Napisal/-a Sasqa Če okt 27, 2011 6:52 am
Pozdravljeni
Hja, za avstrijo sem tud že sam študiral, vendar sem včeraj bil skorajda primoran klicat vlečno službo pooblaščenca (garancija mobilnosti). Sem šel iz službe, pridem na parkirišče, hočem zagnat avtomobil, in samo vergla, ni dal niti znaka, da bi hoto zakašljat, kot ne bi bilo nafte. Kličem na servis, mi možakar svetuje naj kar pokličem vlečno službo, da ga zašlepajo tja do njih, vendar me sploh naložit ne bi mogel saj avta ven ne bi dobili na ovinek, saj ni bilo prostora za nakladanje, avto pa ni hotel zagnati. Nakar probavam po etapah, po 20 sekund. no po enem 30 poizkusu, je začel kašljati, nato pa le prižgal. Avto zapeljem na servis, kjer so ga vzeli kar v delavnico in drobnogled. Danes mi sporočijo če so kaj ugotovili, je pa še sam vodja servisnega oddelka dejal, da je to res že prava katastrofa kaj avtomobil počne, pokaže se pa nič. G. Jelen (svaka mu čast za hiter odgovor) mi je tudi dejal, da najbrž, po posnetku sodeč, potegne nekje zrak not, ko avto stoji. Pravi, da je tudi velika verjetnost, da potegne zrak pri črpalka-šoba, zaradi zanič tesnil, lahko pa tudi kje drugje. Ker avto ko zalaufa, bo vedno vžgal, samo stati ne sme dlje časa (beri 5+ur). To se je sedaj začelo pojavljati vedno pogosteje, prej na začetku, ga je 'prijelo' vsake tri mesece enkrat, nato že skor vsak mesec vsaj enkrat, no po servisu pa že celo dvakrat na dan (zjutraj, in ko sem šel iz službe).
Hm, glede kajenja, se morda slednje ne opazi zaradi DPF filtra? Namreč še sam sem očeta poslal nazaj, ko mi v garaži ni hotel prižgati, in ko je avtomobil zalaufal, se zadaj ni nič pokadilo črno, al kaj podobnega. Še sam sem šel po cevi s prstom potegnit, pa je gor na cevi zgolj kot nek prah, nič mastnega, oz. sajastega. Je pa bil EGR zelo zamašen (verjetno v celih 200k+ kilometrov še ni bil nikoli ščiščen), so mi ga sčistli, na novo nastavli, in zdaj tudi tam pri 2000-2300 ne 'trokira' več. Ostaja še samo problem vžiga, kateri gre vedno na slabše.
Če se ne bo nič ugotovilo, pa ne vem več kaj potem, edino Avstrija. Jezi me to, ko drugače ni nobenih problemov (ajde, cev turbine sem moral zamenjat, pa črpalko v tanku, ostalo je bilo zamenjano, ker so domnevali, da bi to lahko nagajalo pri vžigu, pa očitno ni), poraba normalna, z enim tankom naredim od 750km, pa do 830km (40km dnevno), malo po bregih dol, malo gor, malo po mestu, pa en majhen kos ravnine.
Še kakšen predlog mogoče, saj nekako stavim, da več glav več ve.
Lp
Saša
Vaša teorija je nora, a vprašanje, ki nas razdvaja je le, ali je dovolj nora, da bi lahko bila pravilna (N. B.)