blaz2013 je napisal/-a:Mi smo se učil pri psihologiji ko sem jo študiral, da je pri razvoju otroka pomemben tako moški(oče) kot ženska(mati) ne glede na spol otroka, ker otrok(tako fantek kot punčka) od vsakega spola nekaj pobere(značajsko, vedenjsko, itd...).
Če pa odrašča z dvema istima spoloma, naj bosta to dve ženski ali pa dva moška pa nasprotni spol manjka in se te vloge otrok ne bo naučil tudi ko bo odrastel. Zaradi mene se naj poročajo homosexualci med seboj(čeprav se bolj nagibam k ureditvi, ki jo imajo Nemci, Avstrijci, Švicarji) samo sem pa proti posvojitvam otrok teh istospolnih parov.
Vsi sesalci so v veliki večini družbena bitja, prav tako človeku gensko najbližja opica, ki ima 95% genov enakih kot človek. Živijo v tropih in ti tropi vsebujejo tako moške kot ženske. Ti tropi za njih predstavljajo družine in so zelo tesno povezani med seboj čeprav so številčno veliki. Zame to ni vprašanje samo sociologije, vere in ne vem česa še. To je fiziološko dejstvo in pogoj za obstanek.
blaz2013 je napisal/-a:
Lahko da bodo politiki v prihodnosti sprostil umetno oplojevanje za vsakogar in bodo ljudje samo še kot neki stroji. Moški bodo shranjevali semenčeca v banko, ženske pa svoja jajčeca, potem bosta pa npr. dva geja izbrala nadomestno mater in bo to to, še posvojiti ne bosta rabila več. Kot proizvodnja avtov po tekočem traku z biomedicinsko pomočjo.
Že tako se mi zdi da solidarnosti, komunikacije in ne vem česa še primanjkuje v današnji družbi, zaradi tega ker se ljudje vedno manj družijo in to je osnova za komunikacijo in vse ostalo psihosocialno učenje.
Na volitve ne hodim na ta referendum bom pa šel če bo.
5cenic je napisal/-a:Ne vem pa kako lahko 3-leta po tem, ko so ljudje jasno rekli ne temu zakonu, tokrat sprejmejo še bolj radikalen zakon
blaz2013 je napisal/-a:..
gasolinedream je napisal/-a:
Pa še to o pogoju za obstanek... kdo ima večje šanse za obstanek - Homoseksualni par z posvojenim otrokom, ali homoseksualni par brez posvojenega otroka? Svašta..
blaz2013 je napisal/-a:Mi smo se učil pri psihologiji ko sem jo študiral, da je pri razvoju otroka pomemben tako moški(oče) kot ženska(mati) ne glede na spol otroka, ker otrok(tako fantek kot punčka) od vsakega spola nekaj pobere(značajsko, vedenjsko, itd...).
Če pa odrašča z dvema istima spoloma, naj bosta to dve ženski ali pa dva moška pa nasprotni spol manjka in se te vloge otrok ne bo naučil tudi ko bo odrastel.
thunderbolt je napisal/-a:V modernih druzinah (takih, ki se stejejo za funkcionalne), prihaja do tega, da ocetje prevzemajo v odnosu do otroka materinsko vlogo, mame pa so pogosteje tiste, ki drzijo neko avtoriteto. Torej, kaj potem lahko glede tega zakljucimo po zgornji logiki?
Sam se veliko srecujem predvsem z mocno disfunkcionalnimi druzinami, kjer zadeve se zdalec niso tako preproste: v teh druzinah sta prisotna moski in zenski spol, vendar gre predvsem za tezavo na kvalitativnem nivoju. Ce otrok odrasca ob moskemu (ocetu) in zenski (mami) to se zdalec ni garancija za funkcionalno osebnost. Otroci sicer ob odstotnosti enega od starsev sicer hrepenijo po tistem, ki je odsoten, ampak po mojih izkusnjah gre tu predvsem za hrepenenje po simbolnem, ki ga prinasa dolocena vloga starsa (oce kontrola, red, kazni; mama toplina, naklonjenost,..). Pri vzgoji je kljucna stvar ravnotezje: ce tega ni, se stvari zacnejo rusiti. Zadeve skratka niso tako enostavne, kot se jih (predvsem v tovrstnih debatah) prikazuje.
Firediver je napisal/-a:Bo zanimivo videti kaj se bo vse dogajalo to pomlad okoli te tematike...
thunderbolt je napisal/-a:Ti si pa psihologijo studiral izjemno povrsno.
Firediver je napisal/-a:
Bo zanimivo videti kaj se bo vse dogajalo to pomlad okoli te tematike...
nebivedu je napisal/-a:Ker je tole vse skupaj pesek v oči in vržena kost kmetavzom, da se lahko kregajo in s tem ne gledajo v smer politike kaj počne, me zanima, kakšen zakon ali več zakonov se bo vzporedno ob tem sprejelo, ki nas bodo spet obrali za nove davke, dajatve in trošarine?
Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov