DePalmo je napisal/-a:Težava je lahko ob prometni nesreči, ker potem avto ni skladen oz. homologiran in zavarovalnica ne bo krila škode. Seveda če ugotovijo da nekaj ne štima.
Lahko pa povem da sem tudi sam imel napačno dimenzijo gum. Homologirana je bila 195/55 R15, montirane sem imel 195/50 R15 ker so bile občutno cenejše (takrat je to naneslo cca. 40e / gumo). Original platišča in totalka ker me je eden izsilil. Niso ugotovili in ni bilo težav, če pa bi ... nebi bilo lepo.
maarkec je napisal/-a:Pozdravljeni, ker sem laik , bi vas prosil za nasvet oz,razlozitev, mam original platišča dimenzij 18× 7,5 ET 48, ker je te dimenzije malo izbire gledam ET 43 pa me zanima a bi to slo na avto oz.kaj sploh pomeni ET platisc
danci1973 je napisal/-a:DePalmo je napisal/-a:Težava je lahko ob prometni nesreči, ker potem avto ni skladen oz. homologiran in zavarovalnica ne bo krila škode. Seveda če ugotovijo da nekaj ne štima.
Zavarovalnica še vedno mora dokazati vzročno-posledično povezavo določene neskladnosti z nastankom oz. potekom nesreče.
Lahko pa kljub ne-krivdi dobiš kazen za neskladno vozilo...Lahko pa povem da sem tudi sam imel napačno dimenzijo gum. Homologirana je bila 195/55 R15, montirane sem imel 195/50 R15 ker so bile občutno cenejše (takrat je to naneslo cca. 40e / gumo). Original platišča in totalka ker me je eden izsilil. Niso ugotovili in ni bilo težav, če pa bi ... nebi bilo lepo.
Seveda so ugotovili, ampak vejo tudi, da to nima nobene veze z nesrečo.
Če pa bi namesto 195 imel npr. 145 gume, pa bi lahko rekli, da je zaradi tega tvoja zavorna pot bila daljša in bi lahko zavrnili kritje škode - oz. bolj verjetno bi jo krili le delno.
DX5050 je napisal/-a:A kdo ve kako je, če daš na avto original feltne od drugega avtomobilskega proizvajalca?
Zgolj naprimer da bi dal na VW originalne feltne od Mercedesa. Iste cole, isti ET ista širina, edino razmak lukenj bi bil drugačen, kar pa bi rešil z ekscentričnimi šravfi.
Kako je v tem primeru z zavarovalnicami/policaji?
xxl je napisal/-a:Kaj pa, ko je meni bilo rečeno, da zimske dam lahko številko ožje od predpisanih. To ni prekršek? Da ne govorimo o zavarovalnici, homologaciji, nesreči... Mislim, da se tukaj preveč komplicira.
whitee je napisal/-a:Razen če bodo recimo pri nesreči šli gledat zadnji del krakov, kjer pa piše, za katero vozilo je platišče namenjeno.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov