Sm now na forumu, pa tut ne spoznam se še tok, me pa zanima kk bi se dala powecat moč-VW golf III sdi

hwala za odgowore.
lp.
_SpYkeR_ je napisal/-a:ziu!
Sm now na forumu, pa tut ne spoznam se še tok, me pa zanima kk bi se dala powecat moč-VW golf III sdi![]()
hwala za odgowore.
lp.
acid je napisal/-a:_SpYkeR_ je napisal/-a:ziu!
Sm now na forumu, pa tut ne spoznam se še tok, me pa zanima kk bi se dala powecat moč-VW golf III sdi![]()
hwala za odgowore.
lp.
Tipični post začetnika, najprej si preberi navodila uporabe foruma potem pa postajpa tole vprašanje sem slišal že nevem kolko krat mam ta pa ta avto kak bi lahko povečal moč bla bla, dejte malo uporabit iskanje no.
Povečaš ga lahko s čipanjem, najbolše da se oglasiš pri RSR. Pa btw golf 3 sdi še nisem slišal da obstaja, mogoče misliš golf 4 SDI ?
Blue GTI je napisal/-a:Dizelski motor dela pri polni obremenitvi še vedno s presežkom zraka, ker bi drugače preveč kadil. Bencinski pa dela brez presežka zraka. Pri bencinarju lahko s čipom le precizno nastavi bencin in doda malo predvžiga, če gledamo v grobem. Efekt je minimalen v povečanju pri moči. Pri navadnem dizlu brez turbine pa lahko s čipom še vedno poveča količino vbrizgane nafte, saj je pri dizlu še nekaj zraka v motorju, ki lahko z dodatno nafto zgori. Avto bo malo več dimil, ko bo gas do konca, a bo vsaj dobil nekaj opazne moči. Če bi pri bencinarju, ki ne dela s presežkom zraka, povečal dobavo bencina, bi avto le zamoril in skozi auspuh bi "pljuval" bencin - kadil črno. Moč bi še celo padla.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov