Sam sem ga imel nekaj dni na testu (raje ne vprašaj kako in zakaj) - bencinarja.
Po pravici povedano se mi je zdel najboljši od teh "cestnih terencev". Predvsem mu dobro delujejo elektronska pomagala, če se ne motim, pa je pogon Steyr-Puchov. Za razliko od ostalih (recimo RAV4), se izkoplje iz primerov, ko imaš na eni strani kolesi na drseči površini, na drugi pa na suhi (ne vem kako se to pri Renaultu imenuje, je pa nekaj podobnega kot EDS (elektronska zapora diferenciala) pri VW). Vklapljanje pogona je dovolj hitro in neopazno, kolesa in podvozje so usklajeni, poraba in motor pač Renaultova (v dobrem in slabem). Res je, da sem tudi sam slišal, da dizli niso dovolj živi, vendar sem ga peljal samo enkrat, pa še to le nekaj kilometrov.
Pred kakšnim letom ga je kupil kolega, ki je mehanikar in je z njim zadovoljen. To da avto kupi mehanikar si lahko razlagamo kot dobro ali slabo :P
Že nekaj let ga ima tudi znanec, ki ga prav tako pohvali.
V avtomobilu je več prostora kot izgleda zunaj, je dokaj ergonomičen (razen prenizke ročne zavore). Vsekakor pa ima velika večina zelo veliko opreme.
Mislim, da ga kje dobiš za precej sprejemljivo ceno - brez težav boš za letnik 2001 plačal od 1 mio do 1.5 mio manj kot za RAV4. Pa mislim, da se ti v nekaj letih ne bo kvaril toliko več...
Soroden je tudi CR-V, ki pa ima precej slabši pogon - predvsem je zelo počasen.
V tem razredu so še Kia, Hyundai..., potem pa imaš tudi Foresterja, pa ostale Subije in VAGe 4x4 (pazi dva tipa: Haldex in Thorsen!).