jaz ne vidim razlike, ceprav ne vozim ravno 100 skoz ovinke

hvala za odgovor
lp
Petersilj je napisal/-a:V teoriji je sila trenja (oz. lepenja v mirovanju) neodvisna od velikosti površine. Mislim pa, da je pri pnevmatikah stvar malo bolj kompleksna in je verjetno nek optimum širine, nad katero in pod katero so lastnosti še samo slabše.
AudiFreak je napisal/-a:Prej sem imel 195/65/15. Po cesti mi je šlo 13 cm gume. Zdaj imam gume, letnik 2002 slabe firme in z slabim profilom 215/45/17 (200 gre po cesti) in gre vseeno mnogo bolje čez ovinke.
Z širšimi gumami mora iti hitreje. Formula ima 600 kg in prve gume širine 265, za zadnje pa ne vem.
touran je napisal/-a:AudiFreak je napisal/-a:Prej sem imel 195/65/15. Po cesti mi je šlo 13 cm gume. Zdaj imam gume, letnik 2002 slabe firme in z slabim profilom 215/45/17 (200 gre po cesti) in gre vseeno mnogo bolje čez ovinke.
Z širšimi gumami mora iti hitreje. Formula ima 600 kg in prve gume širine 265, za zadnje pa ne vem.
kaj ni pravilna dimenzija 225/45r17?
nebivedu je napisal/-a:Sila lepenja je odvisna od mnogih dejavnikov, ne samo od sile teže avtomobila.
Večji kot je stik s podlago boljše lepenje imaš proti tlem. Če bi bilo tisto, kar tvoj kolega govori resnično, potem bi formule morale imeti kolesa od specialk(mislim na tobularčke na biciklih s kakršnimi vozijo na tekmah kolerasji).
dj_em je napisal/-a:sploh nevem zakaj se sklicujete na formulo ki je top car v avto industriji![]()
sicer pa širša guma ok za suho cesto... pri mokri je pa ravno obratno.. ker potrebuje guma več časa da izpodrine vodo...
sej tut folk k smuča na vodi nima tekaških smuči gor.. ( govorim glede širine) ampak bolj podobne tistim za skakanje..če ne celo širše..
drugače pa je širša guma v vsakem primeru slabša kot ožja..
Cash je napisal/-a:Formula pri 150 km/h niti slučajno nima 600kg!!! V ovinke pa vemo, kolko gre formula ---> zelo hitro!
Drugače pa ja, do neke meje se lepenje veča, ko pa presežeš to mejo, se pa začne manjšati in so performanse slabše.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov