~toMmy~ je napisal/-a:TrijoAdijo je napisal/-a:Ni VW kriv, če se je tebi na tvojem golfu pojavila rja na italijanskem blatniku. Kriv si si sam, ker si dal pač gor pocen kopijo :P
Ja, naše razmišljanje je lahko totalno mimo....ampak dejstvo pa je, da nemške stvari crkujejo...BTW: spomenm se faila pri fordu: Precvikana spirala volanskega airbaga...Na vgrajenem tri leta starem originalu je pisalo Made in Germany. Na novem modificiranem originalu je pisalo Made in UK...pa po sedmih letih še vedno deluje :P
Blatnik je kar lepo prvi, samo da imajo eni nemške, eni pa italijanske. In kaj je novega, pri tem "dejstvu, da nemške stvari crkujejo"?

Itak da crkujejo, isto kot italijanske, francoske, korejske, ...
Ne morem verjet...Nemci imajo italijanske blatnike, ki povrhu vsega še rjavijo? Ni to malo tako...sramotno glede na to, da gre za nemški avto, kateri je oh in sploh? In kaj je nobega ob dejstvu, da nemške stvari crkujejo? Mogoče to, da nemška stvar ne sme niti ne more crknt?

Itak gre tu za nemško uber alles tehniko...
@freddie:
Ne, v tem primeru ne gre za urbani mit...ampak gre za dejstvo. Do opisanih letnikov so bile težave, dalje ne. Tudi jaz sem že videl žalostne 1.8 tdci-je, ki so čakali na menjavo motorja. To pa zato, ker je bil v enem primeru lastnik pameten in se je hotel držat časovnega intervala menjave zobatega jermena, kilometrskega pa ni hebal 5%. Avto je imel za sabo nekih 170-180kkm, in 6 let, ko je jermen vtrgalo in sesulo glavo motorja in ojnico. V drugem primeru se je lastnik na AC zašaltal in iz četrte šaltal pri 4000 rpm v tretjo namesto v peto pri polnem plinu.
Tisti tdci motorji izpod eiffovega stolpa imajo zobati jermen...za pogon obeh odmičnih gredi pa skrbi ketnca...katera tudi zelo rada razklopče..Dejstvo je, da kamorkoli francozi vtaknejo nos...gre zadeva po gobe.
Se strinjam, tovarna je odgovorna za QC in tovarna je odgovorna, da zadeva deluje kot celota...ampak ko gre zadeva po gobe, pa plačujemo mi....in mene zaenkrat zanima samo to, kakšne izvenredne stroške bom imel z avtom, po izteku garancije...In po vsem videnim (ne slišanim za šankom), sem 100%, da jest osebno novega forda dizla ne vzamem, pa tut če mi ga dajo zastonj. Sem se en mesec nazaj pogovarjal na pooblačenem ford servisu o novem ford/psa 1,6 tdci motorju. In če še mehaniki rečejo, da bojo menda te motorji boljši od starih 1.6 tdci, potem je vsakemu hlapčku (upam vsaj) malo jasno, da s starimi nekaj ne štima.
Pa še ena na podlagi izkušenj: Dva identična avta..no, eden eno leto starejši kot drugi...oba italijana. Eden ima magneti marelli elektroniko, drugi bosch. Un z bosch elektroniko je vedno neke glupe električne napake javljal, tisti z magneti marelli pa nikoli nič, pa čeprav je imel 50.000 več prevoženih.Zanimivo ne?
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.