Nasveti in napotki ter povpraševanja...

plinko77
Nov uporabnik

Passat 4motion trese

Napisal/-a plinko77 Če apr 29, 2010 9:57 pm

Ima kdo kakšno izkušnjo z 4 motion-om od vW-ja? Kupil sem Passata 2,8 V6, 4motion Tiptronic. Tema je bila tudi na forumu, ko sem se odločal za nakup. Avto sem kupil, ga dal takoj predelati na plin (ne dela mi še čisto vse OK). Avto pri hitrosti od 80-130 trese. Seveda najprej pomisliš na gume. Dal scentrirati, dal poravnati vsa 4 alu platišča... še vedno trese. Poskusil z navadnimi platišči in drugimi gumami.... še vedno trese. Torej niso gume. Kaj bi lahko še bilo??? Ima kdo kake izkušnje s tem?

Močneje trese če je avto dobro ogret, recimo po 100 prevoženih in pri pospeševanju ali obremenitvi (klanec). Najhuje je v območju 110-130 KM/h. Kupil sem ga pri posredniku pred cca 1 mesecem.

Da ne bo dileme...plin ni kriv, trese tako na plinu kot bencinu. Tresel je tudi pred vgradnjo plina.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če apr 29, 2010 10:02 pm

a trese samo med pospesevanjem al tut ko se vozis naravnost?a si ga probal dat v N da vidis ce tresenje preneha(s tem bi ovrgel napako na motorju al pa pogonu)
a ste podvozje pregledal?mogoce kaksna roka ksn koncnik,a ste pogledal a so polosi ravne?
Ni vse res kar napišem

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če apr 29, 2010 10:03 pm

4 motion v tem avtu je v bistvu Audijev quattro (torsen).

A trese pri pospeševanju ali tudi ko spustiš gas?

Lahko, da so roke ali kakšna polosovina. Daj pregledat kakšnemu mehaniku.

EDIT: me je že @abbe prehitel

nalcoq4
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana - Bežigrad

Napisal/-a nalcoq4 Če apr 29, 2010 10:06 pm

Če trese pri pospeševanju je zelo velika verjetnost da je aaksa oz.polosevina. Preveri tudi Selen lahko da je tudi kakšen nosilec . diski... Uglavnm več varjant je treba bi blo vidt.

BraaZ
Novinec

Kraj: Grosuplje :) SELO:)

Napisal/-a BraaZ Če apr 29, 2010 10:09 pm

Hm....Malce več INFO.
Ali se pojavi tudi kakšno "škripanje" v ovinkih oz. pri zavijanju ? Drugače je pa vzrokov lahko več....
Meni se zdi...glede na to, da se to pojavi med 110-130 na uro zvita roka. Ali je kaj lufta ?

Recimo...če pelješ naravost ali je volan 100% na sredini kot mora biti ?

Ali trese samo, ko pospešuješ ?

Ali trese samo, ko pelješ naravnost ?

Ali je bila opravljena optika ?

Lp BraaZ

plinko77
Nov uporabnik

Napisal/-a plinko77 Če apr 29, 2010 10:12 pm

saj to je ravno najhuje, diagnosticirat napako. najbolj trese pri pospeševanju. malo trese tudi v N. Pa še to je težko, ker enkrat trese malo, drugič je pa lahko čisti obup. zaznal sem, da je slabše po več konstantno prevoženih KM. Včeraj sem naredil cca 400 KM in je bilo na koncu zelo slabo.

Po ovinkih pri nižji hitrosti ne trese. (Pred časom sem imel Mondea, ki je tresel obupno po ovinkih in bile so polosovine)

Mehanik mi je danes na oko pregledal podvozje. Vse je videti B.P. Diski so novi, roke so OK, končniki OK, kardan videti OK, polosovine videti OK....

Kaj naj sedaj, razkopljemo pol avta del za delom?

Optiko nisem še delal, avto ne vleče.

BraaZ
Novinec

Kraj: Grosuplje :) SELO:)

Napisal/-a BraaZ Če apr 29, 2010 10:15 pm

hm...eno malce "neumno" vprašanje....Ali se ti trese samo volan ali komplet armaturka vključno z "menjalnikom" oz. TPjem.

hm...ali avto slabše pospešuje ??

Lp

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če apr 29, 2010 10:18 pm

a ste avto dal na tester?sicer naumna zadeva pa mogoce bi vseen kako napako pokazal na delovanju motorja.
a si preprican da je mehanik avto pogledal temeljito,ker ce ga ni je isto kot da ga sploh nebi pregledal
pa se ena naumna.a se trese samo v tisit prestavi k vozis ponavadi pri 110-130 al tut ce saltas 1 ali celo 2 prestavi nizje.sj avtomatik to omogoca?
Ni vse res kar napišem

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če apr 29, 2010 11:04 pm

Preveri še nosilce od motorja, če so dovolj pritrjeni.
Pri rabljenem itak nikoli ne veš kaj se je delalo na avtu.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Pe apr 30, 2010 8:23 am

al pa je kak pametnjakovič hotel lažji vztrajnik in je vrtu luknje na 1:približno.
a je avto tudi čipiran?

pa ko si napisal naprava za plin, da ti ne deluje dobro...kdo ti je vgradil? je tukaj glih govor o pežoju, ki se naj bi vžgal avto zaradi plina. http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=76175
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Pe apr 30, 2010 8:27 am

na tester, sicer pa je res lahko tudi vztrajnik slab....
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Pe apr 30, 2010 9:27 am

Naš Passat 1,8T 2003 enako trese, pa je vse pregledano. Me res zanima kaj vam diagnostika pokaže? Morebiti bi pomagalo boljše silent bloke vgradit:
http://www.powerflex.co.uk/products/Pas ... 737/1.html

ledi
Novinec

Napisal/-a ledi Pe apr 30, 2010 9:41 am

Ti svetujem, da pregledaš nosilce motorja. Imam enak problem na svojem avtu in sem zadnjič udotovil, da je nosilec, ki drži menjalnik popolnoma zanič. Tako nastanejo tresljaji pri pospeševanju. Če bom z menjavo tega nosilca težavo odpravil pa še sporočim, ker še nisem menjal. ;)

plinko77
Nov uporabnik

Napisal/-a plinko77 Pe apr 30, 2010 5:19 pm

Sumim res kak nosilec motorja. Ker mi je zadnjič pri počasni vožnji nekaj pokalo v okolici motorja čez ovinke pri pospeševanju. Samo skoraj ne verjamem, da bi od tega lahko avto tresel?

Kaj ste vse pregledali pri Pasatu 1,8t 2003? Moj je tud 2003. Avto ni čipiran.

Uporabniški avatar
pocesnkII
Stalni uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a pocesnkII Pe apr 30, 2010 6:36 pm

da povem kako je blo pri men sicer na 1.9 dizlu, gledu vse mogoce pol na koncu pa sem dal centrirne obrocke na feltne in zadeva cudezno izginila. :twisted:
Diagnostika in servis osebnih ter tovornih vozil ->PM

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Pe apr 30, 2010 7:47 pm

Še bomo raziskovali nosilce, bi verjel, da to povzročajo. Skoraj vsi ti tipi tresejo pri 130.

Uporabniški avatar
damek1a
Novinec

Napisal/-a damek1a Pe apr 30, 2010 10:37 pm

ko smo že pri raznih tresljajih, bom še jaz kar v tej temi vprašal za nasvet....
pri golfu 1.9tdi se mi pojavlja čuden zvok pri pospeševanju v 5. prestavi ne glede na hitrost. Sliši se tak tk, tk, tk, ki se periodično ponavlja. Prisotni so minimalni tresljaji, vendar če stisnem sklopko, prestavim v ler ali se peljem po hribu navzdol je takoj vse ok. V nižjih prestavah tega ni, razen v četrti (samo v tej) se ob pospeševanju v oster levi ovinek zasliši nek čuden, glasen zvok. Roke so ok, gume in platišča tudi. Prevoženih je bilo v tem času že veliko km in se stvar ne slabša. Mogoče je imel kdo podobno težavo?
nič ni tako dobro, da ne bi moglo biti boljše!

plinko77
Nov uporabnik

Napisal/-a plinko77 So maj 01, 2010 6:59 am

Kaj so to centrirni obročki na feltnah?

Drugače pa vidim, da imate tudi drugi z VW-ji podobne probleme. Mi je že žal, ker nisem vzel Subaruja. Najbrž tega ne bi bilo. Ko so mi montiral plin, sao mi dal eno Imprezo z 300.000 prevoženimi na števcu, pa se je peljala popolnoma brez tresljajev.

ledi
Novinec

Napisal/-a ledi So maj 01, 2010 8:23 am

[quote="plinko77"]Sumim res kak nosilec motorja. Ker mi je zadnjič pri počasni vožnji nekaj pokalo v okolici motorja čez ovinke pri pospeševanju. Samo skoraj ne verjamem, da bi od tega lahko avto tresel?

Kaj ste vse pregledali pri Pasatu 1,8t 2003? Moj je tud 2003. Avto ni čipiran.[/quote]

Poglej, če je hin nosilec, ki drži menjalnik, tako kot je v mojem primeru, potem je logična posledica tresenje menjalnika pri pospeševanju. Kot pa veš iz menjalnika grejo polosi na kolesa. Torej če trese menjalnik in se treslaji prenašajo preko polosi na kolesa je lahko to posledica tresenja avtomobila. :)

ledi
Novinec

Napisal/-a ledi So maj 01, 2010 8:29 am

[quote="plinko77"]Kaj so to centrirni obročki na feltnah?

Drugače pa vidim, da imate tudi drugi z VW-ji podobne probleme. Mi je že žal, ker nisem vzel Subaruja. Najbrž tega ne bi bilo. Ko so mi montiral plin, sao mi dal eno Imprezo z 300.000 prevoženimi na števcu, pa se je peljala popolnoma brez tresljajev.[/quote]

Centrirni obročki se uporabijo takrat, kadar je sredinska luknja na platišču večja od premera peste na osi. Pesta je tista okrogla površina kamor natakneš kolo pri montaži. V primeru, da nimaš centrirnih obročkov in je luknja na platišču večja je prav tako lahko posledica tresenja avtomobila. :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov