Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Ne apr 05, 2009 5:26 pm

LaMike je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:
Fiatfan je napisal/-a: ne misli pa, da lahko vsak maksimizira dobiček, sploh z srednješolsko izobrazbo ne....

pa še kako lahko..... :roll: :lol:

..tudi s poklicno..

Se strinjam!

Fiatfan; Cenovna elastičnost pomeni, za koliko % se spremeni povpraševanje po izdelku če se spremeni njegova cena. Cenovana neelastičnost pa, da ostaja povpraševanje enako ne glede na ceno. Če je izdelek cenovno elastičen ne pomeni, da moraš znišat ceno izdelka.
Rahlo narobe si razlagaš teorijo ampak pustimo to in ne morimo ljudi ter približujmo temo zaklepu!

Če je povpraševanje neelastično, potem lahko prodajalec ceno dvigne, če želi povečati celotne prihodke, saj to pomeni, da če dvignemo ceno za 1% se povpraševanje zmanjša za manj kot 1%. Če pa je povpraševanje elastično in dvignemo ceno za 1% se povpraševanje zmanjša za več kot 1%, torej imamo manjše celotne prihodke. Tako sem mislil, se opravičujem za morebitne napake. Ne razlagam si narobe teorije, ker je to praktično izvedljivo in ni samo teorija. Se pa vsak zmoti, drugače pa zelo dobro razumem elastičnost brez skrbi in hvala za opozorilo, hkrati me pa veseli, da si kompetenten "sogovornik".
lp

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Ne apr 05, 2009 5:35 pm

LaMike je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:
Fiatfan je napisal/-a: ne misli pa, da lahko vsak maksimizira dobiček, sploh z srednješolsko izobrazbo ne....

pa še kako lahko..... :roll: :lol:

..tudi s poklicno..

Se strinjam!

Fiatfan; Cenovna elastičnost pomeni, za koliko % se spremeni povpraševanje po izdelku če se spremeni njegova cena. Cenovana neelastičnost pa, da ostaja povpraševanje enako ne glede na ceno. Če je izdelek cenovno elastičen ne pomeni, da moraš znišat ceno izdelka.
Rahlo narobe si razlagaš teorijo ampak pustimo to in ne morimo ljudi ter približujmo temo zaklepu!

tukaj si pa nekaj pomešal, oziroma si pozabil. Cenovna elastično pomeni, za koliko % se spremeni povpraševanje po produktu, če se spremeni njegova cena (direktna cenovna elastičnost), cena drugega blaga(križna elastičnost) ali višina dohodka potrošnikov( dohodkovna elastičnost).
Napisal si, da če je povpraševanje neelastično ostaja povpraševanje enako ne glede na ceno, to sploh ne drži. Če je povraševanje neelastično pomeni, da če se cena poveča za 1%, se obseg povpraševanja zmanjša za manj kot 1%,kar pomeni, da se prodajalcu splača zvišati ceno. Konkreten primer: Povpraševanje je neelastično: cena se poveča za 10%, povpraševanje se zmanjša za napr. 8%,torej se prodajalcu splača dvignit ceno,ker bo zaslužil približno 2% več kot pred dvigom cene.
Neelastično je takrat, kadar je IEI>1.

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec Ne apr 05, 2009 5:54 pm

CyberMatrix
ne men filozofirati z svojimi oz. kogarjšnjekoli stroški in nikar ne bluzi, da trg diktira cene, če bi trg, bi bile znosne za vsakogar, ne pa da bi nekdo moral plačati 1/2 plače, da bi ti malo pomazal za 150 eur in ne govori meni ljubiteljsko doma. Nisem neki strokovnjak, povem pa ti, da upam svoj izdelek primerjati z vašim ali s tvojim (polirajo sami s poklicno in srednjo šolo ali nekdo z večjo dodano vrednostjo)in (TUKAJ BODITE DOLOČENI SPOŠTLJIVI, s takomi izjavami) in vem, da če hočeš narediti OK moraš vložiti čas in trud. Ne nebom kasiral 100 eur, ker je za 14-16 ur dela premalo in za stroške. En Golf(kot primer), da ga res urediš, brez praskic, megle in podobno 150-180 še prežvečiš, drugo je enoprostorci in veliki avti, toda vse mora imeti neko mejo. (=]Hobi je hobi, biznis pa biznis. To si pozabil pri )tvojem pripovedovanju. Tisti v realnem svetu pa to poznajo.
Pripoveduješ ti in ne jaz.
Lenivec, še tebi odgovorim
te kdo sili da pelješ k njemu polirat avto?
Nihče me ne sili in tako bo v naprej, ti pa naloži rač. sam saj je samo par klikov, ja tudi to nebi plačal, ker to počenjam sam - vzdrževanje sofwear, ter digi naprav,
lahko pa ti ga naložim za 3 pire.

Fiatfan, kaj pomeni da s srednješolsko izobrazbo nemore biti dober poslovnež, pa še kako. Ne misli, da so tisti, ki so v d.d. vodilni pametni, primer Istra Benz in da ne naštevam in s tem žališ tiste ki so dobri poslovneži in ne nakladači kot si ti in tvoja razlaga o ekonomskem poslovanju. Morda je tebi težko razumeti, ker vse kar si videl in doživel je bilo med Koprom in Mursko, če ??
Ti in tvoja elastičnot in tvoja nikakršna teorija. Normalno, da je najlaže nekaj podražiti in potem boš zaslužil in zato ni potrebno biti elastičen ali neelastičen, temveč predrzen, kot so državne firme.
Poanta vsega je bila, da nekdo govori o 150 eur in ve, da to ni poliranje, temveč nanos, da se avto sveti, ko pa ga opereš3-4x, pa tega leska ni več in zato sem se oglasil.
Zadnjič spremenil samo mesarec, dne Ne apr 05, 2009 6:12 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Ne apr 05, 2009 6:11 pm

Samo Mesarec!

"Fiatfan, kaj pomeni da s srednješolsko izobrazbo nemore biti dober poslovnež, pa še kako. Ne misli, da so tisti, ki so v d.d. vodilni pametni, primer Istra Benz in da ne naštevam in s tem žališ tiste ki so dobri poslovneži in ne nakladači kot si ti in tvoja razlaga o ekonomskem poslovanju."

js ne mislim ampak vem kako se stvarem streže,saj osebno poznam ljudi, ki so direktorji ali pa so bili in pa tudi predavatelje, ki ne predavajo samo v Sloveniji, ampak tudi v ZDA.
Lahko je dober poslovnež, vendar bi bil še boljši če bi poznal maksimizacijo.
Res je, primer Istra Benz-a je slab primer, vendar pomisli, kaj bi bilo, če bi bil na takem položaju nekdo s srednjo šolo. Tudi primer Tuš, d.o.o.;gre za tipičen primer agentskega odnosa, saj je lastnik Tuša, delegiral naloge ekonomistu in ne samo enemu,ki skrbi za vse skupaj. Tisti časi so milini, saj v rajnki Jugoslaviji ni bilo potrebno nič maksimizirat,ker je bilo plansko gospodarstvo.
Vsako večje podjetje ima zaposlenega ekonomista, ali pa računovodstvo,saj je potrebno za vsako stroko odlično poznavanje le te. Tako kot, če nisi pravnik potem ne moreš se spoznati na zakone, če nisi kemik, se ne moreš spoznati na organsko in anorgansko kemijo in podobno.
Mislim pa, da ta tema ni namenjena tem stvarem, tako da, kaj več o tem pa drugič.
lp

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Ne apr 05, 2009 6:27 pm

lenivec je napisal/-a:kaj bivšemu vodilnemu istrabenzamanjka? čisto nič. njemu ni v interesu da ma firma ogromne zaslužke ampak da po hitrem postopku poskrbi az sebe ostalo je takim vseeno.

se kar strinjam ja. Nekateri managerji preveč izčrpavajo podjetja,kar je največja težava pri agentskem odnosu,kjer principal delegira vodenje agentu(managerju).
In prav zaradi tega nastajajo visoki agentski stroški( nadzor preko nadzornega sveta) pa še kjub temu uspejo izčrpati podjetje in pogosto nato izvedejo managerski nakup. Vendar trdim, če bi bil nadzorni svet dovolj integriran v sam proces poslovanja, bi bilo teh izčrpavanj bistveno manj.

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Ne apr 05, 2009 7:27 pm

Fiatfan; Nisem pozabil, ker je govora cenovni elastičnosti, ne križevni in ne dohodkovni! Neelastična pa nebom komentiral, ker "posvoje" razlaganje teorije je nekoristno. :D
"this is so euro its asian" by Sam B.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Ne apr 05, 2009 7:42 pm

Fiatfan je napisal/-a:
Tudi primer Tuš, d.o.o.;gre za tipičen primer agentskega odnosa, saj je lastnik Tuša, delegiral naloge ekonomistu in ne samo

"lep" primer si dal, ja ...F U J - ta predrznež je "ustvaril" kapital z uničenjem celjskega merxa in nato širil "svoje" bogatstvo preko hrbta delavca, ki ima več kot mizerno plačo,(špar in mercator sta neprimerno bolj humana do svojih ljudi) "gospod" se pa še kr naprej bohoti na prvem mestu lestvice naj-bogatašev v Slo....

"Fiatfan" - če si mal "povohal" na ekonomski faks, še ne pove, da si vso znanost tega sveta "pozizal" (marsikdo je še v času stare juge nos pomolil notri :P tako, da ne....)

P.S sicer pa moja teza(sploh, ko današnjo oblast gledam); bolj je človek šolan, bolj je butast"

.....in, da ne bo vse off, osebno mislim, da cena poliranja, ki se vrti med 100 in 150 eur, ni pretirana, seveda, če je le to kvalitetno, ter najvažejše; brez halogramov narejeno, za to pa že rabiš čas; bi rekel cel šiht(7-8 ur)

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Ne apr 05, 2009 7:56 pm

on: ni pretirana cena, če je narjeno kot je treba in ni samo z eno polirpasto čungalunga predrkano.. in se ti po 3eh dneh vidijo lise.

off: fiatfan.. kaj se ravno učiš pri prašnikarju mikroekonomijo1 pa ti je malo stoplo v glavo. ti povem, da še ko boš naredu magisterij in to pravi, ta znanstveni kot se imenuje ne tisti kokošji bolonjski sploh ni nujno, da boš kej bolj profitno uspešen v lastni ali tuji režiji kot recimo nekdo s srednjo šolo. ponavadi je tako, da doktorji računajo kako grabit drobiž, potem pa pridejo posamezniki kot je recimo GOSPOD Kerum iz Splita ali pa Joc iz LJ, ki imajo 4 stopnje manj izobrazbe in v parih letih zaslužijo toliko kot je življenjski dobiček od pametnih..
preveč butlov mam okol sebe da nebi pluval v lastno skledo na faksu..

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec Ne apr 05, 2009 10:06 pm

sašo5
podpis pod tvoj komentar, fiatfan, tisto, da poznaš nekoga, ki predava v USA, nič ne pove in nič nimaš od tega, eno je teorija, drugo praksa. Sam sem živel več kot 5 let v USA in vem kako je bilo pred nedavnim in kaj naredijo poslovneži, čeravno se je tudi tam zjalovilo, primer NY borze, nato pa si delijo dobiček. Tak ekonomist kot je Bavčar, Šrot in še kdo, jih je na tem forumu dost.
Ja za dobro opravljeno delo 150 ni dosti, 650 ali več pa jeogromno.

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Po apr 06, 2009 4:21 pm

Sašo, Jerch, Samo Mesarec pa vi ste geniji!! Pa od kje vam tolk znanja, da vas kdo ne ukrade? Se ne bojite tega? Verjetno imate 15 ključavnic na vratih. Taki strokovnjaki kot ste pa nisi enega kredibilnega oziroma kompetentnega komentarja od vas.. Niti enega, čist po domače kritizirate in s tem kažete vaše znanje, ne moje.
Jerch kakšen Prašnikar ali kaj si že napisal? Mislim, govoriš takšne bedarije da je škoda mojega časa, saj tudi ta predstavlja oportuniteni strošek in se z vami ne mislim ukvarjati. Nekdo od vas je navedel: Bolj kot je šolan, bolj je neumen, nekaj v tem smislu; to se mogoče ti tolažiš s tem? Te popolnoma razumem, js bi se tud tolažu, če bi bil neumen ( s tem ne mislim da si ti, nikogar ne žalim in ga tudi ne mislim, saj je vsak za nekaj dober,mar ne?). Vaš problem je v tem, da mislite, da ste najpametnejši oziroma se tolažite s tem, da izobrazba ni pomembna. Sedaj je odlična priložnost za vas kompetentni sogovorniki; ogromno podjetij je v stečaju in kako iščejo ljudi, ki bi rešili podjetje oziroma ga sanirali, zakaj se ne prijavite?? Pa še kako veseli vas bodo.
Ob prebiranju vaših komentarjev sem se spomnil na tole zavistno zgodbico; v naši okolici ima nekdo Ferrarija in ljudi poslušam okoli, ki govorijo: jooj kakšnen čuden zvok ima tale Ferrari,sploh ga ne bi imel, pa če tudi ga lahko kupim, joj kakšno čudno plastiko ima v notranjosti,saj je slabši kot moj golf, uf to preveč porabi bencina, ga nočem še zastonj ne in podobno. Podobno je z vami dragi sogovorniki; tolažite sami sebe in ne podcenjujete moje komentarje, ampak svoje. Preberite jih malo. Nikjer ni zaslediti prav nobenega kompetentnega odgovora.
Res zanimivo, da začnete kritizirati nekoga, ki z dobro namernimi komentarji posreduje nekaj informacij, vi pa začnete kritizirati in to sploh popolnoma nestrokovno in se ne fokusirate na zapisana dejstva, ampak po domače tolmačite in napadate moje komentarje, kateri sploh niso bili za vas. To mi deluje nekoliko otročje.
Če bi užalil koga od vas, sem pripravljen na kritiko in tudi na opravičilo iz moje strani, tako pa pišete stvari, ki niso v konteksu z mojimi komentarji.
Vsaka stroka ima svoje zakonitosti in potrebuje ogromno znanja, za katerega je potrebno na tisoče študijskih ur( dobesedno na tisoče,saj za dipolomanta je potrebno na dokaj dobrem faksu okoli 4500ur, se pravi 180kt x25ur, za podiplomski študij pa še mnogo več). Čudno, da se ne spustite v medicinsko znanost, pravno,kemijsko in podobno? Le čevlje sodi naj kopitar je napisal največji slovenski pesnik; in tega se tudi sam držim. Za ostale stroke,katere nisem študiral, mirno in brez sramu vprašam druge, ki pa o tem kaj vedo. Tudi mehanika, ki ima tri letno šolo, ga poslušam in vprašam, saj priznam, da o avtu nevem veliko. Tako da, tudi vi sogovorniki upoštevajte to dejstvo in bodite strokovnjaki na tistem področju, na katerem dejansko ste in ne kar vse povprek govoriti neumnosti, saj s tem kažete svoje kompetence in ne moje.
Pa lep pozdrav.

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec Po apr 06, 2009 4:51 pm

Fiatfan
kako naj ne oporekam mlatenje prazne slame, ki jo otepaš in praviš, da ne podcenjuješ?! že samo s tistim, da nekdo s srednjo šolo ne more to in to. Je to hvala ali podcenjevanje. Tisto o naši ali pa moji izobrazbi pa se lahko pogovarjava, zate nevem, če si ali sploh kdaj boš diplomiral, s takšnim govorenjem in pisanjem sigurno ne:
Vsaka stroka ima svoje zakonitosti in potrebuje ogromno znanja, za katerega je potrebno na tisoče študijskih ur( dobesedno na tisoče,saj za dipolomanta je potrebno na dokaj dobrem faksu okoli 4500ur, se pravi 180kt x25ur, za podiplomski študij pa še mnogo več).
Ko pa sem jaz diplomiral na strojnem f. smo pa takole računali: 25x180=4500uric.
in te ni sram meni in ostalim napisati, da je 4500ur=180x25, no s tem pa nam izkazuješ kaki beboti smo, seveda zate in ti nam boš predaval o neki elastiki in razteznosti. Malo pomisli !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Po apr 06, 2009 5:04 pm

samo mesarec je napisal/-a:Fiatfan
kako naj ne oporekam mlatenje prazne slame, ki jo otepaš in praviš, da ne podcenjuješ?! že samo s tistim, da nekdo s srednjo šolo ne more to in to. Je to hvala ali podcenjevanje. Tisto o naši ali pa moji izobrazbi pa se lahko pogovarjava, zate nevem, če si ali sploh kdaj boš diplomiral, s takšnim govorenjem in pisanjem sigurno ne:
Vsaka stroka ima svoje zakonitosti in potrebuje ogromno znanja, za katerega je potrebno na tisoče študijskih ur( dobesedno na tisoče,saj za dipolomanta je potrebno na dokaj dobrem faksu okoli 4500ur, se pravi 180kt x25ur, za podiplomski študij pa še mnogo več).
Ko pa sem jaz diplomiral na strojnem f. smo pa takole računali: 25x180=4500uric.
in te ni sram meni in ostalim napisati, da je 4500ur=180x25, no s tem pa nam izkazuješ kaki beboti smo, seveda zate in ti nam boš predaval o neki elastiki in razteznosti. Malo pomisli !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Če bi vedel, kaj sem napisal potem ne bi komentiral, zdj pa nevem kdo je koga osmešil; 180kt( kt-kreditne točke,tega verjetno nisi vedel) in 1kt je v povprečju 25ur,zatorej sem tako napisal prej.
Saj ravno to sem govoril, če si diplomiral na strojnem faksu, ti čestitam,saj dipl.strojniki so dobri strokovnjaki na SVOJEM področju. Ti pa si komentiral elastičnost povpraševanje in si bil na MOJEM področju in prav tukaj se razlikujeva in to sem ti hotel dopovedati. Osebno se ne bom spuščal v strojne stvari za katere nimam pojma, zakaj ne bi priznal, ti pa dvomim da maš pojma o mikroekonomiki.
Kako bi se tebi zdelo, da poskušam pametovati o nekih strojnih stvareh o katerih nimam pojma? Verjetno bi mi napisal takšen post da kr joj. Torej, če še nisi slišal za to, vsak je strokovnjak v svoji stroki, v drugih strokah pa ne, razen če si kot Leonarda Da Vinci, ki je bil v tistem času "uomo universale".
Nevem kaj te je zmotilo v mojih postih, saj se nisem spuščal v tvojo stroko, kot si se ti.
lp

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec Po apr 06, 2009 6:29 pm

Vem, da smo zašli v druge vode, kar nebi smeli, tudi v tvoje področje se nisem spuščal, tako kot si ti razlagaš, pisal pa si o elastičnosti in tudi jaz nekaj malega vem o makro in mikro kazalcih in ekonomiji(nekaj MALEGA). Poanta ekonomije pa je, da več pridelaš. kot zapraviš in to so pravi kazalci uspešnosti nekega podjetja ali posameznika in še tole, če bi se doma vsi vpletali v gospodinjstvo, bi nas mama z nudlvalarjem in bi prej zapravili, preden bi bil mesec naokoli, zato naj to počenja samo eden, ki se nato spozna. Govor pa je bil ali namen tega, da so pri nas sami strokovnjaki, vse pa gre v franže in kdo potegne kratko? JA mi delavci in ne tisti ki bi morali odgovarjati za vse slabega kar se dogaja, zanimivo pri vsem tem pa je, da četudi so zafurali firme si delijo dobičke in odpravnine. Naj jih dobijo uspešni, neuspešni pa naj odgovarjajo za svoja dejanja. In ne reci, da spet nimam pojma in da se podajam v vode ki niso moje področje.
Samo

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 Po apr 06, 2009 6:54 pm

Fiatfan je napisal/-a:
Nekdo od vas je navedel: Bolj kot je šolan, bolj je neumen, nekaj v tem smislu; to se mogoče ti tolažiš s tem? Te popolnoma razumem, js bi se tud ......

jaz sem to navedel.....in z dneva v dan bolj prepričan v to..... :cry:

Kako se pa podmuklo "krade" (EKONOMSKO) iz zadnje podražitve derivatov...

Govoriš o podjetjih v stečaju :?: :!: kdo jih je pa pripeljal do tega :?: mogoče trgovci, "šljakeri" ....al taki, ki so delali raznorazne analize in kaj jaz vem kake vse bedarije, vsi po vrsti "mag" pa na gor........hvala lepa za take analize....moj sin, ki hodi v sedmi razred, lahko tako politiko vodi......

Pa sorry, ker sem butel(sem kr ponosen s tem...držim se teze: "zase že znam poskrbet" pa čeprav nisem univ dipl.....ampak samo s starim "VEKŠEM" VI stopenjskim še iz stare juge(6.1 po novem)nekak shajam, že 26 let dobe naklepane(si tolko že star?)........počasi bo treba na penzijo študirat.. :P

.............kašnen off :roll: človek bi pa poliral rad, mi mu pa temo zjebemo....kriv si pa ti "fiatfan" ker se vtikaš v vsako stvar in nas za jezik vlečeš...skratka "bluziš"....

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec Po apr 06, 2009 7:02 pm

sšo5 ole ole 2x

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Po apr 06, 2009 7:49 pm

Sašo in Samo, res sta zanimiva.
Pa nikjer nobenega konkretnega odgovora od mojih zadnjih postov.
Škoda časa z vama, vsak ima svoje veselje, pa ga imejta tudi vidva :lol:
Če se kdaj srečamo pa dam za pir in še malo pokomentiramo :lol:
lp

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po apr 06, 2009 8:43 pm

SAmo kot dodatek..Tuš je d.d. in ne več d.o.o.

Ko je sam Mirko Tuš vodil firmo ( torej na samih začetkih Tuša ), so delavci, poleg dobre plače, vsak mesec dobili v koverti še dodatek na roke, tega je bilo večkrat tudi za še eno plačo ali več poleg. Tako, da ni problem v Tušu, ampak v sedanjem managementu, ki pa gleda ljudi samo kot številke.

Ko smo že off...nekateri ( da ne rečem marsikateri ) zaposleni v trgovinah ( predvsem v Tušu ), si še te plače, ki jo ima..ne zasluži, pa verjemite, da govorim iz izkušenj, ker poslovno sodelujemo z vsemi trgovci v sloveniji in sem veliko po trgovinah.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec Po apr 06, 2009 10:19 pm

OK gremo na pir, če ni bil moj post konkreten, potem je tvoja razlaga nevem kaj, mislim, haloo..
Pir si pa vseeno dolžan, sam prej moraš povedati od kod si in pridem, pa ne se skrivati.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 To apr 07, 2009 9:56 am

Fiatfan je napisal/-a:Pa nikjer nobenega konkretnega odgovora od mojih zadnjih postov.......

evo ti enega: DELA SE PRIMI pa ne filozofiraj.....

P.S pivo bi pa res lahko spili :P (če ne boš preveč "ekonomsko analiziral") .....moja "analiza" je namreč: "raje dva kot enega" - :pivo
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost