Kakor je meni znano, sigurn pa nisem, se za hlajenje sedežev uporablja samo manjše ventilatorje, ki potiskajo zrak skozi tiste luknjice v usnju. Nisem še zasledil, da bi imeli to tudi sedeži, ki so oblečeni v blago... če je temu drugače naj me kdo prosim popravi...
Drugače pa nimam teh problemov z mokrim hrbtom, če mi laufa klima.
Lp
Hyundai - drive your way Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!
@soncy:
naceloma nebi bil to taksen velik poseg ...torej 12-14cm ventilatorji po moznosti
nakoncu z regulacijo ter sama vgradnja v notranji sredinski sedezni del
na sliki so se vidni aluminijasti hladilniki vendar to lahko montiras ali pa tudi ne
pa ce mislis tisto blazino ki ima napihnjene bunkice (tisto je grelna blazina)
Ne, mislila sem navadne, lesene kroglica, mislem da so ponavad kakšni upokojenci imeli to na sedežih.
Kako se pa naredi oporo, da ne zdrobiš ventilatorja. Tudi če daš v sedež, še zmer mora biti zaščita, da jih ne zmečkaš. Samo potem ne more bit udobno, če je notri trda zaščita.
Bi se dalo samo zračno blazino dat na sedež, z luknjicami in oporo, in potem zraven sedeža, ali pod armaturo ventilator, ki bi potiskal zrak?
Od ventilatorja do blazine pa bi zrak po cevi potoval. To bi bila bolj enostavna možnost, če bi se dalo, da ne bi sedeža uničil.
Sm tut na to pomisnla, samo če ventilator meša zrak iz avta, tist zrak, ki je v prostoru in ne direkt s klime, ne more bit kak velik problem za ledvica.
Ventilator bi samo skrbel za pretok zraka, da ne bi zašvical.
ja take sm mela v mislih. Ker sem mislila, da počasneje zakuhaš v hrbet kot brez tega. Sm opazla, da se mi ne da čakat, da se avto ohladi, amapak se takoj vsedem na vroč sedež, pa klimo pržgem.