odprti clio je napisal/-a:In kot je nekdo že napisal - v križišče sme voznik tako zapeljati le, če s tem ne bo nikogar oviral.
sašo5 je napisal/-a:kesneberg je napisal/-a: Če pa bi ga ti zadel v zadnji konec pa bi bil kriv ti ker bi on imel v trenutku, ko je prišel v križišče prazno desno stran, ti pa bi moral zaradi vozila v križišču počakati.
tako sem ti sam mislil, pa so me določeni "osebki" napadli....
belkaena je napisal/-a:sašo5 je napisal/-a:kesneberg je napisal/-a: Če pa bi ga ti zadel v zadnji konec pa bi bil kriv ti ker bi on imel v trenutku, ko je prišel v križišče prazno desno stran, ti pa bi moral zaradi vozila v križišču počakati.
tako sem ti sam mislil, pa so me določeni "osebki" napadli....
Pa to ne moreš verjet, ne to res ne moreš verjet, kakšen debilizem. Mi je čisto vseeno če dobim ban, zgornji stavki so debilni. Da mora voznik na prednostni cesti počakati vozilo iz neprednostne, ker je že v križišču, torej izsiljuje vozila na prednostni cesti, mama mia
belkaena je napisal/-a:
Da mora voznik na prednostni cesti počakati vozilo iz neprednostne
srcnik je napisal/-a:O moj bog kaki primerki vozijo vozilo s prednostjo![]()
Čudim se bolj, da nisi iz stranskih cest nabijal ljudi, glede na to kako razmišljaš.
Tu gre za 100% izsiljevanje prednosti, za kar je 100% kriv kombi. Sploh je brez veze razgljabljat, ker dobim glavobol, kakšni primerki se vozijo po cesti.
Kar mi zaviramo, da preprečimo nesreče, ko opazimo take in drugačne invalide, je naša dobra volja in varnost.
Če pa pride do nesreče, je pa zakon kar direkten, nič delitve krivde itd... Mislim kake bedarije, da mi obrača želodec...
sašo5 je napisal/-a:...
Suha je napisal/-a:Imel sem prometno nesrečo. Brez poškodovanih. Z nizko hitrostjo (cca. 20 km/h, airbagi se niso odprli) sem prišel v ovinek in ker je bil ta izredno spolzek (začetek poledice, neposuto) sem priletel v nasproti vozeče tovorno vozilo. Voznik le tega je že ustavil ker je videl da me nese vanj.
Tovorno vozilo je bilo last lizing hiše, v najemu pa ga je imelo Slovensko prevozno podjetje. Voznik je bil državljan BIHa z začasnim prebivališčem v SLO. Voznik tovornega vozila je poklical policijo. Ob prihodu so nama le ti dali za pihat (rezultat pri obeh 0,0), vendar pa so policisti zaradi 1. kategorije nesreče (nizka hitrost, materialne poškodbe na mojem avtomobilu še kar hude vendar se je avto še lahko peljal) od postopka odstopili in mi tudi napisali obvestilo (nisem prejel kazni).
Policista sta nato odšla, skupaj z voznikom pa sva nato spisala prometno poročilo. Pri poročilu sva se strinjala, da prevzamem sam krivdo zaradi "neprilagojene hitrosti" v danih vremenskih razmerah (omejitev je bila sicer 40 km/h). Sedaj pa sem ugotovil, da mi gospod na Evropsko poročilo ni napisal številko vozniškega dovoljenja. Niti ga sam nisem videl. Nato sem nekje zasledil, da v kolikor ima začasno prebivališče v Slo. toliko in toliko mesecev mora imeti Slovensko vozniško dovoljenje.
Sedaj me zanima ali imam kakšne šanse da krivdo izpodbijam zaradi pomanjkanja vozniškega dovoljenja. Nekje sem ujel, da v kolikor voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je ta avtomatsko kriv. Škoda na mojem avtomobilu je kar precejšnja in bi mi še kako prav prišla kakšna zavarovalna premija, ali pa vsaj to da mi naslednje leto ne trgajo višjega obroka zavarovanja....
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost