Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

baSix
Novinec

Napisal/-a baSix Sr okt 28, 2009 6:13 pm

preprosto jih na tehničnem daš ven :D policist pa težko verjamem da se bo ti vsedo na to, razen če je res zatežen, pa še te vprašanje če ti bo dal kazen, prej ti bo le rekel da jih menjaj na licu mesta tako kot je meni :)
...::: www.CST-TEAM.net :::...

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Sr okt 28, 2009 6:29 pm

baSix je napisal/-a:preprosto jih na tehničnem daš ven :D policist pa težko verjamem da se bo ti vsedo na to, razen če je res zatežen, pa še te vprašanje če ti bo dal kazen, prej ti bo le rekel da jih menjaj na licu mesta tako kot je meni :)

verjemm,če ti policaj odredi izrednega,da so "uni" tm se bl zateženi kokr pa znajo policaji bit (govorim iz izkusenj) ..in iscejo ciis usako malenkost katera nebi smela bit gor :evil: ..

PIKSNA007
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a PIKSNA007 Če okt 29, 2009 4:13 pm

Ko sem dal jaz te zarnice pri tablici gor, te z diodicami, mi je pa na ekranu kazalo kot da nimam žarnic notri :( ali kot da mi ne delajo žarnice :(

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Če okt 29, 2009 4:59 pm

PIKSNA007: Preberi si tole, poucno...
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 87#1083487
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

PIKSNA007
Uporabnik

Napisal/-a PIKSNA007 Če okt 29, 2009 8:34 pm

Hvala za poucen nasvet mactron :)

Uporabniški avatar
taubek
Nov uporabnik

Napisal/-a taubek Ne nov 01, 2009 1:27 pm

marsikdo me je ze spraseval za LED pozicije in ostale LED zarnice ki se jih samo zamenja z orginalnimi. Koncno mi jih je uspelo naredit. Novejsim avtomobilom bo elektronika verjetno zaznala kot da ni zarnice kot je PIKSNA007 ze ugotovil. Tam ko je link od mactrona bi jaz samo dodal, da naj bo moc upor vecja od 5W, kar pomeni samo da je bolj vzdrzljiv in ne bo deloval na svoji zgornji meji ampak bo imel neko rezervo, zaradi tega pa ne bo s tokom nic drugace.

LED pozicija:
Slika

LED Festoon:
Slika

LED osvetlitev tablice, prtljazniki, stropne lucke:
Slika

Pa se primerjava navadne zarnice in moje LED:
http://www.mojalbum.com/taubek/ledike/p ... e/15189142

in se primerjava med navadno Festoon in Festoon LED na 8 diod:
http://www.mojalbum.com/taubek/ledike/foto/17419191
Knightrider maker.... a.k.a. stromar ...... LED diode all inclusive!

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne nov 01, 2009 2:27 pm

tak komplet led diod se da kupt na ebayu za 17 eur.
pa se dobr delajo
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
tads
Novinec

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a tads Ne nov 01, 2009 3:07 pm

abbe a maš morda link ? jaz nikjer nisem našel kot komplet, samo eno pa po eno.

Uporabniški avatar
taubek
Nov uporabnik

Napisal/-a taubek Ne nov 01, 2009 3:12 pm

abbe je napisal/-a:tak komplet led diod se da kupt na ebayu za 17 eur.
pa se dobr delajo

Pr men pa dva kompleta pa tud ok delajo :) Vsak nabavi kar mu pae, eni si pac raje izdealmo sami :)
Knightrider maker.... a.k.a. stromar ...... LED diode all inclusive!

Uporabniški avatar
obcasnigledalec
Novinec

Napisal/-a obcasnigledalec Po nov 09, 2009 2:34 pm

Huf, se da kje v LJ v kaki štacuni kupiti X-treme power? Če ne bom naročil preko mimovrste, ampak sem rahlo neučakan. Pa katere so boljše žarnice, x-treme power, VisionPlus(jih majo v Baumaxu, mi zato dišijo) ali SilverStar?
Zdaj že objavlam občasno

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Po nov 09, 2009 3:27 pm

jaz sem vzel xtreme power preko mimovrste. žarnice svetijo dobro. barva je klasična halogenska. ni bela, ni modra...

če se ti gre za vidljivost priporočam. jaz imam v tla obrnjene kolikor je mogoče na sami luči in na elektronski nastavitvo, pa včasih kak poblenda. samo se ne obremenjujem. v tla so čist do konca, legalne so pa tudi, bojo nasprotivozeči pa potrpel mal.

sosed
Novinec

Napisal/-a sosed Po nov 09, 2009 3:33 pm

lp
imam xsaro picasso in imam original navadne rumene prednje luči. nekje sem slišal da so bele ali modre boljše za meglo in da bolje svetijo. ker pa sem prebral tudi da manj zdržijo kot navadne žarnice me zanima ali se splača kupiti drugo barvo žarnic in katera je najbolša za dež,sneg, meglo....
pravtako nekateri vgrajujejo 85W žarnice, kar pa se meni zdi malce premočno, saj lahko z gretjem poškodujemo tudi samo luč. ali se pač motim?
prosim za pomoč.
hvala
mario

Uporabniški avatar
obcasnigledalec
Novinec

Napisal/-a obcasnigledalec Po nov 09, 2009 3:37 pm

splash je napisal/-a:jaz sem vzel xtreme power preko mimovrste. žarnice svetijo dobro. barva je klasična halogenska. ni bela, ni modra...

če se ti gre za vidljivost priporočam. jaz imam v tla obrnjene kolikor je mogoče na sami luči in na elektronski nastavitvo, pa včasih kak poblenda. samo se ne obremenjujem. v tla so čist do konca, legalne so pa tudi, bojo nasprotivozeči pa potrpel mal.

Uf ja, rabim nujno neke boljše žarnice, ker tele so čisti obup. Nebi rad nobenga xenona gor metal, ker mi ni do tega, da bi se zajebaval s policaji. Tako, da bom pobrskal po kaki štacuni/pumpi za Philipsove žarnice, če ne pa jih bom naročil prek mimovrste. Sem si našel še ene par ocen in so tudi v primerjavi z VisionPlus veliko boljše, vsaj po slikah sodeč.
Zdaj že objavlam občasno

Uporabniški avatar
obcasnigledalec
Novinec

Napisal/-a obcasnigledalec Po nov 09, 2009 6:16 pm

Uf, zej se pa res ne morm odločit, Nightbreaker ali xtreme power, je kdo mogoče uporabljal obe, je kera boljša?
Zdaj že objavlam občasno

Uporabniški avatar
N3kliknM3
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a N3kliknM3 To nov 10, 2009 9:10 am

To sn js tud v dilemi :)

mihecgtc
Nov uporabnik

Napisal/-a mihecgtc To nov 10, 2009 9:37 am

jaz sem ze obe probal tako phillipsovo kot osramovo
pri osramu se mickeno bolje vidi samo mores res imeti v eni lampi eno v drugi lampi drugo da bos pod dolocenimi pogoji upazil
med normalno pa +90 pa je kr močna razlika

drugace paje cena 12 euro po zarnici tako da se mi ne zdijo drage h7
mislim pa da je h1 celo 7 euro na zarnico

tako da bom jaz tudi dolge luci zamenjal :) reffflektor prakticno heheh

Uporabniški avatar
obcasnigledalec
Novinec

Napisal/-a obcasnigledalec Če nov 12, 2009 2:42 pm

Kupil H4 Phillips Xtreme Power. Nisem zadovoljen. Sicer je bolj svetlo, je še kar opazno, ampak ne da dovolj svetlobe tam kjer jo rabim, pri koncu snopa. Do tam že zmanjka. Snope imam nastavljeno pravilno, se na temni cesti ko ni nikogar okoli lepo vidi asimetrično obliko, ampak imam več svetlobe in veliko bolj belo svetlobo na začetku snopa, kot pa pri koncu snopa, kjer jo hočem imeti.

Posledično, če kdo hoče, prodam za 30€ en dan rabljene H4 philips xtreme power žarnice. Na ZS.
Zdaj že objavlam občasno

PIKSNA007
Uporabnik

Napisal/-a PIKSNA007 Če nov 12, 2009 9:41 pm

Jaz sem pa kupil mtec-ove žarnice cosmos blue, če koga zanima. Z barvo sem zadovoljen, vendar svetilnost me je pa kar razočarala. Skoraj so že preveč modre in se že manj vidi zaradi tega, pa tudi kratka svetilnost se mi zdi. Cosmos blue sem pa vzel samo zato, ker sem se bal da bo s5 nekaj samo napisanega na izdelku xenon effect pa te fore in sem raje vzel cosmos blue kot super white.
Tako da tudi jaz razmišljam da bi si kupil osramove nightbreaker žarnice. Bi prosil koga ki jih ima, če lahko prilepi kakšno sliko prosim.

Evo pa še slika kako izgledajo mtec cosmos blue:
Slika

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Če nov 12, 2009 9:55 pm

PIKSNA007 je napisal/-a:Tako da tudi jaz razmišljam da bi si kupil osramove nightbreaker
žarnice. Bi prosil koga ki jih ima, če lahko prilepi kakšno sliko prosim.

Poleg ze ene teme bi lahko malce preletel tole... nightbraker so 3200K (belo-rumena)
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 605#947605
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
obcasnigledalec
Novinec

Napisal/-a obcasnigledalec Če nov 12, 2009 10:01 pm

No, da še bolj podrobno poročam. Zdaj se spet vozim okoli z starimi žarnicami in ja, opazim razliko. Na sami cesti ne toliko, je še zmeraj razlika, ampak ne za ceno 34€. Se pa definitvno opazi razlika ob cesti. Vsi reflektivni znaki se veliko prej pokažejo, tudi kaka ovira več, kakšen človek več se zna prej pokazati, ampak na sami cesti pa na žalost ni željenga efekta.
Zdaj že objavlam občasno
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov