Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Ali ste za o, da se potrdi nov družinski zakonik?

ZA
79
56%
PROTI
62
44%

Skupaj glasov : 141

ysrxdtczvgu
Novinec

Kraj: Maribor

Re: Ali ste za to, da se podpre novi družinski zakon?

Napisal/-a ysrxdtczvgu Sr mar 04, 2015 12:00 am

Lepo spisano! Tudi sam se podpišem.
Programmers - an organism that turns coffee into software.

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 Sr mar 04, 2015 12:16 am

Saj vas razumem samo razburjate se pa brez potrebe. Ne samo psihologijo tudi psihiatrijo. Vsaka stran daje argumente iz znanstvenih raziskav, ki potrjujejo njena prepričanja.

Pustimo psihologijo od koder tudi izvira spolna usmerjenost človeka in če pogledamo samo fiziologijo(brez umetne pomoči) je odgovor povsem jasen kaj je naravno in niti ni pomembno kaj je "normalno" in kaj ne. Pojma in oznak normalno sploh ne maram pa naj si gre za katerokoli stvar v življenju. Včasih se je treba vprašati kaj je naravno, ker narava daje življenje in razvoj ljudi od obstoja človeštva naprej, ne pa oznaka normalno.
Npr. če ima miljonar 30 let mlajšo ženo se večini zdi to sprejemljivo in bi lahko uporabil izraz normalno. Če ima 30 let mlajšo ženo človek, ki povprečno zasluži bi se pa večina zgražala. Tukaj tega pojma ne morem uporabit. Pa je dejansko v čem razlika?

Prav tako sem danes zavijal z očmi ko sem slišal politika ki podpira istospolno poroko. Pa ne zato, ker jo podpira ampak zato, ker je rekel da moramo začeti sprejemati drugačnost oziroma drugačno usmerjene. Kakšno drugačnost? Izjava totalno kontradiktorna in samodiskriminirajoča.
Če uporabim vaš izraz je zame normalno če je človek gej in je normalno če je človek hetero ali pa biseksualec, ker se to dogaja, se je in se bo. Vsi vemo katera usmerjenost ima največji integral, ampak to še ne pomeni da tistih ki je največ so normalni ostali pa ne. Neizpodbitno dejstvo je da za vsako stvar v življenju je tako da je nečesa več drugega manj oznake normalno so pa brezvezne.

Svetovni prvak je normalen kajne? Samo kako je to možno, če je edini človek na svetu, ki ima ta naziv in je v svoji disciplini najboljši in mu ni enakega na celem svetu...spet kontradikcija ;)

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Sr mar 04, 2015 12:24 am

blaz2013 je napisal/-a:Mi smo se učil pri psihologiji ko sem jo študiral, da je pri razvoju otroka pomemben tako moški(oče) kot ženska(mati) ne glede na spol otroka, ker otrok(tako fantek kot punčka) od vsakega spola nekaj pobere(značajsko, vedenjsko, itd...).
Če pa odrašča z dvema istima spoloma, naj bosta to dve ženski ali pa dva moška pa nasprotni spol manjka in se te vloge otrok ne bo naučil tudi ko bo odrastel. Zaradi mene se naj poročajo homosexualci med seboj(čeprav se bolj nagibam k ureditvi, ki jo imajo Nemci, Avstrijci, Švicarji) samo sem pa proti posvojitvam otrok teh istospolnih parov.

Vsi sesalci so v veliki večini družbena bitja, prav tako človeku gensko najbližja opica, ki ima 95% genov enakih kot človek. Živijo v tropih in ti tropi vsebujejo tako moške kot ženske. Ti tropi za njih predstavljajo družine in so zelo tesno povezani med seboj čeprav so številčno veliki. Zame to ni vprašanje samo sociologije, vere in ne vem česa še. To je fiziološko dejstvo in pogoj za obstanek.

Ja, delimo si tudi 50% dnk z banano, pa kaj potem. Pa en kup dnkja z drugimi narodi, pa si nismo podobni.

Pa še to o pogoju za obstanek... kdo ima večje šanse za obstanek - Homoseksualni par z posvojenim otrokom, ali homoseksualni par brez posvojenega otroka? Svašta.
blaz2013 je napisal/-a:
Lahko da bodo politiki v prihodnosti sprostil umetno oplojevanje za vsakogar in bodo ljudje samo še kot neki stroji. Moški bodo shranjevali semenčeca v banko, ženske pa svoja jajčeca, potem bosta pa npr. dva geja izbrala nadomestno mater in bo to to, še posvojiti ne bosta rabila več. Kot proizvodnja avtov po tekočem traku z biomedicinsko pomočjo.
Že tako se mi zdi da solidarnosti, komunikacije in ne vem česa še primanjkuje v današnji družbi, zaradi tega ker se ljudje vedno manj družijo in to je osnova za komunikacijo in vse ostalo psihosocialno učenje.
Na volitve ne hodim na ta referendum bom pa šel če bo.

Kako bi način oploditve človeka spremenil v stroj?
Kako bi način oploditve vplival na solidarnost, komunikacije in psihosocialno učenje?
Če praviš, da je primankuje solidarnosti, komunikacije in psihosocialnega učenja, kako bi istospolni zakoni in posvojitve vplivali na to?

Dale pa so agrumente vse strani, še biblija, kar še ne pomeni da je treba vsemu slepo verjet.

5cenic
Novinec

Napisal/-a 5cenic Sr mar 04, 2015 1:37 am

Preprosto sem zelo proti temu zakonu, ki je bil sprejet danes/včeraj.

Zakaj? Mislim, da bo vsak, ki si bo vzel čas, da prebere kaj vse zajema zakonik ugotovil kam pes taco moli. Vsi omenjajo enakopravnost vendar ta zakonik preprosto ni enakopraven saj ne zajema samo posvojitev vendar se tudi dotakne izobraževalnega sistema v katerem naj bi po novem na nek način morali promovirati istospolno usmeritev.

Ta zakon je mnogo precej bolj radikalen od prvega in še toliko bolj nesprejemljiv kot prvi. Ne vem pa kako lahko 3-leta po tem, ko so ljudje jasno rekli ne temu zakonu, tokrat sprejmejo še bolj radikalen zakon. Nato pa bo v primeru referenduma pobudnik kriv za to, da se "meče stran" denar.

No ja, kdaj bo pa referendum?

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 Sr mar 04, 2015 2:15 am

Gasoline: cemu ta agresivnost in cemu prirejate moje povedi sebi v prid?
Ste se obesili na dna nimate pa pojma o genetiki. 50% podobnost dna oziroma cloveskega genoma je dejansko zelo mala... koliksen del genoma pa doloca cloveske lastnosti, koliksen del je eksonov oz intronov? kaj v naslednjem postu boste pa prisli do "revolucionarnega" odkritja da so cloveske celice nastale iz bakterij in da si je dna skoraj identicen podoben... ravno zato sem naredil primerjavo s sesalci ki so najrazvitejsi vretencarji in nimajo veze z politicno ali cerkveno usmerjenostjo, ker oni bolj upostevajo nagon in zakone narave kot ljudje. In verjeli ali ne clovek je nastal iz opice. One v dzungli niso leve in desne in veliko bolj uporabljajo starejsi del mozganov kot clovek.
Pogovarjal sem se o raziskavah znanstvenikov, psiholkgov, sociologov, ne pa o cerkvi. Tudi pri njih so mnenja deljena in potem vsak politik uporabi tisto raziskavo, ki podpira njegovo stališče. V prid razvoja otroku je vec raziskav ki podpirajo dva spola v druzini.
Niti enega vpisa na to temo ne bom dal pa lahko odpisete karkoli ker prepiral se ne bom. Vsak ima po svoje prav. Kregajo in jezijo se custveno nezrele osebe.

kseb
Novinec

Napisal/-a kseb Sr mar 04, 2015 7:14 am

5cenic je napisal/-a:Ne vem pa kako lahko 3-leta po tem, ko so ljudje jasno rekli ne temu zakonu, tokrat sprejmejo še bolj radikalen zakon

Našim 90 izvoljencem je gladko vseeno za ljudsko voljo, čeprav jo "baje" kot izvoljeni predstavniki zastopajo.
Lep primer je tudi delo v trgovinah ob nedeljah nekaj let nazaj. Ljudje na referendumu zavrnili nedeljsako delo, Opankar malo pojamral, naši pos(R)lanci pa požegnali z drugim zakonom.
In kaj se zgodi: psi lajajo, karavana gre dalje. Enako bo tukaj.

Da pa ne bo vse off:
novega zakona ne podpiram.

lp

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Sr mar 04, 2015 10:12 am

blaz2013 je napisal/-a:..

No, moja napaka za napačno uporabo besed! Nisem se skušal kregat ali karkoli podobnega. Samo, res pa so me zanimale nekatere vporednice med nekaterimi trditvami in tem novim zakonom. No, pa drugič: )

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr mar 04, 2015 10:20 am

gasolinedream je napisal/-a:
Pa še to o pogoju za obstanek... kdo ima večje šanse za obstanek - Homoseksualni par z posvojenim otrokom, ali homoseksualni par brez posvojenega otroka? Svašta..

noben,ker v posvojene otroku ni genov staršev tko da nimata možnosti za obstanek...
Ni vse res kar napišem

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Sr mar 04, 2015 10:50 am

blaz2013 je napisal/-a:Mi smo se učil pri psihologiji ko sem jo študiral, da je pri razvoju otroka pomemben tako moški(oče) kot ženska(mati) ne glede na spol otroka, ker otrok(tako fantek kot punčka) od vsakega spola nekaj pobere(značajsko, vedenjsko, itd...).
Če pa odrašča z dvema istima spoloma, naj bosta to dve ženski ali pa dva moška pa nasprotni spol manjka in se te vloge otrok ne bo naučil tudi ko bo odrastel.

Ti si pa psihologijo studiral izjemno povrsno. V modernih druzinah (takih, ki se stejejo za funkcionalne), prihaja do tega, da ocetje prevzemajo v odnosu do otroka materinsko vlogo, mame pa so pogosteje tiste, ki drzijo neko avtoriteto. Torej, kaj potem lahko glede tega zakljucimo po zgornji logiki?
Sam se veliko srecujem predvsem z mocno disfunkcionalnimi druzinami, kjer zadeve se zdalec niso tako preproste: v teh druzinah sta prisotna moski in zenski spol, vendar gre predvsem za tezavo na kvalitativnem nivoju. Ce otrok odrasca ob moskemu (ocetu) in zenski (mami) to se zdalec ni garancija za funkcionalno osebnost. Otroci sicer ob odstotnosti enega od starsev sicer hrepenijo po tistem, ki je odsoten, ampak po mojih izkusnjah gre tu predvsem za hrepenenje po simbolnem, ki ga prinasa dolocena vloga starsa (oce kontrola, red, kazni; mama toplina, naklonjenost,..). Pri vzgoji je kljucna stvar ravnotezje: ce tega ni, se stvari zacnejo rusiti. Zadeve skratka niso tako enostavne, kot se jih (predvsem v tovrstnih debatah) prikazuje.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Sr mar 04, 2015 11:33 am

Nisem vsega bral, bom pa izrazil svoje mnenje. Bom namenoma pomešal istospolne pare skupaj z njihovo z možnostjo posvojitve otrok, ker je samo vprašanje časa, kdaj bo to sprejeto.

Kaj je naravno in kaj ni, je mati Narava že doslej pokazala in se še kaže. V naravi obstajajo tudi homoseksualni primerki pri veliko vrstah in tako je s tem tudi pri človeku. Glede tega je naravno, da homoseksualci obstajajo in s tem se strinjam. To, da taki ne morejo imeti otrok po naravni poti, jih je že mati Narava "določila"- in tudi to je seveda naravno.

Pri človeku se potem malo zaplete, bom pa obrazložil moj pogled.
Vsake toliko časa nastane burka v javnosti ali lahko imajo taki pari otroke. Jaz kot pristaš načel matere Narave sem označen, da sem staromoden, nisem sodoben, da sem nestrpen itd. Da bomo šli nazaj v srednji vek, če se istospolnim parom ne dovoli posvojiti otrok, pa raznorazne srednjeveške okoliščine...neverjetno, koliko neke negativne energije imajo zagovorniki takih posvojitev, če se ta pa ta zakon ne sprejme - in ta pritisk, to "posiljevanje" ljudstva z nujnostjo sprejemanja mi je postalo čisto odvratno.

