mirch je napisal/-a:Sem se nekaj pogovarjal mal prej z kolegom po telefonu in je reku da nič ne podpiše. Nekaj je pravu da ti pol nič ne morjo, ker kao ne priznaš krivde.
Ja krasno, kar noben ne bi podpisal, tako kot v mojem primeru, ko me je ena dečva ruknla, potem pa ne prizna krivde
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=58672
Takim, ki nimajo toliko j**c, da ne priznajo krivde, če so povzročili nesrečo ali pa samo škodo, bi vzel izpit pa še avto zraven. Policija pa ne ukrepa nič.
Poglej, sam si rekel, da te je vrglo iz ovinka, torej si kriv in če se hočeš krivde oprati, moraš dokazati, da je krivo cestno podjetje, ker ni posulo ceste, tvojo prilagojeno hitrost pa boš težko dokazal. Na licumesta bi morala biti potem policija, ki bi preverila stanje cestišča, ker pa to policiji ni v interesu, tega pač ne delajo, ne raziskujejo, če ni vsaj nekdo poškodovan, še najbolje huje ali pa mrtev. Vse kar je manj, jim enostavno ni mar, če je premajhna škoda, postopek zaključijo kar se da hitro.
Dobrodošel v klubu prevaranih.
Kar se tiče podpisa in strinjanja: če ni prič in dokazov, potem je vedno deljena krivda, žal. Ni pravično, ker običajno je vedno nekdo kriv, so pa tudi primeri, ko sta res kriva oba. Če dokazi so ali pa se ugotovijo, potem podpis ali strinjanje s krivdo nima nobene teže, razen tega, če se povzročitelj strinja, da postopek steče hitreje, če ne se pa zavleče za kakšen mesec ali dva.
Pa še to, lahko še tako prilagodimo hitrost in vožnjo, lahko se še tako trudimo, pa še vedno bodo policaji rekli, da hitrost ni bila prilagojena. Odločitev je vedno v tistemu, ki sedi za volanom, koliko bo hitrost prilagodil razmeram na cesti. Še tako izkušen voznik se lahko zmoti in premalo prilagodi hitrost pa bo na koncu kriv zaradi tega, tako pač je, ne moremo se vedno zanašati na posute ceste, raje se zanašajmo na to, da sploh niso posute, pa bo manj nesreč. Jaz se na posutje sploh ne zanašam, pa imam zaradi tega manj problemov, pač nisem že dolgo časa bil v kritični situaciji zaradi moje vožnje, sem pa bil udeležen v nesreči, ker drugi niso prilagodili svoje vožnje.
Ne poznam te, ampak če bi se zaletel vame, ko si zletel iz ovinka in bi potem tajil krivdo, bi mi popustili živci pa bi te nabil na kol verjetno ... resno, dajmo se že enkrat zavedati tudi odgovornosti. neposuta cesta, res zoprna reč ampak ... še dobro, da ni bil nihče poškodovan, to je najbolj važno. Res je da boli plačilo kazni in popravilo zvite pločevine ampak to NIKAKOR ni najbolj pomembno, očitno pa je zakon pač tako kot je in policija dela temu primerno, vsake male nesreče in škode pa res ne morejo obravnavat tako, kot v CSI