Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Milan_48
Novinec

Kraj: Šavrinija

Re: Golf 7 napake

Napisal/-a Milan_48 Pe maj 15, 2015 11:13 am

Podpišem :!:
Nulla tenaci invia est via!

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Pe maj 15, 2015 12:59 pm

Firediver je napisal/-a:Vsak ima svoje razloge za nakup in prodajo avtomobila ter vsak ravna po svoji racionalni logiki, ki se drugemu pač ne zdi racionalna, ker ima druge okoliščine.
Po eni strani je dobitna kombinacija, da imaš starejši avto, ki se ne kvari, potrošni material pa je aftermarket poceni. Po drugi strani pa bi si (glede na ugodne dohodke) rad privoščil nekaj novega (in se ti potem kolca po starem).
Lahko si tak tip, da vedno kupiš novega in ga imaš 15 let preden kupiš spet novega.
Lahko prisegaš na rabljene in si vsako leto kupiš drugega do izteka registracije.
Lahko si iz ljubega dolgočasja vsako leto kupiš novega, ker si se prejšnjega naveličal.

Vsak ima svojo logiko, vsak ima po svoje prav!

nene, firediver. Tle na forumu imam prav samo jaz in ti bom to dokazal, čeprav ne poznam tvojih razmer in če popolnoma zasmetim temo, pri čemer si nabijem še dodatnih 100 postov..

//sarcasm off
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe maj 15, 2015 2:26 pm

Firediver je napisal/-a:...Lahko si iz ljubega dolgočasja vsako leto kupiš novega, ker si se prejšnjega naveličal.

Par tisoč evrov izgube zaradi ljubega dolgčasa? :roll: Tu ni nobene logike, je pa dosti neumnosti, napačnih kriterijev in odnosa ter preseravanja.

Uporabniški avatar
Milan_48
Novinec

Napisal/-a Milan_48 Pe maj 15, 2015 2:36 pm

Firediver je napisal/-a:Lahko si iz ljubega dolgočasja vsako leto kupiš novega, ker si se prejšnjega naveličal.

To bi tudi meni ustrezalo, če bi imel več. Se ve česa. In vsakič bi bila druga znamka avtomobila.
PS: Niti se jih toliko ne naveličam, kakor rad preiskusim kaj nudijo ostali. Napredek gre skokovito naprej in rad mu sledim.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Pe maj 15, 2015 3:31 pm

To je pa ta super duper top shit (vsaj tako berem po a.com) MQB platforma ki se tako lepo zvija.
Lp

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Pe maj 15, 2015 5:48 pm

Firediver je napisal/-a:Vsak ima svoje razloge za nakup in prodajo avtomobila ter vsak ravna po svoji racionalni logiki, ki se drugemu pač ne zdi racionalna, ker ima druge okoliščine.
Po eni strani je dobitna kombinacija, da imaš starejši avto, ki se ne kvari, potrošni material pa je aftermarket poceni. Po drugi strani pa bi si (glede na ugodne dohodke) rad privoščil nekaj novega (in se ti potem kolca po starem).
Lahko si tak tip, da vedno kupiš novega in ga imaš 15 let preden kupiš spet novega.
Lahko prisegaš na rabljene in si vsako leto kupiš drugega do izteka registracije.
Lahko si iz ljubega dolgočasja vsako leto kupiš novega, ker si se prejšnjega naveličal.

Racionalnost je precej ožji pojem kot to. Racionaliziranje...to pa. Vsak potem po svoje racionalizira. Vsako leto/dve kupovati nov avto NI racionalno, pa lahko obrneš tako, kot hočeš. Ostalo je že bolj v sivi coni.

To, da vsak dela to, kar sam hoče glede avtomobilov pa vsekakor drži. Le ni treba zavajat ljudi na forumu, da je finančno isti klinac če kupuješ 10 let stare avte ali če nov avto zvoziš do konca...ker isti klinac je v zelo redkih primerih (npr. če imaš z rabljenim res izjemno smolo, pa še to se "zgladi" če si ga pripravljen imeti dovolj časa, da zamortiziraš vložek v popravila).

Sej če ne bi novih kupovali jaz ne bi imel rabljenih (razen uvoženih), tako da vi kar (ne govorim tebi, ampak nasploh). :)

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 Pe maj 15, 2015 6:20 pm

Predvsem ni isti klinac v porabljenih živcih, če je avto nov ali 10 let star. Pa tudi v denarju ne, ker 10 let star """dober""" avto za 8 jurjev je veliko veliko dražji od novega za 12. Če pa kupuješ 10 let stare za 2 jurja, je glih tolk isti klinac kot nov kot je 60 col plazma glih tako televizor kot 20 let star gorenje s tričetrt metrsko katodno cevjo. Lahko je pa komu vseeno kaj gleda, to pa.

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar So maj 16, 2015 9:11 am

Indel je napisal/-a:Ne vem ker nisem strojnik, ampak jaz ne bi rekel da se platforma zvija, ali pa se mogoče... ne vem.

Opazil sem le da ko dežuje in je hladno se to dihanje vrat bolj sliši kot drugač. Lahko da med dvojna tesnila pride voda ali vlaga in med seboj spolzijo, ali je pa res platforma, kaj pa vem... Je pa res da avto se je začel voziti iz deloma suhega okolja in se je takoj slišalo pri spuščanju čez ovinke. Ali je vlaga ali temperatura ali pa celotna konstrukcija. V to zadnje malo dvomim. Enkrat se to bolj sliši drugič manj. Zaradi tega ni avto slab, pa vendar smo 2015.

@pskoda, bolj je nadležno če tapete na vratih redno vibrirajo. Tudi meni malo vibrirajo tapete oziroma zvočniki, ampak ni sile če je lepa cesta. V primerjavi z kakšnim renaultom ali kio je pri vw manj, mogoče bo kaj bolje ko jih bo na števcu 10k ali 15k in se bo vse skupaj posedlo. Je pa tako kot si omenil, če bodo to edine napake mu bo vse oproščeno in bom tudi rekel da bi kupil še enkrat. Bomo videli, čas bo pokazal.

.. ko berem tole temo, me malo skrbi vse skupaj, sploh v smislu koliko je povprečni kupec pripravljen odšteti za nakup novega avtomobila in koliko napak je dejansko pripravljen odpustiti preplačanemu vozilu (sploh pripadniki nekaterih znamk).. noro :?

Doma imamo laguno staro 20 let in ji ni bilo nikoli prizaneseno in o napakah katerih pišete tukaj ne duha ne sluha (ima skoraj 500.000).
V službi imamo poleg ostalih tudi cliote in lahko rečem, da so bili clioti do leta 2005 bolje notri sestavljeni (materiali), kot pa novejši, ampak pri vseh vozilih, ki jih imamo, vozila nimajo takšnih napak oziroma šlamparije. Tudi pri VW se pozna padec kvalitete, pač to je davek po požrešnosti za dobičkom in želji po največjem proizvajalcu vozil. Pozabili pa so besedo najkvalitetnejšem.

Tudi doma smo letos kupovali avto in obiskali ogromno pleha rabljenega in novega, iskali predračune, popuste, zabili ogromno časa in energije. Človek vidi, kakšen krš prodajajo nekateri, večina prodajalcev hvali svoja vozila tako, kot da so oh in sploh, vsi pa hočejo za svoje nove ali pa rabljene vozila zneske, kateri so podobni zlatu (kot, da bi vikend kupoval).
Redkokateri prodajalec je povedal, da imajo tudi njihova vozila napake, večina jih je samo udrihala po konkurenci. Mene taki odbijejo.

Nato smo kupili slovensko vozilo, staro manj kot 2 leti in cenejšo od novega približno 9.000 eur. Vozilo ima znano zgodovino in to je to. Kako se bo obneslo ne vem, vem pa, da če bi kupil novega ne bi popuščal trgovcu nič (če škripa zvočnik uštimaš sam - 5 min dela, če pa škripa tapeta oziroma zateka voda (to je bila hiba golfa 7 že na predstavitvi, poleg DSG-ja), pa se naj ukvarja z njim pooblaščenec) PIKA. Če je treba nova vrata, pa nova vrata. PIKA.
Svoje delo in zaslužen denar je treba ceniti ne glede na vrsto dela in na količino denarja.
Zame je najboljši avto tisti, v katerem se dobro počutim in nimam nepotrebni stroškov z njim in ne glede na znamko vozila. Vseeno mi je kaj si mislijo drugi, pomembno pa mi je, da lahko družino peljem na dopust poleti, smučat pozimi, gremo na izlete čez leto in to je to.

p.s. marsikateri konkurent vw je po mojem občutku boljše notranje sestavljen, ampak v očeh slovenčka ni vreden nič, ker ni nemec oziroma ni iz "svete trojice". Ko se boš pogovarjal, kaj si kupil in rečeš oooo, so vsi mokri, ko pa rečeš citroena, pa si mislijo kaj je šel kupovat taka j***a... (nimam omenjenih znak doma in so samo simboličen primer).

..
lp

5cenic
Novinec

Napisal/-a 5cenic So maj 16, 2015 9:42 am

cc09 je napisal/-a:Predvsem ni isti klinac v porabljenih živcih, če je avto nov ali 10 let star. Pa tudi v denarju ne, ker 10 let star """dober""" avto za 8 jurjev je veliko veliko dražji od novega za 12. Če pa kupuješ 10 let stare za 2 jurja, je glih tolk isti klinac kot nov kot je 60 col plazma glih tako televizor kot 20 let star gorenje s tričetrt metrsko katodno cevjo. Lahko je pa komu vseeno kaj gleda, to pa.

Tukaj se ne strinjam s tabo. Do sedaj sem ime tri avte.
1. Renault Megane I: kupil sem ga od staršev takrat za cca 2 jurja kot prvi avto. Pred tem je avto imel 2 lastnika. Naredil 110 000 km brez izrednih popravil. Na žalost sem ga nato razbil.
2. Opel Corso D: bila je pri ženini družini od novega, ko sem svojega razbil sva jo uzela. Naredila isto 110 000 km in edino izredno popravilo je bilo, ker je šlo tesnilo pri ketni. Če bi pravočasno to popravili bi bil izredni strošek cca. 200 evrov, tako je bil približno dvakrat toliko.
3. Renault Scenic III: kupila sva ga pred kratkim, naredila cca. 10 000 km in ni nobenih težav na vidiku. Nima niti ene napake ali črička in se vozi super in verjamem, da nekih izrednih servisev ne bo potrebnih.

In kaj iz tega lahko sklepamo. 1. avto sem kupil za 2000 evrov brez kakršnih koli izrednih servisev me je vzdrževanje prišlo veliko manj kot če bi moral zaradi garancije servisirati na uradnih servisih. In klub temu, da sem naredil totalko, sem ga prodal za 500 evrov in sem v cca 3 letih izgubil le 1500 evrov torej 500 evrov na leto. Ni nobene finančne primerjave z novim.
2. avto sva kupila za cca. 6000 evrov in ga imela skoraj 5 let. Zopet vzdrževanje zelo poceni v primerjavi kar bi odštel pri uradnih serviserjih, prodal sem ga za slabih 3500 evrov torej cca 2500 izgube v vrednosti oz zopet 500 na leto. Če to primerjam z stroški od nakupa novega do prodaje je bil avto nov 12500 evrov, prodan je bil za 6000 čez tri leta torej več kot 2000 evrov izgube na leto + servisi so bili še enkrat dražji saj je bil servisiran na uradnih servisih. Zopet nobene finančne primerjave.
3. avto sva kupila za cca 7000 evrov. Bivša lastnica je za novega odštela preko 15 000 evrov in v 4 letih izgubila 8 000 evrov kar je 2000 evrov na leto. Za servisiranje na pooblaščenih servisih je odštela toliko denarja/na leto kot ga jaz nikoli nebom in čez 4 leta ga bom po sedanjem trendu cen lahko prodal za med 3000 in 4000 evrov. Zopet nobene primerjave.

Pač treba je plačati, če hočeš NOV avto. In ni primerjave v stroških če primerjaš z rabljenim avtomobilom, vsak ki si to govori si meče pesek v oči.
Poleg tega tudi razlog, da se voziš v "modernejšemu" ponavadi ne zdrži. Pri Corsi, ki sva jo vozila skoraj 5 let je nov model prišel ven šele v istem obdobju, kot se je avto prodajal. Pri Scenicu bo zopet podobno, saj bo šele čez kakšni 2 leti prišel nov model (ali pa še kakšno leto kasneje) in se bom zopet skoraj ves čas lastništva vozil v "novem modelu".

ps: Seveda je zelo pomemben tudi podatek, da vedno kupim bencinarja iz dveh razlogov. Ko se avto bliža starosti 10 let in cifri 200 000 km na števcu vsak raje kupi bencinarja kot dizla saj je lahko dizel pri tej starosti luknja brez dna. In pri bencinarju je ponavadi veliko manj pokvarljivih stvari zato je tudi samo vzdrževanje cenejše.

pleomax
Stalni uporabnik

Napisal/-a pleomax So maj 16, 2015 11:09 am

Uh takoj bi odprl vw salon,ker vidim da tu dejansko ljudi lahko prepričaš,da je avto super in da je normalno da za 20.000 zateka,škripa...seveda pri moji 208 za 11.500 s popustom sicer,pa tega ni :lol: Zanimivo tega tudi pri opel astri(sicer iz Nemčije),stari 14 let tega ni,pa ima avto poškodovana vrata in se zato sploh ne prilegajo čisto avtomobilu pa nič ne zateka in niti enega črička ni nikjer. Prevoženih pa je uradno 180.00,čeprav so to prevrteni kilometri in gre se za delavski avto za katerega se ve,kako se "pazi" na njega. Ni samo pri avtomobilih tako,ko je pomembno samo,da si največji proizvajalec. Isto je pro telefonih,ko se vse na hitro dela in dajo ven nekaj na pol narejeno,zato sem dejansko vesel,da se vozim v avtomobilu,ki ni preveč pogost in mi je prav tako. Tudi clio 4 mi je bil izredno lep avto dokler ga ni vsak drugi slovenec si ga kupil. Sedaj pa mi je že malo beden,ker je enostavno prepogost avto.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl So maj 16, 2015 11:38 am

cc09 je napisal/-a: ps: Seveda je zelo pomemben tudi podatek, da vedno kupim bencinarja iz dveh razlogov. Ko se avto bliža starosti 10 let in cifri 200 000 km na števcu vsak raje kupi bencinarja kot dizla saj je lahko dizel pri tej starosti luknja brez dna. In pri bencinarju je ponavadi veliko manj pokvarljivih stvari zato je tudi samo vzdrževanje cenejše.

Zakaj je potem rabljeni Golf dizel zlata vreden :?: :D
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl So maj 16, 2015 11:40 am

Indel je napisal/-a:Jaz kot laik na tem področju sem še opazil pri tej sedmi generaciji golfa dve stvari, ki me malo motita nimata pa veze z funkcionalnostjo... Cviljenje gumic na podvozju. Ko je mokro ali vlažno zunaj in če se hitreje zavre in ko avto zaniha se sliši cvilež, isto sem včeraj ko sem se peljal počasi čez malo večji ležeči policaj sem prvič slišal v zadnji premi kako je zacvililo. To se je dogajalo v golfu petki, šestki in sedaj tudi v sedmici.

Torej nima samo Alfa tega sindroma :D .Pri zdajšnji me niti ne moti,ker to ponavadi počne samo prvič po daljši pavzi,potem se umiri.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl So maj 16, 2015 11:44 am

pleomax je napisal/-a: zato sem dejansko vesel,da se vozim v avtomobilu,ki ni preveč pogost in mi je prav tako

X2 :D

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 So maj 16, 2015 11:49 am

Fantje, če imate psihične težave zaradi prepogostosti vozil, je recept enostaven. Da vam drugi diktirajo, kaj ne smete kupiti, je več kot smešno.

5cenic
Novinec

Napisal/-a 5cenic So maj 16, 2015 12:39 pm

xxl je napisal/-a:Zakaj je potem rabljeni Golf dizel zlata vreden :?: :D

Verjetno odgovor veš je pa vprašanje, če se bo ta trend ohranil tudi pri teh novejših in kakšne bodo njihove cene čez 10 let.

Mislil sem pa bolj na to, da bi moral trenutno ko sem kupoval Scenica za dizla odšteti cca. 1500-2000 evrov več kot sem za bencinarja čez 5-6 let pa bo cena obeh enaka ali bo bencinar celo dražji. Tisti ki kupuje cca. 10 let star avto za slabe 3 jurje vedno raje vzame bencinarja saj je manj možnih težav z bencinskimi motorji (sploh z atmosferci) dizli.

Seveda sem se odločil za bencinarja tudi zaradi tega, ker na leto delam le 15-20 000 km pa še to razdalje do 10-15 km v eno smer in mi dizel preprosto ne splača. Raje za to razliko v nakupni ceni dam bencinarja predelati na plin pa imam še nižji strošek na kilometer kot pri dizlu.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus So maj 16, 2015 12:43 pm

cc09 je napisal/-a:Predvsem ni isti klinac v porabljenih živcih, če je avto nov ali 10 let star. Pa tudi v denarju ne, ker 10 let star """dober""" avto za 8 jurjev je veliko veliko dražji od novega za 12. Če pa kupuješ 10 let stare za 2 jurja, je glih tolk isti klinac kot nov kot je 60 col plazma glih tako televizor kot 20 let star gorenje s tričetrt metrsko katodno cevjo. Lahko je pa komu vseeno kaj gleda, to pa.

Jaz sem samo komentiral izraz "racionalno". Avto je v osnovi naprava, ki te pripelje od točke A do točke B in ima svojo nakupno ceno in stroške vzdrževanja. Torej primerjati je treba primerljiv avto nov ali 10 let star, ne novega Clia in 10 let staro BMW 5.

Sej sem rekel, da so potem takšne in drugačne deviacije oz. specifične želje posameznika. Če nekdo lažje spi z novim avtom, potem je verjetno res smiselno, da kupi novega...če si ga lahko. In takim nič ne oporekam. Oporekam tistim, ki zanikajo, da s kupovanjem novih avtomobilov na 5 let ali manj izgubljaš precej €. Zakaj je treba to zanikat, če so to čista dejstva? Meni vse to smrdi po neki racionalizaciji oz. slabi vesti. Če ste tako prepričani v prednosti kupovanja novih avtomobilov nevem zakaj bi morali pisati take floskule.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So maj 16, 2015 1:06 pm

5cenic je napisal/-a:
xxl je napisal/-a:Zakaj je potem rabljeni Golf dizel zlata vreden :?: :D

Verjetno odgovor veš je pa vprašanje, če se bo ta trend ohranil tudi pri teh novejših in kakšne bodo njihove cene čez 10 let.

Mislil sem pa bolj na to, da bi moral trenutno ko sem kupoval Scenica za dizla odšteti cca. 1500-2000 evrov več kot sem za bencinarja čez 5-6 let pa bo cena obeh enaka ali bo bencinar celo dražji. Tisti ki kupuje cca. 10 let star avto za slabe 3 jurje vedno raje vzame bencinarja saj je manj možnih težav z bencinskimi motorji (sploh z atmosferci) dizli.

Seveda sem se odločil za bencinarja tudi zaradi tega, ker na leto delam le 15-20 000 km pa še to razdalje do 10-15 km v eno smer in mi dizel preprosto ne splača. Raje za to razliko v nakupni ceni dam bencinarja predelati na plin pa imam še nižji strošek na kilometer kot pri dizlu.

Tole je lahko huda debata :D ampak tema je o golfu sedem :D
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Milan_48
Novinec

Napisal/-a Milan_48 So maj 16, 2015 1:30 pm

Da, gremo naprej s temo.

Pri mojem G7 ni prisotna nobena napaka cviljenja, oz. ropotanja med vožnjo po slabih cestah, katere imam najraje. (Mogoče pa G7 to potrebuje :roll: ). Vse deluje izredno čvrsto in kompaktno. Žena je celo izjavila, da je vožnja podobna kot v zadnjem MB CLK 320. Je pa to moj prvi VW, po vsemogočih prejšnjih znamkah avtomobilov. Po dobrem letu izbiranja, tuhtanja in testnih voženj je izbira padla na tega 150KM TSI s precej opreme in dosedaj mi ni žal. Imam pa šele 5tkm. Precej napak sem že opisal, nekaj jih še bom, a to ne prevesi dobrega vtisa na to, da ta avto ni bil dober nakup. Je pa prvi, katerega sem kupil novega po precej starih, oz. rabljenih. Zato mi je tudi prejšnja debata zanimiva in se postavljam na stran tistih, ki zagovarjajo nakup rabljenega. Iz ekonomskega vidika. Sam pa tudi iz tega vidika, ker lahko kupim avto višje kategorije in osn. cene, kot bi ga lahko, če bi kupoval novega istega.

Ravno danes sem naložil najnovejšo Here navigacijo (čez 6GB), a je še vedno pripomba na njeno uporabnost v Discovery Media. Slabo, sploh glede kaj dobiš za ta denar.

PS: Prilagam slikici, da ne bo tema preveč v samih besedah. :)

Slika

Slika

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 So maj 16, 2015 6:20 pm

Oporekam tistim, ki zanikajo, da s kupovanjem novih avtomobilov na 5 let ali manj izgubljaš precej €. Zakaj je treba to zanikat, če so to čista dejstva?

No no, kupit novega in čez 5 let prodat se sigurno pod nobenim pogojem ne splača. Luksuz da v povprečju stalno voziš 2-3 leta star avto sigurno plačaš. Ampak dajmo izenačit luksuz. Kupiš novega in ga imaš npr. 14 let, v povprečju imaš 7 let star avto. Danes avti iz leta 2001 so čisto spodobni. Če kupuješ rabljene in imaš v povprečju isto star avto, boš v 14 letih kupil najmanj dva (recimo da kupiš 5 let starega in prodaš po 7 letih), boš pa profitiral, ker boš prodal eno 12 let staro kripo več. In koliko sta 2 avta stara 5 let cenejša od enega novega? Če gledamo samo nakupne cene si v 14 letih res morda na profitu par jurjev, ampak kaj je to proti vsem stroškom...težko da pride razlike 500 evrov na leto, pa tudi to razliko boš plačal pri dražjem vzdrževanju, slej ko prej boš naletel tudi na gnilo jajce, itd. In z novim ti glih tako ni treba hodit na uradne servise, če pa že, narediš tam minimalno kar je treba. Če nimaš pri starem garancije, in te to ne moti, jo ne rabiš niti pri novem, pri katerem je še manjša verjetnost, da se bo kaj pokvarilo.
V glavnem, razlika je zanemarljiva, če primerjamo približno enake avte. Da se je isto vozit 5 let v avtu, ki si ga že v štartu kupil za 2 jurja kot 5 let v novem, so pa pravljice oz. "itak je grozdje kislo" izgovori.

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 So maj 16, 2015 6:53 pm

Sej je res neumno, pardon. Samo nekateri so začeli pisat, kot da se take stvari samo pri novih dogajajo. 10 let stari pa kar delajo in nič ne škripajo.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov