Freshvictim pravi:
no mal nazaj na debato BRAVO...

Nekdo je prej napisal da imajo masine 1.8 z spremenjeno elektroniko tudi 200 HP, zdej Bravo kot vem ima model 1.8 samo 10 Hp vec kot 1.6 *razlika v reg. in pa v porabi je pa verjetno ocitna* Zdej iz 1.6 motorja se da dobiti tam cca 30 HP vec, kako je z 1.8 masino *mi ni cist jasno ker model 1.8 GT bi mogel biti strup, sm pa zvedel da tudi HGT nima za BUREK, mi ga zdele en turi za 1.500.000 sit pa ga ne bom vzel....
Tko da sam sm mal mislu, na avto predusem dati velike dimenzije gum *ker to mi je najbolj pomembno, da se drzi ceste* zaradi tega je poraba malo vecja, hitrost manjsa, varnost bistveno vecja!
Zdej ko skupi zberem kes.... sm resno zaiteresiran da si kupim bravota, zdej glede masine je pa hudic, 2.0 da premal ven in je tudi predrag vsaj za mene za vzdrzevanje, tako da mi ostaneta samo motor 1.6 ali 1.8 zdej pa prosim ce mi nekdo lahko pove prednosti enega in drugega.....
Ker z tuningom bom nadeljeval ko bo kes, ce se bo nitro obnesel ga sigurno kupim!
P.S. Kaksna je kombinacija turbine z nitrom

Freshvictim...ti narobe razmisljas....
Prvo, kaj ima velikost gume z varnostjo? Na Bravota "legalno" vec kot 205 (ok, mogoce tud 215, sam dvomim da pride cez a-test) sirine ne mors dat. Razlika 195 - 205 je pa minimalna, da sploh ne omenjamo, da ma to kej pr varnosti.
Ce mislis ruknt gor recmo 205/40/17 namesto 195/50/15, potem vedi, da bo zavijat malcek tezje, pa da ce bos cez kako lukno zapelu, da ti bo mal na stran potegnl avto. ne vem kje si ti najdu to logiko velke gume - bolj varno. To je bl stavk k ga kvecjemu nekdo lahko prbije domacim, da mu dovoljo oz. financirajo nakup takih gum (to ni nate letel)
Pravis da 2.0 155 (oz. 147 ) konjev ne bo zadostovalo tvojim potrebam? Da raje vzames 1.8, ker si baje slisu da je strup? Ne vem, kupi kar hoces, sam preber si tole.
1.8 motor ima 113 konjev. 40 manj kot 2.0 razlicica oz. 35 manj, ker za 1,5M sit ti je un ponuju tastar model 100%, nov se je odkar sm mojga kupu, sam 1x znajdu v oglasniku.
Ce hoces narest en mali tuning iz tega avta, moras menjat sledece:
- celoten izpuh (cirka 250.000 sit)
- elektronika (100.000 sit)
- odmicne gredi (100.000 sit, vsaj tok za 1.6 pride v nemciji)
skupaj recimo 450.000 sit, z vgradnjo vsega smo na 500.000 recmo.
Za teh 500.000 jurjev bos recimo dobu potem iz 1.8 113 konjev vn (od oka) enih 25-35 konjev vec in jih bos mel cirka 150.
Druga stvar je namontirat turbo kit. Zadeva stane 2600 evrov oz. 600.000 sit (recimo da je 1 euro = 230 sit). Ce je cena vsteta v montazo, ne vem, recmo da je. Dobis 165konjev, BAJE 7.x do 100km/h, BAJE 238km/h koncne.
Narediti moras se a-test sigurno, sam to te bojo spustil, ker ce turbo kit prov za avto, pol nimajo kej tezit. Zadeva bo sla dost boljs, sam spet ne ne vem kok boljs od 2.0 modela.
S tem, da stane 600.000 sit! Zdele govoris da nimas kesa, potem bi pa rad neki na ful tuniru. Nitro komplet te pride cirka 100.000 jurjev, zopet brez montaze.
2.0 ti da se v startu 155 oz. 147 konjev. Z recimo postimanjem elektronike bi ze skor mogu dobit tistih 165 konjev (vsaj pri 155 modelu, ce ne pri nas, v tujini -> italija), pa bos mel za 100 jurckov enako mocen avto.
Vzdrzevanje 2.0 motorja je garant drazje, a tudi ce das turbino na 1.8 motor, te bo LPP lepo vrgu v isto klaso kot HGT voznike.
Upam da ti je zdej kej bl jasno, kaj se ti bolj splaca in kaj ne. Ce ves, da bos mel enkrat 600 jurjev odvec in da jih bos lahko NAENKRAT dal v avto, potem vzemi 1.8, je naljazje ga navit. Drugace vzemi kateregakoli hoces, ce nucas hitrost, 2.0....