goldhorn je napisal/-a:Ne vem kaj si želel povedati s podmornico. Je pa precej dobro dokazano, da se temperatura na planetu dviga in ne samo porazdeljeno spreminja, kot ti navajaš. Od tam tudi ime "global warming".
Sicer je pa skrajno neodgovorno, da primerjaš to tematiko z vero.
Kje je kak dokaz za to da CO2 povzroča globalno segrevanje? Jaz ga še nisem videl. Tematika pa je na temo vere, ker če nekaj ne verjameš (od tod vera - v nekaj moraš verjeti) in ne nasedaš vsakemu, ki ima 5 minut cajta, pa misliš s svojo glavo, potem vidiš, da ti lažejo.
Pa če bi malo bolje prebral kaka poročila o spremembah, bi opazil, da smo vsako leto imeli kak veter, ki je podiral drevesa, le da zaradi obilo dreves ni prišel do vasi, sedaj ko pa podiramo drevje in ga je vedno manj, pa tega vetra gozd ne ustavi več in ta veter pride do hiš. Pa ne se sekirat, bo še več tega, ker je naravnih ovir vedno manj. Ampak na primorskem so se že navadli, pa znajo strehe delat, pri nas se bodo pa čez kake 5 let.
Kaj sem hotel s podmornico povedat, tudi ne moreš razumet, ker si ovca in verjameš vsakemu debilu, ki ima 5 minut cajta. Pojdi si raje zaloge hrane iskat, ker bo kmalu ledena doba (pred ledeno dobo se mora zemlja ogret, da lahko več tekočin izpari, ker iz nič ne more nekaj padat nazaj na zemljo). Lahko ti tudi tako povem, leta 2007 decembra in januarja 2008 je bila ledena skorja za 25% večja od tiste leta 1958 - ali to razumeš? In če to dela tvoje segrevanje ozračja, potem me je res strah tvojega global warminga, ker je očitno, da se je zemlja spet shladila za par stopinj, namreč tok ledu ne more nastat zarad segrevanja.
Aja pa še tole - CO2 ni kriv za segrevanje ali ohlajanje - tega je namreč kar nekaj čez 70% v zraku, je pa hrana za rastline in plankton, torej ni nič slabega, če ga je več, le vi ekoteroristi bi ga radi odvzeli naravi, da se nebi mogla več prehranjevati. (nekako tako kot vegetarjanci, ki se jim živali smilijo, pa jim vseeno hrano odžirajo).
Ozračje pa segreva metan in tega spustijo vse krave na svetu v zrak toliko, kot vsi avtomobili v dveh tednih. Ampak tudi tukaj jaz ne vidim problemov, ker naša populacije je premajhna za to da bi ogrozila zemljo. Namreč če en velik vulkan samo prdne, spusti več CO2-ja v zrak kot mi v enem letu. Imamo pa še kar nekaj delujočih vulkanov, ki lahko naredijo štalo. Če pa največja izbruhnta (vsak posamezno) bomo pa kr nekaj časa brez dostopa do sonca. Največja dva sta pa yellowstone in pa eden na novi zelandiji, ki ima pa premer kraterja kr nekaj kilometrov in je skrit pod jezerom.