Napisal/-a Nasty Ne nov 28, 2004 7:23 pm
Glede certifikata ISO 9001:2000.
V firmi v kateri delam, izdelujemo tudi sestavne dele za avtomobilsko industrijo.
Certifikat ISO 9001:2001 je še kako pomemben.Mogoče ne za končnega kupca, za proizvajalca za katerega izdeluješ posamezne sestavne dele je pa pomemben.Mislim, da so je bil pri naši firmi celo pogoj za sodelovanje.Ne vem zakaj imamo potem, zunanje presoje predstavnikov teh firm za katere delamo, presojo SLO predstavništva (mislim, da na 4 leta) nemške firme, ki podeljuje te certifikate. Vse je povezano, eno z drugim.
Malo sem zašel.Sorry.
"...Neskladnosti pa je dolžan odpraviti prodajalec oziroma proizvajalec..."
Tu se strinjam s teboj. V SLO je to bolj prodajalec.
H&R uporablja svoj logotip na vzmeteh, ki jih vgrajuje VW (prva vgradnja) na Golfa R32. Kolikor sem zasledil se enako pripravlja za Porsche-je (tudi prva vgradnja H&R).
Prosim, da me popraviš, če se motim.
Ima pa eno vprašanje zate, ker ima občutek, da si iz tega "foha"?
Vzemiva ta primer na katerega se ta tema nanaša. Praviš, da je potrebno upoštevati želje naročnika (se strinjam). Kupil si (hipotetično) vzmeti in ob njih dobil v TUV-u napisano, da so vzmeti prave za tvoj model vozila in, da se celotno vozilo zniža za 40 mm? Avto se pa po vgradnji zniža spredj 40mm, zadaj 15-20mm. Kaj bi ti naredil? Kot kupec in, kot prodajalec. Vzemi v "zakup", da prodajalec posreduje podatke, ki mu jih da proizvajalec oziroma kar piše v TUV-u.
sluganic ni nič napisal kako so rešili zadevo, vsaj zasledil nisem.