Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Suha
Nov uporabnik

Re: Prometna nesreča - kdo je kriv?

Napisal/-a Suha Pe jan 23, 2015 12:59 pm

Voznik tovornega vozila kljub mojem pozivu ni vpisal številke vozniškega dovoljenja. Izrecno ga nisem zahteval na vpogled, ker sem zaupal policistom, da so ga že oni pregledali, tako kot so ga meni (nisem pa videl na lastne oči, da bi gledali njegov izpit) niti se zaradi živčnosti voznika nisem hotel prepirati. Sedaj pa imam probleme ker je tudi moj avtomobil last pravne osebe v kateri delam (zaradi lažjega razumevanja sem v prejšnjem sporočilu raje napisal da je moj), ter mi seveda težijo zaradi zavarovanja. In ker številke njegove vozniške ni vpisane v Evropsko poročilo me sedaj vlečejo, češ da je on avtomatsko kriv, če ni imel izpita in da naj to zrihtam.... Sem pa 99% prepričan da ni imel mednarodnega vozniškega dovoljenja (policisti verjetno niso vsevedni glede mednarodnega vozniškega dovoljenja in lahko, da imajo v firmi prav, in kolikor vem je mednarodno vozniško dovoljenje kar velika knjižica, ki je voznik zagotovo nikoli ni imel pri sebi v roki).

Sedaj me samo zanima ali kaj spremeni situacijo, če voznik tovornega vozila nebi imel veljavnega vozniškega, da vidim koliko se mi splača sedaj drezati drugega voznika po telefonu?

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Pe jan 23, 2015 1:40 pm

Pravna oseba gor ali dol. Tip te je s prisebnim odzivom ( da je tovornjak ustavil) rešil težjih poškodb, če ne še kaj hujšega. Ne bit zdej pi*da in ga zajebat. Isto lahko rečeš delodajalcu, ki bi v nasprotnem primeru imel človeka neki mescev na bolniški, kar tudi ni poceni. fak, me popizdi taka preračunljivost. :evil:
No escape from the mass mind rape...

Suha
Nov uporabnik

Napisal/-a Suha Pe jan 23, 2015 1:45 pm

Bojim se da bom moral to v vsakem primeru razčistiti. Šef je siten in požrt, avto pa je višjega cenovnega razreda.... V kolikor sam ne bom tega napisal v poročilo zavarovalnici, bo najbrž to storil lastnik firme, ker pač voznik tov. vozila ni vpisal številke vozniške in sedaj sklepajo da je sploh ni imel (v kar sem sicer sam prepričan da jo je imel, samo ne mednarodne ampak njegovo nacionalno)

Uporabniški avatar
tr00per
Stalni uporabnik

Kraj: kransterdam

Napisal/-a tr00per Pe jan 23, 2015 2:02 pm

pol pa naj lastnik firme to naredi ;) jst sam bi težko tkole koga zaj****, ker nekak reklo vse se vrača, vse se plača kr velja. Ker po mojem ga nima zato, ker mu ga delodajalec ni finaanciral, sam si ga pa ne more prvoščit.... Če maš varianto, probi ganjat firmo...

Suha
Nov uporabnik

Napisal/-a Suha Pe jan 23, 2015 2:14 pm

Jah sedaj še enkrat gledam Evropsko poročilo, in mi je voznik tovornjaka pod postavko 9. Voznik (glejte vozniško dovoljenje), navedel, da ima naslov prebivališča v Sloveniji (moral bi prepisati podatke iz vozniškega dovoljenja). Kot pa pravim gospod ni imel Slovenskega državljanstva, skoraj zagotovo ni imel Slo. vozniškega dovoljenja niti mednarodnega, zato mi ne more potem napisati Slovenskega naslova (lahko da sicer ima začasnega pri nas)... Št. vozniškega dovoljenja tako ali tako ni hotel napisal.... Vse je napisal "iz glave"... Skratka zadeva postaja vse bolj sumničava in če ne drugega bodo tole odkrili na zavarovalnici po kopiji EU prometnega poročila.

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Pe jan 23, 2015 3:03 pm

a_sist je napisal/-a:Pravna oseba gor ali dol. Tip te je s prisebnim odzivom ( da je tovornjak ustavil) rešil težjih poškodb, če ne še kaj hujšega. Ne bit zdej pi*da in ga zajebat. Isto lahko rečeš delodajalcu, ki bi v nasprotnem primeru imel človeka neki mescev na bolniški, kar tudi ni poceni. fak, me popizdi taka preračunljivost. :evil:

OK, preračunljivost je res pizd..
Ampak, samo za info (od 30 dni naprej nisi več strošek delodajalca).

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a scoop Pe jan 23, 2015 3:23 pm

OMG,... Berem in ne morem verjet,... Tip se je zaustavil,... Na svojem pasu,... Tebe je odneslo v njega,... In zdej JAVNO sprasujes, kako bi prenesel krivdo na njega ?!?!?!?!? Lahko te je sram,... P.S. Ce ima veljavno voznisko al pa ne,... On bo odgovarjal za svoj prekrsek (ce je sploh v kaksnem prekrsku), ti pa za svojega,...
Peugeot 407, 2.0 HDI

Uporabniški avatar
^^[LuKa]^^
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ^^[LuKa]^^ Pe jan 23, 2015 4:16 pm

Suha je napisal/-a:Jah sedaj še enkrat gledam Evropsko poročilo, in mi je voznik tovornjaka pod postavko 9. Voznik (glejte vozniško dovoljenje), navedel, da ima naslov prebivališča v Sloveniji (moral bi prepisati podatke iz vozniškega dovoljenja). Kot pa pravim gospod ni imel Slovenskega državljanstva, skoraj zagotovo ni imel Slo. vozniškega dovoljenja niti mednarodnega, zato mi ne more potem napisati Slovenskega naslova (lahko da sicer ima začasnega pri nas)... Št. vozniškega dovoljenja tako ali tako ni hotel napisal.... Vse je napisal "iz glave"... Skratka zadeva postaja vse bolj sumničava in če ne drugega bodo tole odkrili na zavarovalnici po kopiji EU prometnega poročila.

Tudi če voznik tovornjaka ni imel urejenega vozniškega dovoljenja, bo plačal kazen zaradi tega. Za prometno nesrečo pa si še vedno krivec ti!

Lp Luka
\m/ metal heart is hard to tear apart \m/

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Pe jan 23, 2015 4:25 pm

Nisem bral celotne zgodbe, samo zadnje poste.

Še en primer, da bo jasno. Ti se pelješ po nasprotnem pasu in nabiješ pijanega voznika. A to potem pomeni, da je on avtomatično kriv, ker je bil pijan? Ne, ti boš odgovarjal za povzočitev nesreče. Revež v katerega si priletel, te bo pa nabunkal drugi dan, ker bo dobil kazen za vinjenost, če ne je nebi. :mrgreen:

Avto je stal, ti si ga nabasal? Če bi bil on pijan, brez vozniške, seksal v avtu, se drogiral, bo revež v katerega s priletel, odgovarjal za kar je on delal. Ti boš pa odgovarjal za povzočitev nesreče. AMEN, PIKA, END OF STORY!!!

Jaaaaooooo :huh:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
domen90
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen90 Pe jan 23, 2015 4:55 pm

Eno je kazenska odgovornost, drugo je odškodninska odgovornost. Kazen (če sploh kakšno) bo vsak pokasiral svojo, za to se ne rabiš bat. Pri odškodninski odgovornosti je pa pomembno na čigavi strani je krivda, pri tem pa se gleda vzročno zvezo. Med dejstvom (če je to dejstvo sploh resnično), da nima slovenskega vozniškega dovoljenja in dejstvom, da je prišlo do trka, vzročne zveze seveda ni, še več, tovornjak je miroval.

Dalje, če ima on bosansko vozniško dovoljenje, lahko z njim vozi po celem svetu. Mednarodno vozniško dovoljenje se v nekaterih državah zgolj priporoča, v drugih je za državljane določenih držav nujno. V to, kako velja za Bošnjake v Sloveniji se ne bom spuščal, tudi, če bi ga moral imeti, to ne spremeni dejstva, da je on usposobljen za vožnjo tovornjaka, sploh pa v danem primeru ne vpliva na tvojo odškodninsko odgovornost nasproti lastniku tovornjaka.

Se pa strinjam z ostalimi, da vaju je oba z delodajalcem lahko sram.
Slika

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside Pe jan 23, 2015 5:11 pm

Tako butasto vprašanje - kako butast mora še biti človek, ki to napiše :shock: :?
Ti bi se kar v vsakega zaletel ki pride mimo in namensko ali kako drugače priletel na njegov pas in bi krivil njega zakaj je bil tam oz. da je bil on kriv ker je pač čisto nedolžno prišel tam mimo? Kam smo prišli.....

Če si držal zavoro je na poledeneli cesti še bolj neslo. Ja vem kako nese ker sem imel izkušnjo in sem se šele po nesreči spomnil da bi bilo bolj pametno zavoro spustit, če pa že bi pa čimprej šaltal dol (v mojem primeru v prvo - glede na omenjeno v tvojem tudi) in bi mi tako še nekaj motor zaviral. Nikakor in NIKOLI pa na poledeli bremzo do podna.

Vedi pa, da tistemu, ki je vozil tovornjaka verjetno tudi teži šef (šefu pa stranke, ker blaga niso prejele oz. so z zamudo).

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek So jan 24, 2015 12:01 am

jaz pa nekaj druga ne razumem najbolj....
sluzben avto, lizing...torej je obvezen kasko, z minimalno odbitno fransizo

torej gre zarad krivde skoda s kasko police, ce pa direktor/firma nima za odbitno placat, pa....hja, pi*da, a mate avte za kurcenje?
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek So jan 24, 2015 12:04 am

add: kriv je brez dvoma avtor teme (ko je ze naslov topica vprasanje), ne glede na to, a je drugi udelezenec podal vse podatke na zav. polico...povrh vsega pa se naj s tem ukvarja zavarovalnica, ne zdaj malega serifa igrat, pa hodit sam ugotavljat manjkajocih podatkov
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus So jan 24, 2015 4:42 am

Mislim, da imamo psihopata na delu. Omenja, da bi sam drezal v tega tujca glede vozniške. Pri tem pa pozablja, da mora v skladu z zavarovalnimi pogoji prepustiti reševanje škode zavarovalnici. Sam tudi ni pristojen za pridobivanje kopije osebnih dokumentov, ampak lahko to stori le zavarovalnica. Če človek na licu mesta ni predložil vozniškega dovoljenja njemu direktno, še ne pomeni da ga dejansko nima. Če mene začne povzročitelj nesreče nadlegovati, drezati in podtikati nesrečo, ga lepo zjebem do zadnjega fičnga. Ker če kaj ne maram, so pa to goljufije do nedolžnih oseb.

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside So jan 24, 2015 12:09 pm

Točno tako, upam da bo tale ki je postavil to vprašanje in bi rad na nedolžnega predal vso svojo krivdo pošteno nastrada in da mu bo vse življenje žal.

Pa nisem nevoščljiv ali škodo željiv...... Samo takih izmečkov ne maram..

mavrica
Novinec

Napisal/-a mavrica So jan 24, 2015 5:35 pm

Suha je napisal/-a:Bojim se da bom moral to v vsakem primeru razčistiti. Šef je siten in požrt, avto pa je višjega cenovnega razreda.... V kolikor sam ne bom tega napisal v poročilo zavarovalnici, bo najbrž to storil lastnik firme, ker pač voznik tov. vozila ni vpisal številke vozniške in sedaj sklepajo da je sploh ni imel (v kar sem sicer sam prepričan da jo je imel, samo ne mednarodne ampak njegovo nacionalno)

bla bla bla... daljše kot je pojasnilo, večja je laž :roll:

Tovornjakarju svetujem (če to slučajno bere), da vpraša zavarovalnico za kakšno prometno nesrečo je šlo, saj se njegov kamion ni premikal. Da je njegov tovornjak stal na svojem voznem pasu, ko je vanj priletel alkoholiziran voznik, ki je pripeljal iz nasprotne strani. Poročilo je pa itak že napisano v tistem pomembnem delu, kar se tiče mesta trčenja. Potem pa naj dečko in njegov direktor plačujeta posledice škode iz lastnega žepa.

Uporabniški avatar
JeanGrey
Nov uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a JeanGrey So jan 24, 2015 8:31 pm

Ja šefi so sitni in požrtni, ampak da se zmenit. Kolegica v službi (ki je vozila službeno vozilo, ki je na leasing) je tudi povzročila nesrečo; popravilo je šlo iz kaska (kar itak more met), odbitno franšizo pa je potem plačala ona oziroma so ji trgali od plače.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe So jan 24, 2015 10:45 pm

Suha je napisal/-a:Jah sedaj še enkrat gledam Evropsko poročilo, in mi je voznik tovornjaka pod postavko 9. Voznik (glejte vozniško dovoljenje), navedel, da ima naslov prebivališča v Sloveniji (moral bi prepisati podatke iz vozniškega dovoljenja). Kot pa pravim gospod ni imel Slovenskega državljanstva, skoraj zagotovo ni imel Slo. vozniškega dovoljenja niti mednarodnega, zato mi ne more potem napisati Slovenskega naslova (lahko da sicer ima začasnega pri nas)... Št. vozniškega dovoljenja tako ali tako ni hotel napisal.... Vse je napisal "iz glave"... Skratka zadeva postaja vse bolj sumničava in če ne drugega bodo tole odkrili na zavarovalnici po kopiji EU prometnega poročila.

upam da bo lastnik podjetja čigar kamijon je vozil nedolžen človek,tožilo tvoje podjetje ker zaradi divjaka na cesti(to si seveda ti) ni uspelo dostaviti pravočasno blaga in ima sedaj poslovno škodo, ker je izgubil dobrega klijenta.
pa da bo potem odškodnino dobil,ketero bodo tebi od plače trfali(za kar bo poskrbel tvoj šef,ker je zelo požrt)
pa da si boš zapomnu za cel življenje.
sram te je lahko.
Ni vse res kar napišem

Suha
Nov uporabnik

Napisal/-a Suha To jan 27, 2015 5:45 pm

Kar se tiče mojega videnja je tovornjak stal, voznik pa je napisal da se je premikal 30 km/h (če vas to tolko moti). Seveda pa nisem zagotovo prepričan kaj se je dogajalo na tisti trenutek ker sem imel drugo "delo"....

Kar se tiče ostalega sem se probal pogovorit s šefom, pa mi je navrgel tole: Zakon o voznikih, 60. člen, 1 odstavek: 60. člen

(vožnja z vozniškim dovoljenjem, izdanim v tujini)

(1) Tujec, ki ima na podlagi dovoljenja za prebivanje v Republiki Sloveniji prijavljeno prebivališče, sme z veljavnim vozniškim dovoljenjem, ki mu ga je izdal pristojni organ tuje države, in ob vzajemnosti voziti v Republiki Sloveniji tista motorna vozila, ki jih sme voziti po veljavnem vozniškem dovoljenju, izdanem v tujini, in sicer eno leto od dneva prijave prebivališča v Republiki Sloveniji.

Na kratko voznik naj bi imel začasni naslov v Slo., koliko časa ni znano, bo pa ugotovila zavarovalnica. Če ima prebivališče več kot 1 leto bi moral imeti urejeno Slovensko vozniško dovoljenje.Pri nas bodo sedaj špilali na noto da v kolikor ni izpolnjeval pogojev za vožnjo nebi smel biti na cesti, zatorej nebi bilo tudi prometne nesreče.

Toliko v vednost. Sicer pa vidim da sem požel kar nekaj precej čustvenih odzivov. Sklepam da vas tema zanima zato bom poročal o razpletu. :)

Uporabniški avatar
NoF3ar
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a NoF3ar To jan 27, 2015 5:59 pm

Slika

On bo največ dobil kazn 500€ če in če in če in če. Ti si pa kriv in PIKA.

Za to kaj pa vi, se sedaj bockate z sefom pa je samo za sodišče. Samo potem je spet tu. Če bi ti imel boljše gume tega nebi bilo, če bi vozil z prilagojeno hitrostjo tega nebi bilo, in če če če
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov