Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Sr apr 11, 2007 11:20 pm

Fast66 je napisal/-a:Ja, Turnškovi verjamem da zdržijo. On je edini k jih res pravilno obnovi. Res zamenja vse notr... ne pa nekateri k samo zamenjajo tesnila, dajo notr slabše olje kot je blo prej, mogoče kak dodaten ventil, pa še iz plinskega ti nardijo oljnega k ga ne napolnejo nazaj s plinom pod pritiskom. Res nočem blatit ljudi ampak tko sm zasledil po forumih pa sm res velik prebiral pa iskal na to temo.

Correct me if I'm wrong, please.

Zato pa Turnšek tut stane kokr stane. Nema alata bez zanata pravjo nekje...

Am, @mad, katere amortizerje pa maš ti k so športno udobni. Js bi tut to mel. Pa zanima me kateri od Kayabe spadajo v to kategorijo če kdo ve? A so Excel-G dost taki da bi jim loh rekl športno udobni?
... Katere imam gor ? - originalne Audijeve predelane (obnovljene) pri Turnšku - 20% trše pa 20 mm krajše ... z Eibach vzmetmi ;) moj avto ne rabi ničesar drugega za bit bolj športen udoben je pa še vedno kar precej ... L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Fast66
Nov uporabnik

Napisal/-a Fast66 Po apr 16, 2007 6:12 pm

Zdej se vedno bolj nagibam k temu da bi vzel Boge Turbo amortizerje. AMPAK bi rad vprašal eno čist enostavno vprašanje: A so športni amortizerji sploh primerni tut za slabe ceste al najbol da pol vzamem nadomestek serijskih amortizerjev?

Res lepo prosim za odgovor.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Po apr 16, 2007 7:56 pm

Fast66 je napisal/-a:Zdej se vedno bolj nagibam k temu da bi vzel Boge Turbo amortizerje. AMPAK bi rad vprašal eno čist enostavno vprašanje: A so športni amortizerji sploh primerni tut za slabe ceste al najbol da pol vzamem nadomestek serijskih amortizerjev?

Res lepo prosim za odgovor.
... Boge Turbo so to kar verjetno iščeš - malo boljši amortizer z dobro ceno in dobrimi lastnostmi - če nimaš pretrdih vzmeti bo avto še vedno zelo udoben pa tudi Boge imajo malo daljšo življensko dobo kakor drugi v tem cenovnem razredu ... Športni amortizerji zahtevajo kompromis z udobjem imaš avto malo bolj trd pač in po luknjah ti bo armaturka skakala malo bolj ... recimo primer - dober amortizer kakor je recimo Bilstein B6 in serijski fedri se obnašajo zelo suvereno in kontrolirano v ovinku in ne krnijo udobja isti efekt imaš z nižjimi tršimi fedri in serijskimi amortizerji ... čeprav se bo avto z Bilsteinom bolj nagibal bo vseeno bolj vodljiv in to je najboljši primer kako dobiti dobro lego in ohraniti udobje - tudi z serijskimi fedri in čeprav visok bo avto nenormalno stabilen ... tisti drugi sistem, ko ga spustiš je po moje slabši ... da pa nekaj nazaj (videz in malo manjša poraba goriva) ;) sam sem dostikrat zamenjal amortizerje in sem vozil na Koni na Bilstein in na Boge Turbo... Koni so zelo trdi Bilstein so malenkost manj a bolj vodljivi ter bolje požirajo luknje medtem ko Koni zabijejo možgane v rit :P Boge so eno malenkost bolj trdi od serijskih a po udobju ( v kombinaciji z nižjimi vzmetmi) na polovici med obemi zgoraj omenjenimi variantami ... Tudi od Turnška obnovljeni originalni in malo stršani so zelo v redu ... zadnje tri avtomobile sem imel na njegovih in vsakega sem potem vozil najmanj še eno leto brez opaznih sprememb voznih lastnosti, tako da sem bil kar zadovoljen - To je bil zame nek kompromis med uporabnostjo in udobjem - ni sicer čisto športna varianta a za človeka, ki je prestal operacijo hrbtenice kakor jaz kar dober in zadovoljiv kompromis ... L.p. Mad

Fast66
Nov uporabnik

Napisal/-a Fast66 Po apr 16, 2007 10:57 pm

Vzmeti mam serijske od Astre sport. Mogoče da je 1cm nižji od navadne astre al pa max. 2cm (prej 1cm). Če vzamem potem boge turbo amortizerje ne bo trpelo udobje?

Fast66
Nov uporabnik

Napisal/-a Fast66 Ne maj 06, 2007 2:36 am

Tko, nameraval sem kupit Boge Turbo Gas amortizerje ker me je Mad prepričal pa še prebral sem si potem dost o tem kako so dobri, ampak so pri Motomatu rekli da bi moral čakat 1 mesec da jih dobavijo pa še cena je dokaj visoka... okol 250 do 300 EUR za vse 4 amortizerje. Tako da sem vzel Kayaba Excel-G, in mehanik mi jih je dobavil in zmontiral za 220 EUR - vse skupaj. :)

Avto se zdaj vozi super, nič več ne nabija... zdaj imam športno udobno podvozje - brez nabijanja - to kar sem hotel. Sem super zadovoljen. Upam samo da bodo dolgo zdržali.

Hvala vsem za pomoč! :)

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Ne maj 06, 2007 12:37 pm

Super - uživaj ;)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Mick Jerry
Uporabnik

Kraj: okolica Lj.

Napisal/-a Mick Jerry Ne maj 06, 2007 1:53 pm

Kayaba ima 3 leta garancije in če kaj crkne, ponavadi brez težav zamenjajo. Štos je v tem, da je do sedaj kolikor sm mel opravka z njimi, crknil samo 1 :)
Slika

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Ne maj 06, 2007 4:07 pm

... Čisto sem pozabil ... lepo, da si zadovoljen z amortizerji Kayaba sem že slišal, da so ljudje hvalili sam jih pa nisem imel gor tako da ne morem govoriti o njih imel pa sem še ene ki so tudi mono-tube amortizerji in sicer De Carbon ... ne take kot so prva vgradnja gor na petkah bili so kakor Bilstein - sveča patent in jih sedaj iščem za Ax-a - imel sem jih na zadnjem mojem Ax-u in jih ima sedaj kolega kateremu sem ga prodal že 4 leta brez znakov izrabe gor ... L.p. Mad

High pressure gas monotube.
Patented by Christian Bourcier de Carbon in 1953.

Christian Bourcier de Carbon founded the De Carbon company in the same year 1953 when he invented the monotube high pressure gas shock absorber. Soon after a license was sold to Bilstein in Germany. Now that the patent has expired also other companies such as Koni use the monotube technology for their top range.

Uporabniški avatar
Clio_16V
Novinec

Kraj: No Adress

Napisal/-a Clio_16V Po maj 07, 2007 9:00 pm

Saj imajo vsi garancijo. Eni vec eni manj...menjajo tudi brez problema, ce pa si sam kriv, da npr. zapeljes v luknjo ali cez kak robnik pa amortizer spusti duso pa ne verjamem da ti tudi pri 3 letni kayabini garanciji kaj pomaga, razen da ponovno sezes v svoj zep ;)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To maj 08, 2007 6:07 am

Clio_16V je napisal/-a:Saj imajo vsi garancijo. Eni vec eni manj...menjajo tudi brez problema, ce pa si sam kriv, da npr. zapeljes v luknjo ali cez kak robnik pa amortizer spusti duso pa ne verjamem da ti tudi pri 3 letni kayabini garanciji kaj pomaga, razen da ponovno sezes v svoj zep ;)

Jst imam kayabo twintube excel G, pa s tem avtom vozim ogromno po terenu in do sedaj niso nič jamral.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Clio_16V
Novinec

Kraj: No Adress

Napisal/-a Clio_16V To maj 08, 2007 1:36 pm

Pa verjetno so tvoji prav namenjeni taki voznji ce so na terencu al se motim?

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To maj 08, 2007 7:39 pm

Clio_16V je napisal/-a:Pa verjetno so tvoji prav namenjeni taki voznji ce so na terencu al se motim?

So namenjeni taki vožnji, ampak za primerjavo - pol leta kasneje sem kupil nove monroe 4x4 adventure, ki pa so po letu in približno 40.000km že cisto zanič, kayaba pa deluje odlično pa je na avtu okol 20.000km dalj časa.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad To maj 08, 2007 9:42 pm

... Danes sem Kupil drugi avto in zanj Bilstein B6 amortizerje ... imam zanj še 40 % tršane in 30 mm krajšane od Turnška a sem se odločil da bom dal raje te gor ker so mi jih prodali po ugodni ceni in sem jih že imel na drugih avtih in bil zadovoljen ... L.p. Max

Uporabniški avatar
matej333
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a matej333 Sr maj 23, 2007 10:28 pm

monroe olje/plin pa se dopuščajo da se jih zniža... se mi zdi da do 35mm
tigra prede kot pravi tiger :)

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Če maj 24, 2007 10:48 am

... Tu so zanimive cene za športne amortizerje ...
Priponke
Športni amortizerji za normalne cene ....pdf
(436.9 KiB) Prenešeno 303 krat

Dr_S
Novinec

Napisal/-a Dr_S Pe maj 25, 2007 8:15 am

Kje pa se da po takih cenah naročit?

suhokranjec
Novinec

Napisal/-a suhokranjec Pe maj 25, 2007 9:50 am

Se opravičujem za OT, sam vidim da beseda glih teče...
Zanima me koliko približno stane, da ti sam šalčke prešvasa (vse 4). Pa če potem obstaja verjetnost, da se ti te na novo prišvasane šalčke odtrgajo.
Hvala.
L.P.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad So maj 26, 2007 4:01 am

Dr_S je napisal/-a:Kje pa se da po takih cenah naročit?

Tukaj : http://www.gt2i.com/index.php?language=sl

Uporabniški avatar
krezumica
Nov uporabnik

Napisal/-a krezumica Pe jun 29, 2007 4:32 pm

fantje!!!
vse drugo samo monroe ne!!!!!
komplet podvozje sem menjal novi reflex monroe amortizerji, nove eibach vzmeti-pro kit,vse stiri blazilnike-gumice odbojne,prvic stestiram na tehnicnem amortizerje v prepricanju da so vredu,pa na treh mestih tester pokaze da so kaput....
prva dva amortizerja sta imela odstopanja za 10 prav tako zadnja dva....
menjam pod garancijo- pa takoj ko je bil avto zrihtan dam na mizo-prevozenih 20 METROV-iz garaze pa nazaj na tester-in je pokazalo spet nenormalno odstopanje....
od monroea-ja pa sem dobil da so amortizerji vredu-MA JA ZIHER.....
zaj sem se pa odločil za obnovitev starih in rahlo tršanje in prireditev amortizerjem na eibach fedre-pro kit-3,5cm!!1
ce ma kdo kako telefonsko kdo bi to delal naj mi javi....
SAMO MONROE NE KUPOVATI.......
LP!!!!

Uporabniški avatar
P106r
Novinec

Napisal/-a P106r Pe jun 29, 2007 5:36 pm

Eibach lahko daš tudi na original amortizerje brez problema, celo Sportline ki so -45mm. Lahko pokličeš Amortizer d.o.o. ti bo isto povedal(on drugače recimo to dela http://www.amortizer.si/sloindex/sloindex.html). Če hočeš tršat potem daj, če pa ne pa tud ne bo problemov.
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost