Vožnja po brezpotjih, tekmovanja, vse o offroad in cestnih terencih...

deserteagle
Nov uporabnik

Kraj: slovenija

Renault scenic 4x4

Napisal/-a deserteagle Po avg 29, 2005 1:11 pm

Pozdravljeni,

zanimam se za nakup tega avta in me zanima kakšne ima kaj to vozne lasnosti, velik ga nebom rabil za teren, sam me pa zanima kako se kej obnaša. Ker mam mal bol sfukanno cesto do vikenda in še taj je v planini in me zanima kak je ta avto kej uporaben. Mašina mi je pa 1.9 dci interesantna. Mal sem jih gledu na avtonetu.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po avg 29, 2005 1:52 pm

Najboljš da se odločiš in greš kako testno vožnjo s takim avtom narest.
Old subarus never die, they just get faster!

deserteagle
Nov uporabnik

Napisal/-a deserteagle Po avg 29, 2005 3:43 pm

sej testna vožnja je bol tko ker ti ga nihče noče dat za kak dan,(pa še redkost so kot tesna vozila) da bi ga lahk dobr sprobo pa še za rabljenega se zanimam letnik okol 2001. in me zanima predvsem poraba, problemi, zaneslivost skratka vse. Zato prosim, če lahko kdo ki ga je sej mal vozu kej več pove.

lp

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Po avg 29, 2005 4:27 pm

sj to je enaka mašina kot v kangoo-ju 4x4, an? ja lej tko ti povem. mašina kot sama je precej lena. ga ma oče od punce in je dau notr p-box modul in se pozna kot bi blo 50KM več. sicer ni res, ampak neprimerno bolje vleče, boljša končna, malenkost nižja poraba.drugač se poraba giblje med 7 in 7.5 in doseže končno hitrost nekje do 180 km/h. avto je pod 1500 obrati precej glasen, potem pa se vse skupaj umiri. maš tut zaporo diferenciala, tko da se 4x4 vklop res sam kadar ga rabiš. ne vem no, ampak jz ti priporočam nakup vozila, od predpostavki da si zraven nabaviš p-box (cca. 130.000 SIT).

lp, pa dober nakup
Zadnjič spremenil Slicker, dne Po avg 29, 2005 4:29 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
poršejček
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a poršejček Po avg 29, 2005 4:28 pm

deserteagle je napisal/-a:sej testna vožnja je bol tko ker ti ga nihče noče dat za kak dan,(pa še redkost so kot tesna vozila) da bi ga lahk dobr sprobo pa še za rabljenega se zanimam letnik okol 2001. in me zanima predvsem poraba, problemi, zaneslivost skratka vse. Zato prosim, če lahko kdo ki ga je sej mal vozu kej več pove.

lp

zdravo!kar se motorja tice, bom tko reku; ce nisi tisac, se da pelat lepo 160, ce si tisac je tistih 102KM absolutno premal!drgac so pospeski slabi, pije pa tm ukol 9l, tko da men recimo ful ne ustreza.avto ni glih ne vem kasn 4X4, tko kt recimo santa-fe!

probleme so mel z avspuhi, to vem 100%.

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=456910
tale recimo je naprodaj sigurn ze 1 let :?: pazi

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=448622
ta mi deluje kul

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=407416
nov v ponudbi

LP
sanje vsakega CARRERA GT

Uporabniški avatar
gore
Stalni uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a gore Po avg 29, 2005 7:10 pm

Sam sem ga imel nekaj dni na testu (raje ne vprašaj kako in zakaj) - bencinarja.
Po pravici povedano se mi je zdel najboljši od teh "cestnih terencev". Predvsem mu dobro delujejo elektronska pomagala, če se ne motim, pa je pogon Steyr-Puchov. Za razliko od ostalih (recimo RAV4), se izkoplje iz primerov, ko imaš na eni strani kolesi na drseči površini, na drugi pa na suhi (ne vem kako se to pri Renaultu imenuje, je pa nekaj podobnega kot EDS (elektronska zapora diferenciala) pri VW). Vklapljanje pogona je dovolj hitro in neopazno, kolesa in podvozje so usklajeni, poraba in motor pač Renaultova (v dobrem in slabem). Res je, da sem tudi sam slišal, da dizli niso dovolj živi, vendar sem ga peljal samo enkrat, pa še to le nekaj kilometrov.

Pred kakšnim letom ga je kupil kolega, ki je mehanikar in je z njim zadovoljen. To da avto kupi mehanikar si lahko razlagamo kot dobro ali slabo :P :D
Že nekaj let ga ima tudi znanec, ki ga prav tako pohvali.

V avtomobilu je več prostora kot izgleda zunaj, je dokaj ergonomičen (razen prenizke ročne zavore). Vsekakor pa ima velika večina zelo veliko opreme.
Mislim, da ga kje dobiš za precej sprejemljivo ceno - brez težav boš za letnik 2001 plačal od 1 mio do 1.5 mio manj kot za RAV4. Pa mislim, da se ti v nekaj letih ne bo kvaril toliko več...
Soroden je tudi CR-V, ki pa ima precej slabši pogon - predvsem je zelo počasen.
V tem razredu so še Kia, Hyundai..., potem pa imaš tudi Foresterja, pa ostale Subije in VAGe 4x4 (pazi dva tipa: Haldex in Thorsen!).

deserteagle
Nov uporabnik

Napisal/-a deserteagle To avg 30, 2005 11:21 am

hvala vam za vse informacije, kak je pa kaj motor 1.9 dci, ker so meli kar nekaj problemov - je to res , ker vem da renault elektronika matra tak da me je kar mal strah to nabavt, ker prej sem mel in še mam vag- ove tdije in delajo brez problemov.

lp

deserteagle
Nov uporabnik

Napisal/-a deserteagle Če sep 01, 2005 7:47 am

ma se kdo kej izkušenj s tem avtom?

lp

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Če sep 01, 2005 5:24 pm

lp pilgrim

deserteagle
Nov uporabnik

Napisal/-a deserteagle To sep 06, 2005 9:46 am

Evo tak je vse skupi, da sem si šel avte mal ogledat. V Ljubljani so mi ga prodali pred nosom (svetlo plavega) V Rožni dolini pri Novi Gorici sem pa gledal enega v avtomagazinu in nevem nevem. Avto smrdi ko k****a po neki divjačini pa nevem še čem. Pravijo, da je od prvega lasnika pa ma prvo registracijo v krškem???? V letu 2004 je mel narete 3 servise prej pa samo enga pri 30000 km l 02, tak da nea vem ne.
Avto ma pa tud listke od enga lokanega mehanika, sej ne rečem kaj, da ni dober samo ???? Pa še precenjen se mi zdi ka zadnja cena 3.050.000 sit. Velik servi še kao ni bil nared in avto je hudo zanemarjen. Ga je še morda kdo gledal, ki ima več pojma o avtih kot jaz?

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR To sep 06, 2005 9:59 am

Pozab na ta avto. Najdi kaj manj sumljivega in manj smrdečega 8)
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.
Vrni se na Offroad in cestni terenci

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov