Napisal/-a Pero101010 Pe apr 28, 2023 8:24 pm
Pozdravljeni,
pojavila se mi je napaka P1102 pri kateri piše Maf Airflow Sensor in Range But Lower Than Expected.
Napaka se pojavi po na klancu navzdol, kadar motor ni pod obremenitvijo. Kadar motor vleče, čeprav minimalno se napaka ne izpiše.
Kupil sem rabljen Maf za testirat in problem ostaja isti. Danes sem ga imel na servisu, kjer se jim je izpisala enaka napaka z original testerjem kot meni z mojim testerjem. Sami so rekli, da je kriv Maf sam to je bilo zamenjano tako, da očitno v tem ni problem. Sumijo loputo zraka ali pa egr ventil. Turbina za videt deluje pravilno in nekih puščanj tudi ni videti. Egr ventil po testerju deluje normalno. Baje, da mehansko lahko še vedno ne deluje v redu kljub temu, da računalnik kaže da je v redu. Na servisu so predlagali najprej zamenjavo lopute, potem pregled egr-ja.
Rad bi še kako mnenje. Gre se za Focus 2016 1.5tdci. Blizu 200k kilomterov. Nikoli nisem imel še problemov.
Avto je že 4 leta čipan. Mislite, da program lahko karkoli heca? Sam dvomim ampak nikoli ne veš. Sam bi rekel, da je lahko tudi vezava na maf lahko karkoli poškodovana. Ali pa sam računalnik.
Pri vseh senzorjih in orodjih se tega ne da ugotoviti. Je treba igrati neke ugibanke in menjati vse po vrsti.
Hvala.