zanima me eno tehnično vprašanje. Po predelavi motorja 2.0 CRDi (D4EA - 83kW) na jedilno olje (sistem z dvema tankoma) se je nivo motornega olja po manj kot 1000km vožnje na olje opazno dvignil. Avto je po preklopu na olje tudi precej manj živahen in teče bolj "na mehko".
Smatram, da je oboje povezano s tem, da olje počasneje vžiga in je zato vžig prepozen. Motor ima prevoženih manj kot 50.000 km, tako da ne verjamem, da je za to kriva obrabljenost materialov.
Zato bi moral motor nekako prepričati, da bi, takrat ko je preklopljen na olje, vbrizge delal prej. Količine goriva načeloma ne bi povečeval, ker ne rabim nekih silnih konjev. Gledal sem že servisni priročnik za ta motor, ampak nikjer ne piše natančno (ali pa jaz nisem našel), od česa (vsega) je odvisen čas vbrizga. Po tujih forumih se najdejo informacije o "laganju" določenih senzorjev s potenciometri (npr. http://fmso.de/forum/messages/401200.htm ), ampak ne bi rad delal nekaj kar na pamet.
Če je kdo tukaj, ki se s tem bolj resno ukvarja, me zanima, če bi mi lahko pomagal s kakim nasvetom (pa ne takim za 500€, ampak bolj na "pir budget" bazi

Prosim za konstruktivne komentarje. V same podrobnosti (prednosti, slabosti, legalnosti itd) predelave se na tem mestu ne bi poglabljal, če je možno.
Hvala in lp,
DB