Druga še bolj odvratna stvar so mi raznorazne parade ponosa, ko se istospolni onegavijo na prikolicah, vsi goli, načičkani in s perjem v ri*i. Kam smo prišli? Je to najnovejši nivo razvoja človeštva, da se na tak "živalski" način manifestira ponos?

Tretje kot tretje, jaz nimam mandata, da govorim v imenu tistih otrok, ki bi eventuelno pristali v skrbništvu takega istospolnega para. Lahko govorim samo v imenu svojih otrok, ker imam kot starš dolžnost poskrbeti zanje po najboljših močeh, za vse ostale pa ne smem odločati.

In kar je naravno, od matere Narave dano, ni potrebno nobenega novega zakona uveljavljati. Je že vedela, zakaj je dobro, da istospolni ne morejo imeti otrok!

Glede porok pa se čudim, da se istospolnim tako mudi v jarem skočit, ko pa vedno večji procent hetero parov vlaga ločitve. Najbrž je catch v tem, da bodo potem neovirano vlagali prošnje za posvojitev otrok, mar ne? In če jim ne bodo ugodili, pa bodo spet gonje s srednjim vekom, da si nestrpen, pa parade ponosa s perjem v ri*i itd...hvala, ampak NE hvala!

Bo zanimivo videti kaj se bo vse dogajalo to pomlad okoli te tematike...
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Sr mar 04, 2015 12:32 pm

thunderbolt je napisal/-a:V modernih druzinah (takih, ki se stejejo za funkcionalne), prihaja do tega, da ocetje prevzemajo v odnosu do otroka materinsko vlogo, mame pa so pogosteje tiste, ki drzijo neko avtoriteto. Torej, kaj potem lahko glede tega zakljucimo po zgornji logiki?
Sam se veliko srecujem predvsem z mocno disfunkcionalnimi druzinami, kjer zadeve se zdalec niso tako preproste: v teh druzinah sta prisotna moski in zenski spol, vendar gre predvsem za tezavo na kvalitativnem nivoju. Ce otrok odrasca ob moskemu (ocetu) in zenski (mami) to se zdalec ni garancija za funkcionalno osebnost. Otroci sicer ob odstotnosti enega od starsev sicer hrepenijo po tistem, ki je odsoten, ampak po mojih izkusnjah gre tu predvsem za hrepenenje po simbolnem, ki ga prinasa dolocena vloga starsa (oce kontrola, red, kazni; mama toplina, naklonjenost,..). Pri vzgoji je kljucna stvar ravnotezje: ce tega ni, se stvari zacnejo rusiti. Zadeve skratka niso tako enostavne, kot se jih (predvsem v tovrstnih debatah) prikazuje.

Sam se s tabo več kot strinjam in zato tudi podpiram izenačitev pravic. Mnogi imajo otroke samo zato, ker jih imajo vsi drugi in jih potem "kao" morajo imeti tudi sami, čeprav nanje niso pripravljeni. Hkrati pa bi lahko nekomu, ki bi funkcijo starša opravljal boljše to pravico odrekali.

Firediver je napisal/-a:Bo zanimivo videti kaj se bo vse dogajalo to pomlad okoli te tematike...

To bo pa res zanimivo, ja. Dajmo delat show tam kjer je to najmanj potrebno in tam kjer večina nima nič s tem.

Desnica naj raje dela alternativo obstoječi ekonomski politiki in naj se raje ukvarja z vprašanji kako zmanjšati javni sektor in davke, kako poenostaviti postopke in konec koncev kako približati državo najbolj razvitim. To so zame resna vprašanja. Družinska politika pa res ni njeno področje in mi je žal, da sedaj hoče to vprašanje izkoristiti za nabiranje političnih pik samo zato ker čuti, da ima naklonjenost v družbi.

denis099
Stalni uporabnik

Napisal/-a denis099 Sr mar 04, 2015 12:40 pm

ODLOČNO PROTI!
denis

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 Sr mar 04, 2015 1:06 pm

thunderbolt je napisal/-a:Ti si pa psihologijo studiral izjemno povrsno.

Pa zakaj je tega treba? A si odrasel človek ali si tak da svojega mnenja ne znaš izrazit brez da drugega žališ in se obnašaš kot otročaj. Zelo dobre ocene sem dobil in sem samo napisal svoje mnenje. To moje mnenje pa zato ni nič več vredno kot od katerakoli drugega tukaj, ki komentira to temo.

To kar opisuješ, menjava vlog se dogaja zelo pogosto, vendar v večini se dogajajo menjave vlog pri gospodinjskih opravilih, v večini je pa tako da glavna beseda je v modernih družinah razdeljena 50-50 torej med matero in očeta. Torej skupno odločanje. Moderne družine so bolj demokratične kot so bile. Tako gensko kot hormonsko(razen redkih izjem) je pa v veliki večini tako da imamo moški drugačen karakter kot ženske če gledamo generalno in vedno ga bomo imeli. In o tem se jaz pogovarjam.

Se dogajajo pa tudi disfunkcionalne družine kjer sta tako oče kot mati in je vsak dan prepir, zanemarjanje otrok, revščina ali pijanstvo in bi otroku bilo sigurno bolje pri dveh istospolno usmerjenih.

Je pa tako da tudi če bi strokovno javnost vprašal sta dva pola tako kot se deli laična javnost. Glede na družbene dogodke, kljub mojem osebnem nestrinjanju posvojitve otrok, je pa očitno tudi pravica do posvojitve neizbežna in se bo v roku nekaj let ali 10 let zgodila še marsikje po svetu.
Sem pa mnenja da bi bilo bolje če bi se postopoma uvajale pravice istospolnih in ne čez noč. Vsake spremembe zahtevajo čas in ta zakon ni nobena izjema. Nasprotniki se morajo navaditi in mislim, da bi mogoče bilo bolje da bi vlada najprej sprejela tako kot ima Nemčija, nato pa bi postopno dodajala pravice. Tako nasprotniki sploh ne bi opazili ali pa bi bila manjša negativna reakcija.
Ta vlada pa hoče vse čez noč. Čez noč bi prodali vsa državna podjetja, čez noč spreminjajo zakone itd... in kaj se dogaja, ljudje se vedno bolj polarizirajo in kregajo. Isto je na bližnjem vzhodu, ko so čez noč hoteli uspostaviti demokracijo, prej so desetletja živeli pod totalitarno oblastjo. In nastala je... državna vojna in še traja, kdaj bo pa mir? Ne ve nihče.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr mar 04, 2015 1:29 pm

Jst sem pa za, naj imajo enake pravice kot vsi ostali, zakaj bi bili prikrajšani.

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Sr mar 04, 2015 1:29 pm

Končno! Uni k so najbl proti ponvadi v sebi nimajo razčiščeno o svoji spolni identiteti. Vsak naj se zase briga kam ga vtika, pa bomo vsi bolj srečni.
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Sr mar 04, 2015 2:35 pm

Firediver je napisal/-a:
Bo zanimivo videti kaj se bo vse dogajalo to pomlad okoli te tematike...

Zviti politiki so blesavemu narodu spet vrgli kost okoli katere se bodo do nadaljnega prerekali medtem, ko nam država še vedno propada in nas bodo vmes mimogrede še malo okradli.
Naš največji problem države, politike in gospodarstva so torej homoseksualci :roll:

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Sr mar 04, 2015 2:55 pm

No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr mar 04, 2015 3:40 pm

A še niste tega sprejeli in se vam zdi trenutno to edina "politična" tema vredna debate?
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr mar 04, 2015 4:32 pm

Ker je tole vse skupaj pesek v oči in vržena kost kmetavzom, da se lahko kregajo in s tem ne gledajo v smer politike kaj počne, me zanima, kakšen zakon ali več zakonov se bo vzporedno ob tem sprejelo, ki nas bodo spet obrali za nove davke, dajatve in trošarine?
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Sr mar 04, 2015 4:56 pm

nebivedu je napisal/-a:Ker je tole vse skupaj pesek v oči in vržena kost kmetavzom, da se lahko kregajo in s tem ne gledajo v smer politike kaj počne, me zanima, kakšen zakon ali več zakonov se bo vzporedno ob tem sprejelo, ki nas bodo spet obrali za nove davke, dajatve in trošarine?
:lol: :pivo
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov