Nasveti in napotki ter povpraševanja...
 
Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Poznavalec foruma
 
Prispevkov: 2311
Pridružen: To apr 26, 2005 7:33 pm

Re: Scenic 1.5 dci, 78kW, 2007 - nekaj prazni akumulator

Napisal/-a mrtwelvetrees Sr nov 13, 2019 11:54 am

Koliko pa bi računal električar da bi s tokovnimi kleščami in odstranitev varovalk našel napako ? 10eur max, pol pa da odpravi še napako je pa drugo.
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?
 
nejc1
Poznavalec foruma
 
Prispevkov: 1692
Pridružen: Ne maj 30, 2010 10:39 am

Re: Scenic 1.5 dci, 78kW, 2007 - nekaj prazni akumulator

Napisal/-a nejc1 Sr nov 13, 2019 6:51 pm

Mogoče, da najde mimo katero varovalko prazni bi šlo za 10€, čeprav to bo moral biti zelo poceni električar, kot prvo je treba avto pustit v mirovanju do 40 minut, preden se odčitava porabo toka in gre iskat napako. Na eni varovalki je pa lahko tudi kar nekaj različnih stvari vezanih... Najboljše bo poiskat enega renojevega električarja z izkušnjami, da ne bo odprava same napake trajala predolgo...
 
sandis
Nov uporabnik
 
Prispevkov: 44
Pridružen: Pe jan 15, 2010 10:48 pm

Re: Scenic 1.5 dci, 78kW, 2007 - nekaj prazni akumulator

Napisal/-a sandis Če nov 14, 2019 10:52 pm

Še enkrat najlepša hvala vsem za odgovore. Električar žal do konca naslednjega tedna nima časa, da bi se lotil iskanja napake, tako da sem poskusil sam.
Moje ugotovitve:
1. Ko akumulator odklopim (kleme dol), avto tudi čez 2 dni normalno vžge, ko akumulator spet priklopim.
2. Ko izklopim varovalko za avtoradio, avtoradio ostane vklopljen (ga ne izklopi).
3. Ko izklopim varovalko COUPE CONSO 20 A in pustim izklopljeno cca 24 ur, avto normalno vžge. Pri tem poskusu akumulatorja nisem odklapljal, dotično varovalko pa sem seveda pred vžigom vklopil nazaj.
4. Ko varovalko COUPE CONSO 20 A pustim vklopljeno pol dneva (akumulator priklopljen), avto več ne vžge.

Kaj dosti več sam nisem upal poskušati.

V pogovoru s prodajalcem sem izvedel, da je pred cca dvema letoma zamenjal akumulator in se mu takrat avtoradio pri ugašenem in zaklenjenem avtu ni ugasnil. Avto takrat zjutraj ni vžgal. Potem je bil menjan rele električne črpalke volana in so se težave nehale. Mi lahko kak strokovnjak svetuje, če je to možno? In če kdo najde sliko, kje se ta rele nahaja, bi je bil tudi vesel.

Našel sem še eno temo v zvezi z varovalko Coupe conso, ker moja angleščina ni več najboljša, žal vsega ne razumem - bi lahko v tej temi bilo kaj, kar bi mi pomagalo pri iskanju napake? https://www.renaultforums.co.uk/threads ... in.502906/

Če pa kdo pozna kakega dobrega avtoelektričarja, ki bi napako našel v doglednem času za normalno ceno, bom zelo hvaležen za priporočilo.

Lep pozdrav.
 
Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec
 
Prispevkov: 5902
Pridružen: So avg 16, 2008 10:36 pm
Kraj: Ljubljana

Re: Scenic 1.5 dci, 78kW, 2007 - nekaj prazni akumulator

Napisal/-a Fan Pe nov 15, 2019 12:19 am

Toliko časa se bo igralo, da bo "kresnil" kakšen modul, potem bo pa jokanje, višina stroška popravila.
Kaj res ni v vaši bližini nobenega ki ima spodoben tester in zna z njim delati?
Rele črpalke "zapika" če je v okvari senzor kota volana. Predvidevam, da v krogu nekaj kilometrov ni samo en avtoelektrikar ali servis kjer znajo popraviti Renaulta, - ki pa po vašem pisanju tako ali tako nima časa! :(
Vse je lepo, če vidijo prave oči.
 
Uporabniški avatar
Novinec1968
Novinec
 
Prispevkov: 183
Pridružen: To jul 10, 2012 12:35 pm

Re: Scenic 1.5 dci, 78kW, 2007 - nekaj prazni akumulator

Napisal/-a Novinec1968 Pe nov 15, 2019 12:54 am

@Fan, predvidevanja o dobrih avtoelektričarjih v krogu nekaj km od avtorja so žal verjetno res samo predvidevanja. Sam sem bil priča kako se je znani avtoelektričar ing. Kovač več dni mučil z enako težavo, kot jo ima avtor teme na Fiatu Freemontu, ki je v bistvu Dodge Journey. Takrat sem mu pomagal tudi jaz, zadevo sem poguglal in odkril da so na Journeyu imeli za tak problem celo vpoklic... Nekdo drug je peljal avto v Ljubljani na servis, mislim da je šlo za Golfa in ga sploh ni dobil nazaj od mehanika, kateri naj bi tudi bil član tega foruma... S tega stališča povsem razumem avtorja. Obrnil se je na nas za pomoč, dobil je nekaj nasvetov, se dogovoril z električarjem in sedaj žal čaka na prost termin. V vmesnem času pa lahko vsak konec dneva sname negativno klemo iz akumulatorja in jo zjutraj priklopi nazaj. Boljše je počakati na znanega mojstra kot pa svoj avto zaupati samooklicanim spletnim mojstrom, ki uporabljajo forume zgolj in samo za to, da lovijo lahkoverne stranke.

@Sandis, Coupe Conso naj bi bila varovalka za multimedijo... Če bi se meni to dogajalo na 12 let starem avtu in verjetno bo mojster rekel da naj se menja UCH modul, bi razmisli ali ne bi bilo bolje odklopiti Coupe Conso iz permanentnega napajanja in jo povezati na štrom samo ko avto deluje, oziroma ima kontakt.
Vsakič ko boš prižgal avto boš moral nastaviti radijsko postajo in nastaviti čas...
 
sandis
Nov uporabnik
 
Prispevkov: 44
Pridružen: Pe jan 15, 2010 10:48 pm

Re: Scenic 1.5 dci, 78kW, 2007 - nekaj prazni akumulator

Napisal/-a sandis Po dec 02, 2019 7:43 pm

Še enkrat vsem najlepša hvala za odgovore.

V času, ko sem čakal svojega avtoelektričarja, sem imel avto pri mehaniku, ki dela na Renaultu, ki ni našel vzroka praznjenja, še pri enem drugem Renaultovem mehaniku, ki mi je hotel menjat UCH modul pa še enega drugega (pribižen strošek popravila bi bil cca 400-500 evrov), pri še enem avtoelektričarju v okolici, ki bi mi zamenjal taisti modul in razstavil še pol avta, pri čemer mi ni obljubil, da bo po njegovem posegu napaka odpravljena, predvidena cena popravila pa je bila skoraj identična prej zapisani.

Zaradi tega sem počakal avtoelektričarja iz Slovenskih Konjic, h kateremu sem prvotno nameraval avto peljati, pa ni imel časa. Pri njem sem avto pustil do naslednjega popoldneva in je našel napako pri vezavi avtoradia in ventilatorja. Za 70 evrov mi je porihtal avto, avtoradio in ventilator ob odpiranju vrat zdaj samodejno ugasneta. In kar je najpomembneje - avto vžiga, tudi če več dni stoji! Akumulatorja ne žre več. Pa ni bilo potrebe po nobeni menjavi modulov...

Tako da se je še enkrat pokazalo, da je pravi avtoelektričar vreden zlata.

Pa lep večer vsem skupaj,

Sandis
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], lotko in 11 gostov