Joooooj, groooooznooo , ...

... kaj se dogaja ...
Namreč, sinoči sem šel na probo , ... in, da ne omenjam vsega bliskanja + pokanja- gromenja kot v Max-nevihti, ... aaaaaaampak, tisti rdečerjavooranžni plamen , ... to je huje kot v grozljivki .
Kakšni duhovi , ... uh, uf, ... skoraj nemogoče ...
Več kot pol kubika plamena vrže ven zadaj !
In, kot se mi zdi, je razneslo zadnji lonec , ker ima čisto čudno drugačen glas sedaj . Moram še pogledati kaj se je dogajalo / zgodilo z loncem.
Sicer pa gre malo manj zdaj z začasnim kolektorjem , ker je loputa samo fi 40 .
Grega , saj, tisto stran sem pregledoval že včeraj dopoldne, le da nisem pregledal do dna in nisem prišel do onih podatkov o motorju .
Torej, so šli do 5,5 Barov . Iz tega sledi , da moramo mi iti vsaj na 2,75 Bara .
Torej, idealnooptimalni CR pa je 7,5 :1 , točno tak kot ga je imela moja Alfa Turbo.
Možno, da je na Saxotu res malo premajhen CR, vendar je iz prvotnih 7,5:1 kolikor sem predvidel , padla na 7,1 :1 samo zaradi sile razmer, ker ni bilo možno dobiti drugega, tanjšega tesnila za na glavo . Varianta bi edino ostala še ta, da bi stanjšal distančno plošči, vendar , ker je Inox , je to malo težje, ker jo magnet nebi prijel, + bi bilo predrago . Treba bi jo bilo iz 3 mm stanjšati na 2,5 mm . Vendar to za1X odpade , ker funkcionira dokaj dobro .
Sedaj pa plan za naprej = tak ;
Mi bomo z to tehnologijo/tehniko še poizkušali dobiti ven kar se bo dalo , in bomo za konec verjetno še videli če-bo + koliko-bo izdržal motor z temi pogoji.
Itak pa bo sedaj stekla preusmeritev projekta v podoben motor v drugem avtu , ker ... ups, upam, da nisem že preveč povedal .
Lp , čaw, za 1X ...
by Bošty + #