Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Ali ste za o, da se potrdi nov družinski zakonik?

ZA
79
56%
PROTI
62
44%

Skupaj glasov : 141

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Re: Ali ste za to, da se podpre novi družinski zakon?

Napisal/-a Firediver Sr mar 11, 2015 9:52 am

Kdo povzroča tu stroške?
Državni zbor, ki želi vsakih nekaj let po vsej sili sprejeti ta zakon ali posledični referendum, ki izraža voljo večine?

Kdo zagovarja ta zakon in ali je prepričan, da je to v dobrobit otrok in kako lahko govori v imenu teh otrok, če pa nima mandata, da odloča zanje?

Zakaj ste zagovorniki tako nestrpni do nasprotnikov z žaljenjem cerkve, hkrati pa se kitite, da nimate predsodkov in da ste živ dokaz strpnosti?

Vsa ta agresija zagovornikov jasno kaže na to, da še sami niso prepričani v to kar govorijo. Že razumem, kaj so želje homoseksualcev, ampak da pa si kar tako - v imenu enakosti itd. - lahko prisvojijo pravico otrok do očeta in mame, pa ni opravičljivo.

Tudi opravičevanje, da je v nekaterih državah to uzakonjeno, ne bo Slovenija čisto nič bolj napredna ali pa sodobna če bo zakon sprejet ali ne.

In nenazadnje, zakaj morajo homoseksualci na tak bizaren način kazati svoj ponos?
Prisvojili so si celo mavrico, pa ta pripada vsem in ne samo homoseksualcem.
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr mar 11, 2015 10:25 am

Lignage je napisal/-a:Bravo Deadalus, bravo. Dobro si zvozil skozi vso nizkotnost. Ko sem odpiral debato, sem že pričakoval, da bo treba vse skupaj spet v koš zabrisat. Ampak tokrat po tvoji zaslugi ne bo treba... :)

x2 Keep up the good work! :)

Sicer pa nasprotniki, kateri homoseksualec mislite, da bo bolj čuden, zafrustriran, izprijen ipd. (če seveda prej ne stori samomora), tak, ki bo živel v odprti ali tak, ki bo poslušal vaša kmetavzarska mnenja in se bo bil prisiljen skrivat ter potiskat čustva v sebi?

Se vam vsaj približno sanja, kako destruktivno lahko vaše besede vplivajo na vašega otroka/nečaka/znanca..., ki ravno odkriva, da mu je všeč isti spol? Je vredno nekomu že v štartu zjebat osebnost, uničit odnose s svojim sinom/hčerko (kako pa veste, kaj mu/ji je všeč??), ker se ne morete znebit kretenskih predsodkov? Po toči zvonit je pa prepozno...

Verski fanatiki, bog homoseksualcev ni kaznoval s spolno usmerjenostjo, ampak z zadrto družbo, z VAMI!
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Sr mar 11, 2015 11:17 am

~toMmy~ je napisal/-a:
Lignage je napisal/-a:Bravo Deadalus, bravo. Dobro si zvozil skozi vso nizkotnost. Ko sem odpiral debato, sem že pričakoval, da bo treba vse skupaj spet v koš zabrisat. Ampak tokrat po tvoji zaslugi ne bo treba... :)

x2 Keep up the good work! :)

Sicer pa nasprotniki, kateri homoseksualec mislite, da bo bolj čuden, zafrustriran, izprijen ipd. (če seveda prej ne stori samomora), tak, ki bo živel v odprti ali tak, ki bo poslušal vaša kmetavzarska mnenja in se bo bil prisiljen skrivat ter potiskat čustva v sebi?

Se vam vsaj približno sanja, kako destruktivno lahko vaše besede vplivajo na vašega otroka/nečaka/znanca..., ki ravno odkriva, da mu je všeč isti spol? Je vredno nekomu že v štartu zjebat osebnost, uničit odnose s svojim sinom/hčerko (kako pa veste, kaj mu/ji je všeč??), ker se ne morete znebit kretenskih predsodkov? Po toči zvonit je pa prepozno...

Verski fanatiki, bog homoseksualcev ni kaznoval s spolno usmerjenostjo, ampak z zadrto družbo, z VAMI!

Jaz ne podpiram zakona, bom pa malo odgovoril na tvoja vprašanja:

Citiram: "kateri homoseksualec mislite, da bo bolj čuden, zafrustriran, izprijen ipd. (če seveda prej ne stori samomora), tak, ki bo živel v odprti ali tak, ki bo poslušal vaša kmetavzarska mnenja in se bo bil prisiljen skrivat ter potiskat čustva v sebi?"

Moj odgovor: Vsak naj rešuje svoje težave sam in jaz ne bom nobenemu reševal njegovih težav. Saj se jim ni treba skrivat, samo nagi s perjem v ri*i pa se tudi ni treba kazati, ko pridejo na plano, a ne? Čustva lahko izrazijo, ni pa treba sedaj neke demonstracije na ulicah delat za ta namen. (Zmerjanje z kmetavzarjem bom prezrl..)

Citiram: "Se vam vsaj približno sanja, kako destruktivno lahko vaše besede vplivajo na vašega otroka/nečaka/znanca..., ki ravno odkriva, da mu je všeč isti spol? Je vredno nekomu že v štartu zjebat osebnost, uničit odnose s svojim sinom/hčerko (kako pa veste, kaj mu/ji je všeč??), ker se ne morete znebit kretenskih predsodkov? Po toči zvonit je pa prepozno..."

Moj odgovor: Vsak naj sam odkrije v sebi, kaj ga veseli. Nimam namena nobenemu zjebat osebnost, ker nisem proti homoseksualnosti. Povej komu sem z mojo pasivnostjo kaj zjebu, če ga pa sploh ne poznam? Sem pa proti temu, kar si dovolijo zagovorniki in homoseksualci v imenu strpnosti - parade ponosa, občevanje na kamionski prikolici, nagci, perje v ri*i, če nisi za njihovo stvar si kar nestrpen..ejjjjj, homoseksualci so nestrpni do nas, ki smo drugačnega mnenja! (Zmerjanje z kretenskimi predsodki bom prezrl..)

No, na splošno je ogromno nestrpnosti s tvoje strani! Pa še z verskim fanatikom zmerjaš...Nekaj je zagotovo - zagovorniki zakona zmerjajo vse povprek, žalijo z verskim fanatizmom, agresivno vsiljujejo svoj prav in vse to mi je odvratno!

No, pa sem izrazil svoje mnenje. Da vidimo, kako boš žaljiv v repliki...

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Sr mar 11, 2015 11:27 am

@firedriver: Na podlagi tvojega pisanja sklepam (lahko, da se motim), da ob izrazu homoseksualec predvsem pomisliš na razgaljenega tipa s perjem v riti na paradi ponosa. Ti lahko povem iz prve roke (poznam nekaj gejev), da to tudi njih moti in se jim ne zdi okusno. Tudi oni sami mislijo, da ti tipi s perjem v riti delajo homoseksualcem več škode kot koristi. Je pa nadvse priročno orodje za stereotipizacijo in stigmatizacijo.

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Sr mar 11, 2015 11:56 am

Moj odgovor: Vsak naj rešuje svoje težave sam in jaz ne bom nobenemu reševal njegovih težav. Saj se jim ni treba skrivat, samo nagi s perjem v ri*i pa se tudi ni treba kazati, ko pridejo na plano, a ne? Čustva lahko izrazijo, ni pa treba sedaj neke demonstracije na ulicah delat za ta namen. (Zmerjanje z kmetavzarjem bom prezrl..)

Pa se ti ne zdi da z nasprotovanjem zakonu onemogočaš njim njihovo lastno reševanje težav. Saj te ne prosijo da ti njim reši težave, oni hočejo samo to, da jih lahko sami rešujejo.

Kar se pa tiče zmerjanja z verskim fanatizmom...tale cerkvena mobilizacija je ena ostudna stvar in s tem ti pritiče oznaka ki pritiče krovni organizaciji. Tako kot ti posplošuješ da so vsi geji z perjem v riti ste vsi verniki vrženi v en koš. Je pa to neskončna bitka brez zmagovalca. Najbolj sem žalosten pri sebi ker sem se včasih mel za katolika, pa se perspektiva hitro spremeni ko malo poglobljeno pogledaš v zadevo.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Sr mar 11, 2015 12:30 pm

Cefizelj je napisal/-a:

Pa se ti ne zdi da z nasprotovanjem zakonu onemogočaš njim njihovo lastno reševanje težav. Saj te ne prosijo da ti njim reši težave, oni hočejo samo to, da jih lahko sami rešujejo.

Kar se pa tiče zmerjanja z verskim fanatizmom...tale cerkvena mobilizacija je ena ostudna stvar in s tem ti pritiče oznaka ki pritiče krovni organizaciji. Tako kot ti posplošuješ da so vsi geji z perjem v riti ste vsi verniki vrženi v en koš. Je pa to neskončna bitka brez zmagovalca. Najbolj sem žalosten pri sebi ker sem se včasih mel za katolika, pa se perspektiva hitro spremeni ko malo poglobljeno pogledaš v zadevo.

Termin "težava" je stvar razumevanja in homoseksualci so pod "težave" privzeli tudi poroko in posvojitev otrok. Poroka je sicer bolj kot ne stvar predpisov, pri posvojitvah otrok pa trčijo ob pravice otrok. Svoje pa doda tudi javnost, ki odobrava ali pa ne odobrava tega. Ubogi otrok, ki ga posvojijo..družbe ne moreš kar tako sprememniti.

In sedaj moram jaz reševati to težavo, kot jo razumejo homoseksualci, da je kar njihova pravica, ki "povozi" otrokove doedanje pravice..
Ne morem, ker trčijo ob pravice otrok. Ne morem, ker je celotna gonja tako agresivna. Ne morem, ker me žalijo na različne načine...pa zagovarjam samo svoje mnenje.

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Sr mar 11, 2015 1:09 pm

Pa o kakšnih poteptanih pravicah to govoriš? Homoseksualni pari bi šli čez popolnoma enak postopek pri posvojitvah kot hetero pari - v tem postopku je otrok na prvem mestu.
Če imaš pa v mislih tisto: "pravica do očeta in mame": a kdo pomisli na pravice tistih otrok, ki jih nasprotniki zakona porivajo v prve bojne vrste in jih silijo, da govorijo, da oni bi imeli očeta in mamo in ne mamo in mamo? Tu se nahajajo zametki tvoje "nezrele" družbe, ki se ji že navsezgodaj spere glavo s sovraštvom, tako da nimajo niti priložnosti, da bi na stvar pogledali neobremenjeno.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr mar 11, 2015 1:11 pm

Firediver je napisal/-a:Termin "težava" je stvar razumevanja in homoseksualci so pod "težave" privzeli tudi poroko in posvojitev otrok. Poroka je sicer bolj kot ne stvar predpisov, pri posvojitvah otrok pa trčijo ob pravice otrok. Svoje pa doda tudi javnost, ki odobrava ali pa ne odobrava tega. Ubogi otrok, ki ga posvojijo..družbe ne moreš kar tako sprememniti.

In sedaj moram jaz reševati to težavo, kot jo razumejo homoseksualci, da je kar njihova pravica, ki "povozi" otrokove doedanje pravice..
Ne morem, ker trčijo ob pravice otrok. Ne morem, ker je celotna gonja tako agresivna. Ne morem, ker me žalijo na različne načine...pa zagovarjam samo svoje mnenje.

Zame je oa ubogi otrok tisti, ki ga nihče ne posvoji. Tudi če ga 2 pedra ali 2 lezbike posvojita, bo deležen ljubezni in to je bistvo za otroka.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr mar 11, 2015 1:18 pm

Družbe se spreminjajo in to, kar je nekdaj veljalo, dostikrat ne velja več. Še vedno pa velja, da za nestrpneže povsem upravičeno označujemo take, ki zavestno in glasno lažejo zaradi nekih svojih koristi oz dvomov.

Že večkrat je bilo povedano, da za otroke ni dobro poskrbljeno, tudi in predvsem v heteroseksualnih družinah ne. Tudi spodnje je bilo že večkrat povedano

esem je napisal/-a:Da ne govorimo o tem, da se otroci ne posvajajo v BTC-ju - zadaj so strokovne komisije, ki marsikaj natančno pregledajo in dajo v podobnih razmerah vedno prednost heteroseksualnim parom, kar z drugimi besedami pomeni, da homoseksualni pari lahko, če sploh, posvojijo le take, ki jih nihče drug noče ali vsaj nima možnosti.

In navzlic temu so se nasprotniki poimenovali kar "Za otroke gre!". Prej so bili seveda popolnoma tiho - lakota, socialni status, letovanja, šole v naravi, dostikrat tragične razsežnosti ipd otrok jih ne zanimajo, kaj šele, da bi dali kak prispevek (če je kdo dal, to nanj seveda ne leti). Kdo torej igra na čustva in ne na ratio, kdo v resnici zares izkorišča najbolj občutljiv del slovenske populacije?

Važno je, da "kvalitetna" homoseksualna družina oz nov zakon "trči ob pravice otrok". In da smo tisti, ki rečemo kak argument ter opozarjamo na zavajanje, laži in realno stanje v družbi ter te laži in "prisvajanje pravic" oz "zastopstva" otrok (Kakšno zvezo ima tu Cerkev, vedo samo oni, celibat ipd? Morda pedofilija?) označimo kot kmetavzarske, kot nekaj, kar zavira dejanski razvoj družbe - pa ne zaradi njihovih dejansko kmetavzarskih argumentov, pač pa samo zaradi direktne lažnivosti večine argumentov ter "neresnega zastopanja otrok" (samo zdaj in samo za eno stvar!) - takoj označeni za agresivneže, da gre za gonjo ipd. O argumentih (npr ta iz citata, ali "enakost" pred zakoni/ustavo) seveda ne slišimo nič, niti od takih, ki zakonsko homozvezo podpirajo. Niti o evidentnih dokazanih lažeh ne!
Je to kmetavzarsko ali ne? Hočemo tako Slovenijo?

Ste lahko še bolj zavajajoči? :roll:

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Pe mar 13, 2015 5:50 am

@Firediver: S "kmetavzarskimi mnenji" nisem ciljal kar na vse nasprotnike, je pa kar nekaj takih komentarjev, da je še to preblag izraz!

Sicer se nikoli nisem poglabljal v prizore na paradi ponosa, tako kot ti, ker tudi npr. Janšinega govora ne bom poslušal, ker me ne zanimajo takšne podrobnosti (tebe je verjetno nekdo prisilil?), vendar mi ne pade niti na kraj pameti, da bi zaradi par ekscesov totalno stereotipiziral celo zadevo in v tem iskal izgovore, da se jo prepove ipd. Podobno kot zaradi par pumpanj nisem proti skokom v Planici, kot nisem proti Schengenfestu, ker me (doma) zbudi kak nadebudnež, ki v daljavi kliče Marjana prek ozvočenja, kot nisem proti protestom zaradi par norcev, ki se pridejo izživljat...

Zanimivo pa, da takšni "pasivni opazovalci" tega moraliziranja ne prenesete na npr. kup skoraj nagih žensk s perjem v riti v Riu (pravice imajo namreč iste!), na "kurviš" najstnice v miničih, "zasebne stike" v salomoncu, prijemanje kelnaric za rit, zlorabo žensk, ma še pedofilija vas ne gane tako kot tip s perjem v riti, ki dela škodo kvečjemu svojemu ugledu, to je pa res treba najostrejše obsodit in prenest na vse homoseksualce.

Saj drugače nimam nič proti tvojemu mnenju, ampak ga res ne rabiš javno izražat, ker mi ne ustreza! :D

Z verskimi fanatiki tudi nisem ciljal na vse vernike, ampak na takšne kot je recimo ženska, ki je prišla k nam na dom zbirat podpise s takšnimi argumenti, da mi še zdaj želodec obrača... V Bibliji se seveda vedno najde kakšen stavek, ki se ga da dodobra "predelat" v dogmo in kdo je večji strokovnjak za družino in spolnost, kot nekdo, ki si družine ne sme ustvarit, spolnost mu pa prisilno zatirajo. Posledica tega zatiranja so pa že itak same po sebi zelo dober razlog, zakaj bi morala družba na tem področju čim bolj odprta...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Pe mar 13, 2015 7:13 am

Moje mnenje glede parade ponosa:
Si kar si, ni ti pa treba tega kazat vsem ostalim, še manj pa vsiljevat ostalim. Osebno se mi parada ponosa zdi vsiljevanje homoseksualnosti ostalim.
Nimam nič proti njim, samo parade ponosa bi pa prepovedal.

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Pe mar 13, 2015 7:14 am

Firediver je napisal/-a:pravico otrok do očeta in mame, pa ni opravičljivo.
Taka pravica ne obstaja. In ko govoriš o doslednosti, boste vzeli otroke samohranilcem, ali pa, če jim eden izmed staršev umre? To je tvoja pravica do obeh staršev. Evo ti jo. In ta nedoslednost kaže zgolj na to, da se vam ne gre za otroke, temveč da enostavno sovražite geje. Zakaj, je vaš problem, bi pa bilo bolj prav, da rešite svoje težave, ker svojih težav s tem, da boste drugim zapovedovali, kako naj živijo, ne boste rešili.

Firediver je napisal/-a:Moj odgovor: Vsak naj rešuje svoje težave sam in jaz ne bom nobenemu reševal njegovih težav.
Reševal jih ne boš, delaš jih pa. Mhm.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Pe mar 13, 2015 7:24 am

A še nisi ugotovil, da v sloveniji bi vsi radi, da bi sosedje slabš živeli kot oni. Vsi gledajo čez plot, kaj sosed dela in če ne dela po njihovih standardih, potem se kregajo, kličejo inšpekcije, tožarijo, pljuvajo po sosedih, obrekujejo,... Če gre pa sosedu slabše, so pa veseli in blaženi, ker niso oni tisti ki bi jim šlo najslabše.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Pe mar 13, 2015 9:37 am

nebivedu je napisal/-a:Moje mnenje glede parade ponosa:
Si kar si, ni ti pa treba tega kazat vsem ostalim, še manj pa vsiljevat ostalim. Osebno se mi parada ponosa zdi vsiljevanje homoseksualnosti ostalim.

Pa smo spet tam, nič proti njim, samo pometel bi jih pod preprogo... Če dejansko veš, kaj je bistvo parade ponosa, je tvoja izjava totalno skregana sama s sabo in dokler bo zelo velik delež ljudi tako razmišljal, bo imela svoj namen.
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Pe mar 13, 2015 11:13 am

~toMmy~ je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Moje mnenje glede parade ponosa:

Pa smo spet tam, nič proti njim, samo pometel bi jih pod preprogo... Če dejansko veš, kaj je bistvo parade ponosa, je tvoja izjava totalno skregana sama s sabo in dokler bo zelo velik delež ljudi tako razmišljal, bo imela svoj namen.

Bistvo parade ponosa isto kot vsake parade. Nekaj bi radi pokazali in bili pri tem uspešni. Vendar nas večina ne mara parad, ne levih ne desnih ne homo. Večina nas ima rada parade kot jih imajo v riu (karneval v riu mislim).

Sam kot heteroseksualec ne obešam tega na veliki zvon, ne skačem naokoli po paradah in na splošno nikomur ne težim da mora bit hetero, kot to počnejo ritopiki in lezbike s paradami ponosa. Osebno se mi zdi, da so njihove parade ponosa odveč.
Nimam pa nič proti temu, da posvajajo otroke ali se poročajo. To je čisto njihova domena. Ni mi pa treba skakat in noret po ulicah z neko parado ponosa.
Ja, sem za parado, če bo parada taka kot v braziliji (karneval v Rio de janeiro), kjer hetero in homo ženske skačejo naokoli s "perjem v riti", da imam tudi sam kot hetero kaj za pogledat. Tipov s perjem mi pa ni za gledat.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Pe mar 13, 2015 1:12 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
Sicer se nikoli nisem poglabljal v prizore na paradi ponosa,

Jaz se s v bistvu že nekaj časa sprašujem od kje nasprotnikom novega zakona o gayevskih porokah tako natančne informacije o teh njihovih paradah ponosa? Jaz še nikoli nisem videl nobene parade ne v živo ne na posnetkih, ker me enostavno ne zanimajo. Zakaj se pa nasprotniki gayev tako naslajajo ali pa zgražajo ob njihovih paradah, da vedo vse podrobnosti bi bilo pa res zanimivo zvedeti :evilgrin:

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Napisal/-a limas Pe mar 13, 2015 1:45 pm

Parada ponosa ali parada sramu.
Cilji: Vsiljevati večinski javnosti njihove perverzne vrednote in tako vplivati na javno mnenje.
Če je kdo v dvomih glede njihovih vrednot in je zaveden z nekakšnimi "človekovimi" pravicami, naj si na guglu ogleda slike iz parade v Berlinu, amsterdamu ali San Francisku.
Kakšen šok doživi recimo majhen otrok ob pogledu na maškarado polnagih pajacev, ki prakticirajo ljubezen v javnosti.

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Pe mar 13, 2015 1:52 pm

limas je napisal/-a:Parada ponosa ali parada sramu.
Cilji: Vsiljevati večinski javnosti njihove perverzne vrednote in tako vplivati na javno mnenje.
Če je kdo v dvomih glede njihovih vrednot in je zaveden z nekakšnimi "človekovimi" pravicami, naj si na guglu ogleda slike iz parade v Berlinu, amsterdamu ali San Francisku.
Kakšen šok doživi recimo majhen otrok ob pogledu na maškarado polnagih pajacev, ki prakticirajo ljubezen v javnosti.

Podoben šok otroci doživijo na pustnih povorkah. Kosmati kurenti, ki skačejo?! laufarji, pa moški oblečeni v ženske?! Ženske z brki in moškimi oblekami?! Katastrofa! Zaznamuje otroke do konca življenja, vam rečem. To je treba ukint! :D.
No escape from the mass mind rape...

5cenic
Novinec

Napisal/-a 5cenic Pe mar 13, 2015 2:45 pm

Podal sem že svoje mnenje o tem, da se z novelo zakoma ne strinjam. Preprosto bi morali stvari urediti, da bi bil volk sit in koza cela. Mogoče sem konzervativen (poglejte si linke v nadaljevanju kaj so smernice o moderni družbi), vsekakor nisem verski fanatik, sem pa oče dveh otrok in dobro vidim kaj otroci potrebujejo.
Prepričan sem, da jim homoseksualni pari ne morejo nuditi celotne vzgoje kar lahko kritično vpliva na osebnostne motnje v nadaljnem življenju.

Videl sem že veliko argumentov, da obstajajo tudi matere samohranilke in očetje samohranilci. Za te družinske skupnosti obstaja tudi termin "razdrta družina", ki pomeni, da ta otrok ne dobi v otroštvu celostne vzgoje kot v družini z očetom in materjo - tako kot je nebo dobil v istospolni skupnosti. Je pa res, da v teh primerih velikokrat stari starši prevzamejo vlogo manjkajočega v družini in zapolnijo vrzel. Kdo bo zapolnil vrzel v istospolni skupnosti v drugem kolenu, če je posvojenec tudi istospolno usmerjen?
In ne, ne posplošujem, da na vse otroke ta manjko očeta ali matere enako vpliva, nek otrok brez enega od staršev bo lahko isto razvil osebnost tako kot drug z obema (očetom in materjo), drug pa bo lahko zaradi tega manjka imel težave v dobi odraslosti.

Potem je tukaj vprašanje ali ni bolje, da otroka posvoji istospolni par, kot da je celo otroštvo v reji? Tukaj je spet odgovor zanimiv. V Sloveniji ima rejniški lobij zelo veliko moč vendar o tem nebi veliko debatiral, raje bom dal primer. Poznam 2 družini, ki so 10 let čakali na posvojitev otroka, premožne družine z idealnimi pogoji za otroka, vendar jih niso dobili in so oboji posvojili otroke iz Rusije. Medtem pa mnogo otrok hodi od enega rejnika do drugega in jih ne dajo v posvojitev. V Sloveniji ne manjka družin, ki bi rade posvojile otroke vendar manjka otrok, ki jih lahko posvojijo.

Jaz pa bi se vprašal, zakaj se nekateri politiki tako krčevito borijo, da bi ta zakon sprejeli? Ali se jim gre res tako močno za istospolne družine? Moje mišljenje je da ne. Dejstvo je, da je že zdaj v Sloveniji hetero parom praktično nemogoče posvojiti otroka. Tisti istospolni par ki misli, da bo otroka posvojiti sedaj čisto lahko se zelo moti. Vsako leto izrazi željo za posvojitev do 5x več družin kot se posvoji otrok (posvoji se jih cca 5 - pri tem ne štejem enostranskih posvojitev). Torej dejanskih posvojitev iz strani istospolnih bo le bore malo.
In zakaj potem taka polemika o tem ali je istospolni par primerno okolje za otroka? Zaradi tega o čemer se zelo malo govori in noben noče to povdarjati. 1. mnogi istospolni so zelo vplivni in bodo z tem vplivom lahko prišli lažje do otroka (to se seveda tudi sedaj dogaja pri hetero parih). 2. začne se vprašanje trgovanja z otroki - nadomestne mamice za geje, umetna oploditev in nato posvojitev še z strani partnerke za lezbijke. Večinokrat se tega lahko poslužujejo le premožnejši istospolni pari, sploh pri moških (razlog je seveda jasen saj moški nemore zanositi). Tukaj nebo velike enakopravnosti, le najbolj vplivni bodo lahko dobili otroka.
To se dogaja v drugih državah, kjer so sprejeli podobne zakonike in postane lahko težava. Naenkrat se bodo lahko istospolni pari reproducirali tako kot hetero pari in se začne debata ali je to pravo okolje za razvoj otroka.

No pa še nekaj iztočnic, ki sem jih zapisal v svoj post na FB-ju, saj mi je šlo že zelo na živce, ko so mi pristaši tega zakona zapolnili celoten FB. In to neodrasle osebe, ki težko sbrijo za svoje hrčke, miške in so nezrele za sprejemanje takih odločitev.
Saj sem si rekel, da nebom komentiral tega družinskega zakonika, vendar ko vidiš koliko ljudi sploh neve zakaj se gre pač morem. No pa bom podal nekaj dejstev o tem "novem družinskem zakoniku".
Naj prvo povem, da se strinjam, da se more položaj istospolno usmerjenih v zakonodaji uredit, vendar se more to narediti na ustrezen način.
1. To ni novi družinski zakonik. Novi družinski zakonik je padel na referendumu 25. marca 2012. Takrat so/ste imeli vsi podporniki priložnost podpreti ta zakonik. Takrat se je izkazalo, da ta zakonik nima podpore ljudstva.

2. To kar je bilo sprejeto je novela zakona. In kaj je novela zakona? "Novela zakona je poseben zakon o spremembah in/ali dopolnitvah že obstoječega zakona. Z novelo zakona se posodobi ali odpravi pomankljivost obstoječega zakona ali pravne ureditve družbenih razmerij."
Torej novela zakona je le majhen popravek obstoječega zakona. Kaj so naredili politiki? Spremenili so člen zakona na katerega se navezujejo vsi nadaljni členi. Spremenili so, da družina ni več definirana kot oče+mama+otrok vendar kot par neglede na spol+otrok. S tem so izigrali sistem in ne sprejeli novega zakonika. Novele niso namenjene, da se spremeni celoten zakonik oz. samo bistvo zakonika na katerem je cel zakonik sestavljen vendar samo za popravke.

3. Okoli kroži tekst iz leta 2011 kako združenje psihologov trdi, da otroci vzgojeni v istospolnih družinah dobijo vse za življenje in na njih to, da so vzgojeni v istospolnih družinah ne pušča nobenih psihičnih motenj. Kaj pa pravi levičarski psihoterapevt pravi:
https://www.facebook.com/video.php?v=10 ... nref=story
In vedeti morate, da imajo istospolni lobiji velik vpliv na različne državne inštitucije in je tako mnenje bolj verjetno nek rezultat vplivov na te inštitucije in ne predstavlja dejanskega mnenja stroke.

4. Velikokrat preberem kako niso otroci vzgojeni v istospolnih družinah prikrajšani za nič in da jim to pri razvoju osebnosti ni predstavljalo ovir. Kaj res pravijo ljudje vzgojeni v istospolnih družinah:
http://cnsnews.com/…/adults-raised-gay-couples-speak-out-ag…
Vedno je težje povedati, ko je kaj narobe. Pa vendarle ni jih malo, ki so odraščali v istospolnih skupnostih in priznajo, da to okolje ni primerno za razvoj otroka.

5. Niso vse "moderne" smernice najboljše smernice. Nekje sem zasledil zapis "naj ne ostanemo v 19 stoletju vendar moramo vstopiti v 21 stoletje in podpreti ta zakonik (ki to ni)". Ali ste si kdaj prebrali kakšen članek kakšna naj bi bila moderna družba po mnenju liberalcev:
http://www.parents.com/parenting/gender ... parenting/ - članek o tem, da bi morali vse otroke vzgajati kot nevtralen spol in se sam otrok odloči katerega spola je
http://www.telegraph.co.uk/…/Killing-babies-no-different-fr… - članek o tem, da naj bi se lahko pobijalo novorojenčke, saj se le ti še ne zavedajo sami sebe. Potekajo debate, da bi lahko vsak starš nekaznivo ubil svojega otroka do njegovega prvega leta.
Takih "pametnih" idej je mnogo. Objavil sem samo dve in verjemite so še hujše pa bi se marsikateremu ob prebiranju obrnil želodec. Prihajajo iz največjih in najbolj priznanih univerz po svetu. Ali želite tako moderno družbo? Ali ni biti konzervativen celo logično ob takih idejah?

6. In najpomembneje. Ne nasedajte pravlicam o enakopravnosti itd. Ta novela zakona je bila sprejeta za istospolno elito, ki je dovolj vplivna, da se zaobide voljo ljudi, ki je bila izražena na referendumu in se prav za njih poišče luknjo v zakonu. Ta elita bo imela korist od tega, vsi ostali podporniki te novele so za njih samo številke, ki jim bodo pomagale do njihovih sprevrženih ciljev. In verjemite njihovi cilji niso tako nedolžni kot se samo zdi.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Pe mar 13, 2015 3:42 pm

limas je napisal/-a:Parada ponosa ali parada sramu.

Ne vem no, jaz še nikoli nisem dobil občutka, da bi mi kdorkoli, kdajkoli, karkoli gayevskega vsiljeval, tudi parade mi še nihče ni vsiljeval. Za te parade izvem itak samo takrat, ko pri nas ali pa v še večji meri v bolj južnih državah nekateri glasno protestirajo proti tem paradam, celo nasilno. V bistvu verjetno sploh nikoli nebi slišal za gayovske parade, če nebi bila taka gonja proti. Ampak nekateri se morajo očitno vedno vtikati v stvari, ki se jih ne tičejo. Kdo zdaj komu kaj vsiljuje?
Ne, ne bom googlal za temi paradami, ker me ne zanimajo. Kdor ima pa poseben fetiš na te parade pa naj kar izvoli.

Kakšen šok doživi otrok? Kaj pa ta otrok sploh dela na paradi? Katera heteroseksualna mama in ata sta ga pripeljala na parado?
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov