Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

DayMan
Nov uporabnik

Napisal/-a DayMan Sr maj 28, 2008 10:00 am

Se pravi, da imaš potem kratke (zasenčene) luči za dnevne, ko pa "ugasneš stikalo za dnevne" pa te kratke (zasenčene) začnejo svetit močneje? Kakšna pa je tista možnost z modulom?[/quote]

Po zagonu motorja se ti zasenčene luči ( dnevne luči ) avtomatsko vključijo in izključijo po izklopu motorja. Torej luči na stikalu ni potrebno več vklapljati, zvečer pa normalno vklopiš luči kod jih sedaj, da imaš svetilnost 100%.

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Napisal/-a Skubic Sr maj 28, 2008 10:51 am

Ali je možno te dnevne luči tudi na samostojno stikalo naštimat, da se vseeno ne vklopijo čisto ob vsakem zagonu motorja? Pa potem gorijo samo spredaj in nič drugega?

DayMan
Nov uporabnik

Napisal/-a DayMan Sr maj 28, 2008 11:06 am

Seveda je možno naredit, da imaš posebaj stikalo v avtu, samo za dnevne luči in prekineš z stikalom tokogrog ki gre na sprednje luči in se ti ne prižigajo stalno ko zaženeš motor.

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Kraj: Mazda Mx-6 2.5i 24v LPG

Napisal/-a Zmaj78 Sr maj 28, 2008 8:55 pm

Jaz sem si s tem namenom - dnevnih luči sedaj vgradil dodatne univerzalne lučke (govora je o MX5, stari seriji, ki ima dvižne lampe), zaradi tega da čez dan ne bom rabil več odpirat "lopat" :oops:

Pa zdejle se čez kak teden odpravljam na homologacijo in bi bilo fino, če še tole čez spravim, ima kdo kakšno idejo? :roll:

@Dayman - se pravi majstr mi jih mora tako nekako zvezat, da bodo imele npr. ekstra stikalo, kot bi ga imele kakšne dodatno montirane meglenke, ki seveda svetijo samo spredaj in niso vezane na nič drugega, da bi se istočasno na njihovem stikalu aktiviralo! :?:

DayMan
Nov uporabnik

Napisal/-a DayMan Če maj 29, 2008 9:52 am

Zadeva je čisto preprosta, če te ne moti da se ti bodo dnevne luči vedno vklopile ko boš prižgal avto, ne rabiš vezati nobenega dodatnega stikala v kabino da bi lahko popolnoma izključil dnevne luči.

Ko boš ti montiral dnevne luči na svojega lepotca, pa če imaš npr. HLT modul zmontiran v vozilo ne boš potreboval nobenega dodatnega stikala in tudi ne boš rabil vklapljat luči ( tako kot jih sedaj ), ker se ti bodo dnevne luči avtomastko vključile po zagonu motorja, ko pa boš ti obrnil stikalo za vklop luči, na prvo pozicijo oz. drugo, se ti bodo dnevne luči avtomatsko izključile in boš imel normalno spet gor "lopate" in normalno osvetljeno vozilo pred sabo. Upam da si razumel, če ne, pa prosim vprašaj. :D

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba Če maj 29, 2008 10:16 am

jaz sem naredil elektroniko za dnevne luči. samo preizkusit jo še moram, bom vrgel v kratkem kako slikco gor na net :D

Zadeva deluje tako:

ugasnejno stikalo luči, napetost aku pod nastavljenim pragom; vse luči OFF
ugasnjeno stikalo luči; napetost na aku preko nastavljenega praga(motor laufa); kratke luči v dnevnem načinu z zmanjšano močjo; moč nastavite sami ;)
prižgane kratke luči v avtu; kratke luči stetijo na 12V;
prižgane dolge luči; kratke svetijo z zmanjšano močjo; dolge z12V

12V pomeni da se meri napetost sistema, in kljub napetosti višji od 12V v avtu so luči na konstantni napetosti.
poleg tega je narejen še mehak prehod pri vklopih izklopih; postopno se dviguje napetost na žarnicah

pri meni pride zadeva zmontirana v audi A3 L97 verjetno že ta vikend :)

http://electronics.mambix.eu/products/4-products/6-mambix-carlight-v10

zadeva je bila skonstruirana ker grejo v avto Osram NightBreaker luči in bi jim rad podaljšal življensko dobo.

p.s. Če ima kdo še kako idejo/željo se da tudi program spremenit/dopolnit :)
Bad things happen to good people all the time for no reason!

Adijo Slovenija

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Napisal/-a Zmaj78 Če maj 29, 2008 10:30 am

Čeprav men pa ta avtomatika ni tolko všeč, bi vseeno raje, da imam jaz pri tem glavno besedo, oz. dam sam komando kdaj naj stvar zalaufa in zasveti! :P

Še vedno mi pa ni jasno kako s homologacijo, to mi nisi nič razložu! :D

DayMan
Nov uporabnik

Napisal/-a DayMan Če maj 29, 2008 10:52 am

Homologacije ne potrebuješ, ker je dovoljena uporaba dnvenih luči z zmanjšano svetilnostjo 80%.

Zraven so priložena vsa navodila, material za pritrditev modula in račun.

Modul je zelo kvaliteten in je na Slovenskem tržišču nov, drugod v Avstriji in Nemčiji pa je že zelo dodobra poznan in se uporablja dobri 2 leti in je že zelo preizkušen in ga imajo že številni vozniki vgrajene, kakor tudi že v Sloveniji.

Da ne bo kdo mislil da sem jaz doma kaj skupaj tole zadevo spocal ali kaj podobnega!

Modul se že Testira dobre 4 mesece na Osram Nightbreaker žarnicah H4 in še delujejo brezhibno! Tako da je dalša življenska doba žarnic z HLT Modulom.
Priponke
Predstavitev in opis HLT 1.54 in 4.54.pdf
(268.57 KiB) Prenešeno 719 krat

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba Če maj 29, 2008 10:52 am

kaj boš pa homologiral, saj vstane vse orginal.
isti žarometi, žarnice so legalne, kaj bi ti tu homologiral?
a ko avtoradijo menjaš ga tud homologirat letiš :lol:

imaš pa še vedno možnost preko stikala napeljat napajanje na elektroniko.

Adijo Slovenija

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Napisal/-a Zmaj78 Če maj 29, 2008 9:49 pm

red_mamba je napisal/-a:kaj boš pa homologiral, saj vstane vse orginal.

Vidm da nisi lih najbol pazljivo prebral kakšen avto vozim in da ima ta avto neke svoje specifike, na račun katerih sem sedaj montiral popolnoma nove žaromete! ;) :lol:

Glede na to, da zadeva na avtu ni originalna oz. tovarniška, je pač potrebna homologacija??? :roll:

DayMan
Nov uporabnik

Napisal/-a DayMan Če maj 29, 2008 10:57 pm

Dnevne luči oz. žaromete katere si dodatno namontiral, moraš homologirat, modula pa ni potrebno. :D

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba Pe maj 30, 2008 6:26 am

Priam je napisal/-a:
red_mamba je napisal/-a:kaj boš pa homologiral, saj vstane vse orginal.

Vidm da nisi lih najbol pazljivo prebral kakšen avto vozim in da ima ta avto neke svoje specifike, na račun katerih sem sedaj montiral popolnoma nove žaromete! ;) :lol:

Glede na to, da zadeva na avtu ni originalna oz. tovarniška, je pač potrebna homologacija??? :roll:

ja maš res, mi je ušla zadeva z novimi žarometi :oops:

Adijo Slovenija

hribcek
Nov uporabnik

Napisal/-a hribcek Pe maj 30, 2008 7:06 am

@DayMan:
Jest mam pa eno vprašanje: Imam P307SW, ki ima vgrajen senzor na svetlobo za vklop luči (če je tema, jih sam priklopi). Kateri modul bi bilo potrebno vgraditi, da bi lahko uporabil dnevne luči, če bi bila pa tema, bi pa senzor vklopil zasenčene?

Hvala in lp,
--
Hribcek

DayMan
Nov uporabnik

Napisal/-a DayMan Pe maj 30, 2008 10:18 am

Pa nima samo stikalo funkcijo da se "prižge" senzor posebaj, da se luči ob temi same vklapljajo podnevi pa ne svetijo, zraven klasičneih pozicij: izklopljene luči, vklop pozicijskih luči, vklop zasenčenih luči?

Liči se torej samodejno ne vključijo po zagonui motorja?

Uporabniški avatar
Fat_Mike
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Fat_Mike So maj 31, 2008 9:34 pm

Kaj pa v primeru, da si sam izdelam dnevne lučke iz LED-ic, v stilu Audi S6, in si jih montiram na avto (ampak ne na Audija)? Bi trebalo homologirat verjetno, ne? Bi se sploh dalo? Zaradi česa bi lahko komplicirali?

LP

Uporabniški avatar
Gregamax
Stalni uporabnik

Kraj: Metlika

Napisal/-a Gregamax Ne jun 01, 2008 10:52 am

Kaj pa v primeru, da si sam izdelam dnevne lučke iz LED-ic, v stilu Audi S6, in si jih montiram na avto (ampak ne na Audija)? Bi trebalo homologirat verjetno, ne? Bi se sploh dalo? Zaradi česa bi lahko komplicirali?

Dalo se bi naredit! Komplicirali bi pa že zaradi tega ker nimaš papirja o skladnosti za uporabo v cestnem prometu oz une E oznake ki jo je potrebno imeti!

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Ne jun 01, 2008 12:57 pm

@DayMan: Koliko stane vgradnja modula pri tebi?

DayMan
Nov uporabnik

Napisal/-a DayMan Ne jun 01, 2008 3:55 pm

10€

hribcek
Nov uporabnik

Napisal/-a hribcek Po jun 02, 2008 11:38 am

DayMan je napisal/-a:Pa nima samo stikalo funkcijo da se "prižge" senzor posebaj, da se luči ob temi same vklapljajo podnevi pa ne svetijo, zraven klasičneih pozicij: izklopljene luči, vklop pozicijskih luči, vklop zasenčenih luči?

Možnost imam vklopa senzorja, da mi sam ob temi prižge luči. Poleg tega imam tudi klasiko: izklopljene luči, vklop pozicijskih luči, vklop zasenčenih luči.

DayMan je napisal/-a:Liči se torej samodejno ne vključijo po zagonui motorja?

Le če je tema.

Torej v bistvu bi izgledalo takole: Ko se avto prižge, se bi prižgale dnevne luči (na 80%), če bi bilo bolj temno, pa bi senzor vklopil zasenčene (na 100%). Prav razmišljam?

Lp,
Hribcek

DayMan
Nov uporabnik

Napisal/-a DayMan Po jun 02, 2008 1:14 pm

Prav razmišljaš in bi tudi morala zadeva tako delovat. ;)

Modula pa prideta v poštev oba ali 1.54 ali pa 4.54.
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov