Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Re: 2013 Peugeot 308 II.

Napisal/-a For Ne jun 07, 2015 1:24 am

Uuuuu, jebemtiš!? :shock: Situacija je resna! :mrgreen:

yashica je napisal/-a:Ne ni v redu! :roll:
Delaš LL servis, nalivajo ti pa olje, ki ga Total-ov Lub advisor ne priporoča oziroma ga ni na seznamu :shock:
V motor, ki ga imaš (EP6CDT, 1.6 THP 125, 5FA) naj bi se točilo TOTAL QUARTZ INEO ECS 5W-30 ali QUARTZ INEO FIRST 0W30.
Olje QUARTZ 9000 5W-40 ni nikjer omenjeno, tudi v tabeli "oil Recommended" Peugeot za thp motorje omenja samo zgornja dva olja (po gradaciji).
Lahko se motim, ampak mislim da se ne in, če pooblaščen servis ne zna izbrati pravo olje za določen motor, potem pa bog pomagaj. Bo skrajni čas, da menjaš servis.
Za hec sem preveril še motulov svetovalec za olja in tudi ta priporoča le v gradaciji 5W-30 in OW-30.
Na motornaolja pride liter TOTAL QUARTZ INEO ECS 5W-30 6.90€ oziroma 5 litrov 33.90€. V suh motor ga gre 4.25 L.
Res ne vem zakaj pri tako pomembni stvari vztrajaš pri podaljšanem intervalu.
P.S: maniaxxx pomoje misli Rodex.

yashica hvala za tole! ;)

sašo5 je napisal/-a:evo vidiš, sranja ki ti ga servis naredi > "TOTALNO" neprimerno olje in gradacija - to olje lepo "prežveči" recimo stari 306 1.4 75KM ali 16. 89KM ta današnja mašina bolj slabo - dogaja se to kar se ti dogaja....... :arrow: sicer ti je že @Yashica napisal:
Poslušaj me: (še enkrat =P )"skini" se s totala, kupi tega http://www.motornaolja.com/produkt/mobi ... ula-5w-30/ jim ga odnesi in naj ti zamenjajo > stavim, da kovinskega zvoka ne bo več > po 15.000 km ponovi radnjo in tako dalje...
Odlična zadeva je tudi ta, vendar malo dražji: http://www.motornaolja.com/produkt/motu ... -c2-5w-30/

Tudi tebi sašo hvala za nasvete in linke ;)

Peuggeott je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:Toni, kje ga servisiraš? Upam da veš da ima Peugeot samo en normalen servis v SLO?

To so žaljive in prenagljene besede. Peugeot oziroma skupina PSA redno skrbi za izpolnjevanjem svojega osebja in opreme hkrati pa sledi kupcu, in vsaka reklamacija se resno obravnava, tako kot to počnejo tudi pri drugih resnih znamkah. Če je v celi Sloveniji za vas samo eden normalen servis bi se mogoče morali vprašati obratno. Kraj pooblaščenega servisa Peugeot nima vpliva na kvaliteto storitve.
Na vseh Peugeot servisih so zagotovljeni najvišji možni standardi, ki jih predpisuje proizvajalec vozil.

Tole zveni kot reklamni blok.
Upam da se osebno ne poznava. Kot vidiš se tukaj občasno tudi po imenih kličemo. Kar pomeni da se nekateri tudi osebno poznamo.
Jaz sem Toni in ne skrivam sem za uporabniškim imenom. Lahko tudi napišem naslov, ime in priimek, kje delam, kje živim ....in podobno, NI PROBLEM!
Glede na to da si nastopil kot zastopnik Peugeota bi bilo skoraj da nujno da se tudi predstaviš, da vemo s kom se pogovarjamo.

xxl je napisal/-a:Lepo da "serviserji" berejo forume,mogoče bo kaj vplivalo,ali na kvaliteto foruma ali servisa ;) .

Seveda! To je naše orodje (orožje) ki nam pomaga razkriti in zmanjšati število nategunov. Se strinjam! ;)

sašo5 je napisal/-a:
Peuggeott je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:Toni, kje ga servisiraš? Upam da veš da ima Peugeot samo en normalen servis v SLO?

To so žaljive in prenagljene besede. Peugeot oziroma skupina PSA redno skrbi za izpolnjevanjem svojega osebja in opreme hkrati pa sledi kupcu, in vsaka reklamacija se resno obravnava, tako kot to počnejo tudi pri drugih resnih znamkah. Če je v celi Sloveniji za vas samo eden normalen servis bi se mogoče morali vprašati obratno. Kraj pooblaščenega servisa Peugeot nima vpliva na kvaliteto storitve.
Na vseh Peugeot servisih so zagotovljeni najvišji možni standardi, ki jih predpisuje proizvajalec vozil.

kaj skrbijo, kaj skrbijo :roll: zato si se prijavil, da serješ klamfe, oz. ko mački na rep stopiš cvili; to da so človeku popolnoma neadekvatno olje nalili in povrhu vsega še rekli, da lahko "longlife" servis dela, pa nič Vsaj malo bi vas moralo bit oops oops oops pa banalna zadeva...
PS. da o "servisu" v moji bližini ne govorim....

Se strinjam sašo. Glede na vse napisano sem še sam šokiran, ker res nimam pojma o olju. Jezi me ko se nateguje ljudi samo zaradi tega ker se pač ne spoznajo na določene zadeve. Žalostno! :roll:

Peuggeott je napisal/-a:Nimam nič z uradnim zastopnikom in to kar pišete @esem ste si domislili v svoji bujni domišljiji. Pišem izkušnje in to kar doživim na terenu(na pa s pametovanjem za računalnikom). Če se gre na servis Peugeot v Ajdovščino, Ljubljano ali Maribor bo kvaliteta storitve ista(identična) zelo dobra, ker se vse povsod potrudijo kar se le da. Če kdo ni zadovoljen s storitvijo in na internetu blati servise Peugeot namesto ,da bi se pritožil na licu mesta je to njegov problem, ker realnost je drugačna.
Če nekdo izjavi da je od vseh servisov Peugeot v Sloveniji le eden normalen je to žalitev za vsakega lastnika Peugeota in za to sem se registiral. Najbrž sem zgrešil forum in je tukaj poudarek na slovnici in internetnem svetu ne pa na resnicah (realnosti). Najlažje je obračati besede drugega sebi v prid kot pa se prepričati na terenu...Tako počnejo v gostilnah in očitno tudi na forumu.

Ne vem zakaj te je samo to zmotilo? To je bilo pač mimogrede rečeno, in najbrž ima takšne izkušnje.
Zakaj te ni zmotilo tisto o vrsti olja? Pa valjda je to glavni kamen spotike tukaj? Zakaj to ne pojasniš?
Je v redu da so dali to olje ali ni?
Zakaj to ne komentiraš?
Delaš LL servis, nalivajo ti pa olje, ki ga Total-ov Lub advisor ne priporoča oziroma ga ni na seznamu :shock:
V motor, ki ga imaš (EP6CDT, 1.6 THP 125, 5FA) naj bi se točilo TOTAL QUARTZ INEO ECS 5W-30 ali QUARTZ INEO FIRST 0W30.
Olje QUARTZ 9000 5W-40 ni nikjer omenjeno, tudi v tabeli "oil Recommended" Peugeot za thp motorje omenja samo zgornja dva olja (po gradaciji).

Tukaj pokaži svojo strokovnost in znanje!

Tommaazz je napisal/-a:Js mam 508 sw thp in se mi zdi da ima skos tak rahlo dizelski zvok :) v prostem teku .Avto bo pa letos star 4 leta in imam 49k km...zaenkrat super zadovoljen.vedno pa na servis nesem svoje olje total ineo ecs ki ga na spletu dobis dosti ceneje. Ker imam večinoma kratke relacije moram kr dolivati olje zgleda da so thp ji žejni olja :)

4 leta!? :shock: Jaz imam 50.000 v letu in pol :mrgreen:
Sem zadnjič preveril olje. Videti je da ga po 20.000 km nič ne manjka.
Dejstvo je da tega dizelskega (kovinskega) zvoka nisem nikoli slišal v prvih 30.000 km ...se pravi pred prvim servisom. Zato sem vprašal poznavalce, strokovnjake kaj bi lahko bil vzrok.
Itak ..VEČ GLAV VEČ VE, kar seveda serviserjem očitno ni všeč. :roll:

Peuggeott je napisal/-a:Zmotila me je tista izjava in zato sem se registriral saj ni bilo nikoli težav in vse povsod so prijazni. Od Ajdovščine do Prekmurja.Če sem lastnik znamke Peugeot si pa ne bi smel dati up.ime. Peuggeott? Kar obvestite jih, pa zraven jih obvestite da imajo samo en dober servis. Verjetno bi vaš forum prej doletele sankcije kot mene, ker dopuščate da se pišejo laži da je samo en servis normalen.
Tikate me kot da sva ovce skupaj pasla. Naj vas ne skrbi kakšno delo jaz opravljam. Sigurno je bolj odgovorno kot vodenje šankovske debate in pažnja na pravilno črkovanje. Delam slovnične napake vendar sem vsaj kulturen. Za šankom se tako žaljivo začnejo obnašat šele ko spijejo pet ali šest piv. Ko so trezni so bolj kulturni. Mogoče je ta forum tiho voden s strani določene znamke in se konkurenca lahko samo graja, pohvale so pa prepovedane oziroma se bodo prijavile. groza...

Očitno si samo tole temo prebral. Če se poglobiš boš videl da vse znamke imajo takšno temo ...še posebej Volkswagen (najbolj priljubljena znamka za šimfat :mrgreen: )
Malo poglej, pa boš videl da ta forum ni pristranski.
Kar se mene in Peugeota tiče sem zadnjih leto in pol imel same superlative za 308-co in Avto hišo z katero sem imel opravka. To lahko tudi preveriš (da ti pomagam malo) če klikneš na uporabniško ime, in potem "Iskanje po uporabnikovih prispevkih" ;)
Pa verjemi da se motiš glede uporabnikov foruma. Večina jih je v istem poslu kot ti, so ali strokovnjaki, ali poznavalci ... Pa, če si dovolj dolgo na forumih se hitro naučiš kdo so nakladači in kdo strokovnjaki.

Peuggeott je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:Če je človeku na uradnem servisu Peugeot natočil nepravilno olje je to zame že en servis, ki ga bi bilo treba takoj zapret če ne pozna osnov

Kdo bolj ve katero olje je primerno?Nekdo ki si služi kruh s servisiranjem vozil(vsak dan) in ima licenco od Peugeota ali nekdo ki bluzi na internetu in opravlja delo električarja ali slavista.

Prav to je problem ...to je bistvo! MIslite da samo vi veste kako se servisira avto,
Podobno kot jaz v svojem poslu včasih naredim napako pa pozabim dati naročeno moceralo. Gost pač ne opazi da je pojedel navaden sir. Itak ...potem se nam fajn zdi, in se včasih smejemo na ta račun ..."itak ne ve kaj mocarela"
Včasih pa kakšen pride pa reče da to ni to. Se opravičiš in rečeš da si se zmotil .....eni pač vejo da si ga nategnil, pomotoma ali namenoma, ni važno, treba je priznati in se opravičiti.

maniaxxx je napisal/-a: Če je For užaljen se mu opravičujem,

Seveda da nisem. ;)

~toMmy~ je napisal/-a:A vaša visokost (da ne bom tikal), ni skapirala, da očitno vsak, ki ima par minut časa pogledat kakšen katalog na internetu, dejansko ve bolj od (For-ovega) pooblaščenega servisa, katero olje je primerno? Pa da sploh ne omenjam tvojega "gostilniškega" žaljenja določenih oseb na tem forumu, ki so napisale zelo kompetentna mnenja...

Zelo se strinjam! Nekaj takega sem hotel napisat prej, pa ne vem če mi je ratal.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne jun 07, 2015 9:01 am

For je napisal/-a:Uuuuu, jebemtiš!? :shock: Situacija je resna!

Pravzaprav je resna, če na pooblaščenem servisu v motorje nalivajo olja, ki niso v skladu s PSA (Peugeot-Citroen) standardi!
Močno dvomim, da bi šlo v tvojem primeru za spodrsljaj in so pomotoma uporabili olje, ki po specifikaciji ni namenjeno motorjem 1.6 THP.
Če uporabljajo tako prakso za cel rang PSA motorjev, potem je to zaskrbljujoče.

Od servisa zahtevaj obrazložitev: Kaj dela v 1.6 THP motorju olje, s PSA standardom B71 2296?
Za 1.6 THP koncern predvideva samo dva normativa: B71 2290 in B71 2312 ( Edino ta dva pokrivata tudi 1.2 THP in na strani N/A motorjev še 1.4 in 1.6 VTI).

Pri izbiri olja je potrebno najprej vedeti kateri standard proizvajalec predpisuje za določen motor in na podlagi tega se potem išče olja, ki ta normativ tudi pokrivajo. Olje, ki je sedaj v motorju pa čimprej menjaj za pravega. Servis bi moral v tvojem primeru opraviti brezplačno menjavo (olja+filtra) in to takoj.

yashica hvala za tole!

Malenkost ;)
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Tommaazz
Novinec

Napisal/-a Tommaazz Ne jun 07, 2015 10:04 am

For je napisal/-a:
Tommaazz je napisal/-a:Js mam 508 sw thp in se mi zdi da ima skos tak rahlo dizelski zvok :) v prostem teku .Avto bo pa letos star 4 leta in imam 49k km...zaenkrat super zadovoljen.vedno pa na servis nesem svoje olje total ineo ecs ki ga na spletu dobis dosti ceneje. Ker imam večinoma kratke relacije moram kr dolivati olje zgleda da so thp ji žejni olja :)

Dejstvo je da tega dizelskega (kovinskega) zvoka nisem nikoli slišal v prvih 30.000 km ...se pravi pred prvim servisom. Zato sem vprašal poznavalce, strokovnjake kaj bi lahko bil vzrok.

Ja večinoma imam kratke relacije po mestu (pa kar gremo na morje, pa izleti,...) tk da ja malo je :D Očitno pri kratkih relacijah prej zmanjka olja...js ga morem skoraj 1l doliti med servisoma v enem letu. Pri 40k km mi je pumpa šla za bencin (avto je šel v safe mode) to pa je bil do sedaj edini izredni obisk servisa (avto še imam v garanciji eno leto)...na začetku sem se bal (ko sem imel avto naročen) da bodo z motorjem problemi ko so toliko pisali po netu...na srečo zgleda da so res od leta 2011 THP motorji kr zanesljivi...če bo (verjetno bo) naslednji avto PEUGEOT bo spet THP 8)
2002 (2007-2008) VW Polo 1.4MPI; 2008 (2008-2011) Renault Megane Grandtour 1.6 16V; 2011 (2011-2017) Peugeot 508 SW 1.6 THP; 2017 (2017-2021) Mazda 3 G120; 2021 Mazda CX-30 G150;...

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Re: Peugeot 308 II. 1.6 THP 125: Zvok neogretega motorja

Napisal/-a yashica Ne jun 07, 2015 12:18 pm

Ker se je tema "2013 Peugeot 308 II." zadnjih nekaj strani povsem zasmetila, sem jo razcepil in vse od vprašanja @For prestavil v novo temo, tako da naj se nadaljuje tu...
1992 Fiat Uno 60 SX

Peuggeott
Novinec

Napisal/-a Peuggeott Ne jun 07, 2015 3:47 pm

For je napisal/-a:Uuuuu, jebemtiš!? :shock: Situacija je resna! :mrgreen:

yashica je napisal/-a:Ne ni v redu! :roll:
Lahko se motim, ampak mislim da se ne in, če pooblaščen servis ne zna izbrati pravo olje za določen motor, potem pa bog pomagaj. Bo skrajni čas, da menjaš servis.
Za hec sem preveril še motulov svetovalec za olja in tudi ta priporoča le v gradaciji 5W-30 in OW-30.
Na motornaolja pride liter TOTAL QUARTZ INEO ECS 5W-30 6.90€ oziroma 5 litrov 33.90€. V suh motor ga gre 4.25 L.
Res ne vem zakaj pri tako pomembni stvari vztrajaš pri podaljšanem intervalu.
P.S: maniaxxx pomoje misli Rodex.

yashica hvala za tole! ;)

sašo5 je napisal/-a:evo vidiš, sranja ki ti ga servis naredi > "TOTALNO" neprimerno olje in gradacija - to olje lepo "prežveči" recimo stari 306 1.4 75KM ali 16. 89KM ta današnja mašina bolj slabo - dogaja se to kar se ti dogaja....... :arrow: sicer ti je že @Yashica napisal:
Poslušaj me: (še enkrat =P )"skini" se s totala, kupi tega http://www.motornaolja.com/produkt/mobi ... ula-5w-30/ jim ga odnesi in naj ti zamenjajo > stavim, da kovinskega zvoka ne bo več > po 15.000 km ponovi radnjo in tako dalje...
Odlična zadeva je tudi ta, vendar malo dražji: http://www.motornaolja.com/produkt/motu ... -c2-5w-30/

Tudi tebi sašo hvala za nasvete in linke ;)

Peuggeott je napisal/-a:

Tole zveni kot reklamni blok.
Upam da se osebno ne poznava. Kot vidiš se tukaj občasno tudi po imenih kličemo. Kar pomeni da se nekateri tudi osebno poznamo.
Jaz sem Toni in ne skrivam sem za uporabniškim imenom. Lahko tudi napišem naslov, ime in priimek, kje delam, kje živim ....in podobno, NI PROBLEM!
Glede na to da si nastopil kot zastopnik Peugeota bi bilo skoraj da nujno da se tudi predstaviš, da vemo s kom se pogovarjamo.

xxl je napisal/-a:Lepo da "serviserji" berejo forume,mogoče bo kaj vplivalo,ali na kvaliteto foruma ali servisa ;) .

Seveda! To je naše orodje (orožje) ki nam pomaga razkriti in zmanjšati število nategunov. Se strinjam! ;)

sašo5 je napisal/-a:
Peuggeott je napisal/-a:

kaj skrbijo, kaj skrbijo :roll: zato si se prijavil, da serješ klamfe, oz. ko mački na rep stopiš cvili; to da so človeku popolnoma neadekvatno olje nalili in povrhu vsega še rekli, da lahko "longlife" servis dela, pa nič Vsaj malo bi vas moralo bit oops oops oops pa banalna zadeva...
PS. da o "servisu" v moji bližini ne govorim....

Se strinjam sašo. Glede na vse napisano sem še sam šokiran, ker res nimam pojma o olju. Jezi me ko se nateguje ljudi samo zaradi tega ker se pač ne spoznajo na določene zadeve. Žalostno! :roll:

Peuggeott je napisal/-a:Nimam nič z uradnim zastopnikom in to kar pišete @esem ste si domislili v svoji bujni domišljiji. Pišem izkušnje in to kar doživim na terenu(na pa s pametovanjem za računalnikom). Če se gre na servis Peugeot v Ajdovščino, Ljubljano ali Maribor bo kvaliteta storitve ista(identična) zelo dobra, ker se vse povsod potrudijo kar se le da. Če kdo ni zadovoljen s storitvijo in na internetu blati servise Peugeot namesto ,da bi se pritožil na licu mesta je to njegov problem, ker realnost je drugačna.
Če nekdo izjavi da je od vseh servisov Peugeot v Sloveniji le eden normalen je to žalitev za vsakega lastnika Peugeota in za to sem se registiral. Najbrž sem zgrešil forum in je tukaj poudarek na slovnici in internetnem svetu ne pa na resnicah (realnosti). Najlažje je obračati besede drugega sebi v prid kot pa se prepričati na terenu...Tako počnejo v gostilnah in očitno tudi na forumu.

Ne vem zakaj te je samo to zmotilo? To je bilo pač mimogrede rečeno, in najbrž ima takšne izkušnje.
Zakaj te ni zmotilo tisto o vrsti olja? Pa valjda je to glavni kamen spotike tukaj? Zakaj to ne pojasniš?
Je v redu da so dali to olje ali ni?
Zakaj to ne komentiraš?

Tukaj pokaži svojo strokovnost in znanje!

Peuggeott je napisal/-a:Zmotila me je tista izjava in zato sem se registriral saj ni bilo nikoli težav in vse povsod so prijazni. Od Ajdovščine do Prekmurja.Če sem lastnik znamke Peugeot si pa ne bi smel dati up.ime. Peuggeott? Kar obvestite jih, pa zraven jih obvestite da imajo samo en dober servis. Verjetno bi vaš forum prej doletele sankcije kot mene, ker dopuščate da se pišejo laži da je samo en servis normalen.
Tikate me kot da sva ovce skupaj pasla. Naj vas ne skrbi kakšno delo jaz opravljam. Sigurno je bolj odgovorno kot vodenje šankovske debate in pažnja na pravilno črkovanje. Delam slovnične napake vendar sem vsaj kulturen. Za šankom se tako žaljivo začnejo obnašat šele ko spijejo pet ali šest piv. Ko so trezni so bolj kulturni. Mogoče je ta forum tiho voden s strani določene znamke in se konkurenca lahko samo graja, pohvale so pa prepovedane oziroma se bodo prijavile. groza...

Očitno si samo tole temo prebral. Če se poglobiš boš videl da vse znamke imajo takšno temo ...še posebej Volkswagen (najbolj priljubljena znamka za šimfat :mrgreen: )
Malo poglej, pa boš videl da ta forum ni pristranski.
Kar se mene in Peugeota tiče sem zadnjih leto in pol imel same superlative za 308-co in Avto hišo z katero sem imel opravka. To lahko tudi preveriš (da ti pomagam malo) če klikneš na uporabniško ime, in potem "Iskanje po uporabnikovih prispevkih" ;)
Pa verjemi da se motiš glede uporabnikov foruma. Večina jih je v istem poslu kot ti, so ali strokovnjaki, ali poznavalci ... Pa, če si dovolj dolgo na forumih se hitro naučiš kdo so nakladači in kdo strokovnjaki.

Peuggeott je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:Če je človeku na uradnem servisu Peugeot natočil nepravilno olje je to zame že en servis, ki ga bi bilo treba takoj zapret če ne pozna osnov

Kdo bolj ve katero olje je primerno?Nekdo ki si služi kruh s servisiranjem vozil(vsak dan) in ima licenco od Peugeota ali nekdo ki bluzi na internetu in opravlja delo električarja ali slavista.

Prav to je problem ...to je bistvo! MIslite da samo vi veste kako se servisira avto,
Podobno kot jaz v svojem poslu včasih naredim napako pa pozabim dati naročeno moceralo. Gost pač ne opazi da je pojedel navaden sir. Itak ...potem se nam fajn zdi, in se včasih smejemo na ta račun ..."itak ne ve kaj mocarela"
Včasih pa kakšen pride pa reče da to ni to. Se opravičiš in rečeš da si se zmotil .....eni pač vejo da si ga nategnil, pomotoma ali namenoma, ni važno, treba je priznati in se opravičiti.

maniaxxx je napisal/-a: Če je For užaljen se mu opravičujem,

Seveda da nisem. ;)

~toMmy~ je napisal/-a:A vaša visokost (da ne bom tikal), ni skapirala, da očitno vsak, ki ima par minut časa pogledat kakšen katalog na internetu, dejansko ve bolj od (For-ovega) pooblaščenega servisa, katero olje je primerno? Pa da sploh ne omenjam tvojega "gostilniškega" žaljenja določenih oseb na tem forumu, ki so napisale zelo kompetentna mnenja...

Zelo se strinjam! Nekaj takega sem hotel napisat prej, pa ne vem če mi je ratal.

Stvar je preprosta. Pisal sem v tretji osebi ednine in tretji osebi množine, torej Peugeot skrbi, servisi se trudijo... to pomeni da se nisem predstavljal kot predstavnik Peugeota, ker potem bi pisal v prvi osebi ednine in prvi osebi množine naprimer: "V Peugeotu skrbimo za izpolnjevanje, pri Peugeotu se trudimo..." Tega nisem storil!Če veste o pravu več kakor jaz imate čas in denar, se lahko vsi skupaj srečamo na sodišču in razčistimo zadeve. Če je to potrebno zaradi ene izjave katere domneve sem takoj zanikal se odločite sami.

Še enkrat: nimam nič z uvoznikom znamke Peugeot za Slovenijo ne z Peugeot serviserji in prodajalci . Imam samo eno stvar: izkušnje kot uporabnik licenciranih servisov Peugeot. Bolj zanimivo bi bilo če bi kdo posredoval uvozniku znamke da forum dopušča izjave: "V Sloveniji je samo en normalen Peugeot serviser."

Katero olje je pravo ,ni pravo ve vsak serviser, ki ima licenco da lahko servisira pod blagovno znamko Peugeot, to je zapisano v splošnih pogojih in zato je treba biti samo pismen. Forum avtomobilizem.com ne daje garancije za izjave katero olje je pravilno, tudi uporabniki jo ne dajo. Pomni! servis Peugeot da garancijo na storitev, vgrajen material, olje in ob servisu podaljša splošno garancijo. To je prva pomembna razlika in to bi se moral zavedati vsak, ki karkoli napiše ali vpraša na forum.

Če je olje @For, ki so ga uporabili z normativi proizvajalca bi se morali obrniti na uraden odgovor na uvoznika znamke Peugeot&Citroen ,in ne na mene kakor tudi ne na ostale uporabnike ali na prijatelje za šankom. Možnost kršitve vse povsod obstajajo, vendar se je za to potrebno pozanimati pri uvozniku in (drugem) licenciranem serviserjem. Če je zvok motorja normalen bi se morali tudi obrniti na pooblaščenega serviserja oziroma serviserja. Nekaj je kar je uradno, drugo je kar je iz naslonjača. Preden ste se včlanili na ta forum ste prebrali splošne pogoje, kjer ste se z njimi strinjali. Če jih niste prebrali to storite.

Prijatelji na ti so dokler gre vse gladko, ko so popravila in okvare je na koncu tisto kar je uradno in piše v pogojih edino kar uporabniku pomaga. Forum(večinoma) velja za neformalno komunikacijo in ko se vam bo kaj pokvarilo vam forum ne bo kril stroškov. V primeru rednega servisiranja in garancije vam bo to kril proizvajalec in nihče drug.

V pomislek: v splošnih pogojih Peugeot piše da če uporabnik opazi napako na vozilu oziroma čudno delovanje(primer: dizelski zvok bencinskega motorja) se je DOLŽAN takoj oglasiti na servisu in o tem takoj obvestiti serviserja.

Primer: če bi lastnik avtomobila v garanciji naprimer Peugeot opazil neko napako na vozilu(npr. čuden dizelski zvok) in po neumnosti še to zabeležil na forumu, se vozil z takšnim vozilom dva, tri, štiri mesece... šankovski prijatelji na forumu bi govorili: prvi, to je normalno, drugi, to ni normalno, tretji, je narobe olje... Ko bi lastnik Peugeota po štirih mesecih pripeljal vozilo na servis, bi se lahko ugotovila resna napaka in ogromen strošek.

Možnost bi tudi bila, če bi uvoznik dokazal(kar se dogaja redko) da je uporabnik za čudno delovanje vedel dlje časa in vozila ni pravočasno pripeljal na pregled da se garancija DELOMA UPOŠTEVA ALI SE NE UPOŠTEVA. Stroški popravila bi zaradi NEPRAVOČASNEGA POROČANJA NAPAKE lahko šli iz žepa lastnika in šankovski prijatelji bi ga takrat lahko le bodrili, ker odgovornosti na forumu ne bi prevzel nihče. Prijatelj bi postal "prijatelj".

To je bil primer zelo malo verjetno možnega scenarija, vendar pravno gledano je to povsem možno.

Vsak ki ima težavo, tehnično vprašanje, pomislek in ima avto(v garanciji) bi se moral obrniti na tistega, ki mu to garancijo daje, nasvete foruma bi pa moral jemati z rezervo.

@For: Nočem povedati svojega imena. Moje mišljenje je takšno da znamka Peugeot je vodilna znamka v Evropi, ki zelo dobro skrbi za kvaliteto svojih produktov in storitev! Poslušam tistega ki mi garancijo daje in upoštevam njegove nasvete. Neupravičeno blatenje in nekompetentni nasveti ne sodijo nikamor, tudi za šank ne.
Zadnjič spremenil Peuggeott, dne Ne jun 07, 2015 4:15 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Ne jun 07, 2015 4:13 pm

Sory, spet si se obesil na tisto izjavo in preveč na splošno govoriš.
Enako kot sem tukaj vprašal, sem tudi mehanika vprašal, čisto tako informativno, pa mi ni dal teh podatkov ki sem jih tukaj dobil.
Zakaj? Zato ker mu ni v interesu da jaz izvem za to.
Zakaj mi ni povedal to kar mi je yashica?
yashica je napisal/-a:Delaš LL servis, nalivajo ti pa olje, ki ga Total-ov Lub advisor ne priporoča oziroma ga ni na seznamu :shock:

Nehaj govoriti na splošno....raje vprašaj na svojem ljubem servisu, svojega najboljšega mehanika če to kar je yashica napisal DRŽI ali NE DRŽI?

Tako boš pomagal meni, forumu, servisu, Peugeotu, sebi, tej debati na forumu....

Bodi konkreten in nehaj že z tisto izjavo, ki ni bistvo v tej temi.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Ne jun 07, 2015 4:22 pm

In verjemi da bom kopijo računa poslal tudi glavnemu uvozniku, da še oni povejo ali je olje primerno ali ni.
In..če je treba bom račun poslal tudi v Francijo, da še oni preverijo če je to kiks servisa, ali samo domišljija nekaj deset poznavalcev na tem forumu.

Peuggeott
Novinec

Napisal/-a Peuggeott Ne jun 07, 2015 4:24 pm

Konkretizacija zame ni pomembna, ker za določanje standardov in preverjanje normativov je odgovoren uvoznik znamke, ki mislim da je v tem primeru podružnica matičnega podjetja.

Moja skrb z avtom je takšna: če opazim pomanjkljivost se odpravim na servis, ko je izpolnjen datum servisa se ga udeležim in to je vse kar mene zanima. Debate katero olje je primerno ali ni primerno in preverjanje tega sloni na uvozniku in izvajalcih. Sam nisem plačan da bi po forumih iskal katero olje je primerno ali ne. To je vključeno v ceni storitve. Tega sem se vedno držal in še nisem imel problemov.

Če se je kaj pokvarilo so to odpravili na njihov račun in to je vse kar me zanima. Kaj, kje, zakaj in drugo me ne interesira.

Izpolnjujem svoje dolžnosti da lahko uveljavljam svoje pravice.

Lahko da je prišlo do napake, kar se lahko vsakemu zgodi. Tudi goljufije so lahko prisotne in možnost vedno obstaja, vendar menim da je v tem primeru malo verjetno.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Ne jun 07, 2015 4:45 pm

Se strinjam in enako tudi jaz delam.
Ampak da šlamparije in površnosti na servisih ni, ne moreš trditi.
Če ti povem da sem z Astro bil na servisu zaradi senzorja ABSa in da sem še štirikrat moral nazaj ker se je vse treslo pri zaviranju.
Na koncu so morali še diske menjat.

Zato rabimo drugo (ali tretje) mnenje. Enako je ko greš zdravniku.
Ravno predkratkim so me nategnili z korekcijskimi očalami. Sem šel po drugo in tretje mnenje pa sta oba bila enaka.
Nategnili so me, in naredili vse narobe.

Zato so te debate koristne.

Uporabniški avatar
ales66
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a ales66 Ne jun 07, 2015 5:22 pm

@for, tudi na tej povezavi http://www.peugeot.si/media/deliacms/media/3/350-2c1dc3.pdf se lahko na strani 22 prepričaš o priporočenih oljih za različne motorje. Gre za eno starejšo knjižico, ampak že takrat se za THP motorje, olje, ki so ga ti glede na podatek z računa nalili, ni med priporočenimi.

Na strani 21 pa lahko vidiš kaj predstavljajo oznake, npr 0W30.

Žal moram povedati, da so tudi moje izkušnje take, da se raje zapeljem iz LJ v Radomlje, kot v 2 km oddaljen servis na JZ Ljubljane.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne jun 07, 2015 6:09 pm

Peuggeott je napisal/-a:... nekompetentni nasveti ne sodijo nikamor, tudi za šank ne.

Javljam se izpod šanka! :pij:

Nisem bral vse "solate", ki si jo napisal, zato bom kratek in bom ponovil samo bistvo...

Če je v motorju uporabnika @For dejansko olje QUARTZ 9000 5W40, ki pokriva že omenjeni PSA standard B71 2296, potem je v motorju napačno olje!

In to olje, s katerim se je prevozilo 20.000 km, ni menjal kdorkoli, ampak pooblaščeni serviser znamke!

Za omenjeni motor se zahteva standard B71 2290 ali B71 2312!

V primeru "priporočene" znamke olj TOTAL, pokriva prvi standard olje QUARTZ INEO ECS 5W30 in drugega INEO FIRST 0W30

To je bistvo in nič drugega, še najmanj filozofiranja...
1992 Fiat Uno 60 SX

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne jun 07, 2015 6:44 pm

Ker te je tako zmotla moja izjava jo lahko mirno posreduješ svojim šefom na peugeot, lahko ti napišem tudi vse svoje osebne podatke če želiš....kot sem že napisal, naj se raje drugi servisi zamislijo zakaj je tako kot je. Peugeot je sicer cool avto ampak servisna mreža je slaba, pa tak problem nima samo peugeot da se razumemo.

Ker sm ugotovili da je očitno napačno olje v peugeotu, ki je mogoče celo pustilo trajne posledice na motorju....in kaj naj zdaj lastnik avta naredi? Sam bi zahteval nov motor
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Peuggeott
Novinec

Napisal/-a Peuggeott Ne jun 07, 2015 7:47 pm

yashica je napisal/-a:
Peuggeott je napisal/-a:... nekompetentni nasveti ne sodijo nikamor, tudi za šank ne.

Javljam se izpod šanka! :pij:

Nisem bral vse "solate", ki si jo napisal, zato bom kratek in bom ponovil samo bistvo...

Če je v motorju uporabnika @For dejansko olje QUARTZ 9000 5W40, ki pokriva že omenjeni PSA standard B71 2296, potem je v motorju napačno olje!

In to olje, s katerim se je prevozilo 20.000 km, ni menjal kdorkoli, ampak pooblaščeni serviser znamke!

Za omenjeni motor se zahteva standard B71 2290 ali B71 2312!

V primeru "priporočene" znamke olj TOTAL, pokriva prvi standard olje QUARTZ INEO ECS 5W30 in drugega INEO FIRST 0W30

To je bistvo in nič drugega, še najmanj filozofiranja...

Na zdravje!

Uporabniku @for priporočam takoj(jutri zjutraj) je potrebno iti na servis, kjer bodo najverjetneje vzeli vzorec olja in preverili zadeve. Če že dolgo opažate drugačen zvok motorja bi to morali storiti že davno(zakaj niste?) saj v pogojih piše da je potrebno ob opažanju morebitnih nepravilnost takoj do najbližjega serviserja. To je dolžnost vsakega lastnika in se ob podpisu pogodbe s tem strinja.

Kaj, kje, zakaj???lahko samo ugibamo. Lahko da je mogoče napaka na računu in je na račun vnesen napačen tip olja v motorju je pa "pravilno?" olje, lahko da je bila enkratna napaka v menjavi olja, lahko da izvajalec del načrtno krši protokol ki ga predpisuje proizvajalec pri servisiranju.

Lahko da je interni dogovor da to olje zadošča standardom proizvajalca in laična javnost tega ne ve... možnosti je veliko. Veliko je internih dogovorov za katere navadni uporabniki ne vemo.

S pravnega stališča bi rad dodal le še en nasvet, pojdite na drug servis kot je bila opravljena ta storitev, da bodo vzorec vzeli nepristransko in da bo pravici zadoščeno. Vzorec je potrebno zapečatiti in svetujem prisotnost pri menjavi olja, saj tudi če se sumi na nepravilno olje ga je potrebno takoj odstraniti(tudi če je notri pravilno olje) in narediti zamenjavo s pravilnim oljem.

Afere z olji so v svetu (dostikrat) na udaru in prisotne. Dogajalo se je ko so na račun navedli en tip, v motor dajali drugega ali pa da olja sploh niso menjali zaračunali so ga pa. To je tek na kratke proge in kaznivo.

Vse se bo in se mora po zakonu razrešiti pri Peugeotu. Zadnjič ponavljam, ničesar nimam z znamko Peugeot. Srečno vam želim pri reševanju reklamacije.
Zadnjič spremenil Peuggeott, dne Ne jun 07, 2015 7:56 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Ne jun 07, 2015 7:53 pm

Uporabniku @for priporočam takoj(jutri zjutraj) je potrebno iti na servis, kjer bodo najverjetneje vzeli vzorec olja in preverili zadeve. Če že dolgo opažate drugačen zvok motorja bi to morali storiti že davno(zakaj niste?) saj v pogojih piše da je potrebno ob opažanju morebitnih nepravilnost takoj do najbližjega serviserja. To je dolžnost vsakega lastnika in se ob podpisu pogodbe s tem strinja.

Tole se sliši kot pravni bullshit, ki ti ga potem na servisu prodajajo da opravičijo svojo napako in zvalijo krivdo na lastnika. Čeprav nimate nič s servisno mrežo Peugeot. :)

Je pa žalostno in nesprejemljivo da se to dogaja pri mnogih znamkah da servisna mreža enostavno ne dosega nivoja znamke in potem so težave.

@For: kot so ti svetovali. Rodex bo prava odločitev.

Lahko da je interni dogovor da to olje zadošča standardom proizvajalca in laična javnost tega ne ve... možnosti je veliko. Veliko je internih dogovorov za katere navadni uporabniki ne vemo.

Če bi se to izkazalo za resnično pa pomeni ne samo da servisi nimajo pojma ampak da tovarna predpiše standard za olje in ga potem sama zavestno krši z internimi dogovori? Traparija.

Peuggeott
Novinec

Napisal/-a Peuggeott Ne jun 07, 2015 8:03 pm

Če tovarna razširi(doda) svoj seznam to ne pomeni da bi s tem kaj kršila, saj s tem ne prepove tista olja ki so bila predhodno dovoljena.
Proizvajalci vozil imajo pogodbe z določenimi dobavitelji(olj) in lahko da se vmesnem času kakšne dodatne pogodbe podpišejo in s tem preusmerijo uporabnike k drugi znamki olja iste ali celo boljše kakovosti.

Nisem pravi naslov za strokovna vprašanja in reklamacije.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne jun 07, 2015 8:35 pm

Peuggeott je napisal/-a: Nisem pravi naslov za strokovna vprašanja

Mislim, da nam je bilo vsem skupaj jasno po prvem prispevku, tako da...

..in reklamacije.

Reklamacije česa?

Zakaj bi @For ali kdo drug pri tebi uveljavljal reklamacijo, če praviš, da si le lastnik Peugeot vozila in uporabnik servisnih uslug pooblaščene mreže :roll:
1992 Fiat Uno 60 SX

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Po jun 08, 2015 12:02 am

ales66 hvala za link in nasvet. ;)

Če že dolgo opažate drugačen zvok motorja bi to morali storiti že davno(zakaj niste?)

Sem omenil mehaniku ...ni se mu zdelo pomembno.

@For: kot so ti svetovali. Rodex bo prava odločitev.

Me veseli da vas je kar nekaj ki se strinjate glede Rodexa. To šteje.
Bomo videli kaj bo ... hvala! ;)

Peuggeott je napisal/-a:Če tovarna razširi(doda) svoj seznam to ne pomeni da bi s tem kaj kršila, saj s tem ne prepove tista olja ki so bila predhodno dovoljena.
Proizvajalci vozil imajo pogodbe z določenimi dobavitelji(olj) in lahko da se vmesnem času kakšne dodatne pogodbe podpišejo in s tem preusmerijo uporabnike k drugi znamki olja iste ali celo boljše kakovosti.

Nisem pravi naslov za strokovna vprašanja in reklamacije.

Če nisi, pa še boš. :mrgreen:
Ko bodo Peugeotovci brali to, ti ne gine dobro plačana služba odvetnika. =P

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Po jun 08, 2015 6:40 am

Ste se mogoče zamislil, da ima uporabnik Peugeott nemara prav ali se rajši omejite na večno prisotne "teorije zarote", ki jih ni težko razpihovati po forumih?

V vsakem primeru je nujno in pošteno, da se trditve podpre z dokazi..vse ostalo že meji na klevetanje in forum ni nobena izjema.
Za običajne ljudi je škoda, da se zraven svojih dolžnosti ne zavedajo svojih pravic. Zakoni in predpisi so napisani v slovenščini, brati smo se naučili najkasneje v osnovni šoli, sedaj nam je pa težko prebrati in razumeti vse te relacije kako pač sistem deluje.

Najprej se prebere zakonodajo, kako bi moralo biti, potem se lažje razume, zakaj do odstopanj prihaja. In na ta odstopanja se vsi obešajo. Sam si moraš ustvariti mnenje o tem in gostilniški pogovori - pa tudi forumski - ti lahko dajo napačen vtis. Vedno pa človeka strezni, ko se opeče na sodišču. Da ne boste prevelike žrtve svoje nevednosti..vsi predpisi so on-line, žrtvujte nekaj svojega časa in jih preberite, potem vam bo marsikaj jasno in predvsem - veliko boste prihranili, ker boste vedeli kako postopati v takšnih primerih oz. vsaj da ne boste plačevali, ko vas bodo drugi izigravali..
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Po jun 08, 2015 7:43 am

Še eden ki je mimo teme.

Če ne moreš komentirati adekvatnosti olja ki so ga dali v motor, je bolje da se ne javljaš.

Kovinski zvok?
Vrsta motorneg olja?

To je tema. ;)

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Po jun 08, 2015 8:23 am

For je napisal/-a:Še eden ki je mimo teme.

Če ne moreš komentirati adekvatnosti olja ki so ga dali v motor, je bolje da se ne javljaš.

Kovinski zvok?
Vrsta motorneg olja?

To je tema. ;)

Napaka se lažje odpravi s pravilnim postopkom na servisu in ne z nabiranjem mnenj na forumu (ali pa pri šanku). Mislim, da je moj predlog na mestu, ker boš tako hitreje in ceneje odpravil napako.

Lahko pa še kak teden, dva, cel mesec nabiraš mnenja o adekvatnosti olja in kovinskem zvoku na forumu..in potem? Boš s temi mnenji šel do mehanika naj naredi po navodilih s foruma? Boš šel do poooblaščenca utrujat s temi mnenji? Kdo te bo jemal resno? Si upaš s temi mnenji iti do sodišča, da je pooblaščenec zaj*bu?
Človek brez problema, to strašna je stvar!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov