Napisal/-a malikx Sr avg 05, 2015 3:31 pm
Bom še jaz napisal svoje daljše mnenje. Jaz imam Golfa 7 1.6TDI in sem do sedaj najbolj nezadovoljen od vseh avtov(in znamk) kar sem jih imel zadnjih 10 let.
1.)Redni kupci znamke niso vredni nič in je za njih isto če kupuješ VW kot fizična oseba 25 let(zadnjo leto bi kupili 4 nove VW-če bi billi korektni). Isto si vreden kot nekdo ki kupi prvič-zadnjič-nikoli več(točno to so mi rekli).
2.)Še tam kjer sem ga kupil mi po prvi reklamaciji niso hoteli več odgovarjati vprašanja v zvezi z reklamacijo(so me ignorirali) pa čeprav sem se prvič peljal 120km daleč na servis.
3.)Pri reklamacijah večina servisev komplicira in stežka kaj menjajo in je treba težit da te mine do vsega, pa tovarno kakšna razpokana tesnila vrat ali kakšna deformirana plastika ne stanejo več kot 5€... pa enostavno nočejo menjat ali pa se moraš metat na trepalnice.
4.)Porabil sem veliko časa za različne servise in po pol leta sem iskanja sem končno našel nek spodoben vw servis, kjer tudi reklamacije jemljejo resno in ne komplicirajo pri menjavah manjših stvari.
5.) Z avtom je pa tako: po veliko zapravljenem času in težkem pogajanju sem avto dobil v vw akciji kar ugodno glede na sedanje cene na avto.net, vendar po pol leta lastništva menim, da še toliko ni vreden. Material v notranjosti je prijeten na dotik, vendar kvaliteta izdelave je na povprečnem nivoju. Polno sem imel(ali še imam) nekih drobnih napak:
ali je filc nekje napačno prilepljen potem plastika ropoče, vrata pri odpiranju so cvilila kot na 30 let stari kanti za smeti, občasno črički v armaturi, dokler mi niso menjali neke deformirane plastike na vratih mi je ob vsakem soncu pokalo v obojnih vratih, še celo guma zaščitna guma za sprednjim odbijačem je bila na pol prepognjena(v katero se mi je nabiralo polno smeti dokler je nisem postavil v pravo pozicijo), celotna sprednja vrata so se mi tresla dokler mi jih niso bolj noter naravnali, močan piš vetra itd itd itd....
Ko avto pelje po lepi asfaltirani cesti še gre, ko je malo narebrena pa začne orkester čričkov, če druga ne klopočejo zvočniki. Izolacija vetra v kabini (pod)povprečna, nafta v rezervoarju se pogosto sliši...
Podvozje rado zacvili ob hitrem zaviranju ali ležečih policajih...
Plusi: ko se vozim normalno relacijsko imam 5 l/100km, mestna vožnja okoli 6 l/100km, povprečno okoli 5,5 litrov. Če vozim počasi pridem na 4,5l lahko tudi na 4l(potovalni računalnik laže v povprečju za 3 dcl).
Dober sistem prilagoditve volana glede na dinamiko vožnje: ob počasni vožnji volan mehak ob dinamično še kar direkten. Podvozje dobro po performansu vendar ne kvalitetno(občasno cviljenje). Mehkejša sklopka kot pri prejšnih modelih golfa in višje prime...
Zaključek: Pri VW se sigurno preplača značko in se mogoče se na določenih segmentih bolj kvarijo kot druge množične znamke(Kia, Ford, Renault, Opel, Peugeot...), servisi oziroma garancija pa generalno gledano tudi niso presežek, tako da če bi še enkrat kupoval bi med temi petimi znamkami gledal izključno nakupno ceno in ne na značko. Pri VW je cena nadpovprečna, kvaliteta v (pod)povprečju, kot kupec si vreden nič.
Zadnji čas na momente opažan, da ko dam gas mi občasno motor v nižjih prestavah čudno zaruži in trikrat se mi je že zgodilo, da ko sem pohodil gas ni avto nikamor šel, tako da ga bom po vsej verjetnosti v kratkem prodal.Naj se naslednji kupec bode z njimi in išče servis, kjer ga ne bodo ignorirali. Škoda časa in živcev. Oni se bodo rešli mene jaz pa njih.
Ko sem gledal v USA poročilo J.D. Powers je Golf 7 leta 2015 na področju kvalitete in zanesljivosti prejel 2 od 5ih zvezdic, tako da očitno nisem edini, ki tako meni o njegovi kvaliteti in me ne čudijo pogosti vpoklici, ki jim oni pritajeno pravijo "produktne izboljšave". Če nimaš volana težkega kot kamen(vw Up) ti pa TSI motor odpove. Hvala lepa za take produktne izboljšave in tak odnos. Tajiti in prikrivati stvari je očitno lažje kot priznati in popraviti. Osel gre enkrat na led, jaz sem šel večkrat in zadnjič.
In še ena stvar kar mi dvigne vse kocine pokonci, ko vsi trgovci tako jamrajo da delajo za 100 ali 200€ pri enem avtu, na drugi strani so pa lastniki teh znamk in lastniki podružnic za katere delajo eni izmed najbogatejših ljudje na svetu. Kaj mene kot kupca briga za koliko on dela. Če je kdo butast lahko zaradi mene dela zastonj, pa ko vem da so zneski kljub jamranju visoki. Lastniki verjetno ne dobijo denar od karitasa ampak od potrošnikov...