yankuc je napisal/-a:ahoj,mogoče je tole en čist neumesn vprašanje sam vsen:
kje pa za kok dnara bi dobu čip za fiat tipo 1.4 ie
hvala
Za več kokr je vrednost tvojega avta

yankuc je napisal/-a:ahoj,mogoče je tole en čist neumesn vprašanje sam vsen:
kje pa za kok dnara bi dobu čip za fiat tipo 1.4 ie
hvala
Čojko je napisal/-a:Lahko potrdim, saj poznam xgapix-a iz enega drugega foruma. Je novopečeni lastnik Xsare HDI 90KM in bi jo že rad čipal. Pri nakupu avtomobila, pa mu je zmanjkalo tistih 200 KSIT za 110KM varianto.
Sam se čipal svojo Xsaro pred enim letom in od tedaj prevozil 20 Tkm - zaenkrat je vse OK in sem zelo zadovoljen s pospeški in odzivnostjo motorja.
Imam pa tale Čip box http://www.interautotuning.nl/automerke ... xsara.htm#
Vzel sem ga pri enem tipu iz Celja, ker je bil cenovno zelo ugoden in po drugi starni ni preveč "načipan". Drugi proizvajalci Čipov obljubljajo boljše prirastke na moči - kar se tiče navora pa je tle zelo dobrih 300Nm.
Poznam tudi grafe moči in navora od RSR (sicer za P307, 136KM in 300Nm) in od Dimsport (P406, 147KM in 315Nm) oba avtomobila s PSA-jevim 80KW HDI motorjem (enaki motorji so v Citroenih). Žal sta grafa že v osnovi (pred čiptuningom) različana. Predvsem krivulja navora je pri RSR nekako tako kot jo navaja Citroen, dočim je pri Dimsportu max. navor pri 2.500 vrtljajih in špičast, zato temu preveč ne verjamem.
Z čipom sem pridobil predvsem prožnost in veselja pri prehitevanjih, pa tudi v kakšni AC klanec veliko bolje pospešuje in doseže nekoliko višjo končno hitrost (tako v klanec kot po ravnem). Zadovoljen sem tudi, ker je motor veliko pridobil na povečanju uporabnih vrtljajev. Prej se ni rad vrtel preko 3.600 vrtljajev, ko pa si prišel na max. moč 4.000 vrtljajev pa se je res že vse nehalo. Sedaj je že v spodnjem območju prej živahnejši in se rad zavrti tja do 4300 ali celo 4500 vrtljajev. Max. hitrost po števcu 215km/h po ravnem dosežem z nekje 4.700 vrtljajev.
Zanima me sledeče:
Ko imam kakšna ostra pospeševanja v klanec, kjer pospešujem z gasom do konca in dosegam preko 4000 vrtljajev ali pa pri max. hitrosti na AC se mi začne izredno močno kaditi. Dim ni črn, ampak bolj plave barve. Drugače pa Xsara ne kadi nič več kot original (torej skoraj nič).
Take vožnje se izogibam, vendar me muči zakaj se to dogaja in mi do danes žal še ni znal nihče pojasniti. Ali morda tu gor kdo kaj ve? Predvsem mislim na strokovnjeke čipanj.
Že vnaprej hvala za pojasnila.
Lp Čojko
Čojko je napisal/-a:Original 109KM, tuning 131KM +22KM cca. 20%
Original 250NM, tuning 300NM, +50NM, 25%
xgapix je napisal/-a:- PBox -
Citroen Xsara 2.0 HDI 66 kW Siemens
Ali to pomeni, da pbox ne kontrolira delovanje turbine in da samo odpira magnetne ventile na mašini?
Hvala za odgovore.
CarInvent je napisal/-a:Predlagam da se oglasiš pri njemu, če se da nastaviti ti lahko samo on tukaj pomaga saj ti je prodal.
Pokliči na Mobikliniko, pa se dogovori. Sicer pa samo za preizkus raje pridi v Ljubljano, ker je tu vedno na zalogi.
LP
s.Hio je napisal/-a:CarInvent, rad bi te dol pocil pa rabim eno pametno solucijo.
Pa se nekaj me zanima: Kako lahko SDI pridobi 15 konjev, ko pa nima turbine, iz 130 konjskega tdi pa samo 20 konjev vec dobite ven?
*** 130 konjski dobi z Rapidom +25 konjev, lahko tudi kakega vec ce so take zelje, na SDI se Rapid ne montira, saj ni primernega ucinka pri tem motorju ***
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov