yashica je napisal/-a:Ne ni v redu!![]()
Delaš LL servis, nalivajo ti pa olje, ki ga Total-ov Lub advisor ne priporoča oziroma ga ni na seznamu![]()
V motor, ki ga imaš (EP6CDT, 1.6 THP 125, 5FA) naj bi se točilo TOTAL QUARTZ INEO ECS 5W-30 ali QUARTZ INEO FIRST 0W30.
Olje QUARTZ 9000 5W-40 ni nikjer omenjeno, tudi v tabeli "oil Recommended" Peugeot za thp motorje omenja samo zgornja dva olja (po gradaciji).
Lahko se motim, ampak mislim da se ne in, če pooblaščen servis ne zna izbrati pravo olje za določen motor, potem pa bog pomagaj. Bo skrajni čas, da menjaš servis.
Za hec sem preveril še motulov svetovalec za olja in tudi ta priporoča le v gradaciji 5W-30 in OW-30.
Na motornaolja pride liter TOTAL QUARTZ INEO ECS 5W-30 6.90€ oziroma 5 litrov 33.90€. V suh motor ga gre 4.25 L.
Res ne vem zakaj pri tako pomembni stvari vztrajaš pri podaljšanem intervalu.
P.S: maniaxxx pomoje misli Rodex.
yashica hvala za tole!

sašo5 je napisal/-a:evo vidiš, sranja ki ti ga servis naredi > "TOTALNO" neprimerno olje in gradacija - to olje lepo "prežveči" recimo stari 306 1.4 75KM ali 16. 89KM ta današnja mašina bolj slabo - dogaja se to kar se ti dogaja.......sicer ti je že @Yashica napisal:
Poslušaj me: (še enkrat)"skini" se s totala, kupi tega http://www.motornaolja.com/produkt/mobi ... ula-5w-30/ jim ga odnesi in naj ti zamenjajo > stavim, da kovinskega zvoka ne bo več > po 15.000 km ponovi radnjo in tako dalje...
Odlična zadeva je tudi ta, vendar malo dražji: http://www.motornaolja.com/produkt/motu ... -c2-5w-30/
Tudi tebi sašo hvala za nasvete in linke

Peuggeott je napisal/-a:maniaxxx je napisal/-a:Toni, kje ga servisiraš? Upam da veš da ima Peugeot samo en normalen servis v SLO?
To so žaljive in prenagljene besede. Peugeot oziroma skupina PSA redno skrbi za izpolnjevanjem svojega osebja in opreme hkrati pa sledi kupcu, in vsaka reklamacija se resno obravnava, tako kot to počnejo tudi pri drugih resnih znamkah. Če je v celi Sloveniji za vas samo eden normalen servis bi se mogoče morali vprašati obratno. Kraj pooblaščenega servisa Peugeot nima vpliva na kvaliteto storitve.
Na vseh Peugeot servisih so zagotovljeni najvišji možni standardi, ki jih predpisuje proizvajalec vozil.
Tole zveni kot reklamni blok.
Upam da se osebno ne poznava. Kot vidiš se tukaj občasno tudi po imenih kličemo. Kar pomeni da se nekateri tudi osebno poznamo.
Jaz sem Toni in ne skrivam sem za uporabniškim imenom. Lahko tudi napišem naslov, ime in priimek, kje delam, kje živim ....in podobno, NI PROBLEM!
Glede na to da si nastopil kot zastopnik Peugeota bi bilo skoraj da nujno da se tudi predstaviš, da vemo s kom se pogovarjamo.
xxl je napisal/-a:Lepo da "serviserji" berejo forume,mogoče bo kaj vplivalo,ali na kvaliteto foruma ali servisa.
Seveda! To je naše orodje (orožje) ki nam pomaga razkriti in zmanjšati število nategunov. Se strinjam!

sašo5 je napisal/-a:Peuggeott je napisal/-a:maniaxxx je napisal/-a:Toni, kje ga servisiraš? Upam da veš da ima Peugeot samo en normalen servis v SLO?
To so žaljive in prenagljene besede. Peugeot oziroma skupina PSA redno skrbi za izpolnjevanjem svojega osebja in opreme hkrati pa sledi kupcu, in vsaka reklamacija se resno obravnava, tako kot to počnejo tudi pri drugih resnih znamkah. Če je v celi Sloveniji za vas samo eden normalen servis bi se mogoče morali vprašati obratno. Kraj pooblaščenega servisa Peugeot nima vpliva na kvaliteto storitve.
Na vseh Peugeot servisih so zagotovljeni najvišji možni standardi, ki jih predpisuje proizvajalec vozil.
kaj skrbijo, kaj skrbijozato si se prijavil, da serješ klamfe, oz. ko mački na rep stopiš cvili; to da so človeku popolnoma neadekvatno olje nalili in povrhu vsega še rekli, da lahko "longlife" servis dela, pa nič Vsaj malo bi vas moralo bit
![]()
![]()
pa banalna zadeva...
PS. da o "servisu" v moji bližini ne govorim....
Se strinjam sašo. Glede na vse napisano sem še sam šokiran, ker res nimam pojma o olju. Jezi me ko se nateguje ljudi samo zaradi tega ker se pač ne spoznajo na določene zadeve. Žalostno!

Peuggeott je napisal/-a:Nimam nič z uradnim zastopnikom in to kar pišete @esem ste si domislili v svoji bujni domišljiji. Pišem izkušnje in to kar doživim na terenu(na pa s pametovanjem za računalnikom). Če se gre na servis Peugeot v Ajdovščino, Ljubljano ali Maribor bo kvaliteta storitve ista(identična) zelo dobra, ker se vse povsod potrudijo kar se le da. Če kdo ni zadovoljen s storitvijo in na internetu blati servise Peugeot namesto ,da bi se pritožil na licu mesta je to njegov problem, ker realnost je drugačna.
Če nekdo izjavi da je od vseh servisov Peugeot v Sloveniji le eden normalen je to žalitev za vsakega lastnika Peugeota in za to sem se registiral. Najbrž sem zgrešil forum in je tukaj poudarek na slovnici in internetnem svetu ne pa na resnicah (realnosti). Najlažje je obračati besede drugega sebi v prid kot pa se prepričati na terenu...Tako počnejo v gostilnah in očitno tudi na forumu.
Ne vem zakaj te je samo to zmotilo? To je bilo pač mimogrede rečeno, in najbrž ima takšne izkušnje.
Zakaj te ni zmotilo tisto o vrsti olja? Pa valjda je to glavni kamen spotike tukaj? Zakaj to ne pojasniš?
Je v redu da so dali to olje ali ni?
Zakaj to ne komentiraš?
Delaš LL servis, nalivajo ti pa olje, ki ga Total-ov Lub advisor ne priporoča oziroma ga ni na seznamu![]()
V motor, ki ga imaš (EP6CDT, 1.6 THP 125, 5FA) naj bi se točilo TOTAL QUARTZ INEO ECS 5W-30 ali QUARTZ INEO FIRST 0W30.
Olje QUARTZ 9000 5W-40 ni nikjer omenjeno, tudi v tabeli "oil Recommended" Peugeot za thp motorje omenja samo zgornja dva olja (po gradaciji).
Tukaj pokaži svojo strokovnost in znanje!
Tommaazz je napisal/-a:Js mam 508 sw thp in se mi zdi da ima skos tak rahlo dizelski zvokv prostem teku .Avto bo pa letos star 4 leta in imam 49k km...zaenkrat super zadovoljen.vedno pa na servis nesem svoje olje total ineo ecs ki ga na spletu dobis dosti ceneje. Ker imam večinoma kratke relacije moram kr dolivati olje zgleda da so thp ji žejni olja
4 leta!?

Sem zadnjič preveril olje. Videti je da ga po 20.000 km nič ne manjka.
Dejstvo je da tega dizelskega (kovinskega) zvoka nisem nikoli slišal v prvih 30.000 km ...se pravi pred prvim servisom. Zato sem vprašal poznavalce, strokovnjake kaj bi lahko bil vzrok.
Itak ..VEČ GLAV VEČ VE, kar seveda serviserjem očitno ni všeč.

Peuggeott je napisal/-a:Zmotila me je tista izjava in zato sem se registriral saj ni bilo nikoli težav in vse povsod so prijazni. Od Ajdovščine do Prekmurja.Če sem lastnik znamke Peugeot si pa ne bi smel dati up.ime. Peuggeott? Kar obvestite jih, pa zraven jih obvestite da imajo samo en dober servis. Verjetno bi vaš forum prej doletele sankcije kot mene, ker dopuščate da se pišejo laži da je samo en servis normalen.
Tikate me kot da sva ovce skupaj pasla. Naj vas ne skrbi kakšno delo jaz opravljam. Sigurno je bolj odgovorno kot vodenje šankovske debate in pažnja na pravilno črkovanje. Delam slovnične napake vendar sem vsaj kulturen. Za šankom se tako žaljivo začnejo obnašat šele ko spijejo pet ali šest piv. Ko so trezni so bolj kulturni. Mogoče je ta forum tiho voden s strani določene znamke in se konkurenca lahko samo graja, pohvale so pa prepovedane oziroma se bodo prijavile. groza...
Očitno si samo tole temo prebral. Če se poglobiš boš videl da vse znamke imajo takšno temo ...še posebej Volkswagen (najbolj priljubljena znamka za šimfat

Malo poglej, pa boš videl da ta forum ni pristranski.
Kar se mene in Peugeota tiče sem zadnjih leto in pol imel same superlative za 308-co in Avto hišo z katero sem imel opravka. To lahko tudi preveriš (da ti pomagam malo) če klikneš na uporabniško ime, in potem "Iskanje po uporabnikovih prispevkih"

Pa verjemi da se motiš glede uporabnikov foruma. Večina jih je v istem poslu kot ti, so ali strokovnjaki, ali poznavalci ... Pa, če si dovolj dolgo na forumih se hitro naučiš kdo so nakladači in kdo strokovnjaki.
Peuggeott je napisal/-a:pskoda je napisal/-a:Če je človeku na uradnem servisu Peugeot natočil nepravilno olje je to zame že en servis, ki ga bi bilo treba takoj zapret če ne pozna osnov
Kdo bolj ve katero olje je primerno?Nekdo ki si služi kruh s servisiranjem vozil(vsak dan) in ima licenco od Peugeota ali nekdo ki bluzi na internetu in opravlja delo električarja ali slavista.
Prav to je problem ...to je bistvo! MIslite da samo vi veste kako se servisira avto,
Podobno kot jaz v svojem poslu včasih naredim napako pa pozabim dati naročeno moceralo. Gost pač ne opazi da je pojedel navaden sir. Itak ...potem se nam fajn zdi, in se včasih smejemo na ta račun ..."itak ne ve kaj mocarela"
Včasih pa kakšen pride pa reče da to ni to. Se opravičiš in rečeš da si se zmotil .....eni pač vejo da si ga nategnil, pomotoma ali namenoma, ni važno, treba je priznati in se opravičiti.
maniaxxx je napisal/-a: Če je For užaljen se mu opravičujem,
Seveda da nisem.

~toMmy~ je napisal/-a:A vaša visokost (da ne bom tikal), ni skapirala, da očitno vsak, ki ima par minut časa pogledat kakšen katalog na internetu, dejansko ve bolj od (For-ovega) pooblaščenega servisa, katero olje je primerno? Pa da sploh ne omenjam tvojega "gostilniškega" žaljenja določenih oseb na tem forumu, ki so napisale zelo kompetentna mnenja...
Zelo se strinjam! Nekaj takega sem hotel napisat prej, pa ne vem če mi je ratal.