Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Kazen - hujša prometna nesreča?

Napisal/-a GorazdO Ne avg 28, 2011 4:43 pm

Jaz sem (2 leti nazaj) dobil naprej sodbo in kak mesec kasneje še odločbo o prepovedi vožnje; svetujem da dobro prebereš vse kar dobiš - morda bo prepoved vožnje že v sodbi (od tega in tega dneva do tega in tega dneva); jaz sem smatral sodbo za začetek odvzema (tako je bilo v starih časih) in se tako (po lastni neumnosti) nisem vozil 2 meseca (namesto enega).
Pa ne se vozit, če boš fasala prepoved; nikamor; zagrožena kazen je odvzem vozila.
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

Uporabniški avatar
JeanGrey
Nov uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a JeanGrey Po avg 29, 2011 3:28 pm

Hvala za odgovor.

Ne, če že fašem to prepoved, mi na kraj pameti ne pride, da bi se potem vozila. K sreči (?) ne posedujem miselnosti v stilu ''sej če ne delaš pi.... na cesti, te ne ustavijo'', ker mene so že ene parkrat uspeli kar tako, ker sem se na kak petek ali soboto zvečer peljala, takrat pa v našem okolišu kar pogstokrat patruljirajo možje v modrem in te čisto tako by the way mal ustavijo, zahtevajo dokumente in povprašajo po alkoholu (tudi dajo za pihat).

Sba
Novinec

Napisal/-a Sba Po avg 29, 2011 9:40 pm

Kazen je bila 500€ in 11 KT. Ko je minil rok za pritožbo, pa sem dobil še dodatno položnico 100€ za sodne stroške.
Je bil pa dokaj jasen primer, in kot sem že omenil, sploh nisem bil vabljen na obravnavo. Pritožil se nisem nič, ker sem pričakoval huje. Je pa precej pik (6 + 5, za povzročitev nesreče in za lažje poškodbe).

Uporabniški avatar
JeanGrey
Nov uporabnik

Napisal/-a JeanGrey Sr sep 07, 2011 11:59 am

Evom javljam razplet.... ki žal še ni dokončen :(

Danes sem imela orbavnavo pri sodniku, bil je zelo prijazen in korekten. Prebral mi je policijski zapisnik, večkrat je poudaril da je ocena škode na avtomobilih (njena 500€) povsem laična, povedal mi je tudi da je gospa poiskala pomoč pri zdravniku zaradi odrgnin na levi rami in spredaj na prsnem košu (zaradi varnostnega pasu)? Prezdkršek za vožnjo na prekratki varnosti razdalji sem priznala, povedala sem celotno zgodbo, kot sem jo že v uvodnem prispevku.

Stvar pa se je ''zakomplicirala'', ker je sodnik mnenja, da bi se odrgnine morale pojavili prej kot v 24 urah in mi ni mogel dokončno izreči kazni, zatorej bo sledilo še eno sojenje, na katerem bo pričala soudeleženka o njenih poškodbah (morala bo meti s sabo izvide, potrdilo o bolniškem staležu, kakršnokoli dokazilo ki v njen bran dokazuje, da je zaradi poškod utrpela resnejše posledice). Povedal mi je - česar me je najbolj starh - da v primeru da bi bila stvar nedokonćna, bo potrebno v obrvanavo vplestni medicinskega sodnega izvedenca, v tem primeru pa stroške krijem jaz (300-600€!!!!), ampak da je mnenja, da se bo vse uredilo že na obravnavi.

Vprašal me je če želim biti prisotna, sem rekla da ne, ko me je vprašal zakaj, sem rekla da se ne bi rada srečala spet z gospo saj me je na kraju nesreče obtoževala, da bom pobegnila preden bova uspele karkoli narediti. Svetoval mi je, da je v moje dobro in da mi toplo priporoča, da se udeležim njenega pričanja, ker bomo tako prej prišli do zaključka in sem privolila.

Kazen ki me čaka v najboljšem primeru je 120€ + 3KT za vožnjo na prekratki v.r., v primeru da se ugotovi neposredna škoda za oškodovanko 200€ in 5KT. Vprašal me je tudi za kaj rabim avto če bi me prepoved vožnje hud zaznamovala, in sem mu povedala p resnici da sem študentka, absolventka, da se približno 1x mesečno samo peljem v Ljubljano, drugače vozim mamo v službo, vendar da oddaljenost ni taka, da ne bi mogla v službo kako drugače, da ne delam nikjer preko študenta in da četudi dobim prepoved, bom nekako zmogla. Oldočil se je da mi prepovedi vožnje kljub vsemu ne bo izrekel.

Tako da sedaj nisem nič na boljšem,sem upala da bo danes konec vsega a ni.... Res samo upam, da se ne zakomplicira toliko, da bi bilo nujno plačat sodnega izvedenca. Je sodnik sam rekel da je to absurd, da priznaš prekršek in moraš še potem nositi materialne posledice v takem primeru, a žal je tako.

Tako da upam da bo naslednja obarvnava čimprej in se bomo uspeli dogovoriti na licu mesta, če bo kazen 200€ + 5KT, pač bo. Samo izvedenca pa res ne bi plačevala :D

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 Če sep 08, 2011 8:42 am

JeanGrey je napisal/-a:Evom javljam razplet.... ki žal še ni dokončen :(

Danes sem imela orbavnavo pri sodniku, bil je zelo prijazen in korekten. Prebral mi je policijski zapisnik, večkrat je poudaril da je ocena škode na avtomobilih (njena 500€) povsem laična, povedal mi je tudi da je gospa poiskala pomoč pri zdravniku zaradi odrgnin na levi rami in spredaj na prsnem košu (zaradi varnostnega pasu)? Prezdkršek za vožnjo na prekratki varnosti razdalji sem priznala, povedala sem celotno zgodbo, kot sem jo že v uvodnem prispevku.

Stvar pa se je ''zakomplicirala'', ker je sodnik mnenja, da bi se odrgnine morale pojavili prej kot v 24 urah in mi ni mogel dokončno izreči kazni, zatorej bo sledilo še eno sojenje, na katerem bo pričala soudeleženka o njenih poškodbah (morala bo meti s sabo izvide, potrdilo o bolniškem staležu, kakršnokoli dokazilo ki v njen bran dokazuje, da je zaradi poškod utrpela resnejše posledice). Povedal mi je - česar me je najbolj starh - da v primeru da bi bila stvar nedokonćna, bo potrebno v obrvanavo vplestni medicinskega sodnega izvedenca, v tem primeru pa stroške krijem jaz (300-600€!!!!), ampak da je mnenja, da se bo vse uredilo že na obravnavi.

Vprašal me je če želim biti prisotna, sem rekla da ne, ko me je vprašal zakaj, sem rekla da se ne bi rada srečala spet z gospo saj me je na kraju nesreče obtoževala, da bom pobegnila preden bova uspele karkoli narediti. Svetoval mi je, da je v moje dobro in da mi toplo priporoča, da se udeležim njenega pričanja, ker bomo tako prej prišli do zaključka in sem privolila.

Kazen ki me čaka v najboljšem primeru je 120€ + 3KT za vožnjo na prekratki v.r., v primeru da se ugotovi neposredna škoda za oškodovanko 200€ in 5KT. Vprašal me je tudi za kaj rabim avto če bi me prepoved vožnje hud zaznamovala, in sem mu povedala p resnici da sem študentka, absolventka, da se približno 1x mesečno samo peljem v Ljubljano, drugače vozim mamo v službo, vendar da oddaljenost ni taka, da ne bi mogla v službo kako drugače, da ne delam nikjer preko študenta in da četudi dobim prepoved, bom nekako zmogla. Oldočil se je da mi prepovedi vožnje kljub vsemu ne bo izrekel.

Tako da sedaj nisem nič na boljšem,sem upala da bo danes konec vsega a ni.... Res samo upam, da se ne zakomplicira toliko, da bi bilo nujno plačat sodnega izvedenca. Je sodnik sam rekel da je to absurd, da priznaš prekršek in moraš še potem nositi materialne posledice v takem primeru, a žal je tako.

Tako da upam da bo naslednja obarvnava čimprej in se bomo uspeli dogovoriti na licu mesta, če bo kazen 200€ + 5KT, pač bo. Samo izvedenca pa res ne bi plačevala :D

Zadeva je malce drugačna kot si jo razumela. Stroške izvedenca in eventuelno tudi odvetnika nosi stran ki izgubi.

Mi pa ni jasno, kaj je s poškodbami. Ob rahlem trku od zadaj (glede na opis poškodb) so se sedaj pojavile tudi telesne poškodbe (odrgnine od varnostnega pasu), ki jih je oškodovanka prijavila po več kot 24 urah... Sodnik je v tem primeru upravičeno sumnjičav in je zahteval izvedeniško mnenje. Glede na to, da je bil trk od zadaj so tudi odrgnine od varnostnega pasu nenavadne. Pri trku od zadaj potnike pritisne ob sedeže in najpogostejše so poškodbe vratu zaradi pomika glave nazaj (usodne poškodbe vratu prepreči pravilno nastavljen vzglavnik). Odrgnine od varnostnega pasu pa nastanejo, ko telo poleti proti vetrobranskem steklu in ga varnostni pas zadrži v sedežu... Skratka če mene vprašaš je zadeva precej sumljiva. Počakaj na naslednjo obravnavo, na kateri sodeluj, kot ti je sodnik svetoval. Predlagam pa da med tem poiščeš še kakšno neuradno mnenje strokovnjaka (izvedenca). Ni potrebno, da je pisno in uradno, za miren spanec bo verjetno dovolj le pogovor, ki stane bistveno manj kot mnenje.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
JeanGrey
Nov uporabnik

Napisal/-a JeanGrey Če sep 08, 2011 6:25 pm

Meni je sodnik rekel, da vkolikor bo potreboval izvedeniško mnenje, bom stroške krila jaz. Tako da ga nisem razumela napak, ker mi je večkrat to poudaril, da glede na to da sem jaz obdolženka, nosim stroške jaz. Jaz ti povsem verjamem (to kar praviš, da stroške nosi stran ki izgubi), ampak sem prepričana da mi je sodnik rekel tako, kot sem napisala.

Pri naslednji obravnavi bomo brez izvedeniškega mnenja namreč. Sodnik je samo rekel, da bo poklical njo na obravnavo, da doprinese dokazila in priča o resnosti njene poškodbe. Tudi sam je rekel, da nategnine so pogoste in da to pogosto obravnava, medtem ko so mu tele odrgnine ''španska vas''. Sicer ni pisalo, da bi naj odrgnine nastale od varnostnega pasu, to je kot eno opcijo omenil sodnik, v njenem izvidu piše samo odrgnine leve rame in prsnega koša. Glede na potek varnostnega pasu, je verjetno zato pomislil na to. Drugače pa je sodnik po pregledu slik avtomobila tudi rekel, da mi verjame, da je bil trk res blag. S tem da sama sem tekom ''obravnave'' samo podajala svojo stran zgodbe, nikakor nisem nikjer namignila, da bi si gospa izmišljevala bodisi svoje poškodbe, bodisi škodo na avtomobilu.... Tako da, to je vse zrastlo na sodnikovem zeljniku (je imel malo govora o tem, da to niti ni redka stvar, da ljudje želijo iztistniti kak € potem pa ratajo takele čreve na sodiščih).

Tako da sedaj res upam, da se bomo na obravnavi lahko vse zmenili (pa da bo staro malo kap, ko bo še ona dobila domov prijetno vabilo :evil: ).

Aja še to.... Ko me je sodnik vprašal če želim biti pristona na obravnavi, sem najprej rekla ne. Potem mi je toplo svetoval, da je v moje dobro, da se prikažem in me tudi vrašal, zakaj si ne žeim biti prisotna. Pa sem mu povedala po resnici, da imam gospo zaradi njenega napada name takoj ob nesreči (da kaj sem delala, da kak bo njo mož ubil ko pridem domov, da naj ji hitro uredima zadeve, da naj mi ne pride na kraj pameti da bi pobegnila itd....) v slabem spominu - seveda nisem povedala kaj točno je ona meni vse pravila. Zdaj pa ne vem, če bi bilo bolje, da bi bila to obdržala zase... :|

O odrgninah pa toliko - glede na to da sem sama na faksu intenzivno študirala tudi patologijo so mi zadeve kot so odrgnine, zmečkanine, raztrganine, podplutbe.... kar precej jasne, tako da spanec je miren. Vsekakor pa hvala še za obširen dodatek glede nastanka odrgnin oz. poškodb vratu in načinom trka, tudi to mi malce miri živce.

zidco
Nov uporabnik

Napisal/-a zidco Če sep 08, 2011 6:40 pm

JeanGrey je napisal/-a:Pozdravljeni!

Registrirala sem se prav na ta forum, ker sem v temle sektorju prebrala že kopico uporabnih nasvetov in izkušenj, bi pa rada delila še svojo in če je morebiti kdo bil v podobni situaciji ali pozna koga, bi mi vsak nasvet prišel prav.

Torej, danes sem dobila ''vabilo'' sodišča, namreč bila sem udeležena v prometni nesreči, pri kateri moj avto ni bil poškodovan, soudeleženkin pa. Stvar je bila taka, da sem med speljevanjem (ozrla sem se še 1x na glavno cesto, kamor sem se priključevala, ona je pred tem že speljala in zavrla navkljub prosti cesti - so imeli rdečo luč) trčila v ''rit'' soudeleženki, tako da seveda krivda je bila moja. Izpolnili sva evropsko poročilo, ker je soudeleženka utrpela nekaj prask na zadnjem odbijaču. Naslednji dan pa me je klicala policija, če lahko pridem na kraj nesreče, saj je ta gospa po več kot 24h od nesreče odfijakala k dohterju, češ da je cela boga. Naj omenim še to, da sem jo vprašala takoj po trku, če je z njo vse okej, je zatrdila da ja, tudi v evropskem poročilu je navedla da ni poškodb. Ker sem bila takrat oddaljena, sem rekla da ne morem priti, sem pa želela biti kooperativna, zato sem čez nekaj dni, ko sem imela čas, odšla sama na policijo da so mi poslikali avto. Samo to. Nobene izjave, ne nič, povedali so mi samo da je uboga gospa utrpela ful poškodbe na avtu in je mogla it k zdravniku.

Meni se to seveda zdi absurdno, glede na to, da je bila na kraju nesreče še zdrava, naslednji dan ko sva skupaj (na njeno željo) odšli k cenilcu, tudi (sem jo še 1x vprašala), potem pa kar ne več. Kar je seveda mojo nesrečo takoj kategoriziralo kot ''hudo''.

No, danes sem prejela ''vabilo'', v katerem je zapisano da imam čez 2 meseca obravnavo pri sodniku za prekrške in zame zahtevajo kazen prepovedi vožnje motonega vozila. Zanima pa me sledeče, ali lahko navedem kakšrnekoli olajševalne okoliščine (sem študentka, živim v enostarševski družini, moj je edini avto pri hiši, mama ne vozi zaradi slabega vida - skratka, če mi dajo prepoved, bom res res nasankala)? Imam sicer že 3KT (ker sem prehitro šla čez prehod za peščce, ko je imel pešec še eno nogo na cesti in me je dobil policaj), hujšega prekrška nobenega. So me že večkrat ustavili policjali ob rutinskih pregled, je bilo vse bp, nikoli napihala, itd. Izpit imam 7 let, vseh 7 let aktivno vozim, to je moja prva nesreča. Kakšna kazen se mi obeta v najslabšem primeru? Ali je bolje, da enostavno sodelujem in ''požrem'' kazen ali pri sodniku/sodnici omenim, tudi to, da je gospa bila še par ur preden je šla do zdravnika, okej? In da v poročilu piše, da nisem imela varnostne razdalje med vožnjo, čeprav je se je to zgodilo med speljevanjem in moja hitrost ni bila večja od 10km/h?

moje mnenje: kle se gre njej samo za odškodnino....glej, ti boš najverjetneje dobila kakšni kazen, če si kriva, una pa kazen zaradi kriveizpovedi.
tud js sm mel prometno, in sicer 4 mesece nazaj, pa so me z urgenco odpeljali, in udi njo preventivno..ampak šele zdaj se mi poznajo dolgoročne posledico, problemi z križem in hoja....če pa nej takrat ni nič bilo, potem ne wem kako je lahko čez 24 ur cela polomljena??? skratka, upam da se vse uredi.. Lp

zidco
Nov uporabnik

Napisal/-a zidco Če sep 08, 2011 6:46 pm

tristan01 je napisal/-a:
JeanGrey je napisal/-a:Evom javljam razplet.... ki žal še ni dokončen :(

Zadeva je malce drugačna kot si jo razumela. Stroške izvedenca in eventuelno tudi odvetnika nosi stran ki izgubi.

Mi pa ni jasno, kaj je s poškodbami. Ob rahlem trku od zadaj (glede na opis poškodb) so se sedaj pojavile tudi telesne poškodbe (odrgnine od varnostnega pasu), ki jih je oškodovanka prijavila po več kot 24 urah... Sodnik je v tem primeru upravičeno sumnjičav in je zahteval izvedeniško mnenje. Glede na to, da je bil trk od zadaj so tudi odrgnine od varnostnega pasu nenavadne. Pri trku od zadaj potnike pritisne ob sedeže in najpogostejše so poškodbe vratu zaradi pomika glave nazaj (usodne poškodbe vratu prepreči pravilno nastavljen vzglavnik). Odrgnine od varnostnega pasu pa nastanejo, ko telo poleti proti vetrobranskem steklu in ga varnostni pas zadrži v sedežu... Skratka če mene vprašaš je zadeva precej sumljiva. Počakaj na naslednjo obravnavo, na kateri sodeluj, kot ti je sodnik svetoval. Predlagam pa da med tem poiščeš še kakšno neuradno mnenje strokovnjaka (izvedenca). Ni potrebno, da je pisno in uradno, za miren spanec bo verjetno dovolj le pogovor, ki stane bistveno manj kot mnenje.

LP Tristan01

tristan js sm se pri 50 km/h zaletel v žensko ki me je izsilila poškodbe ob trku:odrgnine od pasu, odrgnina ključnice, poškodba komolca levega, in kolena levega, bolečine v vratu, modrice po obrazu od airbaga, odrgine po levi roki..in še in še... zdravljenje trajalo dolgo, pa še zdaj imam posledice, odrgnjen živec med 3-4 križnim vretencem. pa motnje v hoji kot da bi šepal.. ni pa mi jasno kako da ona ni imela od trka nič???????po enmu dnevu a cela boga????????

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 Pe sep 09, 2011 9:15 am

zidco je napisal/-a: tristan js sm se pri 50 km/h zaletel v žensko ki me je izsilila poškodbe ob trku:odrgnine od pasu, odrgnina ključnice, poškodba komolca levega, in kolena levega, bolečine v vratu, modrice po obrazu od airbaga, odrgine po levi roki..in še in še... zdravljenje trajalo dolgo, pa še zdaj imam posledice, odrgnjen živec med 3-4 križnim vretencem. pa motnje v hoji kot da bi šepal.. ni pa mi jasno kako da ona ni imela od trka nič???????po enmu dnevu a cela boga????????

Ok, tule govorimo o trku s 5km/h, saj sta se obe vključevali v promet, povzročiteljica pa je spregledala da je vozilo pred njo nenadoma ustavilo. Hitrost trka je bila le kakšnih 5 km... Če torej razpravljamo malo bolj na široko... sile pri trku s tako malo hitrostjo ne moreš primerjati s silami ki nastopijo pri 50km/h. Prav tako je treba pri tem upoštevati še destvo, da je varnostni pas opravil svojo funkcijo le ko je lovil odboj telesa od sedeža in ne kot v tvojem primeru, kjer sta airbag in varnostni pas absorbirala sile trka. Razlika med tema dvema primeroma je po moji nestrokovni oceni vsaj faktor 100 ali več.

Da ne bomo zgolj teoretizirali. Sem sam doživel čelni trk, kjer sta vozili trčili pri cca 5-10km/h. Poškodbe so bile minimalne. Počen odbijač in zvit blatnik. Ne jaz ne sopotnica nisva imela odrgnin od varnostnih pasov ali česa podobnega. Le pri sopotnici se je ob določenih gibih z glavo pojavila rahla bolečina, ki je v nekaj dneh minila brez zdravstvene oskrbe.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

zidco
Nov uporabnik

Napisal/-a zidco So sep 10, 2011 1:19 pm

tristan01 je napisal/-a:
zidco je napisal/-a: tristan js sm se pri 50 km/h zaletel v žensko ki me je izsilila poškodbe ob trku:odrgnine od pasu, odrgnina ključnice, poškodba komolca levega, in kolena levega, bolečine v vratu, modrice po obrazu od airbaga, odrgine po levi roki..in še in še... zdravljenje trajalo dolgo, pa še zdaj imam posledice, odrgnjen živec med 3-4 križnim vretencem. pa motnje v hoji kot da bi šepal.. ni pa mi jasno kako da ona ni imela od trka nič???????po enmu dnevu a cela boga????????

Ok, tule govorimo o trku s 5km/h, saj sta se obe vključevali v promet, povzročiteljica pa je spregledala da je vozilo pred njo nenadoma ustavilo. Hitrost trka je bila le kakšnih 5 km... Če torej razpravljamo malo bolj na široko... sile pri trku s tako malo hitrostjo ne moreš primerjati s silami ki nastopijo pri 50km/h. Prav tako je treba pri tem upoštevati še destvo, da je varnostni pas opravil svojo funkcijo le ko je lovil odboj telesa od sedeža in ne kot v tvojem primeru, kjer sta airbag in varnostni pas absorbirala sile trka. Razlika med tema dvema primeroma je po moji nestrokovni oceni vsaj faktor 100 ali več.

Da ne bomo zgolj teoretizirali. Sem sam doživel čelni trk, kjer sta vozili trčili pri cca 5-10km/h. Poškodbe so bile minimalne. Počen odbijač in zvit blatnik. Ne jaz ne sopotnica nisva imela odrgnin od varnostnih pasov ali česa podobnega. Le pri sopotnici se je ob določenih gibih z glavo pojavila rahla bolečina, ki je v nekaj dneh minila brez zdravstvene oskrbe.

LP Tristan01

moje mnenje je se kr isto..da se tej zenski gre samo za odskosnino, glede na to da sem nekje prebral, da je rekla da spet bo mogla na zavarovalnico iti... Lp

GranDuke_JK
Novinec

Napisal/-a GranDuke_JK Po sep 12, 2011 7:47 am

Ko sem prebral ''me bo mož ubil'', sem nekako mnenja da se ženska boji le tega in se njej sami morda niti ne gre za €ure.
Vem da moški kupi karavana ki ga nujno rabi (zakaj: http://www.njuz.net/crnogorac-kupio-mali-gradski-automobil/) potem se mora z njim voziti še žena.... Sam sem pristaš majhnih avtov in dnevno poslušam mnenja ''pravih'' dedcov kako sem popičkan... seveda se vozijo v 5m avtih sami notri.
Sem pa že +50km/h priletel čelno v škarpo z AXom in mi ni bilo nič, tudi škarpa me ni tožila :) Avto seveda ni preživel.

Hočem samo povedati da morda baba ni blesava, le doma jih je fasala s pasom. Vsaj po pravici je povedala od česa so odrgnine.

zidco
Nov uporabnik

Napisal/-a zidco Po sep 12, 2011 7:58 am

GranDuke_JK je napisal/-a:Ko sem prebral ''me bo mož ubil'', sem nekako mnenja da se ženska boji le tega in se njej sami morda niti ne gre za €ure.
Vem da moški kupi karavana ki ga nujno rabi (zakaj: http://www.njuz.net/crnogorac-kupio-mali-gradski-automobil/) potem se mora z njim voziti še žena.... Sam sem pristaš majhnih avtov in dnevno poslušam mnenja ''pravih'' dedcov kako sem popičkan... seveda se vozijo v 5m avtih sami notri.
Sem pa že +50km/h priletel čelno v škarpo z AXom in mi ni bilo nič, tudi škarpa me ni tožila :) Avto seveda ni preživel.

Hočem samo povedati da morda baba ni blesava, le doma jih je fasala s pasom. Vsaj po pravici je povedala od česa so odrgnine.

care ej....:)

Veron
Novinec

Napisal/-a Veron Po sep 12, 2011 8:54 am

mogoče pa jo je mož nalomu :D

Tantadruj030
Nov uporabnik

Napisal/-a Tantadruj030 Po sep 12, 2011 9:23 am

dab jo vsaj! jst bi jo še povozil ! baba blesava

Uporabniški avatar
JeanGrey
Nov uporabnik

Napisal/-a JeanGrey Sr sep 14, 2011 10:34 pm

Bomo videli, zadeva se premika, imamo čez slab mesec spet obravnavo. Je pa res, priznam, da se nič kaj ne veselim je spet videt. Kar se mene tiče, sem že odločena, da z njo ne spregovorim besede dokler nisva v prisotnosti sodnika.

Uporabniški avatar
JeanGrey
Nov uporabnik

Napisal/-a JeanGrey Sr okt 12, 2011 2:05 pm

Spet jaz.... Še vedno brez epiloga! Torej danes je bilo zaslišanje soudeleženke, bila sem zraven. Ženska se ''ni spomnila'' kao da skoraj nič iz nesreče, ne spomni se, da bi jo jaz sprešvala če je z njo vse okej in da bi mi bila rekla da je, ne isti, ne naslednji dan. Rekla je, da je bila zaradi ted udarnin tudi v bolniški, ampak seveda ni imela s sabo dokumentacije. Ko jo je sodnik vprašal, koliko dni je bila na bolšniški, je odgovorila da ne ve, ker je bila v bolniški najprej zaradi teh udarnin potem pa takoj za tem še zaradi težav z glavo, saj naj bi imela ponavljajoče hude glavobole in je mogla it na cel kup preiskav. Tako da si sedaj spet še nismo na jasnem, kako z mojo kaznijo. Ta baba (ne morem ji rečit gospa, ker nimam spoštovanja do nje) mora zdaj v roku 8. dni prinesti potrdilo o bolniškem staležu plus fotokopije zdr. kartoteke v zvezi s temi udarninami in glavoboli, da bo potem sodnik lahko odločil, ali je koristila bolniški staž v večji meri zaradi teh udarnin ali glavobolov.

Sodnega izvedenca očitno le ne bo (k sreči, tega sem se najbolj bala), saj mi je sodnik rekel, da dobim sodbo po pošti ko preuči zadevo. Imam pa še eno vprašanje, namreč dal mi je v zvezi z višjo kaznijo dve opciji: 200€ + 5KT ali po novejšem zakonu (tako sem ga razumela) 300€ +3KT. On mi je sicer predlagal da vzamem višjo denarno kazen + manj KT, ker kao jih že imam 5 od že opisanega prekrška (nisem ustavila pred zebro - čeprav je meni policaj takrat rekel da dobim 3KT, sedaj pa izvem da jih imam kar 5!), ampak sem rekla da imam raje 200+5, ker sem trenutno brezposelna (odobril mi je tudi plačilo na obroke). Sedaj pa še ne vem kako je s temi KT, ker letos novembra al decembra bo namreč minilo 3 leta od pšrvega prekrška, pa zdaj vsak drugače pravi, se mi bodo te KT zbrisale ker v tem času nisem imela enakega prekrška ali mi ostanejo zaradi tega prekrška sedaj (ker eni pravijo da se ti ne zbrišejo če narediš isti prekršek, spet drugi da se ti ne zbrišejo če narediš bilokateri prekršek)?

Sodnik je tudi rekel, da naj ne pozabim da je zagrožena kazen tudi prepoved vožnje, še enkrat je prebral kaj sem izjavila prvič glede uporabe avtomobila, kar me je malo šokiralo, ker je na prvi obravani rekel, da mi prepovedi vožnje ne bo izrekel.

Tak da evo.... Cele čreve. Me zanima še če mogoče kdo ve, koliko časa pribkližno traja preden pride sodba po pošti in položnice?

Tantadruj030
Nov uporabnik

Napisal/-a Tantadruj030 Sr okt 12, 2011 2:16 pm

tej babi dej pištolo na glavo pa se bo potem mogoč kj spomnla...nevem al je sodnik tak butast al se ne vidi da baba
neki kr palamudi v 3 dni!!

kazenske se brišejo po 3 letih po pravnomočnosti sodbe -ne glede na prekršek..jst bi vzeu opcijo manj denarja več točk..itak da se jim gre za denar zato ti je to predlagau..odločitev je tvoja..

ammmsodba pride kmal..sm meu podobno stvar...položnice so tudi zraven ble zraven sodbe se mi zdi..je minil kr nekaj let že tako da se točn ne spomnem,,,

lp

ps sporoči kako še naprej....

Uporabniški avatar
JeanGrey
Nov uporabnik

Napisal/-a JeanGrey Sr okt 12, 2011 4:44 pm

Ja, sem še malo pobrskala, bo res tako. Me veseli, ker drugače bi se jih imela na grbi že 10, kar je že ful (sploh za dva res butasta prekrška ozrioma načina pridobljenih KT).

Saj sodnik ni butast, jo je kar dobro masiral. Ona je hotela predstaviti nesrečo kot hujšo kot je bila - zdaj mi je vsaj jasno, da je mogla ona to napletit policajem ob prijavi, in so me zato v zapisniku obtožili ''hujše prometne nesreče'', čeprav daleč od tega. Mu je rekla da sej je tud men padla dol tablica, pa ji je potem kr slike mojega avtobomila pokazal in rekel da to ni res. Da na podlagi dokazov verjame, da je bil trk res blag. Ampak glede na okoliščine - njena poškodba - je pač treba upoštevat ta faktor pri dodeljevanju moje kazni. Najbolj pa me je itak pribilio ko je rekla (ker je še 1x prebral zapisnik policije, zapisnik mojega pričanja) nekaj v stilu glede tega, zakaj je zaustavila vozilo (ona je trdila da je bil na cesti promit, jaz pa obratno, ker sem bila v to prepričana, da so imeli rdečo luč)' nekaj v stilu da je šla iz službe po napornem dnevu in se ji je mudilo po otroke in da ni mogla tak zbrano gledat na cesto, pa na sploh, da se zelo slabo spominja dogodka. :roll:

Sej jaz sem tudi rekla da manjšo kazen pa več KT, sem nekak takšen optimist, da jih ne bom zdej na knap zbrala toliko, da bi prišla do 18ke. Sploh če se mi zdaj konec leta stare KT brišejo, potem sem tak na istem kot sem bila s 5KT. Kot sem rekla, zdle trenutno sem res, pred mesecem dni diplomirala, štud. delo sem seveda izgubila z izgubo statusa, trenutno sem na zavodu in si iščem delo, ne dobivam niti socialne zato mi 100€ veliko več pomeni kot 2KT. Saj je rekel sam, da mi da na izbiro, glede na to da imam pač že KT od prej da lahko več plačam pa dobim manj KT, ampak sem mu potem obrazlila štorijo z mojim trenutnim denarnim stanjem + prosila za plačilo na obroke, pa mi je vse odobril. Sem ciljala na izbris KT po 3h letih, sam mu tega nisem omenila raje :D

Smotano mi je samo, da se toliko časa vleče. Pa še višje sodne stroške bom mela zarad dveh obravnav. Pa še zdaj si nisem na jasnem, kakšna bo točno kazen. Seveda javim ko dobim domov ljubezensko pismo.

Pa še enkrat ful hvala vsem, ki ste mi v tej temi pomagal z nasveti!

Tantadruj030
Nov uporabnik

Napisal/-a Tantadruj030 Sr okt 12, 2011 6:35 pm

sj zato pa bolš ja da vzames opcijo s pikami, lej ta baba čeb se ji kak dec zaletu bi bla sam tiho ka čeb tak daleč pršlo bi jo sigurno nalamu že, sploh kak Rom če bi biu..tak da si je mislila lej šmrkla za volanom bom skoristla..majku ji vidim..sploh nevem zakaj si bilokaksno kazn dobla! Mislim brez veze,na tvojem mestu se bi sigurn pritožu..

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Če okt 13, 2011 12:55 am

zdravo!

škoda da nisem videl prej te teme!

isti primer se je zgodil očetu, pač spregledal avto in butnil vanj, pri tistem avtu udrtina našemu NIČ!

policaj v civilu baraba nekej potaraw po telefonu PO NESREČI zvečer da ga boli vrat in sicer ker so telesne poškodbe - 120€ kazni + 3 točke + ODZVEM

VOZNIŠKEGA ZA 1 MESEC

ker oče ni mogel brez avta, smo se seveda "pritožili, oz. napisali obrazložili" ker PAZI TO! tisti policaj blesaw je rekel, da ata NI USTAVIL AVTA IN SPELJAL

ampak da je kar priletel vanj!!

no uglavnem, kle je ZELO GROBA KAZEN, če enga malo butneš, ljudje itaq hočjo tkoj bolniško pa zaslužit pa ti ubistwu nardi krivico k si lahko ob izpit

za en mesec!

no nakoncu je bilo tako:

- napisali samo obrazložitev, zato je tudi v našem primeru ker smo nujno potrebovali avto za delo (kov v vseh 99% primerih) nas sodnik oprostil in PUSTIL
VOZNIŠKO

- plačali smo samo kazen!

pri tebi IMAŠ EN PLUS, ker dejansko hoče tista baraba na veliko še zaslužit, se zmišljuje in je sodišče to ugotovilo, tako da so sedaj sumljvii

pri tebi pa SEM 100% dam roko v ogenj, ti bojo oprostili izpita! plačaš samo kazen + točke

pa 200€ + 3 točke vzemi, itaq une so ti že zbrisale ih maš še 15!

pa taka so dejstva tako bo nič komplicirat! ;)
Alergičen na rjo
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost