MIKIMOUS je napisal/-a:Moji komentarji se bodo nanšali na področje aerodinamike.
Z aerodinamičnega stališča kokr si jest znam predstavljat ni nič čudnega da si je Mclaren opomogu. Če podrobno opazujemo imajo na boku velike vdolbine, tam si predstavljam da se zrak stisne oziroma zgosti, kar da dirkalniku boljšo lego v ovinku, ker se dobesedno uleže na ta stisnjen zrak, sicer ne 100% ampak dost da mogoče pridobijo kkšno tisočinko.
Dalje zadnja krilca so zanimivo oblikovana. Pri krajih so zavihana kar mislm da je zopet zaradi bočne linije, mogoče bi bili tisti zavihki lohk še bolje izrazraziti.
Danes sem opazil da je Mclaren predstavil nov nos dirkalnika ki ni več tuko ozek, kar da slutiti da prevzema čelni upor od krilc, zato mislm da so lahko krilca bolj razbremenjena, avto je pa pritisnjen k tlom bolj na sredini.
Upam da bo še kdo kej dopisu. Jaz pa gledam naprej. Mogoče bi pa kdo s tega področja kej novga pogruntu.
NeRo je napisal/-a:Zdi se mi, da se F1 vse bolj spreminja v dirko po tehnični kot po dirkalni plati. Vsak dan slišimo kako je nekdo nekaj izumil, da bo hitrejši na stezi. Nič pa ne naredijo za to da bi bila F1 bolj zanimiva s tekmovalnega vidika. Ko nekdo predlaga neko novo pravilo, ga takoj vsa moštva popluvajo.
Letos, ko sem šel na F1 sem bil še en mesec po dirki čist navdušen. To zato, ker sem imel dostop do boksov in paddocka ipd. Če bi pa šel gledati dirko na tribuno bi prišel nazaj pa bi F1 skurcal po dolgem in počez. Vse kar je zanimivega za videt je izven tistega kar zajame prenos na TV. Najbolje je, ko v soboto avti čakajo na tehtanje za vstop v parc ferme. Avti namreč stojijo na pit lane-u. Lahko si od blizu ogledaš, potipaš, povohaš vse kar je tam razstavljeno. Nobene gužve, prerivanja... Ta čas pa na drugi strani zidu trenirajo grid girls kako se bodo postavile na dirki. Proti večeru, ko ni več gužve, ko so kamere ugasnjene, pa vidiš kako se dirkači sproščeno sprehajajo po paddock-u. In nič posebnega ni, če na WC-ju zraven tebe stoji Alonso ali kdo drug. Skratka, zame so te malenkosti (in še veliko več jih je), ki so meni naredile F1 zanimivo.
P.S.: tudi kakšne slikce lahko prilepim, vendar v ponedeljek. Jih imam v službi namreč.
Nekaj pa si jih lahko pogledate tukaj ----> http://www.avto-magazin.si/2/?pID=263&sID=1303&ppID=1
Zur2 je napisal/-a:No huda tema vse pohvale bom spet neki z najvecjim veseljem bral pa se kej vn naucu.![]()
Kokr js vem je pa pr Williamsu blo tut ful kriv da ni bil sam nos kriv ampak so mel zlo nepovezane aerodinamicne "pripomocke" Tko da sploh niso skup funkcioniral kot eno
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost