=ZiAn= je napisal/-a:Oprostite za off:kopron je napisal/-a:(P.s., Zian, zakaj + kje naj si pa uredim prejšnje poste ?)
Zato ker si delal več postov zaporedoma, vmes pa nihče ni odpisal. Urediš pa prispevek tako, da pogledaš tisti SVOJ prispevek, ki ga želiš urediti in klikneš gumb uredi. Urejaš lahko samo lastne prispevke, zato je v priponki prikazan moj post in kje se skriva ta gumb.
Lp
kopron je napisal/-a:AlanQ4: Ajaaaaa. O.k. pol. No, mal' bolj pregledno je pa tud, če ni vseskupajstlačenomarne?? Sicer pa tud' vsem štirim nemoreš odgovoriti enako.
drmocar je napisal/-a:Tisti ki so že delali z valji z zavoro vejo zakaj so boljši za delat. Kar se pa meritve tiče pa je tako ali tako vseeno, ker važno je kako se motor obnaša tam za kamor je bil namenjen, samo na živce mi gre ker se pol hvali z enimi številkami tle gor, ki se drugje pokažejo za čisto drugačne in nerealne.
Škoda da nimam meritve bratove 205ke od erca, ker je krivulja in obrati kjer je dosežena max moč in navor povsem druga kot na inercijskih valjih. Pa še max moč je bila na inercijskih dosti višje (beri 1000+ obratov višje), v realnosti pa avto tam sploh ni šel. Pa pustimo to da je bilo skoraj 9hp razlike med obemi valji, kar je pri cca. 108hp ogromno za moje pojme.
Vsak bo zagovarjal svoje "blago", ampak nekateri bi pa radi šli celo skozi zid.
drmocar je napisal/-a:Jest ti hočem dopovedat da je razlika v valjih in ne v motorju. Moč je podobno padala, mogoče na valjih z zavoro bolj strmo.
drmocar je napisal/-a:Seveda ima saxo iste izgube kot prej, saj ima še vedno iste gume, menjalnik, prenose v menjalniku itd. Samo so pa razlike med avtomobili in pogoni (spredaj, 4x4, zadaj) itd.
hemingway je napisal/-a:Ja in le končni tuning na pisti oziroma cesti je tisti pravi ampak s tem ne mislim tunanja z laptopom v naročju pri 300 na uro ampak za to obstajajo drugi pripomočki da lepo v miru potem preučiš in popraviš kar ti ni bilo všeč...
Pro_Tuning je napisal/-a:Se zmeraj pa ni nobenega pametnega komentarja na izgube skozi prenose in kolesa......
Pro_Tuning je napisal/-a: In se racuna samo ciste izgube skozi prenose.
beemveempet je napisal/-a:Dejstvo je, da so inercijski valji potrata denarja. Za resen tuning potrebuješ valje z kvalitetno zavoro, ki so pravilno skalibrirani in pravilno nameščeni (urejen dotok in odtok zraka,...).
Korl Olmajti je napisal/-a:Ali mi lahko točno opišeš postopek meritve. Nekako se mi zdi, da gre za neko posploševanje izgub...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov