Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 To mar 30, 2010 8:39 am

mogoče malo offt. a našel sem en link o kulanci oz. kako postopajo na servisu pri različnih znamkah...
http://www.motorevija.si/l3.asp?L1_ID=31&L2_ID=146

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty To mar 30, 2010 11:29 am

pugi405;
vsekakor ne bi mešal (znanih) tovarniških napak z napako o kateri je govora v tej temi.

urja;
mogoče sem spregledal, ampak kaj je sploh narobe z avtom, oziroma motorjem.
Ker turbina, ko crkne, crkne tako, da to veš.

urja
Nov uporabnik

Napisal/-a urja To mar 30, 2010 11:34 am

pri osovini naj bi prišel noter zrak, zaradi tega pa se osovina ni enakomerno vrtela

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 To mar 30, 2010 11:58 am

Nasty je napisal/-a:pugi405;
vsekakor ne bi mešal (znanih) tovarniških napak z napako o kateri je govora v tej temi.

urja;
mogoče sem spregledal, ampak kaj je sploh narobe z avtom, oziroma motorjem.
Ker turbina, ko crkne, crkne tako, da to veš.

Ni blo v enem od postov v temi, da ima tovarna seznam delov, ki so kritični? To sem pozabil dodati.

Uporabniški avatar
Končar
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a Končar To mar 30, 2010 3:05 pm

gofra je napisal/-a:Končar - dej se kaksno Frutabelo pojej, pa se pejdi v peskovnik igrat s sovrstniki...
Mislim ej?

Urja - z vso pravico imas tezit dokler ne prides do resitve, ce je bil avto res vzdrzevan in vozen lepo, je prednost na tvoji strani. Vsak bi to storil, z mano na celu. Lepa beseda najde svoje mesto in ne dvomim, da bo pri tebi drugace. Porocaj kako je slo.

LpF

kko pa veš da je biu vozn lepo, kle krneki nabija, ja lepo smo ga vozil, teran je biu pa u pizdomaterno zdej k je pa šlo, je treba pa na reno pisat: dejte mi novo turbino. haha frutabelo si lohka u rit utakneš pa greš mim vrtca btw.
ja res smešn... nenormalno smešn
Za ljudi so znaki, za živino pa planke!

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To mar 30, 2010 3:57 pm

Končar je napisal/-a:
gofra je napisal/-a:Končar - dej se kaksno Frutabelo pojej, pa se pejdi v peskovnik igrat s sovrstniki...
Mislim ej?

Urja - z vso pravico imas tezit dokler ne prides do resitve, ce je bil avto res vzdrzevan in vozen lepo, je prednost na tvoji strani. Vsak bi to storil, z mano na celu. Lepa beseda najde svoje mesto in ne dvomim, da bo pri tebi drugace. Porocaj kako je slo.

LpF

kko pa veš da je biu vozn lepo, kle krneki nabija, ja lepo smo ga vozil, teran je biu pa u pizdomaterno zdej k je pa šlo, je treba pa na reno pisat: dejte mi novo turbino. haha frutabelo si lohka u rit utakneš pa greš mim vrtca btw.

Bi nehal? Ker potem bi vsak službeni in pa polovica osebnih crkovala kot po traku....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 To mar 30, 2010 4:04 pm

Končar je napisal/-a:
Mislim ej?

LpF

Jaz osebno pa mislim da sta KONČAR in KOLESAR plačana z strani renaulta, da na tem foromu zagovarjata to znamko :lol: Saj si nikakor ne moreta dopovedat da DCI motorji niso nikoli bili biser pa nikoli nebojo.
Lp by Mare

Uporabniški avatar
Končar
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a Končar To mar 30, 2010 4:08 pm

haha ta je dobra. seveda niso, majo napake, ampak kako da urja tega neve? Pa bi kupla nemca k je sigurn bolš, aa pa je tut dražji, mal dnara mal muske.
ja res smešn... nenormalno smešn
Za ljudi so znaki, za živino pa planke!

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To mar 30, 2010 5:37 pm

kera smesna tema.res obup.
pa urja kaj ti mislis?
lej avto je vn iz garancije,nevem zakaj bi ti oni moral dat novo turbino?mi razlozis zakaj?
avto v 3 letih samo 30.000 km.tok bi jh dizl moral nardit v enem letu.seprau je bil vozen zmeraj samo na kratke relacije.
p.s. tiurbina je potrosni matrjal,ko gre pac gre in je trteba novo kupt.a ko ti bo sklopka sla bos tut tja sla nj ti dajo novo...?
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a /miha\ To mar 30, 2010 5:42 pm

abbe je napisal/-a:kera smesna tema.res obup.
pa urja kaj ti mislis?
lej avto je vn iz garancije,nevem zakaj bi ti oni moral dat novo turbino?mi razlozis zakaj?
avto v 3 letih samo 30.000 km.tok bi jh dizl moral nardit v enem letu.seprau je bil vozen zmeraj samo na kratke relacije.
p.s. tiurbina je potrosni matrjal,ko gre pac gre in je trteba novo kupt.a ko ti bo sklopka sla bos tut tja sla nj ti dajo novo...?

Mrzl gor ali dol...zadeva bi morala delati vsaj do 100.000 pod takimi pogoji.
Sam ne se kregat :P

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS To mar 30, 2010 5:46 pm

pa urja kaj ti mislis?

Turbina pa potrošni material... Kaj pa po tvoje ni potrošni material?

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To mar 30, 2010 6:59 pm

Končar je napisal/-a:haha ta je dobra. seveda niso, majo napake, ampak kako da urja tega neve? Pa bi kupla nemca k je sigurn bolš, aa pa je tut dražji, mal dnara mal muske.

Sigurn bolše?

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=75666

Sicer pa nehaj nabijat v prazno. Vsak avto ima napake. Moj ima celo serijsko napako (slaba konstrukcija oz. zasnova hlajenja in se pregreva) pa zato ne pravim kak krš je.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Hribo
Novinec

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Hribo To mar 30, 2010 7:31 pm

Brezveze to vsak avto je lahko kanta ima nekaj kaj ga bo zjebalo lahko pa si srećnes in nimaš problema. Avti niso samo konćni izdelek v to se vseskozi vlagas( novi ali stari), ker je vse potrošni material, še tisti pleh narazn pade ko jamcijo nevem keko let,...
http://www.facebook.com/pages/Avtodiagnostika-in-Servis-Osebnih-Vozil/361074387295480

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To mar 30, 2010 7:38 pm

BBS je napisal/-a:
pa urja kaj ti mislis?

Turbina pa potrošni material... Kaj pa po tvoje ni potrošni material?

dons je vse potrosni materjal.
@miha ti pa tvojih 100.000 v naslabsih pogojih.dj mal to razloz?
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 To mar 30, 2010 7:58 pm

/miha je napisal/-a:
pa urja kaj ti mislis?

Mrzl gor ali dol...zadeva bi morala delati vsaj do 100.000 pod takimi pogoji.

pa kaj je z vami? ste že slišal da ni vsak avto narejen 100% isto, da ni vsak del 100% isti, da so odstopanja? normalno da stvari odpovedujejo, pa verjetno ne samo pri renoju, ker dvomim da so ostali avtomobili nepokvarljivi. ampka fora je u tem, da samo ko je v kakšni temi renault omenjen in da se slučajno kej pokvari je gotovo! j***a, odpelat na odpad, druge ni... :roll:

razlika je že če je bil avto izdela v ponedelje, al sredo al pa petk, kaj šele v delih ki se vgrajujejo v avtomobile masovno!
Slika

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a /miha\ To mar 30, 2010 8:04 pm

100.000km bi morala zdržati turbina tudi ob takih pogojih, lahko da kakšna manj, večinoma pa več. To sklepam iz izkušenj ljudi na forumu in družinskih izkušenj. Kot primer vzdržljive trubine lahko navedem našega berlinga 2.0Hdi, trenutno ima 180.000km in mi ni jasno kako lahko sploh še dela glede na precej kratkih fur. Tja do 90.000km se je delalo veliko voženj po 15km, od tukaj naprej pa ali 60km (ko sem šel do punce) ali 2km (mama hodila v trgovino). Potem je tukaj naš bmw 318d, spet mnogo fur na dan po 15km in ima trenutno 150.000km.

Ostali so pa delovni avti: transporter 2.5TDI, ki ima 120.000 zelo grobih km za sabo, kangoo 1.5dci (70.000km) in še jumpy hdi (60.000km). Vsi se zjutraj vžgejo in odpeljejo na delovišče, popoldne pa nazaj...navadno to pomeni 30km v enem dnevu.

Torej... na podlagi vsega tega sklepam, da je 30.000km odločno prekmalu, da crkne turbina, sploh če se je pazilo na avto.

@rok46: Sedaj je govora v smislu, da je logično, da turbina crknila, ker so bili pač taki pogoji... in NE, da pač prišlo do neke napake v proizvodnem procesu.
Sam ne se kregat :P

Uporabniški avatar
kiki13
Novinec

Napisal/-a kiki13 Sr mar 31, 2010 5:24 pm

Menim, da se je turbina (kljub občutljivejšim renaultovim motorjem) res veliko prehitro pokvarila. Nisem mehanik, ampak menim, da je verjetno do tega pripeljala kakšna druga okvara.

Lahko pa povem, da se to ne dogaja samo pri renaultih. Pred par urami sem bil na pijači z dobrim prijateljem, ki mi je povedal, da mu je štiri leta stara mazda 6, z 80 tkm in redno servisirana (prvi lastnik) in mu je tudi šla turbina. Cena na uradnem servisu z montažo je 3700€. Sam jo je seveda dobil dosti ceneje (2000€), ker jo je popravljal pri neuradnem mehaniku.

Dizel katerekoli znamke se enostavno ne splača. Ko nadoknadiš večjo začetno ceno s prihranjenim gorivom, te pri +150 tkm udari kakšen večji strošek, ki te zopet potisne na vsaj 1000 € minusa v primerjavi z bencinskim motorjem.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Sr mar 31, 2010 5:47 pm

Spet ne bo konca.
Res je, da avto ni bil vožen ravno najbolj primerno, ampak, če bi taka uporaba dizla res bila toliko škodljiva, kaj bi se pol dogajalo z mestnimi avti kot so Smart, Ka, 500, 107... diesel, ki se uporabljajo skoraj izključno za mestne opravke in vrtijo skoraj vedno hladni. Pol bi jim vsem na prvem servisu še turbino menjaval?!?!
Pa daleč od tega, da zagovarjam renoja, ampak to, da je šla turbina pri 30K zagotovo ni kriv znak na pokrovu.

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Sr mar 31, 2010 5:54 pm

Eden zelo redkih pametnih postov v tej temi....ostalo pa klasika;nekaj pametujejo v tri dni,ce ne veste kaj pametnega svetovat uporabniku-ci bodite raje tiho,pa cas ko kvasite bedarije tu gor pametneje porabite.

lp tdk

Ceed je napisal/-a:Spet ne bo konca.
Res je, da avto ni bil vožen ravno najbolj primerno, ampak, če bi taka uporaba dizla res bila toliko škodljiva, kaj bi se pol dogajalo z mestnimi avti kot so Smart, Ka, 500, 107... diesel, ki se uporabljajo skoraj izključno za mestne opravke in vrtijo skoraj vedno hladni. Pol bi jim vsem na prvem servisu še turbino menjaval?!?!
Pa daleč od tega, da zagovarjam renoja, ampak to, da je šla turbina pri 30K zagotovo ni kriv znak na pokrovu.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Sr mar 31, 2010 6:13 pm

Potrošni material so metlice brisalcev, filtri, gume pa mogoče bremze. To je pa tudi vse, ostale stvari pa imajo svojo življensko dobo, ki nikakor ni 30k km, pa pišite kar hočete. Po tej logiki je tudi motor potrošni material, saj bo enkrat crknal, al pri 100k ali pa pri milijon km..... :roll:
Moja turbina ima 300k km za sabo, pa še vedno dela BP, pa še bo pretolkla nekaj km. Ni normalno, da ti turbina crkne pri 30k km, pa če vsakih 10 km ugasneš motor in spet hladnega užgeš.
Freude am Fahren
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov