v živo se vam javljam iz Palm Springsa v Kaliforniji, kjer sem na predstavitvi nove visoko zmogljive pnevmatike (UHP) Michelin Pilot Sport 4S. Seveda gre za športno pnevmatiko, namenjeno predvsem tistim voznikom, ki se večino časa vozijo v običajnih okoliščinah, vendar radi zaidejo tudi na dirkališče. Če je Cup2 namenjena tistim, ki preživijo večino časa na dirkališču in jim obraba ne predstavlja večje ovire, je Pilot Sport 4S namenjena tistim voznikom, ki preživijo 80 odstotkov časa na običajnih cestah, 20 odstotkov pa na dirkališču. Poleg odličnega oprijema so dali pri Michelinu velik poudarek na zaviranju v suhem in mokrem ter bistveno izboljšali življenjsko dobo pnevmatike, kar pomeni, da boste z njo naredili več kilometrov kot konkurenca.
Na začetku bom dolgočasen in pokazal le nekaj fotk same gume in profila. Kasneje pa naložim še nekaj fotk s terena in povem prve vtise, posebnosti. Imel sem priložnost preizkusiti Michelinovo Pilot Sport 4S z ostalimi proizvajalci. Enak avto, v pnevmatikah enak tlak in povsod povsem nove gume. Torej na istem poligonu sem v BMW 340i preizkusil še Continental SportContact6, Goodyear Eagle F1 Assymetric 3, Bridgestone Potenza 5001, Pirelli Pzero Nero GT. Občutke pojasnim kasneje in rezultate pojasnim kasneje.

Na voljo sem vam za vsa vprašanja.
LpG,
28.01.2017 Palm Spring California
Michelinpilotexperience, PS4S