Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Malo delo?

Da
59
42%
Ne
83
58%

Skupaj glasov : 142

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Re: Študentsko oz. Malo delo(Mnenje?)

Napisal/-a nebivedu Pe apr 08, 2011 1:20 pm

V tujini se začne šparat za otrokovo šolanje, ko se otrok rodi. Od takrat naprej se daje na stran zato, da bo šel lahko otrok nekoč študirat. Pa še med študijem potem delajo ti študetje, da imajo nekaj za dodatek. Z našparanim denarjem potem plačujejo šolnino in najem sob, v katerih preživijo študij.

Pri nas bi pa študentje najraje videli, da bi bilo vse zastonj in da jim bodo vse drugi k rit znosili.

Pa ne da imam kaj proti študentom, vendar je primarno delo študentov sam študij in ne služba. Te se bodo "nažrli" dovolj po tem, ko bodo študij končali. Osebno mi je danes zelo žal, da nisem študiral takrat ko je bil čas zato. Res da takrat ni bilo denarja niti za preživet in sem šel v službo. Danes pa študiram ob delu.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe apr 08, 2011 1:22 pm

Tistim, ki so leta delali preko servisa, se bo že poznalo (delovna doba).

Sicer pa preventivno zaklepam, da ne bo slučajno kakšnih nevšečnosti (npr denarnih kazni) zaradi "volilnega molka"
. Če pa je kdo gotov, da volilni molk ne velja za forume, naj poda dokaz preko ZS in bomo temo odklenili.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Pe apr 08, 2011 1:25 pm

esem je napisal/-a:Tistim, ki so leta delali preko servisa, se bo že poznalo (delovna doba).

Sicer pa preventivno zaklepam, da ne bo slučajno kakšnih nevšečnosti (npr denarnih kazni) zaradi "volilnega molka"
. Če pa je kdo gotov, da volilni molk ne velja za forume, naj poda dokaz preko ZS in bomo temo odklenili.

Volilni molk začne trajat ob 23:59:59 v petek, tako da je lahko tema do takrat še odklenjena. Jo bom zaklenil zvečer, do takrat naj se pa še krešejo mnenja, ker
je tema na nivoju, če pa se bo začelo pljuvati drug po drugem pa ni problema za zaklenit. Se vidi da ne sodelujejo puhloglavci, ampak ima vsak svoje stališče, ki ga tudi zna zagovarjat in ne samo pljuvat.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe apr 08, 2011 1:31 pm

Sedanji sistem niti ni tako grozno slab, kar se tiče študentskega dela, katastrofalen je pa nadzor. Skoraj vsak se lahko po mili volji prepisuje po raznih srednjih šolah ipd., napotnice se sposojajo itd., noben pa ne ukrepa! Druga stvar so študentski servisi, ki obračajo prevelike količine denarja. En večjih problemov je tudi to, da javnost med sabo meša oz. enači vse študentske organizacije in klube, celo novinarji med množino naključno izberejo ravno najvišje predstavnike in pri tem nimajo pojma, s kom se pogovarjajo. Vse skup je ena velika zmeda, na koncu ispade še vsak študent kriv za določene lopove, ker pač mediji radi vse pumpajo na polno. Ni važno, če je novica kvalitetna, glavno, da je udarna, tudi če je neumna.

Tisti ki se strinjate z malim delom, pa malo premislite, kaj se bo dogajalo z delavci, ki so zdaj zaposleni za določen čas oz. diplomanti direkt iz faksa. Socialne pravice se konkretno zmanjšajo, za študente se bo plačevalo dvojno zavarovanje, ker ga že itak imamo s statusom, pa še obdavčeno bo, bolniške ni, porodniške ni, za pokojnine pa ne šteje polna ura, delodajalec nima praktično nobenih obveznosti do delavca... Tak sistem je IDEALEN za izkoriščanje delavcev, zelo dobra podlaga tudi za delo na sivo (del prek malega dela, del na roko), novi diplomanti se bodo pošteno naje****, da dobijo stalno zaposlitev itd. Že zdaj so velike luknje v zakonu in sociala peša, zdaj lukenj ne bo treba iskat, ker bo že zakon dopuščal izkoriščanje, delavec bo praktično lahko potrošni material. Zakaj mislite, da zdaj tako radi zaposlujejo študente? Z nami je malo obveznosti in vsak trenutek te lahko vržejo na cesto, dopusta, bolniške ipd. nimaš zagotovljenega na papirju. To je vredu za študente, ker imamo osnovne stvari urejene in nas doma ne čakajo otroci, za delavce pa katastrofa. Preračunajte si še koliko se sploh da zaslužit na ta način in koliko lahko ena oseba potegne od sociale. Zakon je totalna katastrofa in dejansko predstavlja tri korake nazaj, namesto da bi okrepili socialne pravice tistih na minimalni plači.

Namesto da poostrijo nadzor oz. ga sploh začnejo izvajat, se igrajo s takšnimi neumnosti, glavno da se kopira EU, v tem primeru Nemce, ki so to malo delo najverjetneje podturili gastarbeiterskim Turkom... :roll:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Pe apr 08, 2011 1:37 pm

Tommy to kar govoriš velja za malo delo, ne za redno delo. Pri rednem delu še vedno ostajajo vse pravice (bolniška, porodniška, malica, prevoz ...).
Poanta malega dela ni da bi nekdo delal za polni delovni čas, ampak bi vskočil ko se ga potrebuje in ko se ga ne rabi več, se ga "odvrže".

V tujini vsak projekt deluje na tak način. Šef zbere novince, pove kakšna bo plača, kakšne so ugodnosti in podobno, jih zaposli, jim pove da po koncu projekta si bodo pač morali najti novo zaposlitev in gremo delat. Nobene malice, prevoza in tega ni vključenega v to. Samo plačilo na koncu projekta (če so dobri boljše, če so slabi, pa že vmes razpadejo in ni plačila).

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe apr 08, 2011 1:40 pm

nebivedu je napisal/-a:
esem je napisal/-a:Tistim, ki so leta delali preko servisa, se bo že poznalo (delovna doba).

Volilni molk začne trajat ob 23:59:59 v petek, tako da je lahko tema do takrat še odklenjena. Jo bom zaklenil zvečer, do takrat naj se pa še krešejo mnenja, ker
je tema na nivoju, če pa se bo začelo pljuvati drug po drugem pa ni problema za zaklenit. Se vidi da ne sodelujejo puhloglavci, ampak ima vsak svoje stališče, ki ga tudi zna zagovarjat in ne samo pljuvat.

Se opravičujem in hvala za opozorilo in popravek napake. Nekje sem prehitro prebral, da volilni molk že traja.

Uporabniški avatar
DrSaso
Nov uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a DrSaso Pe apr 08, 2011 2:15 pm

Delovne dobe je precej malo glede na dejansko opravljeno delo. ČE jo bomo sploh rabili, verjetno se bo plačevalo nekaj kar ne bomo imeli.
Isto so govorili za pogodbo za določen čas (da so varovalke pred izkoriščanjem, itd.), pa si danes že kar vesel če jo dobiš za nedločenega.
Vsem študentom se bo pridružila množica brezposelnih in upokojencev, posledično bo šla urna postavka dol, tudi če je zakonsko omejena, določeni bodo že našli luknje.
Štipendije dijakom bodo vzeli-koliko je dijakov, ki imajo brezposelne starše in jim je štipendija v veliko pomoč pri obiskovanju srednje šole.
Od kje pa mislite da pride denar za štipendije-tudi od študentskega dela, ki ga bo potem manj. Kako jih bo potem več in bodo višje.
Edino pametno stvar-enotno evidenco vpisa so prav po tihem umaknili iz zakona.
Tisti, ki ste za malo delo poglejte malo širše in ne samo zase, tudi če vi nimate od študentskega veliko oz nič, pa ima lahko vaš sosed, prijatelj, mogoče ga bodo pa vaši otroci rabili. Ni vse samo kaj je danes. Naj se tukaj ne pokaže, da vsak skrbi samo zase in še to samo za danes, jutri je že predaleč.
Pa da ne bo kdo mislil da zagovarjam študentske servise, potrebno bi bilo narediti neki red. Sej zakoni danes že obstajajo, samo izvaja jih nihče.

LP,
Sašo
It's nice to be important, but it's more important to be nice!

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli Pe apr 08, 2011 2:16 pm

nebivedu je napisal/-a:Tommy to kar govoriš velja za malo delo, ne za redno delo. Pri rednem delu še vedno ostajajo vse pravice (bolniška, porodniška, malica, prevoz ...).
Poanta malega dela ni da bi nekdo delal za polni delovni čas, ampak bi vskočil ko se ga potrebuje in ko se ga ne rabi več, se ga "odvrže".

V tujini vsak projekt deluje na tak način. Šef zbere novince, pove kakšna bo plača, kakšne so ugodnosti in podobno, jih zaposli, jim pove da po koncu projekta si bodo pač morali najti novo zaposlitev in gremo delat. Nobene malice, prevoza in tega ni vključenega v to. Samo plačilo na koncu projekta (če so dobri boljše, če so slabi, pa že vmes razpadejo in ni plačila).

Točno tako.

Malo delo verjetno ni idealno, je pa po mojem mnenju še vedno bistveno boljša rešitev kot pa trenutna ureditev s študentskim delom, ki se je popolnoma izrodilo in izgubilo svoj prvotni smisel. Včasih ima človek občutek, da 1/2 Slovenije dela preko študentskih napotnic. Krivda pa je seveda na strani pomanjkljivega nadzora in kaznovanja kršiteljev, največjo korist od tega pa imajo jasno študentski servisi in delodajalci, ki si na ta način zagotovijo poceni delovno silo brez kakršnihkoli obveznosti. Razumem. da študentski servisi podpirajo trenutno ureditev, ni mi pa jasno kako jo lahko zagovarjajo študentje - dejansko pljuvajo v lastno skledo. Zaradi vsega tega podpiram zakon o malem delu in se mi zdi pohvalno, da je vlada pokazala željo po ureditvi razmer na trgu dela oz. da si sploh upa drezati v tako občutljivo tematiko. Če me spomin ne vara, je edino kar je storila prejšnja, Janševa vlada, to, da je povečala obdavčitev študentskega dela, kakšnih večjih konkretnih dejanj za ureditev razmer pa ni bila sposobna izvesti.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe apr 08, 2011 2:19 pm

nebivedu je napisal/-a:Tommy to kar govoriš velja za malo delo, ne za redno delo. Pri rednem delu še vedno ostajajo vse pravice (bolniška, porodniška, malica, prevoz ...).

In ti si prepričan, da se malo delo ne bo zlorabljalo oz. uporabljalo namesto "redne" zaposlitve oz. nadomeščalo začasne? Pooglej kaj se dela z delavci, ki naj bi imeli pravice, pa si zamisli kaj bo šele, ko bodo ostali bre nekaterih osnovnih.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Atrox
Novinec

Napisal/-a Atrox Pe apr 08, 2011 2:35 pm

Dragi tommy, to se že dogaja zdaj s to ureditvijo. Poznam dve "firmi", ki imata redno zaposlenega samo direktorja vsi ostali "delavci" pa so dejansko študentje z napotnicami.

Pa še glede dvojnega zavarovanja.. zdaj si zavarovan nezgodno in NE plačuješ v zdravstveno blagajno. Napisal si tudi, da delodajalec ne bo imel nikakršne obveznosti do delavca. Povej mi kakšne obveznosti pa ima zdaj do študenta?

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak Pe apr 08, 2011 3:15 pm

Modrost dneva: karkoli bo izvoljeno bo slabo.
Nimam privilegijev za branje tega foruma, ampak vseeno berem.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe apr 08, 2011 3:46 pm

moje mnenje je tako.sicer sm mal slabo seznanjen k skos neki sprot spreminjajo.ampak davek od dela naj vsi placujejo.pa nj bo studentsko delo al pa nevem kaj,pac nj studentje ki deljo prek napotnice prispevajo v pokojninsko blagajno,pa naj se jim steje delovna doba,pa nebo treba delat do 75 leta,al pa me 43 let delavne dobe,ker bo blagajna vzdrzna.
p.s. itak pa 70% studentskega dela opravljajo tisti ki so samo upisani na fax zarad napotnice v solo pa dejansko en hodijo,tko da tut to je treba sankcionirat.
p.s.s.tud jaz sem bil eden takih pa mi ni bl prou,pa bi lah se danes delal na napotnico pa sem se raj odlocu za redno zaposlitev.pa tut na 2 napotnce zarad davka nisem hotu delat ampak vse na eno pa nj poberejo tok dauka kokr pac morajo.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Pe apr 08, 2011 4:12 pm

