Fast66 je napisal/-a:Zdej se vedno bolj nagibam k temu da bi vzel Boge Turbo amortizerje. AMPAK bi rad vprašal eno čist enostavno vprašanje: A so športni amortizerji sploh primerni tut za slabe ceste al najbol da pol vzamem nadomestek serijskih amortizerjev?
Res lepo prosim za odgovor.
... Boge Turbo so to kar verjetno iščeš - malo boljši amortizer z dobro ceno in dobrimi lastnostmi - če nimaš pretrdih vzmeti bo avto še vedno zelo udoben pa tudi Boge imajo malo daljšo življensko dobo kakor drugi v tem cenovnem razredu ... Športni amortizerji zahtevajo kompromis z udobjem imaš avto malo bolj trd pač in po luknjah ti bo armaturka skakala malo bolj ... recimo primer - dober amortizer kakor je recimo Bilstein B6 in serijski fedri se obnašajo zelo suvereno in kontrolirano v ovinku in ne krnijo udobja isti efekt imaš z nižjimi tršimi fedri in serijskimi amortizerji ... čeprav se bo avto z Bilsteinom bolj nagibal bo vseeno bolj vodljiv in to je najboljši primer kako dobiti dobro lego in ohraniti udobje - tudi z serijskimi fedri in čeprav visok bo avto nenormalno stabilen ... tisti drugi sistem, ko ga spustiš je po moje slabši ... da pa nekaj nazaj (videz in malo manjša poraba goriva)

sam sem dostikrat zamenjal amortizerje in sem vozil na Koni na Bilstein in na Boge Turbo... Koni so zelo trdi Bilstein so malenkost manj a bolj vodljivi ter bolje požirajo luknje medtem ko Koni zabijejo možgane v rit :P Boge so eno malenkost bolj trdi od serijskih a po udobju ( v kombinaciji z nižjimi vzmetmi) na polovici med obemi zgoraj omenjenimi variantami ... Tudi od Turnška obnovljeni originalni in malo stršani so zelo v redu ... zadnje tri avtomobile sem imel na njegovih in vsakega sem potem vozil najmanj še eno leto brez opaznih sprememb voznih lastnosti, tako da sem bil kar zadovoljen - To je bil zame nek kompromis med uporabnostjo in udobjem - ni sicer čisto športna varianta a za človeka, ki je prestal operacijo hrbtenice kakor jaz kar dober in zadovoljiv kompromis ... L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...