Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

framus
Nov uporabnik

Barvanje celega avtomobila! Kako bi se vi lotili?

Napisal/-a framus Sr apr 16, 2008 11:39 pm

Pozdravljen!

Ravno sem kupil Hyundai Accenta, letnik 95, rdeče barve. Vendar je barva že kar zelo zbledena, pa tudi tako ali tako bi bilo treba barvati odbijač in 3 vrata.
Pa sem pomislil, če bi bila možnost, da bi kar cel avto prebarval, pa po možnosti še na kako drugo barvo.

Pogoje za barvanje bi še dokaj imel, pa tudi če bi končni izdelek imel nekoliko "pomarančnega" videza nebi bilo nič zelo hudega.
Kompresor in pištolo bi tudi lahko dobil, nekaj izkušenj z barvanjem imam (resda bolj pri tovornjaku, kjer ni potrebno tako zelo natančno barvanje, vendar osnove barvanja imam :D ).

Zanima pa me, kako se lahko lotiš strehe?? Kajti vodoravni položaj ni ravno ok za barvanje...

Poleg tega me še zanima, kako bi se vi lotili barvanja. Vse od začetka do konca. Kakšne brusne papirje bi uporabili, kakšno barvo, kakšne vodobrusne papirje, kakšen lak....skratka čimbolj podrobno če bi se mogoče dalo razložit.

Najlepša hvala in Lp, Luka

Uporabniški avatar
SpunkyRacer
Uporabnik

Kraj: Logatec

Napisal/-a SpunkyRacer Če apr 17, 2008 8:15 am

jst imam tud namen celoten avto štrihnit-samo še nisem odločen v kako barvo(original ali ena exstra)

jst bom namreč pošlihtal vse rjaste robove-jih po potrebi zamenjal (zadnja desna vrata)...potem pa bo šele šlo vse skupi naprej.

bom pa spremljat temo-da še kaj novega zvem 8)
Rally is not for fun, rally is for LIFE!

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Če apr 17, 2008 12:38 pm

framus: kakorkoli imas tu neke osnove, kako se lotit, kaksne so lahko tezave itd...
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=18437
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Če apr 17, 2008 6:25 pm

Ce bos uporabil iskanje bos naso o barvanju usaj 10tem.
lp
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost