Živjo,
Na kakšen način ti "brni"? Je mehanski ali električni zvok? Ti brni v leve in desne zavoje?
Sprašujem namreč, ker imam tudi sam zadnje leto težavo z ruženjem/zvokom v levih zavojih na mojem Audi A3 1.6 TDI let. 2015. Včeraj sem napisal novo objavo na forum, si lahko prebereš.
Brnenje ti preneha, ker ko pritisneš na sklopko, se menjalnik preneha vrtet. Kot sem opisal v članku sem jaz menjal že vse, samo še menjalnika ne. Poznam primer, ko mu je to brnjenje v zavojih rešila menjava nosilcev (zato sem jih menjal tudi jaz). Pri meni žal ni bilo razlike. Po menjavi nosilcev je sledila menjava in kontrola olja - tudi brez rezultata. Ker so vsi mehaniki govorili da ni nič, sem avto normalno vozil naprej. Čez čas mi je v menjalniku začelo še ropotat in tulit, za kar so krivili vztrajnik oz. potisni ležaj. Ruženje in ropotanje ostaja, zato sem prepričan, da je pri meni res težava v menjalniku.
Mi je pa takoj na začetku en mehanik v Audi facebook skupini rekel, da je problem v menjalniku pa nisem hotel verjet (ker so vsi mehaniki govorili da ni). Baje so problematični ležaji.
Najbolj smešno pa je, da na večji servis kot pelješ, bolj te debelo gledajo k opisuješ težave. Npr. na Porsche Verovškovi so mi dejali, da niso imeli še niti enega primera, da bi popravljali ta menjalnik...
Smo se pa v preteklosti že pogovarjali na to temo, več različnih avtorjev z isto težavo.
viewtopic.php?f=6&t=107890&hilit=zvok+v+zavojih&view=allImaš tak podoben zvok?
https://www.youtube.com/watch?v=jOgqt2-gEnwSkratka, če kaj ugotoviš, prosim javi