Nasveti in napotki ter povpraševanja...

ifekonja
Nov uporabnik

Napisal/-a ifekonja To sep 09, 2008 12:02 pm

hvala;
hmm, se mi je vedno zdelo cudno, kako lahko imajo ti avti 30.000 interval;
na omegi pa moram vsakih 15.000;

ampak ko vse to berem, sem se odlocil: espace bo pomozni avto (od žene);
jaz pa raje vozim mojo omego;
motor dela tika/taka, nikjer problemi, pa že 310.000;
bom kar skuril do 400.000 ali pa celo do 500.000

Uporabniški avatar
burka
Stalni uporabnik

Kraj: Zasavje

Napisal/-a burka To sep 09, 2008 3:50 pm

Vozi omego dokler bo delala, rjo sproti saniraj pa bo sla tut vec ko 500tkm, moj sosed ima golfa 2 dizel, 600tkm pa se vedno dela ko urca. Kar se mene tice, je vse v vzdrzevanju avta.

ifekonja
Nov uporabnik

Napisal/-a ifekonja Sr sep 10, 2008 8:13 am

Niti ene (!!!) pikce rje nikjer;
Ne morem sam verjet;
Stara omega (1994) je bila rjasta ko lonec;
tale l.2000 pa cisto nikjer;
nikoli mehanskih problemov z motorjem (samo kabli in cin-špula)

pa verjetno ne bil dobil niti 1500 eur zanjo,...
----
skoda , da so jo ukinili,...

audirs6
Nov uporabnik

Re: avtomobili z največ napakami in okvarami

Napisal/-a audirs6 Ne mar 11, 2012 10:13 am

blind3k svaka čast. vozil peugeota 140km/ od kopra do ljubljane in sem potem mogel zmetat 200eur za servis, menjava raznih sesalnih cevi čiščenje dušilne lopute itd. itd. avto pa imel 140000km prevoženih. audi in bmw obadva po približno 350000km prevoženih in jih dolgo časa tiščal nad 200km/h in čisto nobenih problemov. še en razlog zakaj je iluzorno audi veliko pokvarljiv. človek audija kupi da ga vozi, da ga čuva in zato čim se pojavi najmanjša napaka se pele na servis iz skrbi do avta, renault pa ko se pokvari ali pa kej zaškriple se pa ljudem bolj j**e za to. pri audiju l98 zaklopota roka, zamenjaš to roko ki ima luft in lahko prideš skoz za 20-30eur, pri renaultu l98 zaklopota nekaj pod podvozjem pa moraš menjat celo polosovino ker je tako grdo sestavljen in te ta polos pride tud 400eur, to je tud eden izmed razlogov zakaj se večkrat pele audi na servis, ker so audi servisi cenejši od renaultovih glede na cenovni razred samih avtomobilov. jaz osebno sem imel audije v lasti od a3 do a6 po vsaj pol leta in dizle in bencinarje in sem izredno zadovoljen, imel sem tudi nekaj renault-ev in že sam občutek ko se usedem v njega se mi zagabi ker vse škriplje. s tem da so audiji imeli tudi čez 300000km prevoženih a renaulti pa malo čez sto.
nočem pljuvat čez renault ker je sicer super avto ampak se kle gor na pamet govori in ljudje blebetajo v tri krasne ker jih večina ni isprobala avtomobilov raznih znamk, jaz pa sem vozil renaulte, bmw-je AUDI-JE, roverje, mercedese, ople...... in od vseh se mi po celoti avta dopade audi, bmw mi je boljši edino zato ker ima ketno in ker ko dela se ne sliši (neštetokrat sem pri prižganem avtu obračal ključ da ga vžgem) pri 350000km prevoženih. drugače pa AUDI JE AVTO OSTALO SO PREVOZNA SREDSTVA :)

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Ne mar 11, 2012 10:49 am

audirs6 je napisal/-a:blind3k svaka čast. vozil peugeota 140km/ od kopra do ljubljane in sem potem mogel zmetat 200eur za servis, menjava raznih sesalnih cevi čiščenje dušilne lopute itd. itd. avto pa imel 140000km prevoženih. audi in bmw obadva po približno 350000km prevoženih in jih dolgo časa tiščal nad 200km/h in čisto nobenih problemov. še en razlog zakaj je iluzorno audi veliko pokvarljiv. človek audija kupi da ga vozi, da ga čuva in zato čim se pojavi najmanjša napaka se pele na servis iz skrbi do avta, renault pa ko se pokvari ali pa kej zaškriple se pa ljudem bolj j**e za to. pri audiju l98 zaklopota roka, zamenjaš to roko ki ima luft in lahko prideš skoz za 20-30eur, pri renaultu l98 zaklopota nekaj pod podvozjem pa moraš menjat celo polosovino ker je tako grdo sestavljen in te ta polos pride tud 400eur, to je tud eden izmed razlogov zakaj se večkrat pele audi na servis, ker so audi servisi cenejši od renaultovih glede na cenovni razred samih avtomobilov. jaz osebno sem imel audije v lasti od a3 do a6 po vsaj pol leta in dizle in bencinarje in sem izredno zadovoljen, imel sem tudi nekaj renault-ev in že sam občutek ko se usedem v njega se mi zagabi ker vse škriplje. s tem da so audiji imeli tudi čez 300000km prevoženih a renaulti pa malo čez sto.
nočem pljuvat čez renault ker je sicer super avto ampak se kle gor na pamet govori in ljudje blebetajo v tri krasne ker jih večina ni isprobala avtomobilov raznih znamk, jaz pa sem vozil renaulte, bmw-je AUDI-JE, roverje, mercedese, ople...... in od vseh se mi po celoti avta dopade audi, bmw mi je boljši edino zato ker ima ketno in ker ko dela se ne sliši (neštetokrat sem pri prižganem avtu obračal ključ da ga vžgem) pri 350000km prevoženih. drugače pa AUDI JE AVTO OSTALO SO PREVOZNA SREDSTVA :)

Sam ti pa si pajac prve klase in ta post je kredibilen ravno toliko kot Pahor, Janša al pa kakšna druga rit od zgoraj. Ti si cel poznavalec, ker si vozil 10 avtomobilov, kar bi bila zavidljiva cifra na frizerstvo.com verjetno :roll:

Ne bom pa niti poizkušal razlagati tvojega posta, ker si ozko usmerjen. Audi je krasen avto, prav tako Renault, ki je namenjen drugi skupini ljudi. BMW je tudi krasen avto.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Ne mar 11, 2012 11:07 am

audirs6 je napisal/-a: ... imel sem tudi nekaj renault-ev in že sam občutek ko se usedem v njega se mi zagabi ker vse škriplje ...

In kljub temu :?:

audirs6 je napisal/-a:pred parimi dnevi sem kupil renault espace avto je res špica redno servisiran in tako naprej ...
- viewtopic.php?f=6&t=90483

Ter ...

audirs6 je napisal/-a: ... človek audija kupi da ga vozi, da ga čuva in zato čim se pojavi najmanjša napaka se pele na servis iz skrbi do avta ...
... drugače pa AUDI JE AVTO OSTALO SO PREVOZNA SREDSTVA ...

:?:

audirs6 je napisal/-a:imam avto audi a6 2.8 V6 guattro bencinarja letnik 1998.
težave imam z vžigom na mrzlem, ponavadi imam avto v garaži na toplem in tam nimam problemov, ko pa avto dlje časa stoji zunaj na mrzlem pa ga moram parkrat zaverglat da vžge ...
- viewtopic.php?t=88635
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

bizgec
Novinec

Napisal/-a bizgec Ne mar 11, 2012 11:12 am

audirs6 je napisal/-a:blind3k svaka čast. vozil peugeota 140km/ od kopra do ljubljane in sem potem mogel zmetat 200eur za servis, menjava raznih sesalnih cevi čiščenje dušilne lopute itd. itd. avto pa imel 140000km prevoženih. audi in bmw obadva po približno 350000km prevoženih in jih dolgo časa tiščal nad 200km/h in čisto nobenih problemov. še en razlog zakaj je iluzorno audi veliko pokvarljiv. človek audija kupi da ga vozi, da ga čuva in zato čim se pojavi najmanjša napaka se pele na servis iz skrbi do avta, renault pa ko se pokvari ali pa kej zaškriple se pa ljudem bolj j**e za to. pri audiju l98 zaklopota roka, zamenjaš to roko ki ima luft in lahko prideš skoz za 20-30eur, pri renaultu l98 zaklopota nekaj pod podvozjem pa moraš menjat celo polosovino ker je tako grdo sestavljen in te ta polos pride tud 400eur, to je tud eden izmed razlogov zakaj se večkrat pele audi na servis, ker so audi servisi cenejši od renaultovih glede na cenovni razred samih avtomobilov. jaz osebno sem imel audije v lasti od a3 do a6 po vsaj pol leta in dizle in bencinarje in sem izredno zadovoljen, imel sem tudi nekaj renault-ev in že sam občutek ko se usedem v njega se mi zagabi ker vse škriplje. s tem da so audiji imeli tudi čez 300000km prevoženih a renaulti pa malo čez sto.

Obračal ključ pri deluječem motorju-in to večkrat;že samo to pove vse o tvojih vozniških sposobnostih.

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Ne mar 11, 2012 11:43 am

Jaz sem mel največ okvar na audi a3 1998 1.6 bencinarju.
Realnih 140.000km, servisna in vse.

Prvi dan ko sem šel z njim ven mi je cinšpula zatajila-ostal na cesti, potem pa se je začelo z zglobi zunanji, notranji crkovali random vsakega sem menjal enih 3x, polosovine, obnova menjalnika, armotizerji, vsi bushingi, vsi stabiilizatorji, ni da ni blo novo spredaj na podovzju in menjalniku pa napake nismo našli, v avto sem zmetal v dveh mesecih preko 2k € (več kot je bil vreden), na koncu sem ga prodal za 1500€ pa se je folk tepel zanj :D Frajer ki ga je kupil je trdil da je felna zvita, kljub temu da sem mu povedal da sem probal že vsaj 3 druge komplete :D

Vse bi dal da bi zvedel kako so pol rešli zadevo ali je šel avto na odpad ker ni bil sposoben 20km se peljat brez da bi nekaj odtrgalo.

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Ne mar 11, 2012 11:55 am

Med mojimi vozili je winner z najvec okvarami (tudi stroskovno) folksvagnov j**c golf 2.0tdi. Se renault megane 1.6 16v (predhodnik) ni mel tolk okvar. Pa slednji se zdaj lepo klenka, za golfa pa sem vsaj dve leti preprican, da je koncal na pokopaliscu.
Slika

audirs6
Nov uporabnik

Napisal/-a audirs6 Ne mar 11, 2012 2:54 pm

debili eni neumni, če ne zastopte kaj gor piše sploh ne odgovarjite. povedal sem realna dejstva na kratko, lahko bi se pa razpisal na dolgo in široko glede izkušenj z različnimi avti. vozil sem več kot 10 avtov in kje piše da sem res poznavalec????????? d****, reku sm samo da vem kakšna je razlika med avti in občutkih vožnje, kvarljivosti, in cenah serviso. na živce mi pa grejo tisti k neki pišejo o avtomobilih pa so pelal sam svojga pa mal "očijevga." renault espace je kupljen kot prehoden avto in ne vem kaj se oglašaš. na kratko sem povzeu vsebino vsega skupi da nisem pisal čez 10 strani a vi debili če vam je um ko ptičji jajček pa ne vem kaj odpisujete. renault je bil izpostavljen v primeru, drugače to velja za vse avtomobile tega cenovnega razreda.

še enkrat, vsak avto je po svoje dober, v tekstu piše da je renault (in podobni avtomobili) dober za prepeljat se iz točke a v točko b in na krajše relacije, audi je pa za vozit na daljše relacije da nisi živčen od škripanja, slabega prestavljanja prestav in še nešteto stvari, in da te hrbet ne boli itd. itd.

Edit (mod): glej pravilnik: "1.2 - prepovedano je žaljenje in zmerjanje drugih udeležencev (članov) ali tretjih oseb, ki jih ni prisotnih na forumu!". En teden počitnic!

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne mar 11, 2012 2:57 pm

audirs6 je napisal/-a:debili eni neumni, če ne zastopte kaj gor piše sploh ne odgovarjite. povedal sem realna dejstva na kratko, lahko bi se pa razpisal na dolgo in široko glede izkušenj z različnimi avti. vozil sem več kot 10 avtov in kje piše da sem res poznavalec????????? d****, reku sm samo da vem kakšna je razlika med avti in občutkih vožnje, kvarljivosti, in cenah serviso. na živce mi pa grejo tisti k neki pišejo o avtomobilih pa so pelal sam svojga pa mal "očijevga." renault espace je kupljen kot prehoden avto in ne vem kaj se oglašaš. na kratko sem povzeu vsebino vsega skupi da nisem pisal čez 10 strani a vi debili če vam je um ko ptičji jajček pa ne vem kaj odpisujete. renault je bil izpostavljen v primeru, drugače to velja za vse avtomobile tega cenovnega razreda.

še enkrat, vsak avto je po svoje dober, v tekstu piše da je renault (in podobni avtomobili) dober za prepeljat se iz točke a v točko b in na krajše relacije, audi je pa za vozit na daljše relacije da nisi živčen od škripanja, slabega prestavljanja prestav in še nešteto stvari, in da te hrbet ne boli itd. itd.

:mrgreen: :mrgreen: A so v Vojniku internet napeljal?

Drugače pa sem največ težav imel z avti iz VAG skupine :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

audirs6
Nov uporabnik

Napisal/-a audirs6 Ne mar 11, 2012 3:15 pm

DRUGAČE AUDI JE BIL POPRAVLJEN ZA 50EUR ČE KOGA ZANIMA. DRGAČ PA JA MAMO TUD U VOJNIKU INTERNET PA DOBIL SMO ŠE NAGAJIVE ŠKRATKE KI MI KRASIJO WC ŠKOLJKO :o MAM ŠE IMENA ZA NJIH.

AMPAK ŠALO NA STRAN, TO JE STRAN ZA AVTOMOBILIZEM NE PA ZA PRAVOKATORJE.

bizgec
Novinec

Napisal/-a bizgec Ne mar 11, 2012 3:22 pm

audirs6 je napisal/-a:debili eni neumni, če ne zastopte kaj gor piše sploh ne odgovarjite. povedal sem realna dejstva na kratko, lahko bi se pa razpisal na dolgo in široko glede izkušenj z različnimi avti. vozil sem več kot 10 avtov in kje piše da sem res poznavalec????????? d****, reku sm samo da vem kakšna je razlika med avti in občutkih vožnje, kvarljivosti, in cenah serviso. na živce mi pa grejo tisti k neki pišejo o avtomobilih pa so pelal sam svojga pa mal "očijevga." renault espace je kupljen kot prehoden avto in ne vem kaj se oglašaš. na kratko sem povzeu vsebino vsega skupi da nisem pisal čez 10 strani a vi debili če vam je um ko ptičji jajček pa ne vem kaj odpisujete. renault je bil izpostavljen v primeru, drugače to velja za vse avtomobile tega cenovnega razreda.

Ne mislim se prerekat z takim,ki je VOZIL že več kot 10 avtov. To pa zato, ker si lastim 24-avto (osebni) v moji vozniški karieri in sem jih dejansko toliko tudi IMEL in ne samo VOZIL- namreč vseh. ki sem jih vozil ne vem natančno. Lahko pa zagotovo povem mnenje o MOJIH. Verjetno si precej mlajši od mene in je bil moj prvi avto sigurno veteran zate-Fiat 850 special in resnično ni lepo od Tebe, da me imenuješ z debilom. Ne bom se kregal o znamkah vozil-vsak ve zase in si kupi, kar lahko vzdržuje (ali pa tudi ne) ob ostalih življenskih stroških.
p.s. Oglasil sem se pa zato, ker če si kot praviš vozil že toliko avtov, se ti to nikakor ne more zgodit, kar si napisal. lp

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Ne mar 11, 2012 3:23 pm

audirs6 je napisal/-a:DRUGAČE AUDI JE BIL POPRAVLJEN ZA 50EUR ČE KOGA ZANIMA. DRGAČ PA JA MAMO TUD U VOJNIKU INTERNET PA DOBIL SMO ŠE NAGAJIVE ŠKRATKE KI MI KRASIJO WC ŠKOLJKO :o MAM ŠE IMENA ZA NJIH.

AMPAK ŠALO NA STRAN, TO JE STRAN ZA AVTOMOBILIZEM NE PA ZA PRAVOKATORJE.

Kaj pol delaš tukaj? :mrgreen:

rob512
Nov uporabnik

Napisal/-a rob512 Po mar 12, 2012 9:39 am

To je pa to ko poveš da tudi na WV in AUDI-ju kaj crkne.
Potem pa je tako hudo da gori nebo in zemlja.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom To mar 13, 2012 9:22 am

Dolge ture pa VAG si lahko samo namalate. Slabšega podvozja pa res ni, poskakovanje riti, resonance so pri VAG doma, kot to poznamo od nekdanjega Hyundai Pony LS. Tukaj ostali res prednjačijo, še posebej francozi in zanimivo, Volvo. Le-ta ima briljantno popasano podvozje in ne niha kot dosledno vsak A6, razen kakšnih RS izvedb. O tem se ni treba nič prerekati, le oglejte si odzivanje čez dilatacije. Sem imel priložnost v novem Passatu 2.0tdi na službeni poti zadaj na Dunaj videti, kaj je v resnici na tem, pa onadva spredaj nista niti slutila, da sedim na sredi in se držim za oba ročaja, noro, pa tako drag avto, kar mejte ga. Druga izkušnja, sva šla s kolegom v Vodice na morju, on z Volvo V70R, pa sem ga s svojim starim Citroenom V6 komaj dohajal, ima pač V70R kar čez 270 kojnov, tja čez Liko še po stari cesti. Samo šoferja sva čutila, kako sva preganjala avte tudi do 180 in čez. Vtis ogledovanja Volvota od zadaj je absolutno nevtralen in ni bilo sledi nihanja ali trdote, res pa je dolg karavan in to najdražja sorta. Citroen z dirkalnim podvozjem in hidravličnim ravnanjem na 1,5° kotne razlike (Activa) in dvesto kojni V6/4V seveda komaj dohaja takega Volvota, kljub temu, da Loeb uporablja to rešitev na podvozju.
Kvarijo se vsi avti in so narejeni iz enakih evropskih sklopov, najbolj tajijo težave Toyote in VAG, ki jih je sram povedati, da se preplačani avti enako hitro pokvarijo. Doma imam VAG (Passat) in Renault (Espace IV), tako da oba vzdržujem in poznam sceno.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To mar 13, 2012 7:47 pm

@joztom: Ampak ti pa res rad fantaziraš...

Btw, Opel Frontera definitivno sodi med najbolj katastrofalne avtomobile kar se tiče (ne)zanesljivosti.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy To mar 13, 2012 7:52 pm

~toMmy~ je napisal/-a:@joztom: Ampak ti pa res rad fantaziraš...

Haha sem imel točno to v mislih!

Moje izkušnje: najslabši renault megane 1.6 letnik 96. Za zjokat, skos je bilo kaj narobe, kljub temu da takrat ni bil star, 1. lastnik pa je bil sorodnik.

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a xalfist To mar 13, 2012 8:06 pm

Nevem ali je že kje omenjena laguna 1.9dci tam letnik 2002-2003. Mislim da so ti avti najbolj pokvarljivi. Pa tut z motorji 2.0 benz ni nič bolje, ravno je kolegu šel menjalnik, še pred tem ga je zajebavala elektronika vžiga itd. Da ne omenjam, da ima sicer ful opremo, ampak kaj ko je polovica ne dela :D, ekran/oz display na redini armaturke ne deluje, zaklepanje avta prav tako, avtomatska 2conska klima prav tako ne, tempomat fuč oz ne dela itd se ne spomnim več kaj vse mi je še naštel
Alfa romeo 147

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To mar 13, 2012 8:17 pm

Še vedno mislim da sta absolutna heroja 2.2.dci in 2.0 tdi, pridružuje se jim 1.6 od VAG-a, 1.4 16 v in v zadnjem času 1.2 tsi. 2.0 t.s od alfe je bil tud svoje sorte patron....seveda se še najdejo kak cvetke pri praktično vseh proizvajalcih..

Seveda me bodo zdaj napadli fani določenih znamk z vse sorte izgovori kot so število prodanih vozil ( da je logično, da jih tolk crkne ) in podobnimi forami ampak na to sem itak navajen. Pa me samo crkovanje zadev niti ne moti toliko, kot prikrivanje napak, neznanje na servisih in podobne zadeve, tukaj lahko naprimer pohvalim VW, ki naprimer brezplačno menjuje šobe..hvale vredna poteza, vredna posnemanja.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov