Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
simke
Stalni uporabnik

Kraj: Prevalje (Brazil)

Napisal/-a simke Če nov 16, 2006 9:21 pm

pravkar sem prejel tale sms:

Slovenska vlada in SDS vas obvescata, da ste v nagradni igri za izboljsanje socialnega statusa Romov, zadeli enega cigana. V kolikor nagrade ne dvignete v roku osmih dni, vam bomo poslali celo druzino.

LOOOOOOOL
NEVER GO TO WAR WITH A COUNTRY WHOSE NATIONAL HOLIDAY CELEBRATES A DEFEAT IN 1389

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Če nov 16, 2006 9:24 pm

Mirko Strojan, poglavar romske družine:

»Zbirajo se na moji zemlji. Zapirajo cesto, ki vodi do moje zemlje. To so največji gnoji. Vse bom zažgal. Zagradec bo gorel in vsi bodo bežali. Nimajo pravice zapirati našo pot. Po celi Sloveniji se zbirajo Romi. Podporo so nam izrekli tudi hrvaški Romi. Naj krajani Ivančne Gorice ne mislijo, da smo sami,«

na njegovi zemlji? a je ta zemlja dejansko njegova? a kdo to ve?

lp
Slika

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Če nov 16, 2006 9:28 pm

eclipse_R je napisal/-a:Mirko Strojan, poglavar romske družine:

»Zbirajo se na moji zemlji. Zapirajo cesto, ki vodi do moje zemlje. To so največji gnoji. Vse bom zažgal. Zagradec bo gorel in vsi bodo bežali. Nimajo pravice zapirati našo pot. Po celi Sloveniji se zbirajo Romi. Podporo so nam izrekli tudi hrvaški Romi. Naj krajani Ivančne Gorice ne mislijo, da smo sami,«

lp

Da, Strojanovi so že pred leti kupili to zemljo in so dejansko lastniki. Meni se zdi sramota, da te nekdo ne pusti na svojo zemljo, sploh če nisi nikomur nič naredil.

Da spomnim, ta napetost se je dogodila zaradi enega vaščana (ne-Roma), ki je napadel drugega vaščana, nato pa se zatekel v romsko naselje.

Potem pa se nekatori, kot so Nebivedu, gredo nekakšnih narodnih herojev, in kot že ime pove "nebivedu zakaj se sploh borim". :bonk

Uporabniški avatar
FRANCIVW
Stalni uporabnik

Kraj: KAMNIK

Napisal/-a FRANCIVW Če nov 16, 2006 9:32 pm

lp
Ta zemlja kakor jaz vem je še zdaleč od tega da je njegova :roll: gnoj je pa on sam pa ostali cigani.Naj se že enkrat spravijo delat da bojo zaslužili plačo ne pa da sam kradejo pa otroke delajo kot po tekočem traku. :evil:
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če nov 16, 2006 9:36 pm

Danes do selitve na srečo ni prišlo.
Ta vikend pa selitev bo, ker so že postojnčani zato, da se Strojani odstranijo iz postojne(imajo jih 3 tedne pa jim gredo že na k). Če do nedelje ne gredo Strojani iz postojne jih bodo postojnčani sami ven zmetali (izjava enega izmed kolegov v postojni), tko da ta vikend bodo problemi na dolenjskem sigurno.

Vabim vse, ki si to lahko privoščite, da pridete pomagat domačinom na barikade. Vendar premislite s trezno glavo, ker mogoče bo prišlo do zelo krizne situacije. Država najbrž ne bo popustila, mi pa ne smemo, ker drugače se bomo morali boriti naslednjih 15 let, da bomo na istem kot sedaj. Gre za naše naslednje generacije, da bodo živele v miru in ne v strahu.

Zaustavimo jih sedaj, ker drugače jih ne bomo še dolgo časa in potem bodo cigani hoteli samo še več.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
simke
Stalni uporabnik

Napisal/-a simke Če nov 16, 2006 9:52 pm

http://www.nytimes.com/2006/11/13/world ... ref=slogin

pa to ne mores verjet, se v new york times smo prisli...........
NEVER GO TO WAR WITH A COUNTRY WHOSE NATIONAL HOLIDAY CELEBRATES A DEFEAT IN 1389

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Če nov 16, 2006 9:54 pm

simke je napisal/-a:http://www.nytimes.com/2006/11/13/world/europe/13slovenia.html?_r=1&oref=slogin

en mal si prepozn smo ze predebatiral...
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 945#744945
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Če nov 16, 2006 9:56 pm

MacTron je napisal/-a:
simke je napisal/-a:http://www.nytimes.com/2006/11/13/world/europe/13slovenia.html?_r=1&oref=slogin

en mal si prepozn smo ze predebatiral...
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 945#744945

Prvo nej svoje rezervate popedenajo, potem nej pa o naših cigotih jokajo.

Uporabniški avatar
K0zM0
Uporabnik

Kraj: Velenje z okolico ;)

Napisal/-a K0zM0 Če nov 16, 2006 10:24 pm

@milankregar: Sej še sam ne verjameš da so žrtve romi? :?
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Če nov 16, 2006 10:40 pm

milankregar je napisal/-a:Da, Strojanovi so že pred leti kupili to zemljo in so dejansko lastniki. Meni se zdi sramota, da te nekdo ne pusti na svojo zemljo, sploh če nisi nikomur nič naredil.

Zemlja je njihova, vendar nezazidljiva in paše v prvi najbolj zaščiten pas vodovarstvenega področja. Zato so inšpektorji izdali odločbi.
Prva odločba o podrtju črnih gradenj in izgonu ciganov je iz leta 1999, druga je iz leta 2001, pa še do danes ni nič narejenega. Lahko imajo zemljo, vendar na njej ne smejo živeti in bi jih država morala uradno deložirati že leta 1999 in to po uradnih slovenskih zakonih.

milankregar je napisal/-a:Da spomnim, ta napetost se je dogodila zaradi enega vaščana (ne-Roma), ki je napadel drugega vaščana, nato pa se zatekel v romsko naselje.

1.)Tisti slovenec med cigani ni bil vaščan.
2.) ni ga mogel sam pretepst. Kako bi ga le? Kako bi ta Čmak(fiksarček, ki je dobival drogo pri ciganih, sicer slovenec, ki naj bi pretepel tega gospodal) s svojimi 65 do 70 kilami pretepel 2 kmeta, od katerih ima vsak 120 kilogramov in oba vrtita vile vsak dan. Poleg tega obstajajo priče, ena od njih je sin pretepenega, ki so povedale, da je bilo 5 avtomobilov (trije pred njim in 2 za njim) ljudi, ki so ju tepli. Torej odpade ta del da je en slovenec pretepel drugega slovenca.

Poleg tega je tole samo povod da se je ljudem strgalo od vseh kriminalnih dejanj povzročenih v zadnjih 12ih letih.

milankregar je napisal/-a:Potem pa se nekatori, kot so Nebivedu, gredo nekakšnih narodnih herojev, in kot že ime pove "nebivedu zakaj se sploh borim". :bonk

[/quote]

Milan jaz se ne grem nobenega heroja, samo postavljam se na stran svojih sonarodnjakov. Iskreno pa upam da dobiš strojanove za sosede, pa boš čez kako leto povedal, kako je živeti ob njih.
Pa mogoče ti bo še tole povedalo kaj več - še celo romi iz grosuplja se jih otepajo, ker ti so pa kriminalci - to je trditev roma iz grosuplja.

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Če nov 16, 2006 11:24 pm

lp

Od kje teb ta tekst? Zadnje čase nisem popolnoma na tekočem...
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Če nov 16, 2006 11:35 pm

Spyker je napisal/-a:

lp

Od kje teb ta tekst? Zadnje čase nisem popolnoma na tekočem...

Tole je tip v kamero za 24ur izjavil.
http://24ur.com/naslovnica/novice/slovenija/20061116_3084215.php

Tukaj si preberi vse.

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Pe nov 17, 2006 12:23 am

vsem, ki zagovarjate Rome, predlagajte, da se priselijo v bližino vas ;)

lp
Slika

Uporabniški avatar
simke
Stalni uporabnik

Napisal/-a simke Pe nov 17, 2006 5:54 am

eclipse_R je napisal/-a:vsem, ki zagovarjate Rome, predlagajte, da se priselijo v bližino vas ;)

lp

tono tako :clapclap

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Pe nov 17, 2006 7:43 am

Javno grozi preko medijev, pa tud zadnji stavek ni čist nedolžen (Naj krajani Ivančne Gorice ne mislijo, da smo sami). Jest se raje umaknem iz te teme ker mi zviša pritisk.
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Pe nov 17, 2006 8:35 am

Spyker je napisal/-a:Javno grozi preko medijev, pa tud zadnji stavek ni čist nedolžen (Naj krajani Ivančne Gorice ne mislijo, da smo sami). Jest se raje umaknem iz te teme ker mi zviša pritisk.

Predsednika krajevne skupnosti Hudo so včeraj oglobili, ker je za javnost izjavil; "Tujega nočemo, svojega ne damo!", temule ciganu pa za odkrite grožnje ni rekel noben nič in tut noben mu ne bo - lepo vidna razlika pred zakonom!

Uporabniški avatar
Beastmaster
Novinec

Kraj: Domžale

Napisal/-a Beastmaster Pe nov 17, 2006 10:13 am

Prav veliko ne morem povedat, kar še ni bilo izrečenega, vendar podpiram vaščane in sem jim po svojih močeh pripravljen tudi pomagat!!!
Bilo je dovolj pizdarij, sedaj pa je čas da tudi mi kaj naredimo!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Pe nov 17, 2006 10:55 am

Najnovejše ravnokar iz radia - b io pri novicah. Naj bi se menili o tem, da bi rome naselili v trzin.

Uporabniški avatar
Beastmaster
Novinec

Kraj: Domžale

Napisal/-a Beastmaster Pe nov 17, 2006 11:30 am

Aha, kar naj probajo......
:twisted:

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN Pe nov 17, 2006 11:46 am

Jst bi jih pa nastanu tam nekje, kjer imajo nasi vesti funkcionarji vikende ali domove, to bi znalo bit zanimivo :x
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov