Firediver je napisal/-a:Vsak ima svoje razloge za nakup in prodajo avtomobila ter vsak ravna po svoji racionalni logiki, ki se drugemu pač ne zdi racionalna, ker ima druge okoliščine.
Po eni strani je dobitna kombinacija, da imaš starejši avto, ki se ne kvari, potrošni material pa je aftermarket poceni. Po drugi strani pa bi si (glede na ugodne dohodke) rad privoščil nekaj novega (in se ti potem kolca po starem).
Lahko si tak tip, da vedno kupiš novega in ga imaš 15 let preden kupiš spet novega.
Lahko prisegaš na rabljene in si vsako leto kupiš drugega do izteka registracije.
Lahko si iz ljubega dolgočasja vsako leto kupiš novega, ker si se prejšnjega naveličal.
Vsak ima svojo logiko, vsak ima po svoje prav!
Firediver je napisal/-a:...Lahko si iz ljubega dolgočasja vsako leto kupiš novega, ker si se prejšnjega naveličal.
Firediver je napisal/-a:Lahko si iz ljubega dolgočasja vsako leto kupiš novega, ker si se prejšnjega naveličal.
Firediver je napisal/-a:Vsak ima svoje razloge za nakup in prodajo avtomobila ter vsak ravna po svoji racionalni logiki, ki se drugemu pač ne zdi racionalna, ker ima druge okoliščine.
Po eni strani je dobitna kombinacija, da imaš starejši avto, ki se ne kvari, potrošni material pa je aftermarket poceni. Po drugi strani pa bi si (glede na ugodne dohodke) rad privoščil nekaj novega (in se ti potem kolca po starem).
Lahko si tak tip, da vedno kupiš novega in ga imaš 15 let preden kupiš spet novega.
Lahko prisegaš na rabljene in si vsako leto kupiš drugega do izteka registracije.
Lahko si iz ljubega dolgočasja vsako leto kupiš novega, ker si se prejšnjega naveličal.
Indel je napisal/-a:Ne vem ker nisem strojnik, ampak jaz ne bi rekel da se platforma zvija, ali pa se mogoče... ne vem.
Opazil sem le da ko dežuje in je hladno se to dihanje vrat bolj sliši kot drugač. Lahko da med dvojna tesnila pride voda ali vlaga in med seboj spolzijo, ali je pa res platforma, kaj pa vem... Je pa res da avto se je začel voziti iz deloma suhega okolja in se je takoj slišalo pri spuščanju čez ovinke. Ali je vlaga ali temperatura ali pa celotna konstrukcija. V to zadnje malo dvomim. Enkrat se to bolj sliši drugič manj. Zaradi tega ni avto slab, pa vendar smo 2015.
@pskoda, bolj je nadležno če tapete na vratih redno vibrirajo. Tudi meni malo vibrirajo tapete oziroma zvočniki, ampak ni sile če je lepa cesta. V primerjavi z kakšnim renaultom ali kio je pri vw manj, mogoče bo kaj bolje ko jih bo na števcu 10k ali 15k in se bo vse skupaj posedlo. Je pa tako kot si omenil, če bodo to edine napake mu bo vse oproščeno in bom tudi rekel da bi kupil še enkrat. Bomo videli, čas bo pokazal.
cc09 je napisal/-a:Predvsem ni isti klinac v porabljenih živcih, če je avto nov ali 10 let star. Pa tudi v denarju ne, ker 10 let star """dober""" avto za 8 jurjev je veliko veliko dražji od novega za 12. Če pa kupuješ 10 let stare za 2 jurja, je glih tolk isti klinac kot nov kot je 60 col plazma glih tako televizor kot 20 let star gorenje s tričetrt metrsko katodno cevjo. Lahko je pa komu vseeno kaj gleda, to pa.
cc09 je napisal/-a: ps: Seveda je zelo pomemben tudi podatek, da vedno kupim bencinarja iz dveh razlogov. Ko se avto bliža starosti 10 let in cifri 200 000 km na števcu vsak raje kupi bencinarja kot dizla saj je lahko dizel pri tej starosti luknja brez dna. In pri bencinarju je ponavadi veliko manj pokvarljivih stvari zato je tudi samo vzdrževanje cenejše.
Indel je napisal/-a:Jaz kot laik na tem področju sem še opazil pri tej sedmi generaciji golfa dve stvari, ki me malo motita nimata pa veze z funkcionalnostjo... Cviljenje gumic na podvozju. Ko je mokro ali vlažno zunaj in če se hitreje zavre in ko avto zaniha se sliši cvilež, isto sem včeraj ko sem se peljal počasi čez malo večji ležeči policaj sem prvič slišal v zadnji premi kako je zacvililo. To se je dogajalo v golfu petki, šestki in sedaj tudi v sedmici.
pleomax je napisal/-a: zato sem dejansko vesel,da se vozim v avtomobilu,ki ni preveč pogost in mi je prav tako
xxl je napisal/-a:Zakaj je potem rabljeni Golf dizel zlata vreden![]()
cc09 je napisal/-a:Predvsem ni isti klinac v porabljenih živcih, če je avto nov ali 10 let star. Pa tudi v denarju ne, ker 10 let star """dober""" avto za 8 jurjev je veliko veliko dražji od novega za 12. Če pa kupuješ 10 let stare za 2 jurja, je glih tolk isti klinac kot nov kot je 60 col plazma glih tako televizor kot 20 let star gorenje s tričetrt metrsko katodno cevjo. Lahko je pa komu vseeno kaj gleda, to pa.
5cenic je napisal/-a:xxl je napisal/-a:Zakaj je potem rabljeni Golf dizel zlata vreden![]()
Verjetno odgovor veš je pa vprašanje, če se bo ta trend ohranil tudi pri teh novejših in kakšne bodo njihove cene čez 10 let.
Mislil sem pa bolj na to, da bi moral trenutno ko sem kupoval Scenica za dizla odšteti cca. 1500-2000 evrov več kot sem za bencinarja čez 5-6 let pa bo cena obeh enaka ali bo bencinar celo dražji. Tisti ki kupuje cca. 10 let star avto za slabe 3 jurje vedno raje vzame bencinarja saj je manj možnih težav z bencinskimi motorji (sploh z atmosferci) dizli.
Seveda sem se odločil za bencinarja tudi zaradi tega, ker na leto delam le 15-20 000 km pa še to razdalje do 10-15 km v eno smer in mi dizel preprosto ne splača. Raje za to razliko v nakupni ceni dam bencinarja predelati na plin pa imam še nižji strošek na kilometer kot pri dizlu.
Oporekam tistim, ki zanikajo, da s kupovanjem novih avtomobilov na 5 let ali manj izgubljaš precej €. Zakaj je treba to zanikat, če so to čista dejstva?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov