Nasveti in napotki ter povpraševanja...

igork
Nov uporabnik

senzor tlaka v pnevmatikah R. Laguna

Napisal/-a igork To avg 03, 2010 10:41 am

Pri Laguni letnik 2006 mi je "crknil" senzor tlaka v zadnji levi pnevmatiki. Slišal sem, da je vsak senzor za točno določeno pnevmatiko, ločili naj bi se tudi po barvi, kje je ta barvna oznaka ne vem. Če ima kdo kaj več izkušenj glede tega, me zanima kako je s tem, ali ga lahko zamenja vulkanizer, če kupim novega oz. rabljenega, ali moram za to avto peljat na servis, da ga priklopijo na računalnik in opravijo kakšne nastavitve? Moram res paziti za katero kolo kupim senzor ali to nima veze in se vse nastavi s pomočjo računalnika.

Če je imel kdo podobne probleme oz. se spozna na to, bom zelo hvaležen za odgovor.

lp

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky To avg 03, 2010 11:09 am

Pazit moreš na barvo. Maš pa nalepko kje je kakšna barva na voznikovih vratih, vendar pri vseh avtih tisto na nalepkah ni enako, kot dejanske barve senzorjev. Barvo senzorja se vidi po obročku na ventilčku, vendar tudi tega nimajo vsi. Očitno so pač z leti vulkanizerji ali kdorkoli jih zgubili, oz karkoli so že delali. Najlažje barvo senzorja ugotoviš, ko snameš gumo s felge in ima zadaj oddajnik pobarvan v barvo senzorja. Greš na odpad in iščeš senzor takšne barve. Mogoče se da sprogramirati z računalnikom, če pa samo obrneš kolesa na avtu, pa kaže v avtu na prikazovalniku narobe tlak v pnevmatikah.
LP Rok

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Sr avg 04, 2010 7:46 am

Kolikor je meni jasno so vsi ventili enaki, natakne pa se obroček za barvo, ko številko senzorja prirediš računalniku. Senzorje dela firma Schrader in imajo za vsa kolesa enako prodajno kodo, imajo pa različno frekvenco oglašanja (cca 37€ za kos).
Priponke
Ventili_53-58.pdf
(71.9 KiB) Prenešeno 212 krat
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov