Potem so se pa začeli problemi, voznik je rekel da sem se ustrašil avta ki je peljal nasproti in da sem sunkovito zavil proti njemu na njegov pas (potem ko so se polegli očitki njega in njegove žene da norim). Res je nasproti pripeljal avto, vendar je bilo takrat že vse mimo, tudi ustavili smo se medtem že (kot rečeno, avto se je videlo cca 2 km naprej). Ker nismo prišli skupaj sem klical policijo. Po njihovem prihodu pa so samo vprašali kaj je bilo, povedali smo da sem jaz prehiteval (vsaj v tem smo se strinjali

Napisala sta zapisnik, oba sva pihala, dala izjavo (v njegovi je pisalo da sem peljal 140, on pa 60). Kot pričo je navedel svojo ženo.
Meritev ceste kolikor sem videl takrat nista opravila ker sta medtem ustavila še en avto brez tablic ki je takrat pripeljal mimo, potem pa z vžganimi lučmi nekam odpeljala.
Dobil sem sodnika in pa kazen po (če se ne motim) 1. odstavku 38. člena ZVCP ki pravi
(1) Voznik ne sme prehitevati ali začeti prehitevati drugega vozila: -če se po prehitevanju ne bi mogel varno vključiti na smerno voziąče oziroma na prometni pas, po katerem je vozil pred prehitevanjem;
Ker pa je bila zaradi tega prekrška povzročena tudi nesreča bom ostal tudi brez izpita za 1 do 12 mesecev.
Izpit imam 8 let, v tem času nisem povzročil nobene nesreče in sem se kar malo navezal nanj

Ima kdo kako idejo kako in kaj?
PS: dodal sem dve sliki, za moje pojme se lepo vidi da če bi res sunkovito zavijal na svoj pas ne bi imel on poškodovane tiste plastike na zadnji strani ampak spredaj in pa najbrž še odbijač. Tudi poškodba na mojem avtu se začne čisto počasi, brez udrtega pleha na vratih. Poleg tega bi se sam že zaletel v avto, ki je pripeljal nasproti in sem ga bojda izsilil (po njegovih trditvah) ker sem potreboval nekaj metrov da sem ujel avto zaradi zanašanja.