za kaj rabim avto če bi me prepoved vožnje hud zaznamovala, in sem mu povedala p resnici da sem študentka, absolventka, da se približno 1x mesečno samo peljem v Ljubljano, drugače vozim mamo v službo, vendar da oddaljenost ni taka, da ne bi mogla v službo kako drugače, da ne delam nikjer preko študenta in da četudi dobim prepoved, bom nekako zmogla. Oldočil se je da mi prepovedi vožnje kljub vsemu ne bo izrekel.
Tako da sedaj nisem nič na boljšem,sem upala da bo danes konec vsega a ni.... Res samo upam, da se ne zakomplicira toliko, da bi bilo nujno plačat sodnega izvedenca. Je sodnik sam rekel da je to absurd, da priznaš prekršek in moraš še potem nositi materialne posledice v takem primeru, a žal je tako.
Tako da upam da bo naslednja obarvnava čimprej in se bomo uspeli dogovoriti na licu mesta, če bo kazen 200€ + 5KT, pač bo. Samo izvedenca pa res ne bi plačevala
JeanGrey je napisal/-a:Pozdravljeni!
Registrirala sem se prav na ta forum, ker sem v temle sektorju prebrala že kopico uporabnih nasvetov in izkušenj, bi pa rada delila še svojo in če je morebiti kdo bil v podobni situaciji ali pozna koga, bi mi vsak nasvet prišel prav.
Torej, danes sem dobila ''vabilo'' sodišča, namreč bila sem udeležena v prometni nesreči, pri kateri moj avto ni bil poškodovan, soudeleženkin pa. Stvar je bila taka, da sem med speljevanjem (ozrla sem se še 1x na glavno cesto, kamor sem se priključevala, ona je pred tem že speljala in zavrla navkljub prosti cesti - so imeli rdečo luč) trčila v ''rit'' soudeleženki, tako da seveda krivda je bila moja. Izpolnili sva evropsko poročilo, ker je soudeleženka utrpela nekaj prask na zadnjem odbijaču. Naslednji dan pa me je klicala policija, če lahko pridem na kraj nesreče, saj je ta gospa po več kot 24h od nesreče odfijakala k dohterju, češ da je cela boga. Naj omenim še to, da sem jo vprašala takoj po trku, če je z njo vse okej, je zatrdila da ja, tudi v evropskem poročilu je navedla da ni poškodb. Ker sem bila takrat oddaljena, sem rekla da ne morem priti, sem pa želela biti kooperativna, zato sem čez nekaj dni, ko sem imela čas, odšla sama na policijo da so mi poslikali avto. Samo to. Nobene izjave, ne nič, povedali so mi samo da je uboga gospa utrpela ful poškodbe na avtu in je mogla it k zdravniku.
Meni se to seveda zdi absurdno, glede na to, da je bila na kraju nesreče še zdrava, naslednji dan ko sva skupaj (na njeno željo) odšli k cenilcu, tudi (sem jo še 1x vprašala), potem pa kar ne več. Kar je seveda mojo nesrečo takoj kategoriziralo kot ''hudo''.
No, danes sem prejela ''vabilo'', v katerem je zapisano da imam čez 2 meseca obravnavo pri sodniku za prekrške in zame zahtevajo kazen prepovedi vožnje motonega vozila. Zanima pa me sledeče, ali lahko navedem kakšrnekoli olajševalne okoliščine (sem študentka, živim v enostarševski družini, moj je edini avto pri hiši, mama ne vozi zaradi slabega vida - skratka, če mi dajo prepoved, bom res res nasankala)? Imam sicer že 3KT (ker sem prehitro šla čez prehod za peščce, ko je imel pešec še eno nogo na cesti in me je dobil policaj), hujšega prekrška nobenega. So me že večkrat ustavili policjali ob rutinskih pregled, je bilo vse bp, nikoli napihala, itd. Izpit imam 7 let, vseh 7 let aktivno vozim, to je moja prva nesreča. Kakšna kazen se mi obeta v najslabšem primeru? Ali je bolje, da enostavno sodelujem in ''požrem'' kazen ali pri sodniku/sodnici omenim, tudi to, da je gospa bila še par ur preden je šla do zdravnika, okej? In da v poročilu piše, da nisem imela varnostne razdalje med vožnjo, čeprav je se je to zgodilo med speljevanjem in moja hitrost ni bila večja od 10km/h?
tristan01 je napisal/-a:JeanGrey je napisal/-a:Evom javljam razplet.... ki žal še ni dokončen![]()
Danes sem imela orbavnavo pri sodniku, bil je zelo prijazen in korekten. Prebral mi je policijski zapisnik, večkrat je poudaril da je ocena škode na avtomobilih (njena 500€) povsem laična, povedal mi je tudi da je gospa poiskala pomoč pri zdravniku zaradi odrgnin na levi rami in spredaj na prsnem košu (zaradi varnostnega pasu)? Prezdkršek za vožnjo na prekratki varnosti razdalji sem priznala, povedala sem celotno zgodbo, kot sem jo že v uvodnem prispevku.
Stvar pa se je ''zakomplicirala'', ker je sodnik mnenja, da bi se odrgnine morale pojavili prej kot v 24 urah in mi ni mogel dokončno izreči kazni, zatorej bo sledilo še eno sojenje, na katerem bo pričala soudeleženka o njenih poškodbah (morala bo meti s sabo izvide, potrdilo o bolniškem staležu, kakršnokoli dokazilo ki v njen bran dokazuje, da je zaradi poškod utrpela resnejše posledice). Povedal mi je - česar me je najbolj starh - da v primeru da bi bila stvar nedokonćna, bo potrebno v obrvanavo vplestni medicinskega sodnega izvedenca, v tem primeru pa stroške krijem jaz (300-600€!!!!), ampak da je mnenja, da se bo vse uredilo že na obravnavi.
Vprašal me je če želim biti prisotna, sem rekla da ne, ko me je vprašal zakaj, sem rekla da se ne bi rada srečala spet z gospo saj me je na kraju nesreče obtoževala, da bom pobegnila preden bova uspele karkoli narediti. Svetoval mi je, da je v moje dobro in da mi toplo priporoča, da se udeležim njenega pričanja, ker bomo tako prej prišli do zaključka in sem privolila.
Kazen ki me čaka v najboljšem primeru je 120€ + 3KT za vožnjo na prekratki v.r., v primeru da se ugotovi neposredna škoda za oškodovanko 200€ in 5KT. Vprašal me je tudi za kaj rabim avto če bi me prepoved vožnje hud zaznamovala, in sem mu povedala p resnici da sem študentka, absolventka, da se približno 1x mesečno samo peljem v Ljubljano, drugače vozim mamo v službo, vendar da oddaljenost ni taka, da ne bi mogla v službo kako drugače, da ne delam nikjer preko študenta in da četudi dobim prepoved, bom nekako zmogla. Oldočil se je da mi prepovedi vožnje kljub vsemu ne bo izrekel.
Tako da sedaj nisem nič na boljšem,sem upala da bo danes konec vsega a ni.... Res samo upam, da se ne zakomplicira toliko, da bi bilo nujno plačat sodnega izvedenca. Je sodnik sam rekel da je to absurd, da priznaš prekršek in moraš še potem nositi materialne posledice v takem primeru, a žal je tako.
Tako da upam da bo naslednja obarvnava čimprej in se bomo uspeli dogovoriti na licu mesta, če bo kazen 200€ + 5KT, pač bo. Samo izvedenca pa res ne bi plačevala
Zadeva je malce drugačna kot si jo razumela. Stroške izvedenca in eventuelno tudi odvetnika nosi stran ki izgubi.
Mi pa ni jasno, kaj je s poškodbami. Ob rahlem trku od zadaj (glede na opis poškodb) so se sedaj pojavile tudi telesne poškodbe (odrgnine od varnostnega pasu), ki jih je oškodovanka prijavila po več kot 24 urah... Sodnik je v tem primeru upravičeno sumnjičav in je zahteval izvedeniško mnenje. Glede na to, da je bil trk od zadaj so tudi odrgnine od varnostnega pasu nenavadne. Pri trku od zadaj potnike pritisne ob sedeže in najpogostejše so poškodbe vratu zaradi pomika glave nazaj (usodne poškodbe vratu prepreči pravilno nastavljen vzglavnik). Odrgnine od varnostnega pasu pa nastanejo, ko telo poleti proti vetrobranskem steklu in ga varnostni pas zadrži v sedežu... Skratka če mene vprašaš je zadeva precej sumljiva. Počakaj na naslednjo obravnavo, na kateri sodeluj, kot ti je sodnik svetoval. Predlagam pa da med tem poiščeš še kakšno neuradno mnenje strokovnjaka (izvedenca). Ni potrebno, da je pisno in uradno, za miren spanec bo verjetno dovolj le pogovor, ki stane bistveno manj kot mnenje.
LP Tristan01
zidco je napisal/-a: tristan js sm se pri 50 km/h zaletel v žensko ki me je izsilila poškodbe ob trku:odrgnine od pasu, odrgnina ključnice, poškodba komolca levega, in kolena levega, bolečine v vratu, modrice po obrazu od airbaga, odrgine po levi roki..in še in še... zdravljenje trajalo dolgo, pa še zdaj imam posledice, odrgnjen živec med 3-4 križnim vretencem. pa motnje v hoji kot da bi šepal.. ni pa mi jasno kako da ona ni imela od trka nič???????po enmu dnevu a cela boga????????
tristan01 je napisal/-a:zidco je napisal/-a: tristan js sm se pri 50 km/h zaletel v žensko ki me je izsilila poškodbe ob trku:odrgnine od pasu, odrgnina ključnice, poškodba komolca levega, in kolena levega, bolečine v vratu, modrice po obrazu od airbaga, odrgine po levi roki..in še in še... zdravljenje trajalo dolgo, pa še zdaj imam posledice, odrgnjen živec med 3-4 križnim vretencem. pa motnje v hoji kot da bi šepal.. ni pa mi jasno kako da ona ni imela od trka nič???????po enmu dnevu a cela boga????????
Ok, tule govorimo o trku s 5km/h, saj sta se obe vključevali v promet, povzročiteljica pa je spregledala da je vozilo pred njo nenadoma ustavilo. Hitrost trka je bila le kakšnih 5 km... Če torej razpravljamo malo bolj na široko... sile pri trku s tako malo hitrostjo ne moreš primerjati s silami ki nastopijo pri 50km/h. Prav tako je treba pri tem upoštevati še destvo, da je varnostni pas opravil svojo funkcijo le ko je lovil odboj telesa od sedeža in ne kot v tvojem primeru, kjer sta airbag in varnostni pas absorbirala sile trka. Razlika med tema dvema primeroma je po moji nestrokovni oceni vsaj faktor 100 ali več.
Da ne bomo zgolj teoretizirali. Sem sam doživel čelni trk, kjer sta vozili trčili pri cca 5-10km/h. Poškodbe so bile minimalne. Počen odbijač in zvit blatnik. Ne jaz ne sopotnica nisva imela odrgnin od varnostnih pasov ali česa podobnega. Le pri sopotnici se je ob določenih gibih z glavo pojavila rahla bolečina, ki je v nekaj dneh minila brez zdravstvene oskrbe.
LP Tristan01
GranDuke_JK je napisal/-a:Ko sem prebral ''me bo mož ubil'', sem nekako mnenja da se ženska boji le tega in se njej sami morda niti ne gre za €ure.
Vem da moški kupi karavana ki ga nujno rabi (zakaj: http://www.njuz.net/crnogorac-kupio-mali-gradski-automobil/) potem se mora z njim voziti še žena.... Sam sem pristaš majhnih avtov in dnevno poslušam mnenja ''pravih'' dedcov kako sem popičkan... seveda se vozijo v 5m avtih sami notri.
Sem pa že +50km/h priletel čelno v škarpo z AXom in mi ni bilo nič, tudi škarpa me ni tožilaAvto seveda ni preživel.
Hočem samo povedati da morda baba ni blesava, le doma jih je fasala s pasom. Vsaj po pravici je povedala od česa so odrgnine.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost