~toMmy~ je napisal/-a:Ok tu je dokaz, da ni dobro imeti slabih zadnjih gum, zanimivo bi bilo še prešraufat slabe naprej, se ti ne zdi?![]()
Veš da se mi zdi.

~toMmy~ je napisal/-a:To mene zanima, konkretna primerjava zelo slab/zelo dobre gume spredaj/zadaj!
Tudi mene je močno zanimal. Zato sem se tako veselil tistega deževnega dne, kjer veš, da ti ne more nobeden nasproti pripeljati

Najprej sem probal s kar sem se pripeljal.
Spredaj Rainsport2 in zadaj Exalto. Dokaj solidno, čeprav rahli problemi z ritjo.
Ker sem imel dobre izkušnje s Sportrack 3, premislim kako bi skombiniral, da bi kaj pridobil. Rainsport2 se izkaže odlično in dam zadaj, spredaj pa Sportrack3. Mam le rajši rit na miru in ni izgube časa ob drsenju zadka. Nažalost je sportrack dala svoje skozi in smo sam še odšraufal dol. Obupno siljenje nosu ven, kar se da sicer lepo koorigirat z zavoro, sploh če maš veliko oprijema zadaj, ampak to je eno veliko mučenje.
Hitro Limchelin spredaj in letijo sekunde si mislim

~toMmy~ je napisal/-a: enkrat prehitro pripeljal v ovinek v tretji z lepimi obrati in kaj se je zgodilo? Prvi konc NARAVNOST, zadnji pa niti trznil ni!
Dejva se mal dotaknt tvojega nesrečnega primera. Praviš, da si pripeljal prehitro. Meniš, da bi s sprednjimi dobrimi gumami zvozil ovinek? Dvorezen meč mamo tukaj.

~toMmy~ je napisal/-a:In ovinek sem lepo zajel, torej linija oz. bilokako cukanje ni bilo krivo za to.
Tudi jaz sem ga na krasu 2x lepo zajel, pa se je dvakrat različno zgodilo. Prvič je le malo mehek volan ratal in je bilo to to. Baaznim dalje brez problema. Drugič je bil občutek presenečenja kako lahko tale SZ90 tako drži. Sekundo za tem sem lovil rit. V tem primeru nisem ravno baaznil dalje, ampak v naslednjem ovinku probal malo lenknt da probam oprijem in fasal strah. V obeh primerih hitrost po števcu zelo podobna. Iz tega zaključim, da boš na volanu takoj začutil, da so razmere nepredvidljive in boš začel voziti počasneje. Če maš pa dobre gume spredaj maš pa na volanu vedno dober občutek in se voziš, voziš, voziš, dokler te 1x nekaj ne prehiti. Ko sem kupil SZ90 smo šli probat na en gladek asfalt. Rit mi je tam prvič šla, da sem v tistem ovinku samo zavil. Ko sem se čez Gorico dinamično vozil proti domu, je bil zadaj en strah, paranoja, kdaj ga bom lovil. Pri 100 po števcu to reeeees ni fajn.
~toMmy~ je napisal/-a:V tem primeru me tu tako veselo prepričujete, da bi zadnji konc zaneslo...
Z moje strani ni prepričevanje, samo izkušnje.

~toMmy~ je napisal/-a:Sicer sem po veliki neumosti sploh tako hitro pripeljal, ne vem kaj mi je bilo tisti tremutek,enostavno sem šel čez mejo,
Med pisanjem prišel novi post, zato ga citiram še 1x. Na to sem tudi sam pomisli, da je bilo najbrž čez mejo in ti nobena kombinacija nebi pomagala. V tvojem primeru ne more biti drugač, kot da greš naravnost. Iz te izkušnje si najbrž mnenja, da je bolje imeti dobre spredaj. Whatever...