Ko sem še jaz imel štipendijo (prvi letnik srednje šole, in niti eno leto več) je le-ta znašala celih 30 eur :lol: Zdaj si ne predstavljam bit brez študentskega dela. Ker lahko teh dovoljenih nekaj čez 700 ur nabijem med poletjem, ko je največ dela v 3h mesecih. Študiram pa izredno, plačujem faks mesečno in imam posledično tako čas za delo. 1 dan med tednom pa 1 dan čez vikend je šola ostalo namenim zaslužku. Še dobro, da živim doma, in si lahko tako kupim vse, plačujem si avto, ker je delo terensko in mi avtobusna povezava nikakor ne pride v poštev (nikoli ne veš kdaj prideš iz terena).

Si pa ne predstavljam takih, ki imajo doma enega ali kar oba nezaposlena starša, da bi lahko študiral v drugem kraju itd.. Če bo dobil štipendijo potem super. Jaz je vsa ta leta navkljub sramotnim prihodkom domačih nisem dobival. Zakaj, nevem. Tud opažam, da sem se skozi to delo, ki ga opravljam trenutno že skoraj 2 in pol leti naučil več v praksi in na terenu kot sem se v šoli. Naj omenim tudi, da je bil v podjetju prisoten uni.dipl. pa ima manj pojma kot jaz in ga bo tudi vedno mel. Saj pozna teorijo, saj zna izračunat vse kar jaz neznam. Ampak zunaj ne zna prav ničesar. Če lahko nekdo dela samo 2 dni na teden kako se boš potem kaj naučil?

In ker smo na avtomobilističnem forumu. Bodo pač vaša vozila šraufali vajenci, ki so tam le občasno,.. Zgolj karikiram ampak tako je.

Se pa tudi jaz strinjam, da bi se delo lahko bolj obdavčilo, uvedba nekih konkretnih nadzorov, ki ji zdaj pač ni. Preveč jih dela na tuje napotnice, preveč privatnikov nakazuje na napotnice svojih otrok in njihovih prijateljev. To se pa naj odstrani.

Sem odločno proti malemu delu ampak za korenite spremembe zdajšnje situacije. Ma kaki upokojenci udeleženi v malo delo? A bo neka mama, ki dela 30+ let za tekočim trakom imela željo po delu na napotnico, ko bo v penziji? Dvomim, komaj čakajo, da se upokojijo. Bo zagrabila za malo delo neka dobro plačana računovodkinja ali tajnica, ki cele dneve poseda v pisarni in bi tako letno zraven pokojnine dvignila še max 6000 eur preko malega dela? Seveda bo za akcijo.

Kot se je zgoraj omenjalo. Študentske servise med neprofitne organizacije, naložiti jim samo posredniško fukncijo in to je to.
Tiste reklame z ono žensko pa sploh ne bom komentiral. Sem na zavodu in sem prej delala priložnostno na črno, če se mi kdaj pojavi delo bi delala tako preko malega dela kak dan in bi zaslužila dodaten euro. Popoln nesmisel, tak bo še vedno delal na črno tisti en dan ker bo preveč papirologije, da nekoga vzameš za en dan in mu za en dan dela nakazuješ denar. Pravzaprav pa če si na zavodu si tam, če pa delaš pa delaš. S tem samo vabijo tiste, ki ne premislijo, da je to slabo za njih.

Uporabniški avatar
J`Mavr0
Novinec

Kraj: Maribor-[okolica]

Napisal/-a J`Mavr0 Pe apr 08, 2011 4:14 pm

AudiFreak je napisal/-a:Modrost dneva: karkoli bo izvoljeno bo slabo.

X2

Jaz sem ZA, profesorji naj se zamislijo kako ravnajo z nami, zato sem izredno vpisan in delam.
Kot drugo sem ZA ker se izkorišča status PRAVEGA študenta z tem, da delajo vsi na napotnico.
Kot tretje raje vem, da država dobi denar kot študenski servisi saj to ni nikakršnega nadzora.
Sem pa PROTI temu, da študenti ne bodo mogli zaslužiti si "luksuza" z delom v času, ko so dijaki oz. študenti.

Zdaj pa se vprašajmo? kaj pravzaprav delajo naši politiki, ne znajo speljati zakonov... koliko jih je že bilo brezveze narejenih!!!

Treba menjat oblast ne pa da se poglablja v takšne nespametne in nedodelane zakone.

lp;
Jernej
Zadnjič spremenil J`Mavr0, dne Pe apr 08, 2011 4:23 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Uporabniški avatar
Misfits
Nov uporabnik

Napisal/-a Misfits Pe apr 08, 2011 4:21 pm

načeloma mi je vseeno
obe varianti, tako obstoječ sistem, ki je izrojen in izkoriščan in ga je nemogoče regulirat, kot tudi predlagano "malo delo", sta mi grdi nesramni in zlobni, ker nihče ne razmišlja kaj se zgodi, npr: v primeru, da se nekdo ponesreči na delu in postane invalid...
ker, to ni bilo omenjeno ne na strani, ki predlaga "malo delo" ne s strani, ki predlaga ohranitev fleksibilnega dela le za študente (ker žal ostali dve obliki začasnega dela, pogodbeno razmerje, nista in ne moreta biti konkurenčni v obstoječem stanju), je razvidno, da gre pri zagovornikih sedanjega stanja predvsem za lastne interese, pri predlagalcih nove "odeje", pa v osnovi tudi...
Če bi želeli storiti nekej za slovensko gospodarstvo, bi ga davčno razbremenili...(in plačali penale, ki bi jih to potegnilo za sabo),...,če pa bi želeli le študentsko delo "sanirati", bi lahko vpeljali dodaten vzporeden sistem, ki bi študentom posameznikom, dal možnost, da se odločijo na kak način želijo delati ter, dosegel "smrt" obstoječega sistema po naravni poti (ker bi bil zastarel in nezaželjen).
Ker prave izbire ni, in ker menim da se name prelaga delo, ki bi moralo biti opravljeno s strani ljudi in služb, katerim je že bilo plačano da to opravijo, pa tega niso...se referenduma ne bom udeležil.
LP
Misfits
Zadnjič spremenil Misfits, dne Pe apr 08, 2011 4:23 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
DrSaso
Nov uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a DrSaso Pe apr 08, 2011 4:22 pm

J`Mavr0 je napisal/-a:
AudiFreak je napisal/-a:Modrost dneva: karkoli bo izvoljeno bo slabo.

X2

Jaz sem ZA, profesorji naj se zamislijo kako ravnajo z nami, zato sem izredno vpisan in delam.
Kot drugo sem ZA ker se izkorišča status PRAVEGA študenta z tem, da delajo vsi na napotnico.
Kot tretje raje vem, da država dobi denar kot študenski servisi saj to ni nikakršnega nadzora.
Se pa PROTI temu, da študenti ne bodo mogli sasližiti si "luksuza" z delom v času, ko so dijaki oz. študenti.

Zdaj pa se vprašajmo? kaj pravzaprav delajo naši politiki, ne znajo speljati zakonov... koliko jih je že brezveze bilo narejenih!!!

Treba menjat oblast ne pa da se poglablja v takšne nespametne in nedodelane zakone.

lp;
Jernej

A misliš da bo država zalagala zalužke? Čakalo se bo na nakazilo, kot čakajo marsikateri delavci.
A misliš da ti bo država rihtala ugodnosti, imela akcije in podobno?
A misliš da ti bo država pomagala izterjati tvoj denar, ko firma ne bo plačala?
Še za zaposlene jim ni mar, a pol se boljo pa zaganjal za male delavce?
Dejte si mal prebrat koliko je dejansko od ŠS-ja in kam vse gre koncesijska dajatev, ker tole kar prišete je pa že mal huda.

LP,
Sašo
It's nice to be important, but it's more important to be nice!

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe apr 08, 2011 4:27 pm

Misfits je napisal/-a:Ker prave izbire ni, in ker menim da se name prelaga delo, ki bi moralo biti opravljeno s strani ljudi in služb, katerim je že bilo plačano da to opravijo, pa tega niso...se referenduma ne bom udeležil.
LP
Misfits

Referenduma se najverjetneje bom udeležil, se pa popolnoma strinjam s zgornjo trditvijo. Še večji apsurd pa je, da se bo zopet porabilo več milijonov našega davkoplačevalskega denarja za referendum, na katerem bo večina glasovala PROTI VLADI, ne proti zakonu, katerega sploh ne razume, čez pol leta bo pa ta isti zakon sprejet v takšni ali drugačni obliki. :huh: :roll: :roll:

Vedno je bilo tako.

rnisan
Novinec

Napisal/-a rnisan Pe apr 08, 2011 4:32 pm

Sem proti malemu delu.
1. Pozablja se, da študentsko delo obstaja zato, da si študentje lahko privoščijo študij. Študent, ki je sposoben, naj dela ob študiju, če zmore.
2. Sem za spremembo, ker se študentsko delo preveč izkorišča, ampak malo delo ne bo izboljšalo nič.
3. Malih delavcev bo bistveno manj, kot je dela prek študentske napotnice, saj bo omejitev, koliko malih delavcev lahko podjetje najame. Če bo podjetje zaposlilo novega delavca, pomeni, da bo moralo zvišati cene storite, saj so redno zaposleni delavci dražji od študentov. To zvišanje stroškov bomo občutili kupci.
4. Potencialnih malih delavcev bo ogromno (veliko več kot do sedaj), medtem ko prostih del bo manj kot do zdaj. Po pravilu ponudbe in povpraševanja bodo slabše plačani kot študentje.
5. Dvomim, da bo več rednih zaposlitev. Prepričan sem, da bo še več dela na črno.
6. V Sloveniji smo že tako ali tako preveč (največ) obdavčeni. Dodatna obdavčitev je meni absurd.
7. Varčevati je treba začeti drugje (NLB, SCT, DARS, SŽ, Patrie, razno razni javni razpisi,...). Ko bo vse to pošlihtano in bo država še vedno v finančni stiski, potem naj nas še bolj obdavči. Če bi se te stvari uredile, bi lahko veliko lepše živeli ob manjših dajatvah.
8. Celotna kampanja vlade temelji na tem, da je študentsko delo nelojalna konkurenca navadnim delavcem. Bolj smiselno bi bilo, da zniža dajatve rednim delavcem ter s tem privabi tuje vlagatelje in ustvari nova delovna mesta. Manj brezposelnih pomeni manj socialk, manj štipendij, boljši pogoji za življenje, boljša higiena in zdravje, večje potrošništvo in več pobranih davkov,... V bistvu z nižjimi dajatvami in davki poberejo isti denar, ven ga pa pošljejo bistveno manj.

To je le nekaj najpomembnejših točk, ki mi zdaj padejo na pamet. Smer, v kateri dela ta vlada, je definitivno napačna. Še par takih korakov, pa verjamem, da bo sledila velika selitev na sever. Jaz vem, da že resno razmišljam o tem.ž

LP

Uporabniški avatar
J`Mavr0
Novinec

Kraj: Maribor-[okolica]

Napisal/-a J`Mavr0 Pe apr 08, 2011 4:42 pm

DrSaso:

To kaj ti pišeš nima ne repa in ne glave... Vem predobro kašni so zaslužki ŠS...
Pri nas deluje sistem izterjave, če ni zdrava firma pa si je kriv vsak sam! Angažirat se je treba ne pa samo čakat "kaj bo bo"...
Bistvo je to, da se bo zmanjšalo delo preko napotnic. Tukaj se bo potem pokazalo pravo stanje podjetij! Ampak po drugi strani, pa bo prišlo do konfliktov na področju izkustvenega znanja na kar bo se povečala frekvenca zaposlovanja novih ljudi... Nič nebo pametno kaj bo končno na referendumu.

Potem pa stopit skupaj vsi zaposleni v podjetju (zapret v sobo direktorja) pa da se vidi "ko je jači". Krivi smo si tak sami, da dopuščamo to izkorišanje!

sory za off!
Slika

Uporabniški avatar
Klobasa
Novinec

Napisal/-a Klobasa Pe apr 08, 2011 10:55 pm

Bom izkoristil še zadnje minute preden temo zaklenete.

V kakšno delovno dobo se mi bo to štelo če bom lahko delal samo cca 700 ur na leto?? Da bom lahko potem šel 1 mesec prej v penzijo? :lol: :lol: :lol:

Drugače imamo pa v Radovljici študentski servis Cifra, ki ne pobira nobenih procentov od študentove plače. Od česa živijo pa nevem. Baje imajo še neke računovodske storitve...

Pa prosim če temo po referendumu spet odklenete.
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov