novice znamk

Mercedesova modela A 45 AMG in CLA 45 AMG v Goodwoodu

Na letošnjem festivalu hitrosti v angleškem Goodwoodu, ki poteka med 4. in 7. julijem, Mercedes-Benz predstavlja svoji najbolj popoprani različici razredov A in CLA. Izjemno zmogljiva Mercedesova cestna izstrelka sta na voljo v dveh verzijah, pri čemer se najmočnejša ponaša s kar 421 razigranimi »konji« pod motornim pokrovom.

Potem ko so pri znamki iz Stuttgarta v lanskem letu že predstavili malce bolj vročo kombilimuzinsko različico (A 35 AMG 4Matic), ki s svojimi 306 »žrebci« spada med močnejše predstavnike tega segmenta, so sedaj razkrili še brutalnejšo verzijo. Model A 45 AMG, kakor tudi njegova tehnično sorodna kupejevska limuzina CLA, sta sicer na voljo v dveh izvedenkah, v obeh pa brni dvolitrski turbobencinski agregat (M139), ki je sparjen s povsem novim 8-stopenjskim Speedshift dvoskopčnim samodejnim menjalnikom.

Osnovna verzija tako proizvede 387 »konjev« (480 Nm navora), ki poskrbijo, da tako motoriziran A pospeši od 0 do 100 km/h v 4 sekundah (CLA v 4,1 sekunde) ter doseže 250 km/h največje hitrosti. Močnejša različica z oznako S se ponaša s še 34 »konji« več (421 KM, 500 Nm navora), zaradi česar sta oba modela še za desetinko hitrejša pri pospeševanju ter lahko dosežeta 270 km/h najvišje hitrosti.

Za razliko od verzije A 35 AMG je nova različica na zunaj še bolj dinamično nastrojena (večji spojler, izrazitejši blatniki, ipd.), inženirji pa so hkrati poskrbeli še za nekatere dodatne modifikacije podvozja in karoserije. Vozniku bo obenem na voljo šest voznih načinov (Comfort, Sport, Sport+, Slippery, Individual in Race).

Najbolj vroči različici modelov A in CLA bosta v Mercedesovih salonih koncem tega leta, ko bo znana tudi cena.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Ford Puma je po novem mali križanec