Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Ethan
Nov uporabnik

Pospeševanje vozila

Napisal/-a Ethan To jun 24, 2025 12:14 pm

Pozdravljeni,
pred časom sem ugotovil, da avto ob pritisku na gas "duši " in potrebuje nekaj časa za pospešitev . Zadevo sem analiziral z menjavo dobaviteljev goriva in nazadnje tudi z uporabo klimatske naprave ter ugotovil, da bi znala biti krivec uporaba klimatske naprave vendar nimam razlage . Kdo ima kakšno tehnično razlago ? Gre za Peugeot 307 1.6 bencinc .
Hvala .

Uporabniški avatar
whitee
Uporabnik

Kraj: Kozje

Re: Pospeševanje vozila

Napisal/-a whitee To jun 24, 2025 12:26 pm

Prvo preveri zračni filter in očisti MAF senzor. Lahko je tudi filter goriva. To se res najbolj osnovne stvari, ki se jih da prvo pregeldat/menjat in potem naprej iskat napake.

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees To jun 24, 2025 12:37 pm

Lahko kompresor klime bremza motor, se da jermen dol naredi en krog pa se vidi ali je razlika.
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Ethan
Nov uporabnik

Napisal/-a Ethan To jun 24, 2025 12:56 pm

whitee je napisal/-a:Prvo preveri zračni filter in očisti MAF senzor. Lahko je tudi filter goriva. To se res najbolj osnovne stvari, ki se jih da prvo pregeldat/menjat in potem naprej iskat napake.

Živjo .
Kot sem napisal mislim, da je krivda ob vklopu klimatske naprave . Zračni filter je bil menjan pred mesecem na servisu . Glede napake MAF senzorja so značilne stalne napake na ob vžigu motorja in porabi itd . Hvala za trud .
Lep dan

danci1973
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a danci1973 To jun 24, 2025 1:34 pm

Pri kakšnih obratih pa testiraš to pospeševanje?

Ker tak 1.6 motor pri 2000 obratih proizvede kakšnih 20kW moči (morda še celo manj), klima kompresor kakšna 2-3kW od tega porabi za stiskanje plina. To je 10-15% moči, kar se sigurno pozna...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], motom in 7 gostov