Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad To jul 18, 2006 11:48 am

kopron je napisal/-a:aaa, bo bolj držalo, sem se že ustrašil, da si mislil Ibizo :idea:
hehe je tudi ena Ibiza tu doli ki ima 310 konjev - od Alexa iz Škofij ... 265 pa je končna menjalnika čez ne gre dobi jo po 1 km ... samo menda jo je pred časom prodal ... L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
ruco555
Novinec

Kraj: ankaran

Napisal/-a ruco555 To jul 18, 2006 2:37 pm

poznamo poznamo avte od marinota...lih tolko...se poznava zlo zlo doro...pa za informacijo...sin ma polota...ibize pa nima več...te dni jo je za C2 zamenjal...
aja mad...z njegovim sinom, je bil mišljen mlajši in ne ta ki ma polota...
Never settle for a moment of mediocracy.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad To jul 18, 2006 2:41 pm

...Marino je moj dober kolega sini so premladi ju ne poznam je pa Marino pred časom povedal kaj dela na enem od avtov doma ;) kako kaj Cooper ? Ga boš zrihtal kot si rekel ? Klemen mi pove vsake toliko kaj o Drobtinici :P :P :P L.p. Mad

Uporabniški avatar
ruco555
Novinec

Napisal/-a ruco555 To jul 18, 2006 2:45 pm

ma marino je u bistvu moj stric...tko da se poznamo precej dobro...glede igrače pa tko...počasi počasi bo neki pršlo vn...na žalost so finance precej velik problem (kot pri useh študentih)...sicer pa ja...100 posto se ga bo nardilo do nule...

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad To jul 18, 2006 2:59 pm

ruco555 je napisal/-a:ma marino je u bistvu moj stric...tko da se poznamo precej dobro...glede igrače pa tko...počasi počasi bo neki pršlo vn...na žalost so finance precej velik problem (kot pri useh študentih)...sicer pa ja...100 posto se ga bo nardilo do nule...
pridi kdaj z Klemnom gor k meni imam nekaj napisano na tvojo temo 1275 ccm Cooper kaj kako koliko in en tu gor ima črnega z feltnami 10 col original Cooper ki je avto dal za hišo v grmovje ... lahko bi se probal kaj zmenit... preberim si to :
in matter of fact, there was A LOT of changes in Cooper S specs during 60's. it all started on late 1962 with 'little S' that had 1071 ccm engine while most powerful racing Coopers saw daylight in 1967.

afaik,
1961 BMC introduced Cooper, with 970 ccm engine.
1962 Cooper got 997 ccm and Cooper S with 1071 ccm engine (also known as "little S") was introduced
1964 saw the daylight Cooper S with 1272 ccm engine. In most cases, even the road versions, it was "drilled" to 1289 ccm or bigger. at australia they used even 1380 ccm engines that still were based on same A-Series block, that old 850 ccm had.
1966 Cooper S got dual fuel tanks and some other minor details were changed.
1967 was the year of coopers wining practically all in the rally as well as at the track.
1968 BMC introduced new model (known as Mk. II) that had bigger lights on rear, winchable side windows (instead of sliding a side.), different looking fron grille, simplier bumpers car was bit wider and heavier as well as power output was reduced. this model stayed all way until 1275GT a.k.a. Clubman replaced it. after that, it took quite some time before you saw Mk III Cooper S. (though there was small amount of Cooper ST's made in 1972. )

and now about the Rally version power output during Mk I Cooper S era (1966-67). while I was doing some research work for Mini Cooper ST for NFS4 (http://rp-design.totalnfs.net/nfs4cars.shtml), I got a chance to talk with owner of Original factory default 1966 Austin Cooper S. (Mk1, Mk 2 were always sold under names of Austin or Morris.) this Cooper had classification for Historic Rally class here in finland, so it's power output cannot be altered with nowadays technology. so, in 1966, Cooper S coming from factory with rally specification, got 1296 ccm engine fed up with FOUR SU Racing Carbs. on dyno run this little devil gave around 100Kw (~136hp). so, this is from front wheels. Still that power comes on pretty high revs (around ~7200 rpm), but still when the car weights less than 670 kg's it truly makes the car fly. :)

Uporabniški avatar
ruco555
Novinec

Napisal/-a ruco555 To jul 18, 2006 3:04 pm

če misliva na istega, potem poznam avto...sicer je pa tisto po mojih informacijah italianska varianta...baje pa da je tip noče dat od sebe za noben denar...raje vidi da mu gnije v grmovju, kot bi jo prodal...

glede napisanega o miniju pa tko...hvala za prilrpljeno, ker je zmeraj zanimivo prebrat kej o svoji ljubezni...sam jz sm se v ta auto zaljubu že kakih 10 let nazaj...ko je moja mama v italiji delala...in je bila ponosna lastnica enga 1000 cmm primerka...v bistvu sem od takrat požrl uso možno literaturo in ostalo gradivo, ki mi je prišlo pod roko...pač obseden sem z tem avtom...

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad To jul 18, 2006 3:18 pm

ruco555 je napisal/-a:če misliva na istega, potem poznam avto...sicer je pa tisto po mojih informacijah italianska varianta...baje pa da je tip noče dat od sebe za noben denar...raje vidi da mu gnije v grmovju, kot bi jo prodal...

glede napisanega o miniju pa tko...hvala za prilrpljeno, ker je zmeraj zanimivo prebrat kej o svoji ljubezni...sam jz sm se v ta auto zaljubu že kakih 10 let nazaj...ko je moja mama v italiji delala...in je bila ponosna lastnica enga 1000 cmm primerka...v bistvu sem od takrat požrl uso možno literaturo in ostalo gradivo, ki mi je prišlo pod roko...pač obseden sem z tem avtom...
ja samo tebi ne bo uspelo priti do teh konjev ker je glava drugačna tam so uporabili eno glavo ki ima 4 vstope u sesalne kanale tvoj mini ima dva ki se račvasta in max kar daš sem so dva Holley carb ... tisti bi dal stran avto ker mu delajo hišo zadaj in ga bo moral odmaknit ... poskusi pa pol ko kupiš mi prinesi benz pumpo, ki jo rabim in nikjer ne dobim (plip plop plip plop elektromembranska) ;) L.p. mad

Uporabniški avatar
ruco555
Novinec

Napisal/-a ruco555 Sr jul 19, 2006 9:56 am

a resno misliš da ga bo stran dajal??? kr jz sm precej dolgo razmišljal da bi si še enga minija uzel...pa potem enga u precej normalno varjanto...drugega pa napihnit in iz njega en brutalen dirkalnik nardit...

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a kopron Sr jul 19, 2006 11:59 am

OOOOOOO, folk, včeraj je Alex zamenjal potisno ploščo na AX-u, : In kak je sedaj rezultat ??? Avto koplje do 160 KM/H :!: :!: :!: Tretja mu gre do 170 KM/H, in do 160 KM/H mu še vedno koplje ! Pravi, da pa tolk, kot gre pa AX sedaj, pa še ni šel nikoli . Pravi , da če ga nisi navajen, se sigurno razbiješ, ker ti ga tolk razmeče po cesti, da te skoraj iz ceste dol vrže . Prej mu je to delalo do nekako 125 KM/H v 2. prestavi. Zdaj pa to dela že v 3. prestavi, ki pa mu gre do 170 KM/H . To je nooorooo, rečem vam noro , norooo ! Verjetno greva danes z Alexom na ooornk' probo z AX-om, če bo le čas dopuščal .... Pravi, da se šele zdaj čuti, kako avto dejansko potegne, ker prej te moči ni mogel spraviti na cesto . Imam pa osebni občutek, da mu bo kanto nekega dne raztrgalo in odprlo, potem bo pa najmanj polet, oz. nevem kaj, samo škoda bi blo Alexa ... ;) ;)

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Napisal/-a kopron Sr jul 19, 2006 12:14 pm

Zdaj mora pa res it avto za pod 10,0 sekund na 402 metrov, ker gre za cel stage hujš,kot prej. Me prav zanima do katere hitrosti koplje Edotov Audi , če kdo mogoče kaj ve ? Ker se da potem malo preračunati čase, glede na njegov 4x4 pogon . In, kolk ima končno hitrost Edo, na 402 metra , če kdo mogoče ve ?

Uporabniški avatar
mloncar
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a mloncar Sr jul 19, 2006 12:41 pm

končna je mislim, da cca 210km/h!

pod 10s sigurno ne bo šlo, ker kot primer: avstrijski drgster, ki je bil v SGju ima več kot 1000KM, zadnji pogon, odlične gume in glih tolk da pelje pod 10s!

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Napisal/-a kopron Sr jul 19, 2006 12:48 pm

Verjetno res težko, po logiki, čeprav je tisti dragster težka krava. Kje si bil Mloncar te tedne ? Dopust ? No, edinole končni hitrosti na 0,25 milje se bi pa lahko že približalo ...

Uporabniški avatar
mloncar
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a mloncar Sr jul 19, 2006 1:38 pm

kokr sm gledu tega dragsterja, bi reku da ima kakšno tono pa še mogoče kakšno kilo zraven, tako da tudi ni tako težek!

če bo na naslednjem dragu AX peljal nizkih 13 oz se prebil v 12s klaso, potem bo to že odličen rezultat!

malo sem bil na dopustu in pa trenutno je dosti dela, tako da se mal manj oglašam :lol:

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Sr jul 19, 2006 2:10 pm

kopron je napisal/-a:Verjetno res težko, po logiki, čeprav je tisti dragster težka krava. Kje si bil Mloncar te tedne ? Dopust ? No, edinole končni hitrosti na 0,25 milje se bi pa lahko že približalo ...
...saj bomo videli ... kolikor se spoznam na AX-e in baje se tisti števec pri 180 km/h kaže celih 200 :P :P :P 630 kg pa je ena malo težja rolka tako da se občuti brzino drugače in lahko te prevara ... Edotov RS 2 ima visko sklopko in pogon na 4 kolesa tako da zakoplje samo na startu pol porazdeli moč in spelje brez kopat ... zato tako hitro razvije brzino ... Siera ki sem jo imel je dajala po zvoku občutek ko da bo vrgla ven motor pa v kabini nisi imel nekega občutka da letiš ... samo tisti ki je vozil zadaj ga je imel :P :P :P 4 x 4 se čuti drugače pritisk na telo pri pospeševanju je neverjeten in v AX-u razen v prvi in mogoče še malo v drugi brzini tak občutek ne obstaja ;) ... bomo videli - kot sem rekel ... ne grajam Kopron samo malo vseeno spusti konje da dihajo vsaj do Draga da se ne boš osmešil ... kakšen menjalnik imaš gor oziroma Alex ? Po podatkih ki sem jih dobil naj bi sportov oziroma gt-jev imel cca17.5 milj / 1000 obratov (preračun menjalnika v 5 prestavi ) torej 17.5 x 6400 obr - torej 112 milj/uro pomnoženo x 1602 m - milje v km ... 180 km/h pri 1.1 je peta prestava najdaljša tisti menjalnik pride na 21milj za vsakih 1000 obratov ki jih doseže torej 21 x 1602 x 6500 obratov je - max 218 km/h Če niste menjali menjalnika in če niste menjali prenosov in kakor si rekel se držiste tega da ima 6500 kot vsak pameten Turbinaš imaš tu vašo končno hitrost ... L.p. Mad

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Napisal/-a kopron Če jul 20, 2006 6:36 am

Ne, ne, menjalnik je letos menjan, je pretirano "dolg": 1=xx km/h, 2=125km/h, 3=170km/h, 4=210km/h, 5=xxx(250 ?) .Prej pa je bil ta kratek, (od GT) . No, konjev pa ne spuščamo, samo še dvigamo iz dneva v dan po malo in malo .Ker strategija je taka, da : če so napake, naj se pokažejo čim prej, oziroma takoj. da se jih tudi takoj odpravi. Torej, prej crkne motor, prej bo nov, čeprav je ta še vedno prvi, en in isti začetni blok, ki se še vedno dobro drži . Čeprav mene že tud malo skrbi, do kdaj še bo zdržal ... Ampak nima veze, bo že kako z Božjo pomočjo ...

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Če jul 20, 2006 8:51 am

kopron je napisal/-a:Ne, ne, menjalnik je letos menjan, je pretirano "dolg": 1=xx km/h, 2=125km/h, 3=170km/h, 4=210km/h, 5=xxx(250 ?) .Prej pa je bil ta kratek, (od GT) . No, konjev pa ne spuščamo, samo še dvigamo iz dneva v dan po malo in malo .Ker strategija je taka, da : če so napake, naj se pokažejo čim prej, oziroma takoj. da se jih tudi takoj odpravi. Torej, prej crkne motor, prej bo nov, čeprav je ta še vedno prvi, en in isti začetni blok, ki se še vedno dobro drži . Čeprav mene že tud malo skrbi, do kdaj še bo zdržal ... Ampak nima veze, bo že kako z Božjo pomočjo ...
no ko ti prdne pridi kmeni včeraj sem prodal enega sedaj imam samo še tri :P :P :P L.p. Mad

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Napisal/-a kopron Če jul 20, 2006 11:35 am

Ja, saj Alex ima dosti menjalnikov po nizkotnih cenah, bolj problem je blok 1,4 . To je pa že redkost, ker vsi so 1,1 .

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Če jul 20, 2006 11:39 am

kopron je napisal/-a:Ja, saj Alex ima dosti menjalnikov po nizkotnih cenah, bolj problem je blok 1,4 . To je pa že redkost, ker vsi so 1,1 .
...maaam

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Napisal/-a kopron Če jul 20, 2006 11:41 am

O cenah pa potem jutri ko pridem dol, če bo Bog dal, če pa ne , pa kasneje ...
Zadnjič spremenil kopron, dne Pe jul 21, 2006 7:46 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Če jul 20, 2006 11:45 am

kopron je napisal/-a:O cenah pa potem jutri ko pridem dol, če bo Bog dal, če pa ne , pa tudi prav .
...da ... čeprav od GT - ja rabiš samo odmično in vplinjač vse drugo je isto kakor na ostalih 1360 ;) L.p. Mad
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov