a si mal preveč brihtola pojedu,al je to zato k mas strica v audiju.
ne govort da nima veze to z menjalnikom.a si kdaj sploh vidu menjalnik od bliz.
pa nevem kako lahko primerjas avto pa industrijske stroje?kva teb ni jasno?
včacih so v vozilih imeli 4 prestave.danes imajo v isto velikem ohišju 6 prestav!
sepravi več zobovja v isti škatli pomeni da bo zobove manjse,in NEBO predimenzionirano kot prej!
ker se seveda špara na vsem se tut na materjalih,ki so posledično slabše kvalitete!
današnji avti majo vsaj 30% več navora kot avti 10 let in več nazaj...
sam v vednost.vw je po letu 2008 naredil ojačane dvomasne vztrajnike,posledica je to da menjalniki dobijo luft med zobojem....tok o dvomasnem vztrajniku,aja pa se velik bi lah napisal se mi ne da
Spoštovani,
Kot prvo stric dela pri Mercedesu, Audi mislim da je Ingolstadt, ampak pustimo to...
Kot drugo prilagam link to okvirnega članka na temo dvomasnih vztrajnikov:
http://www.google.si/url?sa=t&rct=j&q=dual%20mass%20flywheel%20diagram&source=web&cd=28&ved=0CGAQFjAHOBQ&url=http%3A%2F%2Fwww.schaeffler.com%2Fremotemedien%2Fmedia%2F_shared_media%2F08_media_library%2F01_publications%2Fschaeffler_2%2Fsymposia_1%2Fdownloads_11%2F1_Dual_Mass_Flywheel_1.pdf&ei=fccrUNH7Is7mtQbB94HQBw&usg=AFQjCNGpOdkLYxBTIRXuACxvYQbxHF91rQ&cad=rja
Lahko si preberete nekaj o teoretičnih osnovah, iz priloženih grafov dušenja je lepo razvidno, da teh vibracij ni možno kar nekam skriti (so na motorju ali menjalniku), zato v prihodnosti že načrtujejo tromasni vztrajnik ki naj bi dejansko deloval (tretja masa bo namreč "začasni hranilnik" energije), vse skupaj pa bo verjetno še dražje za menjavo. Nekje je priložena tudi histereza tega sistema, površina ki jo oriše pa je pač izgubljena energija ob enem sunku.
Glede menjalnikov bi rekel, da če industrija "ne zna" narediti 30% močnejših, je to njihov problem. Širina 6-stopenjskega je mogoče nekaj cm več od 5-stopenjskega, priznam pa da 4-stopenjskega razstavljenega še nisem videl. Hkrati jih (transaxle) tudi pogosto napačno imenujemo.
Vsak ima pravico do lastne interpretacije: jaz osebno nočem tega zlorabnega sredstva v mojem avtu (obžalujem nakup dizla) in sprejemam vso "tveganje" pri izmenjavi z enomasnim kitom. Edino zagotovilo od novega DMF je, da bo prej ali slej spet crknil.
Tudi vam želim lep dan.