Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Re: Golf 7 napake

Napisal/-a pskoda Po avg 03, 2015 7:10 am

Seveda, ker bmw 5 ima veliko boljšo zvočno izolacijo okrog motorja kot golf. To sta dva avta v zelo različnem cenovnem rangu, razredu
Lp

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Po avg 03, 2015 11:47 am

Povej kolegu naj avto parkira, dokler imajo še možnost kaj menjat na tem motorju, drugače se kaj hitro lahko zgodi, da mu bodo menjali motor pa to ne pomeni komplet ven in komplet nazaj, ampak motor brez priteklin, ki jih potem prenesejo iz starega motorja. Mogoče bi mu to bolj odgovarjalo :mrgreen:
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Po avg 03, 2015 11:55 am

Mi na 10 oz 15kkm menjamo olje, TSI-jevci na 10 do 15kkm metnjajo motorje :mrgreen:
Lp

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Po avg 03, 2015 12:06 pm

Temu se reče :arrow: poceni vzdrževanje :mrgreen: Vsaj dokler je avto v garanciji, potem se zgodba povsem obrne...

Če bodo šli pri vagu tako naprej, bodo morali (za nekatere motorje!) ukiniti servisni interval menjave olja in uvesti predvideno menjavo motorja =P
1992 Fiat Uno 60 SX

Peuggeott
Novinec

Napisal/-a Peuggeott Po avg 03, 2015 1:01 pm

yashica je napisal/-a:Temu se reče :arrow: poceni vzdrževanje :mrgreen: Vsaj dokler je avto v garanciji, potem se zgodba povsem obrne...

Če bodo šli pri vagu tako naprej, bodo morali (za nekatere motorje!) ukiniti servisni interval menjave olja in uvesti predvideno menjavo motorja =P

Kateri je trpežen pri VW? 1.6 TDI tudi ni biser in baje ima tudi napake koliko poslušam...
temu s Tsi sem že včeraj rekel da čim hitreje na servis dokler se še da kaj popraviti. Problem je da mora čakat dolgo, ker imajo VW servisi vsaj 2 tedna čakanja, nekateri 3 tedne. Ne folgajo :lol: Zanimivo, ker lastnik je mojih let(starejši), vozi se počasi in za njega skrbi maksimalno.Vozi samo relacijsko 25 km ima do službe in 25 km nazaj, doma ga pa ima v garaži.

kukident
Nov uporabnik

Napisal/-a kukident Po avg 03, 2015 8:12 pm

A je kaj znanega tudi o morebitnih težavah z 1.4 tsi? Zdaj so že par let zunaj in bi se morebitne konstrukcijske napake že morale pokazati....

Clancy
Novinec

Napisal/-a Clancy Po avg 03, 2015 9:02 pm

Ta novi 1.4 TSI z jermenom niti ni par let zunaj, temveč kaki dve leti. Za svojega lahko samo povem, da včasih leti kot sneta sekira, včasih pa je tako anemičen, da se nikamor ne zgane.

Peuggeott
Novinec

Napisal/-a Peuggeott Po avg 03, 2015 10:25 pm

Nekaj se na googlu najde o napakah 1.4 Tsi. Včeraj sem malo googlal in sem našel članek o nenadni izgubi moči povezani z dsg menjalnikom:http://www.golfmk7.com/forums/showthread.php?t=2340 Ženska v Avstraliji naj bi umrla zaradi tega, ker ji je avto na avtocesti začel izgubljati moč,VW ni priznal napake, so pa baje dosti vpoklicev na ta račun naredli,novinarju pa rekli da če bo veliko poročal bo ostal brez službe. https://www.youtube.com/watch?v=FXEVuXLwMcs

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda To avg 04, 2015 6:53 am

VW-ju bo treba mal krila porezat, ker to je že višek. Naslednji avto sigurno ne bo iz VW grupe
Lp

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul To avg 04, 2015 10:33 pm

pskoda je napisal/-a:VW-ju bo treba mal krila porezat, ker to je že višek. Naslednji avto sigurno ne bo iz VW grupe

Kaj, a s s svojim nisi zadovoljen?

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To avg 04, 2015 11:43 pm

pskoda je napisal/-a:VW-ju bo treba mal krila porezat, ker to je že višek. Naslednji avto sigurno ne bo iz VW grupe

Dokler bojo ljudje kupovali VW in ne zanesljive avtomobile bojo lahko tak šrot prodajali.
Saj se bo samo par odstotkov odločilo, da jih zamenjajo z drugo znamko kar se pa VW ne bo nič poznalo.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

5rG
Novinec

Napisal/-a 5rG Sr avg 05, 2015 10:09 am

Peuggeott je napisal/-a:Nekaj se na googlu najde o napakah 1.4 Tsi. Včeraj sem malo googlal in sem našel članek o nenadni izgubi moči povezani z dsg menjalnikom:http://www.golfmk7.com/forums/showthread.php?t=2340 Ženska v Avstraliji naj bi umrla zaradi tega, ker ji je avto na avtocesti začel izgubljati moč,VW ni priznal napake, so pa baje dosti vpoklicev na ta račun naredli,novinarju pa rekli da če bo veliko poročal bo ostal brez službe. https://www.youtube.com/watch?v=FXEVuXLwMcs

Sam imam 1.4TSI 140KM DSG. Prevoženih 26k km, zaenkrat dela vse kot mora in sem zelo zadovoljen. TOK TOK :D

Kar se pa tiče linka je pa zgleda nekaj s Eco mode-om (tega nimam). Youtube link ki si ga dal je pa že stara stvar - to se je zgodilo pred vpoklicem na Kitajskem, od oktobra 2014 suhi DSG menjalnik nima več sintetično ampak mineralno olje - to naj bi povzročalo težave.
VW Golf VII 1.4TSI 140PS DSG

Uporabniški avatar
Milan_48
Novinec

Kraj: Šavrinija

Napisal/-a Milan_48 Sr avg 05, 2015 10:27 am

Pri mojih 12 vrstah avtomobilov vseh znamk (vedno kupim drugačno znamko), sem dosedaj bil najbolj nezadovoljen le z Mercedesi (število napak, slabi materiali, rjavenje pločevine letnikov 2000 do 2005). Prvič na VW. Golf 7 1,4 TSI BMT ACT 110kW. Zaenkrat oba z ženo zelo zadovoljna, skoraj najbolj od vseh dosedaj. 6 let garancije bo tudi dovolj, ker ga najkasneje po 3, 4 letih prodam. Dosedaj je bilo najmanj napak na Hyundai, Daewoo, BMW, Citroen, Audi, Mercedes, Fiat, Lancia, ....., Zastava. Razvrščeno po število vseh napak. Bom videl kam bo padel Golf po parih letih. Zaenkrat mu zelo dobro kaže. Po VW pa navalim na japonske (verjetno tudi kitajske, če bodo še tako napredovali) znamke avtomobilov

Slika.
Nulla tenaci invia est via!

malikx
Nov uporabnik

Napisal/-a malikx Sr avg 05, 2015 3:31 pm

Bom še jaz napisal svoje daljše mnenje. Jaz imam Golfa 7 1.6TDI in sem do sedaj najbolj nezadovoljen od vseh avtov(in znamk) kar sem jih imel zadnjih 10 let.
1.)Redni kupci znamke niso vredni nič in je za njih isto če kupuješ VW kot fizična oseba 25 let(zadnjo leto bi kupili 4 nove VW-če bi billi korektni). Isto si vreden kot nekdo ki kupi prvič-zadnjič-nikoli več(točno to so mi rekli).
2.)Še tam kjer sem ga kupil mi po prvi reklamaciji niso hoteli več odgovarjati vprašanja v zvezi z reklamacijo(so me ignorirali) pa čeprav sem se prvič peljal 120km daleč na servis.
3.)Pri reklamacijah večina servisev komplicira in stežka kaj menjajo in je treba težit da te mine do vsega, pa tovarno kakšna razpokana tesnila vrat ali kakšna deformirana plastika ne stanejo več kot 5€... pa enostavno nočejo menjat ali pa se moraš metat na trepalnice.
4.)Porabil sem veliko časa za različne servise in po pol leta sem iskanja sem končno našel nek spodoben vw servis, kjer tudi reklamacije jemljejo resno in ne komplicirajo pri menjavah manjših stvari.

5.) Z avtom je pa tako: po veliko zapravljenem času in težkem pogajanju sem avto dobil v vw akciji kar ugodno glede na sedanje cene na avto.net, vendar po pol leta lastništva menim, da še toliko ni vreden. Material v notranjosti je prijeten na dotik, vendar kvaliteta izdelave je na povprečnem nivoju. Polno sem imel(ali še imam) nekih drobnih napak:
ali je filc nekje napačno prilepljen potem plastika ropoče, vrata pri odpiranju so cvilila kot na 30 let stari kanti za smeti, občasno črički v armaturi, dokler mi niso menjali neke deformirane plastike na vratih mi je ob vsakem soncu pokalo v obojnih vratih, še celo guma zaščitna guma za sprednjim odbijačem je bila na pol prepognjena(v katero se mi je nabiralo polno smeti dokler je nisem postavil v pravo pozicijo), celotna sprednja vrata so se mi tresla dokler mi jih niso bolj noter naravnali, močan piš vetra itd itd itd....
Ko avto pelje po lepi asfaltirani cesti še gre, ko je malo narebrena pa začne orkester čričkov, če druga ne klopočejo zvočniki. Izolacija vetra v kabini (pod)povprečna, nafta v rezervoarju se pogosto sliši...
Podvozje rado zacvili ob hitrem zaviranju ali ležečih policajih...

Plusi: ko se vozim normalno relacijsko imam 5 l/100km, mestna vožnja okoli 6 l/100km, povprečno okoli 5,5 litrov. Če vozim počasi pridem na 4,5l lahko tudi na 4l(potovalni računalnik laže v povprečju za 3 dcl).
Dober sistem prilagoditve volana glede na dinamiko vožnje: ob počasni vožnji volan mehak ob dinamično še kar direkten. Podvozje dobro po performansu vendar ne kvalitetno(občasno cviljenje). Mehkejša sklopka kot pri prejšnih modelih golfa in višje prime...

Zaključek: Pri VW se sigurno preplača značko in se mogoče se na določenih segmentih bolj kvarijo kot druge množične znamke(Kia, Ford, Renault, Opel, Peugeot...), servisi oziroma garancija pa generalno gledano tudi niso presežek, tako da če bi še enkrat kupoval bi med temi petimi znamkami gledal izključno nakupno ceno in ne na značko. Pri VW je cena nadpovprečna, kvaliteta v (pod)povprečju, kot kupec si vreden nič.
Zadnji čas na momente opažan, da ko dam gas mi občasno motor v nižjih prestavah čudno zaruži in trikrat se mi je že zgodilo, da ko sem pohodil gas ni avto nikamor šel, tako da ga bom po vsej verjetnosti v kratkem prodal.Naj se naslednji kupec bode z njimi in išče servis, kjer ga ne bodo ignorirali. Škoda časa in živcev. Oni se bodo rešli mene jaz pa njih.
Ko sem gledal v USA poročilo J.D. Powers je Golf 7 leta 2015 na področju kvalitete in zanesljivosti prejel 2 od 5ih zvezdic, tako da očitno nisem edini, ki tako meni o njegovi kvaliteti in me ne čudijo pogosti vpoklici, ki jim oni pritajeno pravijo "produktne izboljšave". Če nimaš volana težkega kot kamen(vw Up) ti pa TSI motor odpove. Hvala lepa za take produktne izboljšave in tak odnos. Tajiti in prikrivati stvari je očitno lažje kot priznati in popraviti. Osel gre enkrat na led, jaz sem šel večkrat in zadnjič.
In še ena stvar kar mi dvigne vse kocine pokonci, ko vsi trgovci tako jamrajo da delajo za 100 ali 200€ pri enem avtu, na drugi strani so pa lastniki teh znamk in lastniki podružnic za katere delajo eni izmed najbogatejših ljudje na svetu. Kaj mene kot kupca briga za koliko on dela. Če je kdo butast lahko zaradi mene dela zastonj, pa ko vem da so zneski kljub jamranju visoki. Lastniki verjetno ne dobijo denar od karitasa ampak od potrošnikov...

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Sr avg 05, 2015 4:32 pm

Ali drugače "ein Wunderwerk Deutscher Ingenieurskunst", ki pa kljub težavam žanje prodajne uspehe... Razumi kdor more :mrgreen:
1992 Fiat Uno 60 SX

malikx
Nov uporabnik

Napisal/-a malikx Sr avg 05, 2015 7:38 pm

Očitno je večina zadovoljna, jaz nisem med temi. In kaj bi bilo lahko narobe, včasih ko normalno speljem v prvi mi nabije obrate na 2000,
včasih se pa peljem na regionalki in ko pohodim plin avto ne gre nikamor pa tudi ko sem dal v nižjo prestavo.
Se mi je pa že tudi zgodilo da sem pohodil gas ob speljevanju pri zeleni v prvi in ni šel nikamor. Ni se mi to zgodilo velikrat, ene parkrat, samo me vseeno moti.

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Sr avg 05, 2015 8:06 pm

Sam res. 40 let že delajo popolne motorje (1.6, 1.8 8V in 16V, 1.9 TDI, 2.5TDI, 1.8T, 2.0 NA, itd itd itd...). Skrajni čas je že bil, da ga mejhno polomjo z enim motorjem, ker če ne bi bili primorani vse skupaj označit za PERFEKCIJO. Razumem tudi servisno mrežo. Stranko so videli skoraj samo enkrat na 10 let- ko je prišla po nov avto. Je pa v nečem vseeno VW boljši, oni se bodo nekaj naučili iz te napake in zopet izdelali paleto popolnih motorje, ne pa kot ostala sekretovina, ki že leta proizvaja enak šrot. In vi vssi to dobro veste, še posebej pskoda in peugeott, ki doživljata skupne vrhunce v tej temi. Go get a room, you two!
Kaj pa zdej, a?
.
Sex turns gay people into Mexicans.

malikx
Nov uporabnik

Napisal/-a malikx Sr avg 05, 2015 8:29 pm

Naučili se bodo sigurno nekaj iz tega in popravili, samo ga z 1.2 tsi in 1.4tsi že dolgo serjejo od leta 2007 naprej so težave.

Clancy
Novinec

Napisal/-a Clancy Sr avg 05, 2015 10:21 pm

malikx je napisal/-a:4.)Porabil sem veliko časa za različne servise in po pol leta sem iskanja sem končno našel nek spodoben vw servis, kjer tudi reklamacije jemljejo resno in ne komplicirajo pri menjavah manjših stvari.

Kateri pa je ta servis, če ni skrivnost?
Lahko tudi na ZS.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Če avg 06, 2015 12:18 am

malikx, :shock: :? :roll: res katastrofa!
kot kupec si vreden nič

Verjemi, niso najslabši .... ;)
Dobrih 10 let sem imel opravka z VW in s službo za reklamacije. Vse do pred kratkim sem mislil da ne more biti slabše ....pa je lahko. :?

Dobro premisli za katero znamko se boš odločil potem ko Golfa prodaš. ;)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost