Pozdravljeni, pred časom sem ugotovil, da avto ob pritisku na gas "duši " in potrebuje nekaj časa za pospešitev . Zadevo sem analiziral z menjavo dobaviteljev goriva in nazadnje tudi z uporabo klimatske naprave ter ugotovil, da bi znala biti krivec uporaba klimatske naprave vendar nimam razlage . Kdo ima kakšno tehnično razlago ? Gre za Peugeot 307 1.6 bencinc . Hvala .
Prvo preveri zračni filter in očisti MAF senzor. Lahko je tudi filter goriva. To se res najbolj osnovne stvari, ki se jih da prvo pregeldat/menjat in potem naprej iskat napake.
whitee je napisal/-a:Prvo preveri zračni filter in očisti MAF senzor. Lahko je tudi filter goriva. To se res najbolj osnovne stvari, ki se jih da prvo pregeldat/menjat in potem naprej iskat napake.
Živjo . Kot sem napisal mislim, da je krivda ob vklopu klimatske naprave . Zračni filter je bil menjan pred mesecem na servisu . Glede napake MAF senzorja so značilne stalne napake na ob vžigu motorja in porabi itd . Hvala za trud . Lep dan
Ker tak 1.6 motor pri 2000 obratih proizvede kakšnih 20kW moči (morda še celo manj), klima kompresor kakšna 2-3kW od tega porabi za stiskanje plina. To je 10-15% moči, kar se sigurno pozna...