Pozdravljeni,
Doma imamo Opel Mokka 1.7 CDTi 2013 letnik in slabih 100k km. Avto je bil ves čas servisiran na pooblaščenem servisu. Pred cca pol leta se je začelo pojavljati, da občasno pri izrazitem pospeševanju (predvsem recimo pri izrazitem pospeševanju na avtocesti), je avto malo "pocukal", potem pa ga takoj vrže v servisni program, napše obvestilo "Service Vehicle Soon" in izgubi moč.
Avto sem tudi peljal na servis. Tester pokaže težave na dovodu goriva...nizek pritisk dotoka goriva. Je pa to menda zelo generična napaka, podobna kot če bi zmanjkalo goriva.
Preventivno smo tudi zememanjali filter goriva, ki je bil sicer povsem zapacan. Tisti dan, ko smo ga zmenjali sem sicer probaval vendar ga na noben način ni bilo mogoče spraviti v servisni način, sem najprej že mislil, da smo odpravili napako, vendar pa se je potem par dni potem spet ponovila.
Na servisu sicer pravijo da bi bil lahko regulator pritiska goriva, vendar pa niso prepričani. Predvsem jim popravljanje nič ne diši, ker možno, da bo tisti dan delalo, potem pa se čez par dni ponovilo. Ta senzor tudi ni poceni ....cca 300€.
Serviser je predlagal, da naj dam za začetek nek aditiv za dizelske motorje.
Kaj mi vi svetujete? Morda kakšnega izkušenega serviserja, ki bi se znal s temle poigrati, da ima izkušnje?

- Napaka