Lani poleti sem avto peljal na ponenje klime in mi je tm mehanik prklopu na pounilnik in dau povnt ampak v sistem ni šlo skorej nič plina nekej gramou, je večkrat probou ampak nikakor mu ni uspelo, klima pa seveda ni delala. A mogoče kdo ve kaj je vzrok?
Pravilno polnjenje klimatske naprave v vozilih: - Prikklop aparata, potegne se ven plin in olje iz kompresorja, sistem se "vakumira" in napolni z predpisano količino ( za tip vozila ) plina in olja - priporočeno je plinu dodati barvilo in opraviti kontrolo čez 14 dni.
Če ni šlo noč skorja nič gramov plina potem je logično da ti klima ne bo delovala.
Za začetek najprej zamenjaj mehanika, ker če ti on ni znal povedat da klima ne bo delovala, ker očitno sistem ne dihta (po domače povedano)ti kaj druga tudi ne bo znal pomagati okrog težave.
Jaz sem imel enak problem, mi je tudi klima puščala na Laguni 2, letnik 2002. Skupen strošek je bil nekje 300 € (puščal je hladilnik klime, potrebno je bilo menjati še neko cev za klimo, klimo ponovno napolniti in bilo je nekaj ur dela).
Iz katerega konca Slovenije si, da ti bomo lažje pomagali pri iskanju mehnika.
Če ima isto kot vel satis je neka posebnost in ima avto samo en ventil za polnenje in praznenje in ne dva kot ponavadi.. in tudi na mašini je potrebno nastavit na ta tip da pravilno napolni